Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrisms
aktív tag
-
Vesa
Topikgazda
A bambusz különösen kedves, főleg, ha a szomszéd nem gondoskodott a gyökérvédelemről (értsd: minimum 80cm mélyen, oldalirányban acéllemez vagy más alkalmas anyag behelyezése a talajba). Mert a bambusz rizómával terjed, amit kb. lehetetlen kiirtani, invazív. Egy darabig elvan a föld alatt, fejleszti a rendszert, aztán csak azon kapja magát az ember, hogy elkezdenek kihajtani mindenfelé. Felnyomja a betont is, úgyhogy a medence mellett egy ilyen annyira nem kedves dolog. Előbb-utóbb az lesz a legkisebb gond, hogy a levelei a vízbe hullanak.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Vismajor01
addikt
Kaptam csodazsakot szomszédtol, de ilyen "32es szája van neki
Az én medencemnek meg a belső részén ilyen tekeros rész van, tehat RA lehet tekerni, egy kisebb es egy nagyobb kor. Ehhez mit kene szerezzek h mukodjon?
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Xabi78
aktív tag
válasz andrisms #4450 üzenetére
Amit még néztem, az a STEINBACH MEDENCE TISZTÍTÓ ROBOT AKKUS 061208 BASIC 2.0
(Ez 6000l/ó)Ilyenem van kb. 1 hete. Nagyon jó. Eddig szemüveggel és gégecsővel porszívóztam a medence alját. Egy órán keresztül megy, elég komoly tempóban, szinte hibátlan munkát végez, nekem szögletes, 2.44x4.88-as medencém van, itt a sarkokban marad egy kis homok. Nekem csak akkor akadt fenn, ha bennhagytam a létrát, egyébként hibátlanul teszi a dolgát. Szögletes medencében nem szabad rátenni a plusz kis lehúzó lapárokat, mert felakadhat (ez benne van a leírásában is). Körmedencében nincs ilyen gond. Nagy medencékbe nem lesz jó, mert véletlenszerűen bolyong körbe a medencén, de 12 négyeztméterig biztosan jó. Könnyen tisztítható. És megspórolt nekem heti fél-egy óra munkát, plusz a medence is sokkal tisztább.
Cave canem!
-
csudri
őstag
Na. szétszedtem a szűrőt, nagyon barnák voltak benne a labdák. Azt gondoltam, hogy ez a labdás módszer kevesebb karbantartást igényel, nem pedig az, hogy 6 nap használat után mosogatnom kell egyenként a kis pamacsokat.
Sajnos a nyomás nem lett jobb attól, hogy legalább tiszták.Az mennyire para, hogy tök vegyesen vannak a 32-es és 38-as csövek a rendszerben? Illetve ez mennyire probléma, hogy jóval több cső van jelenleg a rendszerben, mint amire amúgy szükség lenne, mert ugye van, amit el sem lehet vágni (38-as csövek, amiket adtak a homokszűrőhöz) illetve a 32-esek is jóval hosszabbak, bár ott a 3m-eseket már kettévágtam, mert kellett a plusz cső, hogy be tudjam kötni a sóbontót és a hőszivattyút is.
Amúgy egy ilyen 38-as csővel szállított homokszűrőn mekkora csatlakozó van? Most csak úgy szemre szerintem van legalább 50mm az a menetes csati, ami a bemeneti és a kimeneti ág. Mivel tudom egy bekötni merev csöves rendszerbe?
-
LanyUs
senior tag
Nem fogjátok megbánni! Én még tavaly Fődudu által megosztott akcióban lecsaptam rá [link] Azóta kb. 50 órát kaptam az életemből, tehát már megérte + kristálytiszta a a medence alja. Mindent felszedett! Homok, haj, egyéb szennyeződés...
Arra figyelni kell, hogy ne legyen sok gyűrődés a medence alján, különben irányt válthat rajta, ferdén érkezik a széléhez és felborulhat.
A foganytú a tetején vezérli a vízáramot, ami hajtja. Amikor nekimegy a medence szélének, akkor átfordul és irányt vált a vízsugár.[ Szerkesztve ]
-
Bandit21
addikt
Én a porszívó dolgot nem értem. Igaz kerek medencénk volt mindig is.
Bele megyek, és sétálok benne két kört.
Meg forgatom ezzel és mire leáll a forgás a közepén kb 30 cm körbe össze gyűlik minden az örvény miatt.
Oda slag másik végén megszivva es a trutyi-haj- döglött bogár - Homok - levél fel perc alatt le van szivva.
Nagy lányom hosszú haja külön jó mert egybe állva mint egy szűrő össze szedi a többi cuccot is. Azt néha külön emelem ki.regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
Bandit21
addikt
Egy slag, 3/4"-es, vastagabb.
A szelén ahol nincs trutyi (hogy ha véletlen túl is szivom ne azt nyeljem de két ilyen után örökre erzed előre mikor jó) le rakom az egyik végét a medence aljára ( pl a létra lába alá de nem annyira hogy össze nyomja csak tartsa ott)
Másik végét a medence mellett kívül alacsonyan hajolva/ guggolva megszivom szájjal- tüdővel (közlekedő edények elve miatt elkezd kifolyni rajta a víz)
Be mászók és a véget ami a medencébe van oda viszem lassan sétálva ( hogy ne kavarjam fel) a közepére ahol egy kupacban ott az összes cucc.
És pár mp alatt ki szívja.Slag véget ki dobom, át oblitem
20 l Viz valószínűleg elmegy vele de nekem ennél jobb eddig semmi se volt. Mindent ami bele fér a 3/4"-es csőbe ki visz főleg homok miatt jó.
Annyi kell hozzá hogy legyen rendesen meg pörgetve a víz és amíg ezt csinálom a talpammal probalom az alját minél jobban fel kavarni főleg a szeleknel.Hülyeség de az egyik legjobb dolog nézni ahogy összeáll a medence közepén a trutyi ahogy forog és nem kell hozzá semmi gép és 10 perc az egész.
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
LanyUs
senior tag
Nem tettem bele semmilyen golyót, a sima gyári beállítás tökéletes. Úgy van megoldva, hogy leül a szerkezet aljára a szennyeződés. Nagy erővel szívja fel. Viszont a benne levő vizet nem szoktam visszacsurgatni. Gyors mozdulattal kiemelem és kiöntöm. Sokszor szemmel nem is látok a medence alján semmit, mégis amit a gépben látok... Jó kis szerkezet. A töltés 3-4 óra. Akcióra már nem emlékszem, talán 40e körül volt, de annyival könnyítette meg az életem, hogy 60e-ért is simán venném most azonnal
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Szeretnék venni egy medencét a gyerkőcöknek, olyat ami téglalap alakú (cca 2,00mx3,00m), mert a kerek túl sok helyet foglalna el az amúgy is kicsit kertünkben. Van esetleg ajánlott márka? Vagy intex, bestway közül bármelyik jó lehet? Illetve milyen egyéb cuccot ajánlott még vennem hozzá? Szűrő, takaró fólia stb ilyenekre gondolok.
Jó megoldás lehet az ha alatta a földet kb 10cm mélységig kiveszem és egyúttal csinálok egy sik terepet neki majd alá 2rtg geotextil?Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Mesike32
csendes tag
Sziasztok!
20 m3-es fémvázas Intex medencénk van. Homokszűrős vízforgatóval használjuk, ami ha jól számolok, 4 éves. Szűrőgolyók vannak benne, napi 8 órán keresztül megy. Szolárfóliával takarjuk, amikor nincs használatban.
Úszó klóradagolóban adagoljuk a mini klórtablettát, ami pelyhesítőt is taratlmaz (Aquamulti mini), naponta 2-t, van, hogy a vízforgatóba is teszünk. Pár naponta nézzük tesztcsíkkal a Ph-t és a klórt. Ph mínuszt kellett beleönteni, ami fura módon le szokta vinni a klórszintet.
Folyékony algaölőt szoktunk még beleönteni hetente.Tegnapelőtt elkezdett fehéresen opálosodni a víz, ma már nem lehetett lelátni az aljára.
Az opálosodást mi okozhatja, és mit lehet ellene tenni? 2 hetente ki szoktuk mosni a szűrőgolyókat, most rendkívüli mosást csináltunk. Mértünk csíkkal, magas a Ph, öntöttünk bele Ph mínuszt.Van még olyan gondunk is, hogy a szolárfólia és a medence találkozásánál barna, olajos, ragacsos hab szokott megjelenni, ez leginkább akkor, miután beleöntjük az algaölőt.
A barna ragacsos habról annyit találtunk neten egy jakuzzikról szóló posztban, hogy lehet, hogy a biofilm okozza, amit a bőrünkről leváló részecskéktől és olajoktól van. Szerintetek? Érdekes, hogy az algaölő szer használata után jön elő leginkább ez a habosodás. Szerintetek ez mi lehet? -
kezdő
senior tag
Esetleg ide tévedő lelkes amatőröknek írnám, hogy Polygroup féle Summer Waves medencét eszükbe ne jusson megvenni, bármilyen akcióban is van.
305-ös rattan hatású, kemény 2 héttel a felállítás után ketté nyílt a ragasztásnáll.
Vízszintes talajon volt, kb 5x volt ezidő alatt használva, teljesen kultúráltan.
Egy igazi hulladék. -
FőDudu
veterán
En is ezen parazok.
5. szezonjat nyomja a 407x107cm - raadasul nekem a kertben van, ami korul olyan 20-25cm magas beton perem megy korbe.A teraszunkon es a kertben ezert olyan magassagig allna a viz - amig a csatornak lefolyoi (ami jo magyar szokas szerint muanyag fedellel le van fedve, hogy a szunyog larva ne legyen benne) el nem isszak.
Fajdalmas lenne egy medence repedes miatt 20-30cm viz a nappaliban.
FőDudu
-
gubika
csendes tag
Sziasztok,
első medencés amatőr vagyok, és a tanácsotokat szeretném kérni: bestway 366x74-es fémvázas medencéhez (kb. 5-6 m3 között feltöltve) elegendő lehet az alább linkelt vízforgató, vagy inkább valamilyen komolyabban gondolkodjak? Ha utóbbi, kérlek javasoljatok típust is. Az mindenképp előny lenne, ha egy egyszerűbb porszívót is meg tudna hajtani a vízforgató.
Nagyon köszönöm a válaszokat előre is.
https://www.kamody.hu/bestway-filter-pump-3028-l-h-58386-45861 -
FőDudu
veterán
A papir szuros pumpak semmit sem ernek.
Arra sem jo, hogy egy labmosoban a vizet keringesd.Atveres kb mindegyik.
Amit akkora medencehez ajanlanek az egy homok szuro - sand filter - netan homok szuro a szuro labdakkal feltoltve.
Ugy kell kalkulalni, hogy napi par orat menjen a szivattyu es a teljes mennyiseget 2-3x forgassa at. Azaz a 6m3-es medencehez legalabb 4m3/h (de inkabb erosebb homok szuro ajanlott, mert azt nem fogod cserelni ha nagyobb medencet veszel).
Kerdezz itt korbe ki mit hasznal - en Steinbach Comfort 50 szurot hasznalok szuro labdakkal. Nekem 407x107 medence van, az kb 13m3. A vizem kristaly tiszta.
Valaki hasznaltan vett ilyet mult heten 15 ezerert. Annyiert bestbuy. Nekem a hatodik szezonjat tolja. Jofogason van egy csomo steinbach.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Hunfiu12
csendes tag
Hihetetlen, hogy ezt a papírszűrős ocsmányságot képesek 13e-ért dobálni. Ugyan azt tudom mondani mint FőDudu. Homokszűrő, abbol is inkább nagyobb, nekem 8m3 medence van, ahhoz van szintén Steinbach Comfort 50 (én vettem 15 ért használtan ). Jó kis konstrukció, nagyon meg vagyok vele elégedve, az új ára mondjuk 80 körül van, de szerintem annyit megér, úgy is megvettem volna ha nem jön ez a lehetőség. Nálam egy 3m3-es bestway homokszűrőt váltott annál 3x erősebbnek tűnik pedig papíron csak 2x nagyobb. Ilyen porszívót vettem hozzá, pont ma próbáltam nagyon jól összeszedett mindent és a bestwayes szkimmer is végre csinál valamit.
-
senior tag
válasz Nerazim #4469 üzenetére
Szia!
Intex ajánlott. Homokszűrő kötelező. Úgy számolj, hogy a teljes vízmennyiség naponta legalább 2-3x át legyen forgatva. Takaró fóliám 2 éve ki sincs bontva, én csak a bubis fóliát használom. Ha esetleg van fa vagy magasabb bokor a medence mellett akkor jó lehet a takarófólia. Ezen kívül vízelemző, ha lehet folyadékos. Multi tabletta + amit Hunfiu12 kolléga linkelt, nekem is ez a tisztító készlet van.
Medence alatt én is így csináltam. Leszedtem jópár centi földet, hoztam homokot, arra geotextil, "puzzle" szivacs, műfű.Mesike32 Milyen teljesítményű a homokszűrő?
-
Vismajor01
addikt
Legyen itt egy ellenvélemény. Tavaly 488as medencénk volt, a hozzá kapott gyári papírszűrővel használtuk, nagyon hasonló mint amit linkeltél csak intex
Megcsináltam a starter regiment, bezöldült a víz, de 2 nap alatt a papírszűrő gyönyörű vízet varázsolt. Egy papírszűrőt 10x is kimostam, mire kidobásra itéltem. Egész nyáron ment benne a pancsolás, nem kellet tutólag semmivel kezelnem, szűrő tette a dolgát. A tetején se volt semmi, ahhoz is elég volt ezen a "pici" medencén h a szkimmerrel lefölözze a dolgokat. Nyílván többet kellett vele vacakolni mint egy 80 ezres homokszűrővel, de sztem a különbség nagyrésze kényelmi, nem minőségi. Egy 45 ezres medencéhez biztos nem vennék 80-100 ezres homokszűrőket.
Egyébként hasonló reakciót fogsz kapni ha egyszer nagyobb medencéd lesz, homokszűrővel. Az a homokszűrő nem jó, vegyél nagyobbat, meg amúgyis üveggel töltsd, meg mitudomén.
-
j.bravo
addikt
válasz Vismajor01 #4483 üzenetére
Nem leszünk népszerűek, de +1:
Egy 3,66-os medencéhez - szerintem - sem muszáj a homokszűrő.
Nagyobb víztömeghez persze igen, kell, azt nem vitatom.A gyári szettben hozzá adott 1m3/h modellnél persze érdemes nagyobbra cserélni
, de az sem feltétlenül elengedhetetlen.
Persze, egy példa nem példa,és a saját példámban mi jellemzően felnőttek, higgadt hűsölésre használjuk, nem ugrálunk ki-be a medencébe/bőlde - csapvízzel feltöltve, - úszó adagolóban elhelyezett több darab mini multitablettával, a napi pancsolás részeként a hálós kézi medencefölözővel a bogarakat és növényi törmeléket kiszedve, használaton kívül akár szolárfóliával, akár a normál takaróval letakarva, gyönyörű tiszta vizünk volt addig is amíg a sima papírszűrős forgató ment csak (mondjuk az 0/24*, ez is fontos lehet), és azóta is hogy a papírszűrőt kiváltottam a szűrőlabdacsokkal (szúnyoghálószerű mosózsákba téve), és azokat pár naponta kiöblítve.Az idén a szaharai por miatt bevetettem a búvárszivattyút is, a cső végére pillepalackba tett szűrőlabdacsokkal, de a szaharai por nélkül ez se kellett volna.
Szerintem egy ilyen pici medencére egy homokszűrő kb. olyan, mint egy kétfős háztartás napi (vagy heti) bevásárlására dobozos furgont, vagy pickupot venni. Garantáltan könnyedén ellátja a funkciót amire kell, de a szóban forgó funkció ellátására egy Corsa/Polo/Twingo/Yaris (vagy még ezek kistesói) is alkalmasak. Vagy sima webböngészésre egy i7 procis gép 32GB RAM-mal.
Több topikban - feltételezem, valóban merő jószándékból, hogy tuti biztos legyen - a javasolt cuccok terén a sokszoros túlbiztosítás terjedt el, és/vagy a legalább felső-közép kategóriás márkáké; amik garantáltan jók, de sok igényre jóval kevesebb/kisebb/egyszerűbb is elegendő. (#csakabosch, #azösszetöbbimárkaiparihulladék, #csakamiele #csakadyson stb.)
[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
Dorian
félisten
Nálam a nagyteljesítényű homokszűrő (7,3m3-es medencéhez 6,6m3-es) előnye (napi 8 órát megy), hogy nagyon alacsony klórszinten sem nyálkásodik, algásodik be a víz, ill. h sosem kell pucolgatni, szétszedni, átmosni, hanem szezon elején megtöltöm, szezon végén kiürítem.
Hátránya, hogy 4520W a teljesítménye, így zabálja az áramot.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
csudri
őstag
Tegnap jártam az Obiban és vettem egy dobozzal a korábban ide is linkelt multi tabiból. 200g-os tabletták vannak benne a leírás szerint, ami 25m3 vízhez kell hozzáadni. Ha nekem csak ~7m3 a medence akkor daraboljam el és úgy a szkimmerbe három körben?
-
Bandit21
addikt
Srácok új még nekem a homok szűrő.
Olvasom hogy kombi tabletta a szivattyú elő szűrő kosárba.
Ez azt jelenti hogy ahol a bejövő cső bemegy a szivattyúba és van a kis kivehető szűrő oda tegyem?
Nekem a legkisebb 3000 l/H bestway van ami 39 volt az Auchanban
Onnek egyben van a szűrő és a homok rész.Köszönöm
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
Hunfiu12
csendes tag
válasz Bandit21 #4490 üzenetére
Igen, ott lent az oldalán van az a lecsavarható plexi cső csonk. Na oda. Mondjuk emlékezetem szerint elég kevés hely van ott, nem tudom mennyire fér bele a tabletta meg belerakni is elég macerás lehet. Szkimmerbe szokták még tenni, ha van. Én egyébként a medencéhez adott chemconnect cuccot használtam tavaly, az egész jól tette a dolgát.
-
Vismajor01
addikt
Vegyél egy úszóadagolót, apró pénz, hőmérős is 5 ezer ft a medenceboltban.
Lehet venni mini tabikat is, és akkor nem kell ennek a tördelésével foglalkozni. Nekem is 200g-s volt tavaly a 4,88as medencéhez, nem lehetett tisztán törni úgyh csomót szívtam vele.
Szkimmerben/chemadagolóban sokkal gyorsabban elfogy mint az úszó adagolóban.
-
andrisms
aktív tag
válasz andrisms #4470 üzenetére
Megérkezett a STEINBACH MEDENCE TISZTÍTÓ ROBOT AKKUS 061208 BASIC 2.0 (csomagolás nélkül)
Délután próba, addig is amit eddig nem tudunk biztosan:
- doboz nélkül jött, aránylag jól becsomagolva
- garancia 2 év
- magyar nyelvű használati, számla, kiemelő kampó, lehúzó kefék, töltő és maga a gép érkezik
- 49.990Ft volt ingyen postával, hogy később visszakövethető legyen. ha feliratkozol hírlevélre, van -500Ft kupon pluszban.Aki használ bele szűrőgolyót, pontosan melyiket lehet érdemes bele megvenni?
-
j.bravo
addikt
-
gubika
csendes tag
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest