Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mgaben

senior tag

Sziasztok!

Talán egy hete használom a Manjaro-t. Elsőre Linux Mintet telepítettem Cinnamonnal, de haverom említette a Manjarot. Utána néztem, és az Arch base miatt gondoltam kipróbálom. Arch-hoz nem nagyon volt még bátorságom. Valamiért a grafikus Cinnamon telepítő és frissítő után a téma kezelés nem működött rendesen, gondoltam teszek egy próbát az architect verzióval, és ott már minden rendben volt. Annyira meg is tetszett, hogy a Kodi és Plex adatbázist is átköltöztettem a win 10-ről ide. Szóval ez lett a fő rendszerem.

Közben Virtualboxben az Arch linux-al is ismerkedek, találtam hozzá egy hasonló lebutított grafikus szkriptet, mint az architect telepítő. Működik is szépen az a rendszer is.

Egy hibát tapasztaltam eddig. Ritkán befagy a rendszer, először azt hittem, hogy a virtualbox miatt, de azóta máskor is tapasztaltam. Pár másodpercig, esetleg fél perci tart egy-egy ilyen fagyás. Egyébként az utolsó LTS kernelt használom. Intel Xeon X5470 (moddolt 775-ös alaplap), Quadro 4000 vga, és 8 GB ram. Nem zavaró, de ha valakinek volna ötlete... :R

Új hozzászólás Aktív témák