Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Wolverine
üzenetére
Itt például az első részben a leírt helyzet képtelenség, hiszen a szerelvények soha nem a végállomásról indulnak az elágazó állomásra, hanem fordítva. Tehát nem Sátoraljaújhelyről kell indulnia a szerelvénynek Szerencsre és onnan vissza, hanem fordítva, Szerencsről Sátoraljaújhelyre. Ha nem indul Szerencsről abba az irányba, indulhat másfelé, hiszen mostanság annyira kevés a működő gép és szerelvény, hogy egészen kacifántosan is közlekednek szerelvények és személyzetek, egyik vonalról a másikra. A mondott vonalrészen abban az időben egyáltalán nincs is valószínűleg szerelvény, ha megnézed az Elvirán, láthatod mikor indulnak a vonatok Szerencsről és merre . Az abban az időpontban kimaradó szerelvény más vonalon közlekedik valószínűleg, vagy karbantartják éppen. A Blogíró fixa ideája, amit Devecz úr "áldásos" tevékenysége ültetett el az agyába, hogy ha bizonyos időközönként mindig indul vonat egy állomásról, akkor majd azon a vonaton rengeteg utas lesz. Valamiért azonban az utasok nem eszerint szeretnek utazni, hanem reggel be a munkahelyre, délután haza például. Reggel tömött vonatok befelé, délután tömött vonatok kifelé például BPestre-ről.
Ha kimész valamelyik fejpályaudvarra, láthatod, hogy délelőtt hétközben és nem szünidőben, ünnepen, nagyon kevés az utas kifelé, befelé se sok. Nem azért, mert kevés a vonat. Nagyon sok üresen közlekedő vonatot láthatsz bizonyos időszakokban. Ha azonban mondjuk félóránként akarunk vonatot indítani például a Nyugatiból nagyjából három-négy irányba /elővárosi vonatok/ akkor olyan szerelvényekre van szükség, amelyek a metrohoz hasonlóan mindkét irányba tudnak közlekedni. Ezek száma véges. /Azért nem lehet hagyományos, csak vontatva közlekedő szerelvényekkel ezt megoldani, mert a pályaudvar nem ekkora igénybevételre készült anno/ Ezek a szerelvények viszonylag korlátozott számban állnak csak rendelkezésre, karbantartani és takarítani is kell őket, ez a tevékenység a kapacitás hiánya miatt nem végezhető kizárólag éjszaka. A nappali szünetekben elvégezhető a karbantartás egy része például. Az meg, hogy a kalauz , a mozdonyvezető csak malmozik a szünetben általában nem igaz, hiszen nincs a szerelvényhez kötve egyik sem, nem reggeltől estig dolgoznak, hanem hajnalban, reggel, délelőtt, délután, vagy este a legváltozatosabb időpontokban kezdenek és végeznek akár hat, akár tizenkét órás műszak után bármikor.
A blogban /Kötött pálya/ ex chatedra kijelentéseket tesz a szerző, "megvilágítja" a tájékozatlan olvasót és levonja a következtetést akár egy példából az egészre vonatkozóan.
Természetesen vannak kihasználatlan vonalak, kihasznált vonatok és nyilván rengeteg hiba is, egy ekkora évtizedek óta alulfinanszírozott hálózaton.
A Kötött pályán olvasható írások mégis szakmai szemmel a "lefagyott a vindóz, micsinájjak" topiknyitásra hasonlít, PH!-s példával élve. Ha konkrét és komplex javaslatokat olvashatna az ember, melyik szerelvény, mikor, honnan, hány kocsival, aminek a forrását is megjelölné az író, akkor komolyan is vehetnénk.
Azonban nem ez történik, ha továbbolvasod az írást, máris politikai következtetésekre jut a szerinte Sátoraljaújhelyen malmozó kalauzról.
Ezen cikk kommentjére írt válaszból idézek:"
Nem zavar, hogy írásod csak tovább növeli azt a (szerintem egyébként hamis) sztereotípiát, hogy MINDEN vasutas rosszindulatú, kőbuta, lusta, önző élősködő féreg? (Mert szerintem nem MINDEN vasutas rosszindulatú, kőbuta, lusta, önző élősködő féreg.)Kezdjük a szánalmas személyeskedéseddel. Nem ismersz persze, de azért beugatsz. Speciel biztos vagyok benne, hogy többet utaztam vasúton az elmúlt években, mint te, mondjuk 100 km kivételével beutaztam az ország összes vasútvonalát, sokat többször is. Beleértve a bezárt 14 vonalat. (Kimaradt eddig Mátészalka-Tiborszállás, Vámosgyörk-Gyöngyös, Fertőszentmiklós-Pomogy, néhány kisvasút és határátmenet.)
És én jegyet vettem sokszázezer forintért. Abból kaptad a fizetésed (meg az adómból), bár nem örömmel adtam.
Hogy mire jó az ütemes menetrend, azt úgyse fogod megérteni, mert buta vagy hozzá. Nem tehetsz róla, évtizedekig hülyítettek, te már menthetetlen vagy. A többiek, ha elolvassák pár korábbi cikkem, megérthetik."
Tehát szakértelmét a megtett utaskilométerből vezeti le, szerintem nem kell kommentár.
Sok éve használok Windowst, biztosan értek hozzá, "mér nem elég a Vistának 128MB memória, monnyon le a billgéc" írhatnám én is....
mod: azért nincs már nélkülük közlekedés, mert a Start külön cég lett, így nem ülhetünk fel helyettük a vonatra. Ha azonban tényleg liberalizálódik a vasúti közlekedés EU szerte, ilyenkor majd más vasútvállalat szerelvényei is közlekedhetnek majd. /Román, osztrák, szlovák például és vice versa/
Új hozzászólás Aktív témák
- Mazda topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen autót vegyek?
- Gitáros topic
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- LEGO klub
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB,Kartyafuggetlen,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 128GB,Vodafone,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest