Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sylvia_1988
tag
válasz subaruwrc #115889 üzenetére
A táp adatai ITT láthatók (nem olyan jó minőségű a kép, de azért kivehetők a dolgok ).
Az átalakító 2 db molex-ből csinál 6-pin PCI-E-t, pontosan ILYENRŐL van szó.
*** "A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik." - Amby Burfoot ***
-
Lordvipi
csendes tag
válasz subaruwrc #115897 üzenetére
csak az a kérdés hogy meg e nézik és meg e csinálják mert már lezárták
Service eMAG
Tisztelt Ügyfelünk!
Tájékoztatjuk, hogy a ******* számmal ellátott eMAG szerviz lap a következő státusszal lezárásra került: NEM ÉSZLELT HIBA
Amennyiben a terméket az eMAG Pick up & return szolgáltatás útján küldte el részünkre, úgy azt futárszolgálattal küldjük vissza a megadott címre várhatóan 3-5 munkanapon belül. A futár felveszi Önnel a kapcsolatot a kiszállítás részletei miatt.
Üdvözlettel!
Az eMAG csapata
Telefonszám: (1) 885 5500ezt kaptam ma
-
Lordvipi
csendes tag
elég érdekes hogy egyes boltok mit meg nem engednek maguknak vissza küldtem javításra a Corsair ECX450M félmoduláris tápegység, 450W, 80 Plus Bronze tápomat és mi szerint a vetilátornak olyan hanja van mintha darálna és zúg hogy mivel van rajta 2022-ig garancia erre 1.5-hét után kaptam meg az infot tőlük hogy ök ezt nem tapasztalták ezeket a hangokat és ezzel lezárták.
tudom most mi jön biztos a gépembe valami más adja ki a hangokat de,nem így van még aznap át raktam ezt a Thermaltake 630W Smart SE SPS-630M tápot és semmilyen hangot nem ad ki szóval ezek nem csináltak a be küldött táppal semmit se és ugyan azt a szart fogják vissza küldeni amit el vittek ezzel mit lehet kezdeni?
ja meg az is megér 1 misét hogy nekem kell leírni hogy mi a baja a tápnak és csak azt nézik meg vagy még azt sem.
Emag-on vettem és oda is szól a garancia!valami ötlet?
1 biztos én tuti nem rakom vissza a gépembe azt a szart!
[ Szerkesztve ]
-
Max500
tag
válasz Enter65 #115885 üzenetére
Nekifutás 2:
50.000 huf
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
Erre
A ház: Corsair 750D
Moduláris, Ha lehet minél halkabb, Esetleg procituning, Ha harisnyázott az sem rosszAlá van írva!
-
subaruwrc
félisten
válasz sylvia_1988 #115888 üzenetére
nem találom a datasheetet
nem 14p ?single rail 41A kéne hogy legyen ?
mert akkor tök mindegy hova kötöd az átalakítót,kevés lesz.
próbáld olyannal ami 2 molexből csinál 1db 6-pint-hátha csak az átalakítón esik túl nagy fesz a vga számára. -
sylvia_1988
tag
Sziasztok!
Van a gépemben egy Super Flower SF500P-12P típusú tápegység. Tegnap vettem egy Gainward GeForce GTX 760 Phantom videokártyát, amely 2 db 6 tűs PCI-E aljzattal rendelkezik, a tápon azonban csak 1 db 6+2 tűs csatlakozó van. Egy molex -> PCI-E átalakítóval próbáltam orvosolni a problémát, de játékok alatt újraindul a gép. Melyik ágra érdemes rákötni az átalakítót? Esetleg sehogy se bírja el a kártyát a tápom? Ha ez a helyzet, milyen tápot vegyek?
A konfig többi része:
Alaplap: Gigabyte GA-H81M-DS2V
CPU: Intel Celeron G1840 (fejleszteni szeretnék i5-4570-re)
RAM: 1 * 4 GB Kingston 1600 MHz DDR3 (venni szeretnék további 4 GB-ot)
HDD: Toshiba 1 TB 7200 rpm SATA3Előre is köszönöm a választ!
*** "A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik." - Amby Burfoot ***
-
Ramoskaa
senior tag
Bár be quiet tápot szerettem volna de a -50 w és a 3 év garancia miatt teszek egy próbát a betfinix 450w goldal. Köszönöm a válaszokat!
Ha elolvastad az üzenetem, kérlek vedd a fáradságot és válaszolj!
-
cskamacska
addikt
válasz Tamagocsi123 #115870 üzenetére
Mindenképp az FSP Hexa 85+ !(vagy jobb ) Thermaltake Smart RGB 500W ha nem is a pukkanós budget(mondjuk mérget nem vennék rá hogy a védelmei korrektül működnek 11000 forintért, úgy hogy még a parasztvakító RGB lednek is bele kellett férnie ), de DC-DC átalakítós, japán kondis, jobb védelmes, biztosan Bronze új Hexa azért jobb vétel még ha kicsit drágább is.
Amúgy az 500W Thermaltake ugye 12V-on 420W-ot bír, hát húzott Ryzen 1700 és GTX1080 mellé az már necces lesz oda, ha nem bírja leadni hosszabb távon akkor pláne.
Magán vélemény, de ha már amúgy is 400 ezer környékét vered el gépre, akkor ne spórold el azt a pár ezer forintot, beleférhet egy Gold táp ami biztos nem pukkan a méregdrága GTX1080-ra, és ha sokat megy a gép, még az árát is visszahozza.
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
Ramoskaa
senior tag
-
Rájmó
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy milyen tápot ajánlanátok a következő konfighoz.
Alaplap: Medion P2A4-EM
RAM: 2x8 GB 2400 MHz
CPU: Ryzen 5 1600
GPU: Radeon RX 560D
1 db m2 SSD
1 db SSD
1 DB HDDJelenleg egy FSP 250W-os táp van benne, ezt szeretném egy nagyobbra, lehetőleg félmodulárisra cserélni, ugyanis újabb videókártyát szeretnék bele rakni. A terv egy RX 570 vagy RX 580.
Keret max 20e lenne, hogy ez elég lenne-e rá, ha nagyon nem akkor természetesen egy picit tudok feljebb menni. Ami fontos lenne az a minél halkabb működés, illetve, hogy a ház kicsi, és 140 mm-nél hosszabb táp csak nagyon nehezen menne bele.Előre is köszönöm mindenkinek!
Privátra illik válaszolni :)
-
subaruwrc
félisten
válasz Tamagocsi123 #115872 üzenetére
hát vannak kerülendő tápjaik saját véleményem szerint de mondom a 7 év gari azért már elég jelentős.
nem 1-vagy 2 amire azt mondanám hogy felejtő
5+ év mellett nincs ok aggodalomra. -
subaruwrc
félisten
válasz Tamagocsi123 #115870 üzenetére
elég a 450 is de a 7 év gari miatt csábítóbb az 500-as
-
Tamagocsi123
tag
Vagy esetleg ez :Thermaltake SMART RGB 500W
Újonnan eleg kedvező árban van és 7 év gari van rá?Felhasználónak - 114 pozitív 0 negatív értékelése van az oldalon.
-
Tamagocsi123
tag
Sziasztok. Sz lenne a kérdésem hogy ezez a konfighoz elég e ez a tap FSP HEXA 85+ 450W.
Ryzen 1700, 1ssd,1hdd, 2x8gb 3000mzh ram, 1070 vagy 1080vga. 5 12cm venti a hazbsn 1 dvd író. KöszönömFelhasználónak - 114 pozitív 0 negatív értékelése van az oldalon.
-
Ramoskaa
senior tag
válasz subaruwrc #115866 üzenetére
Köszi! Visszaolvastam picit és a Bitfenix formulákat is ajánljátok. Melyikkel járnék jobban?
Bitfenix mellett szólna az 5 év garancia, míg a be quietnél "csak" 3.
De én inkább a halk cicergésre nem hajlamost választanám.BitFenix Formula 450W BP-FM450ULAG-9R tápegység
BitFenix Formula 650W BP-FM650ULAG-9R fekete tápegység
Be quiet! Pure Power 10 400W BN272 tápegység
Be quiet! Pure Power 10 CM 400W BN276 tápegység
Be quiet! Pure Power 10 500W BN273 tápegység
Be quiet! 400W Straight Power E10 BN230 tápegység
Be Quiet! 500W Pure Power 10 BN277 tápegységKöszönöm
-
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! Korábban már írtam. Elküldtem garanciáztatni a Super Flower bronze 450w SF-450P14HE és most levásárolhatom a PCX.hu-n.
Tehát a következő igényeim lennének:
-fekete legyen
- max 18-20 ezer
- 400w talán elég ,de azért leírom a konfigot:
i7 3770
msi gtx 1050 ti
1x8Gb Ram
1xssd
1xhdd
Asus P8Z77-V LX2
-Lehetőleg olyat , ami nem hajlamos "cicergésre" és halk legyen, nem hajtom szét
-Mindenképpen a PCX oldalán fogok vásárolni(Talán be quiet?)
400W-os van BN272/BN276
500W-os pedig BN273/BN277Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz AllTheBest #115861 üzenetére
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
AllTheBest
őstag
válasz subaruwrc #115860 üzenetére
Jelenleg g4560 és 1050ti van a gépben, nemsokára váltok vagy 8700k-ra vagy 7700k-ra, videokártyából meg nem tudom, hogy mit fog hozni a jövő, vagy 1080ti vagy attól függ , hogy mi lesz elérhető kb fél év múlva a felső kategóriában, csak ezért ragaszkodom a 600w-hoz, mert alálőni nem szeretnék
Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb
-
subaruwrc
félisten
válasz AllTheBest #115859 üzenetére
bármelyik be quiet-et
600w-ra feltétlenül szükséged van vagy csak beidegződés ?
-
AllTheBest
őstag
Sziasztok! kb 1 hónapja vettem pcx-nél egy fsp hyper 600 m-et, bekapcsoláskor egyből kerregett a venti, elküldtem vissza, ahonnan 1 hónap szervizelés után inkább küldtek egy újat ami ugyan így kerreg. Levásárolhatom náluk az árát, ti tőlük mit ajánlanátok 25k-ig? A lényeg, hogy 600w körüli legyen és csendes, a legfontosabb az az, hogy halk legyen
[ Szerkesztve ]
Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb
-
subaruwrc
félisten
-
chopin42
addikt
-
cskamacska
addikt
válasz vbe7835 #115852 üzenetére
Ha halkat akarsz, akkor van be quiet! Pure Power 10 400W Silver már 17000 körül.
19000-től van BitFenix Formula 450W Gold mint halk és olcsóbb Gold választás."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
seeway
csendes tag
Üdvözletem!
Kis méretű PC projekten dolgozom. Jelenleg egy E8400 + valamilyen SSD-t hajtana. Esetleg később másik lappal sem haladná meg a 150W-ot, mivel videókari nem fér bele.
Érdeklődnék mit ajánlotok, használtan keresgélni valamilyen TFX tápot vagy beruházni egy PicoPSU-ra?
Aliexpressről 4-5e Ft csak félek, hogy leég a ház..Szükős a hely, de egy 60 mm-es ventit betudok szuszakolni neki, ha kell.
Ár: 5000 Ft
Hajt: E8400 + SSD/Merevlemez (MAX 150W)
Követelmény: TFX vagy PicoPSU (Nem tudom pontosan milyen magas a ház most, de az Intel gyári hűtő már nem fért be.) Többi paraméter 80mm széles és 120-150 mm hosszú hely van neki.[ Szerkesztve ]
-
vbe7835
tag
válasz PerczelZita #115848 üzenetére
Sziasztok!
Az alábbi két tápegységet néztem ki, melyiket ajánlanátok inkább?
Corsair CX450M
FSP 450W Raider IIMindkettőre 5 év garancia van, pár száz forint az árkülönbség. Egy max. 200W-ot fogyasztó játékos konfigba kell, szempont hogy csendes legyen és idő/értékálló.
köszönöm
-
PerczelZita
tag
Qoltecből nem is találtam 120 W-ost, ilyen márkákat találtam:
Whitenergy 5610 Ft
Akyga 8390 Ft
? -
PerczelZita
tag
Alaplap: Asrock H110M-STX (STX szabványú mini pc)
egy ssd és a Pentium processzor van rajta, 4 GB RAM-mal.Az ajánlott táp a leírás szerint: külső 19V DC socket type 5.5/2.5 mm, (90W vagy 120W, az előbbit a 35 W-os procikhoz ajánlják)
Vettem egy Qoltec notebook adaptert hozzá (90W, 19V, 4.9 A), csak az UEFI-ig jutottam, de 1-15 percen belül lefagy.
Gondolom, hogy a töltő gyenge minőségű vagy kevés neki a 90 W? Ámbár alapjáraton bírnia kéne.
Tényleg 120 W-os kéne hozzá, de milyet?
-
ronnie0508
csendes tag
THERMALTAKE SMART RGB 500/600W ról tapasztalatok? A neten nem igazán találtam róla sok infót milyen bél van benne.Viszont egész olcsó 12k az 500w os.Szerintetek be merjem vállalni egy viszonylag nagy étvágyú konfighoz?Össze adtam szoroztam kivontam aztán úgy 420w lenne kb ami teljesitménybe kéne nekem.
-
Boby85
csendes tag
válasz subaruwrc #115841 üzenetére
Értem és koszonom!
Viszont ha nem baj visszakérdeznék: azért mert sokat állt azért nem jo? vagy mert nem birná a terhelést?
Ha sokat állt attol miért lenne rossz/abb?
Veszek tápot, mert azt irtad, hiszek neked, csak szeretném tudni miért lenne eroltetés a táp számára.
[ Szerkesztve ]
Boby
-
Boby85
csendes tag
Sziasztok!
Nekem lenne egy régebbi Gigabyte odin pro 550W tápom [link]
mely már rég nem volt használva, egy régi q6600+ep45DS4+HD4850 combot hajtotta meg, melyet eladnák és egy teljesen uj configot vennék:i5 8600K
256 GB SSD adata sx6000
patriot viper 16GB kit 3200MHZ
ASrock z370 pro 4
MSI GTX 1060 OC 3 GB graf karival.Kérdés: ELÉG lenne ha megtartanám a tápot? vagy mindenképpen cserélnem kéne?
Ha igen, mit ajánlanátok ár/érték arányban?
*- talán késobbiekben lecserélem GTX1080-asra a karit, ami nem két éven belul lesz biztosan!DE ez még a jovo zenéje
Koszonom elore is a gyors választ!
[ Szerkesztve ]
Boby
-
subaruwrc
félisten
válasz Tamagocsi123 #115837 üzenetére
Bőven jó lesz
-
subaruwrc
félisten
válasz Tamagocsi123 #115831 üzenetére
Milyen konfighoz?
Ha seasonic akkor azért jó eséllyel ajánlott igen. -
Tamagocsi123
tag
Sziasztok. Ajánlott ez a táp? Seasonic S12 II 430W.
Felhasználónak - 114 pozitív 0 negatív értékelése van az oldalon.
-
poli27
veterán
Nah ez a Corsair HX750i elég brutkó táp, a wentije még nem kapcsolt be, és mutatja normálisan az aktuális fogyasztását a tápnak(gépnek) Gigabyte Z87X UD5H, 4590k@4400, 4x4gb ram, 1ssd, 1hdd, rx580 strix top vga és játék alatt 280w a max kb amit mutat..Sztem simán megbírkózik még 2db rx580 is Tetszik ez az usb dolog, az Aida kirakja a g19 kijelzőre tök jó
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
HD6850 és Core2Duo kombóhoz kellene használt vagy új táp ajánlat.
10.000 max. ajánlat. -
Xboy01
csendes újonc
sziasztok!
Cooler master G650M 650w os tápról mi a véleményetek? -
vaakuum
addikt
35.000
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
ryzen 1600, itx méretű házban. VGA amd 580 vagy 1070, 1db (max később 2) SSD, 8-16 giga ram + nagyonmax 4 venti.
egy ITX méretű [sharkoon qb one házba] vagy [valamelyik klónjába menne, oda ha jól értem SFX méret kell, bár a honlapja szerint sfx/atx, amit nem tudom, mit jelent. Nyilván ha jó az atx is, akkor olyat, mert olcsóbb valszeg.
CPU és VGA tuning csak alap szinten, ahol minimálisan extra teljesítménneyl még stabilan fut. Proci 3.8-ra biztosan, mert azt már most is használom, és bírja... vga-t meg szintén oda, ahol még nem kell paksot ráengedni. Gyakorlatilag annyi, hogy kiadja magából közel gyári teljesítményen, amit tud. Ha ez +3 százalék, akkor annyit. Szóval nem is biztos, hogy ez tuning, inkább csak finomhangolás.Tippre egy 500W-os táp elég kellene, hogy legyen, kérdés, melyik márkát éri meg. Jó lenne, ha gari is lenne rajta.
[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
DR|FTK|NG
veterán
Szia.
Kicsit drágábban egy Seasonic S12II 520(5 év garancia) jó lesz. A kábelek eloszlását nézd meg, mert sok SATA-s eszköz van a gépedben.
-
aua
tag
Van egy régi konfigom, de elpukkant benne a kb. 8 éves Corsair 400CX.
> 1.: Mennyit szánnál rá?
15e körül, de ha jelentősen halkabb lehet pár ezressel több is.> 2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
INTEL Core i7 920, Radeon 5850, 4 db SATA HDD, 2 SDD, midi torony> +1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Szeretném, ha minél halkabb lenne.
Előre is köszönöm a segítségetek![ Szerkesztve ]
-
DrDante666
tag
válasz DR|FTK|NG #115799 üzenetére
Köszi, valóban többek panaszkodnak a hangjára, pedig adatlap szerint úgy láttam nem lenne hangosabb, mint a proci hűtőm. Viszont majdnem elkerülte a figyelmemet, hogy az csak félmoduláris, és a mini ITX ház miatt inkább teljesen modulárisat szerettem volna, így aztán mivel sürgős volt, végül egy be quiet! Straight Power 11 került a rendelésbe. Bár magasabb áron, de ahogy láttam annál már minden passzol az igényeimhez, remélem nem bánom meg.
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Egy i7 8700 non-K proci, és egy GTX1060/1070 alá elég lenne egy minőségi (Seasonic) 520W-os táp?
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
nagyArc
tag
válasz Z.É.T. #115801 üzenetére
Nekem BQ System Power 400W-os van. A Straight Powert nem ismerem, ezért nincs összehasonlítási alapom, de az enyém teljesen hangtalan, és olcsóbb, mint a Straight Power.
-
Z.É.T.
őstag
válasz Grave_444 #115805 üzenetére
Oké, még annyi feltétellel, hogy nem érkezik a BQ-re több
@w333: köszi, csutkára felhangosítva, csak bíztam benne, hogy nem lesz a végén valami japán horror ijesztgetés
@NagyArc: amennyire tudom, a BN230 halkabb (és jobb hatásfok), ilyet használok most és lejjebb nem akartam adni, ezért eddig ebben biztos voltam, de itt a szakkollégák lökdösnek a Bitfenix felé
[ Szerkesztve ]
-
travix
aktív tag
Sziasztok!
Ma amikor kapcsoltam volna fel a gépet lecsapta a biztositékot és utána már nem működött. Chieftec ctg 550-es volt a tápom, gondolom öregsége miatt ment tönkre már 7 éves volt napi szinten hasznát a gép. Sietségemben rendeltem egy FSP Hyper M 700-as tápot. Jó döntés volt? Most csak reménykedek nem vágta haza az alaplapot a táp. -
w333
félisten
válasz Z.É.T. #115804 üzenetére
Ér/érték + csendesség alapján nincs nála jobb, én bátran ajánlom !
Pontosan 1 hónapja van a gépben semmi panaszom nincs rá, full csendes (néma) nincs cicergő venti vagy kondenzátor zaj, megbízható ...az enyém ilyen halk !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kutya topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Cooler Master XG-Series XG850 Platinum 850W 80 PLUS Platinum
- AKCIÓ! 1000W Corsair HX1000 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Be Quiet SFX-L Power 600W Gold Moduláris SFX / ITX Tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest