Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• daniduke

tag

Megérkezett az új objektívem, így feltételezve hogy mást is érdekelnek az olcsó kínai csodák, megosztanám veletek a rövidke tapasztalatomat. A másik, hogy az internet legmélyebb bugyraiba is lemerülve alig találni pár tesztképet, leírást.
    7artisans 12mm 2.8

A rettegett e-vel kezdődő oldalról rendeltem, 8 munkanap alatt ért ide, 45 ezer forintba került, szállítással, biztosítással, mindennel együtt. (persze, hogy az euró árfolyam csúcson kellett megvegyem)

Amit először észrevettem, hogy nagyon nehéz a méretéhez képest, majd 300 gr, bár én a 78 grammos fuji palacsintához vagyok szokva, lehet nem sok ez. Az anyagminőség pozitív, fém üveg az egész. Fix napellenzője van, és ehhez egy spéci objektív sapka, amit nagy erőfeszítések által lehet csak fel-le tenni, nagyon rossz konstrukció. Szűrőmenet luxus, nem is kerestem, bár ha a gyártótól veszed kapsz hozzá filter adaptert, amit külön persze nem lehet megvenni. Amint feltettem a gépre jött a hideg zuhany: az objektív lötyög. Nem vészesen, de minden létező irányban van egy nagyon pici kurv@sága, kicsit ijesztő. Képminőségre nincs hatással ahogy észrevettem. Rekesz és fókuszgyűrű simán, korrektül mozog.

Képminőség:
    inkább beszéljenek a képek, röviden: nem jó. Nyitva gyatra, rekeszelve rossz, diffrakció határon szódával elmegy. Lőttem pár gyors képet valós helyzetben ,hogy mit is tud, PS-ben kicsit ráncigálva voltak. A tesztképek ooc jpg mindegyik, az objektíven látható blende jelzésekre hagyatkoztam.

Összefoglalva:
    -képminőség
    -súly
    -szűrőmenet hiánya
    -lötyögős bajonett

+ár
    +méret

Mégis miért érné meg, mikor 75-80-ért már van samyang 12-es, 1 fé előnnyel, sokkal jobb képpel és szűrőmenettel? Mert olcsó. Tudom hogy keveset fogom használni, még ez az ár is sok azért amennyit a polcon tölti majd az időt, de jelenleg ő a legolcsóbb uwa. Meg mert mindig akartam egy uwa objektívet, na.

Érdekesség:
    teljesen nyiltva is látszanak a blendelamellák, valószínűleg gyárilag le van valamennyire rekeszelve. (nem mintha nyitva így is használható lenne)

[Szétszedős cikk]

Saját képek

Köszönöm a figyelmet, szép hétvégét!

Új hozzászólás Aktív témák