- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Azt hogy lehet megcsinálni, hogy Plasma 5 alatt a spectacle induljon a Printscreen gombra? Régebben a ksnapshot volt így beállítva, de nem igazán találtam olyan opciót, amivel alkalmazást lehet megadni egy gombra, most meg így semmit nem csinál a gomb, mert a ksnapshot kikerült a Plasmából, és ez kellene legyen helyette elvileg.
-
BoB
veterán
válasz
Fritz Teufel #195 üzenetére
Szerintem ez nem megoldás, max workaround ha tényleg működik.
-
BoB
veterán
válasz
Fritz Teufel #193 üzenetére
/run -ban nem nagyon szoktak lenni log fájlok, ellenben /var -ban igen.
-
Fritz Teufel
addikt
Sziasztok!
Erre van valakinek ötlete: Failed to start Create Volatile Files and Directories ?
Elvileg a /run/log/journal kellene törölni, de nekem nincs /log könyvtár a /run alatt... nemrég már volt ilyen és töröltem is manuálisan, de nem jegyeztem fel, hogy hol találtam meg a log fájt és most csak keresgélek... :S
-
törölt tag
Nekem néha csak úgy magától befagy a Plasma, ha otthagyom a gépet egy időre. Van, amikor csak a Chromium, de van olyan is, hogy az egész felület nem reagál semmire, csak az egeret tudom mozgatni, kattintani nem lehet. Mondjuk én 4.6-os kernelen vagyok már, de 4.5 alatt is volt ilyen.
-
miku84
tag
Szokott másnál is lefagyni az alvó üzemmódba tételnél? A képernyő elsötétül, de a gép még mindig megy és nem reagál semmire. Az új kernelekkel szokott ez történni, a 4.4- en most nem tapasztaltam ilyet.
-
DEGU83
tag
-
miku84
tag
Helló Mindenki,
A következő a probléma (Plasma 5- öt használok):
Ha a qbittorrerrent be van állítva, h autostart- tal induljon és utána Firefox- szal megnyitok 1 torrentet, v. magnetet, akkor új qbittorrent -et nyit meg, nem pedig az eddigit. Ez több torrent esetén elég zavaró tud lenni.
Nálatok is jelentkezik ez a probléma? Tudtok adni v.mi megoldási javaslatot?Már néztem githubon is, meg ezerfelé több beállítással is (pl, hogy tegye le tálcára bezárás esetén stb.) de akkor is előjön ez a hiba. Ahogy olvastam vmi gond van azzal, h a temp mappát használja, de nem adtak megoldást. Autostart Script- tel is indítottam, úgy kevesebbszer volt a hiba, ill. próbáltam "qbittorrent %u"- val is indítani, de nem javult meg.
Köszi!
-
törölt tag
Köszi a tippet
Azért nem gyenge, hogy októberi bug, és még mindig nem javították
-
törölt tag
Sziasztok!
Az miért lehet, hogy leállításnál egy jó percet kell várni, mire kilép a rendszer és leáll a laptop? A GUI látszólag rendesen leáll pillanatok alatt, aztán a TTY1 képernyőt bámulhatom még vagy egy percig, de semmit nem ír, hogy mi van, csak a bootoláskor ottmaradt üzenetek látszanak.
-
DEGU83
tag
mhwd -l
> 0000:00:02.0 (0300:8086:0f31) Display controller Intel Corporation:
--------------------------------------------------------------------------------
NAME VERSION FREEDRIVER TYPE
--------------------------------------------------------------------------------
video-intel 2016.01.28 true PCI
video-vesa 2012.09.18 true PCI> 0000:02:00.0 (0200:10ec:8168) Network controller Realtek Semiconductor Co., Ltd.:
NAME VERSION FREEDRIVER TYPE
network-r8168 2016.04.20 true PCIezek a driverek vannak telepítve, lehet hogy valami hiányzik?
-
DEGU83
tag
Sziasztok!
Sajnos még mindig nem oldódott meg a lefagyás problémám (ASUS INtel J2900, intel HD videokártya).
Főleg xfce alatt, próbáltam egyéb desktopokkal, de sajnos ott is lefagy néha. Semmi összefüggés nincs, hogy mit használok vagy mit csinálok, egyszer csak leáll az egérkurzor és semmire nem reagál. Próbálkoztam fórumokat olvasgatva ezt azt átírni rendszerfájlba, de az sem vált be. Valakinek volt hasonló problémája? Van rá valamilyen megoldás? Ja meg több kernerrel is megpróbáltam attól sem javult meg. A gépem viszonylag új [asztali gép] -
DEGU83
tag
válasz
rosszkutya #172 üzenetére
Nekem is ugyan ez volt a probléma, de nekem ez oldotta meg:
sudo pacman -Sc $(pacman -Qdtq) -
BoB
veterán
válasz
Elrendezi neked a kulcsokat, az volt a probléma.
13 másodpercet késtem
-
whbear
senior tag
válasz
A csomagok ezekkel a kulcsokkal vannak hitelesítve. Azért van, hogy senki ne tudja módosítani akár rosszindulatúan a csomagokat. Csak akkor telepíthető ha a fejlesztőnek aktív kulcsa van.
-
BoB
veterán
válasz
rosszkutya #170 üzenetére
Terminálban:
sudo pacman -S archlinux-keyring manjaro-keyringEzután próbáld meg.
-
rosszkutya
tag
Mit csinálok rosszul?
-
whbear
senior tag
válasz
rosszkutya #167 üzenetére
Igen, ugyanolyan könnyen megy csak nem grafikus a telepítő hanem karakteres de tényleg nagyon egyszerű.
-
rosszkutya
tag
Az a baj, hogy kb. fél évente van ennyi szabadidőm, mint amennyi most volt erre a telepítésre (most is csak egy kis betegeskedés miatt), úgyhogy gyanús, hogy amíg nem kényszerítem térdre a rendszert, addig marad a Manjaro, aztán ha minden kötél szakad, még akkor is ott van a Linux Mint. De azért ígérem, igyekszem utánaolvasni az általad írt Architect-nek (, bár szerintem már korábban találkoztam vele, amikor nagyon elszánt voltam az Arch irányába). Mindenesetre köszönöm a tippet! Egyébként egy ennyire amatőr felhasználó számára is, járható út lehet az Architect használata?
-
whbear
senior tag
válasz
rosszkutya #164 üzenetére
Tudom ebben a topikban nem túl korrekt amit javaslok, de inkább próbáld meg az Architect-et amíg tanulsz. Utána meg mikor már látod a lényegét jöhet a vanilla Arch telepítés. Régen sokat bajlódtam Manjaro-val, van tapasztalatom ezért merem ezt javasolni.
-
Rimuru
veterán
válasz
rosszkutya #164 üzenetére
Elfer, amugy meg ugy tanul az ember hogy probalkozik.
-
rosszkutya
tag
válasz
rosszkutya #163 üzenetére
Kicsit döcögős a kapcsolatunk kezdete, de remélem, hogy annál gyümölcsözőbb lesz a folytatása. Miután a rendszer által felajánlott 354 db(!) frissítéssel eljátszott olyan jó 4 órát a gép, majd kaptam egy olyan üzenetet, hogy váratlan hibába ütközött a folyamat, és kiderült, hogy semmit sem telepített fel a frissítésekből, akkor úgy éreztem, hogy ez a kapcsolat már a kezdetektől halálra volt ítélve, és majd ha több időm, és türelmem lesz, talán újra nekifutok, de most inkább elbúcsúzunk egymástól, és felteszek egy Mint Xfce-t. De ő valahogy mégiscsak maradni akart, és a Live-USB bebootolása helyett újra ő köszönt rám, úgyhogy adtam még egy esélyt a kapcsolatunknak, és újra nekifutottam a hibakeresésnek, majd rájöttem, hogy a fentebb vázolt problémám oka sokkal prózaibb, mint azt gondoltam volna. Ugyanis a GRUB működésével nem volt semmi gond, csak a megjelenítési beállításaival, azaz csak a felbontást kellett átállítanom, az alapértelmezett 'auto"-ról 800x600-ra, és most tökéletesen muzsikál.
Szóval mindenkitől elnézést kérek, hogy feleslegsen duzzasztóttam a topikot az indokolatlan soraimmal!
-
rosszkutya
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, de kérem, csak az olvassa el a következő sorokat, akinek van türelme egy ész nélkül telepítgető lámer felhasználó, szájbarágós útbaigazításához!Eddig (szinte) csak Debian/Ubuntu alapú disztrókat használtam, amik többnyire nem igényelnek túl jelentős hozzáértést, tehát én is elboldogultam velük a felületes, otthoni alap felhasználás szintjén. Egy ideje viszont piszkált a kíváncsiság, hogy milyen lehet egy stabil, de nem deb alapú disztró, és az Arch-ról eddig csak jókat olvastam, de nem ugrottam fejest, hiszen tudom, hogy nem tudok "úszni", és időm sem igazán van mostanság, hogy megtanuljak. Aztán egy ideje a látóterembe került a Manjaro, és azt gondoltam, hogy ez az ami nekem való, és nem lehet baj belőle (ahogy az általam eddig kipróbált disztróknál sem volt), ha gyorsan feldobom a meglévők (Win10 és Mint Cinnamon) mellé, aztán amikor az időm engedi, majd ismerkedünk, haverkodunk egymással. Így is tettem, feltettem a 15.12-es verzió XFCE-s változatát, ami meglepő gyorsasággal fel is ugrott a gépre, majd az első újraindításnál jött a meglepetés, a GRUB helyett csak egy "csíkozódó fekete képernyő köszöntött, majd felállt a frissen telepített rendszer.
Szóval abban kérném a segítségeteket, hogy miképp tudnám visszavarázsolni a GRUB-ot, úgy hogy a másik két OS-hez is újra hozzáférhessek?
Elnézést, ha ezt már korábban is leírtátok, és tudom, hogy a közös barátunk, a Gúgli is megmutatná, hogy merre induljak, de sajnos én annyira fogalmatlan vagyok, hogy rajtam csak egy türelmes "vakvezető" segíthet, mert az eddig fellelt leírásoknak már az első szavait sem igazán értettem.Előre is köszönöm az esetleges türelmes segítők utbaigazítását, és egyben megígérem, hogy mielőtt legközelebb fejest ugrom egy idegen vízbe, utánaolvasok, hogy az mennyire mély.
-
DEGU83
tag
Úgy néz ki a frissítés után megoldódott!
-
Rimuru
veterán
Milyen videokartyad van? es milyen drivert hasznalsz hozza?
A legujabb zart nvidia driver bugos, nekem az okoz gondokat. A gep nem fagy le csak a kepet nem frissiti, nekem ez az osszes chromium alapu cuccban elojon, lehet nalad is hasonlo gond van. Ezt a hibat egy ablakvaltas megoldja, de zavaro (plusz mas se tokeletes). -
DEGU83
tag
Sziasztok,
van vagy volt valakinek olyan jellegű problémája, hogy lefagy, főleg szövegszerkesztés gmail, libreoffice használata közben megáll a kurzor és semmire nem reagál. Billentyűzet se az egér. -
spammer
veterán
Nem keveset szívtam ilyesmikkel egy inteles Acer laptopon (UEFI-s, de legacy módban használom). Az egyetlen működő megoldás (vagyis inkább workaround) az xHCI kikapcsolása volt BIOS-ban. Csekkold le, nálad van-e ilyen lehetőség és hogy megoldja-e. Nálam anno a kernelcsere sem vált be, de persze azzal is érdemes lehet egy próbát tenni.
-
DEGU83
tag
Tud valaki megoldást a kikapcsolás, készenlét problémára? Kikapcsoláskor a gép leáll, de a képernyőn ott marad a manjaro, alatta három pont, mintha leállás közben lefagyna. A gép kapcsológombján a led világítva marad. A suspendet, meg ha bekapcsolom nem tudok visszajönni csak ha a gép nyomógombján kikapcsolom és újra bekapcsolom. Most váltottam asztali gépre, eddig laptopon nem volt ilyen problémám. Próbáltam utánaolvasni, ki is próbáltam 1-2 dolgot, de eddig nem sikerült. Esetleg még megpróbálom majd egy másik kernellel, ha nincs más ötlet.
-
törölt tag
Nvidia GT940/Intel integrált, nyílt driverrel (ezzel sokkal jobb a fogyasztás). Azt nem tudom, hogy a váltás a kettő közt megy-e, és ha igen, akkor hogyan, mert ezzel nem foglalkoztam, de a rendszer már vagy fél éve tök jól megy ezen a hardveren, csak most valami frissítéssel meghülyült.
-
törölt tag
Mostanában (nagyjából 2 hete) csinálja azt a rendszer, hogy amint betölt, és megkapom a login képernyőt, beírom a jleszót, enter, és visszadob egy másodpercre az F1-es TTY-re, majd újra betölti a login képernyőt és kéri a jelszót, mintha újraindulna az X felület.
Ez mitől lehet, Illetve hogyan lehetne orvosolni a problémát? -
Lathronos
őstag
Na 8 év Ubuntu és PClinuxOS szívás után elérkezettnek láttam az időt, hogy keressek valami más alternatívát, ha linuxon szeretnék továbbra is maradni. Így egy hét olvasgatás és különféle disztribúciók tesztelése után a Manjaro mellett döntöttem az Arch alap miatt. Igaz októberben már volt szerencsém kipróbálni a 2015.9-et, ami nem kevés kívánnivalót hagyott. Aztán tegnap este letöltöttem a legfrissebb január 24-i képfájlt, majd 500 MB frissítés letöltése után
(itt aztán tényleg nem sz@rakodnak hetekig a frissítések közzétételével) birtokba is vettem a Cinnamon verziót. Gyors, naprakész, stabil, és az AUR-ból majdnem minden leszedhető ami nekem kell. De... Én Vivaldi böngészőt használok, ebből viszont csak a 1.38-as beta a legfrissebb(ez nem zavar, majd valamikor közzéteszik a 2-est is). Ez még nem is lenne gond, csak hogy mikor telepítettem a ffmpeg-codecs csomagot hozzá, közölte, hogy ehhez neki 1.1 GB adatmennyiséget kell letöltenie. WTF?
Ez normális dolog?
-
törölt tag
Szóval ismét hanggal kapcsolatos problémákkal untatnálak:
Miért van az, hogy nem lehet rendesen kimeneti eszközt választani? Egyrészt már az is macerás, hogy meg kell nyitni a hangbeállításokat, és ott lehet az utolsó fülön lehet választani, nem pedig a system tray ikonra kattintva. De még ha így működne, akkor jó lenne. Viszont fütyülnek rá a programok, hogy milyen kimenetet választok, minden a beépített hangszórókon szólal meg: Clementine, Cantata, Amarok, stb... Egyedül a VLC az, ami hajlandó HDMI-n kiküldeni a hangot, de azt zenére nem lehet igazán értelmesen használni.
Clementine alatt például beállítom, hogy a Pulse Audio sink legyen a kimenet, és hába van a Pulse-nál a rendszerben kiválasztva USB-s hangkártya, vagy HDMI, akkor sem ott szól.Erre van valami okosság, vagy ez is amiatt a Plasma5 migráció miatt van, ami még nincs kész, és folyton bekavar a kompatibilitásba?
-
DEGU83
tag
Ha valaki canon nyomtatót vesz vagy olyat amit alapból a nyomtató telepítő nem találja meg a drivert, telepítse a gutenprint csomagot! Ráment egy napom mire beüzemeltem pedig elég egyszerű lett a megoldás, valamelyik forumon találtam rá. Majd szólok az arch forumon is! Üdv!
-
törölt tag
Köszi, nézem
Nem tudom mitől van a lassulás, ez új gép, friss telepítés volt rajta, előtte nem használtam semmilyen rendszerrel (gyárilag valami W10 volt rajta, de azt HDD-vel együtt kiszedtem, és ment bele az mSATA SSD). A biosban engedélyezve van a legacy boot is, esetleg azt kellene kikapcsolni, hogy csak UEFI legyen?
Amúgy más téma, de a kikapcsolásról jutott eszembe, hogy néha csinál olyat a gép, hogy az asztal címke leállítás opciójára kattintva egy másfél perces visszaszámlálást dob fel, ahelyett, hogy kikapcsolná egyből a gépet. Ez mitől van?
-
spammer
veterán
válasz
Merula Alba #131 üzenetére
Előfordulhat, hogy megakasztja valami a kikapcsolást, vagy akár fagyhat is rosszabb esetben (de ez utóbbi már valószínűleg a kezdetekben is előjött volna). Igen, ha nem megy a gomb, akkor próbáld terminálból, ha valami hiba van, talán ott kiköpi. Feltéve persze, ha a gomb nem valami más módszerrel lövi le a rendszert.
-
spammer
veterán
válasz
Merula Alba #128 üzenetére
Ilyenkor mindig a terminállal próbálkozz, attól okosabbak lehetünk:
systemctl poweroff
-
Merula Alba
tag
Bocsánat a dupláért.Mi okozhatja azt hogy hiába kattintok a kikapcsolásra nem tesz semmit? ?
-
Merula Alba
tag
Mi okozhatja azt hogy hiába kattintok a kikapcsolásra nem tesz semmit?
-
törölt tag
Grub-customizer, de elvileg az is közvetlen a cfg-t szerkeszti, csak tesz köré egy grafikus felületet (csak azért ezt használom, mert mindig elfelejtem, hogy hol a grub.cfg
). De amúgy eddig működött.
Ami a probléma, hogy most jelenleg is 1-re van állítva, de legalább 3-5 másodpercig tart, mire átlép a grub-on. Mintha megfagyna egy pár másodpercre ott a gép, ilyenkor bármilyen billentyűlenyomásra is ilyen több másodperces késéssel reagál, ezért akarnám esetleg teljesen kiiktatni a menüt. -
Rimuru
veterán
válasz
#16820480 #123 üzenetére
'"show menu" opciót' - ez valami grafikus programban van?
szerkezd a grub configot: /etc/default/grub
GRUB_TIMEOUT= sor erte adja meg hogy hany masodpercet totlesz a menuben, ha nullat allitasz akkor semmit (de igy sehogy se tudsz lepkedni a menuben), ezert legalabb 1-es erteket ajanlanek (mondjuk a fallback eleresehez)
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT es GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET sorok ele pedig rakj be egy #-et (ha nincs) hogy biztos ne kavarjon be.
Ezutan pedig generaltasd is le: grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg(#122) Merula Alba: Rakd fel a flash-t, ez csak firefox alatt hasznalhato (pontosabban chromium alapu bongeszok alatt nem).
pacman -S flashplugin
Bongeszo ujrainditas utan mar hasznalhato is lesz. -
törölt tag
Annyira nem létfontosságú az UEFI, inkább azt szeretném megoldani, hogy a grub olyan lassú legyen
Vagy méginkább, hogy ne is jöjjön fel a grub, hanem csak indítsa el a rendszert, úgyis egy rendszer van, nem szükséges, hogy ott megálljon. De ha csak kikapcsolom a "show menu" opciót, akkor a grub képernyő ugyanúgy megjelenik, csak nem lehet rajta választani semmit.
-
-
Rimuru
veterán
válasz
#16820480 #110 üzenetére
Mindenkinek: Hosszu kimeneteket rakjuk fel pastebinre es csak linkeljuk,
sheratan: Latszik hogy csinaltal EFI particiot kerdes hogy tenyleg hasznalod-e, tree /boot
(#118) Merula Alba: Az nem egy bongeszos facebookos jatek? ha igen akkor gondolom max flash kell neki.
-
Merula Alba
tag
Bocsesz a dupláért.
Asszonyka nagy Farmville 2 fan, nem igazán van mód a játékra vele vagy hasonlóakkal Linux alatt? -
Merula Alba
tag
(1/1) kulcsok vizsgálata a kulcstartóban [#################################] 100%
(1/1) csomagok integritásának ellenőrzése [#################################] 100%
(1/1) csomagfájlok betöltése [#################################] 100%
(1/1) fájlütközések vizsgálata [#################################] 100%
hiba: nem sikerült végrehajtani a tranzakciót (ütköző fájlok)
maxthon-browser: /etc/default/maxthon.d/pn létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Contents/Resources/lprojs/ar.lproj/maxthon.strings létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Contents/Resources/lprojs/bg.lproj/maxthon.strings létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Contents/Resources/lprojs/de.lproj/maxthon.strings létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Contents/Resources/lprojs/en.lproj/maxthon.strings létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Contents/Resources/lprojs/es_ES.lproj/maxthon.strings létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Contents/Resources/lprojs/eu.lproj/maxthon.strings létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Contents/Resources/lprojs/eu_ES.lproj/maxthon.strings létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Contents/Resources/lprojs/fr.lproj/maxthon.strings létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Contents/Resources/lprojs/hu.lproj/maxthon.strings létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Contents/Resources/lprojs/it.lproj/maxthon.strings létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Contents/Resources/lprojs/lt.lproj/maxthon.strings létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Contents/Resources/lprojs/ru.lproj/maxthon.strings létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Contents/Resources/lprojs/tr.lproj/maxthon.strings létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Contents/Resources/lprojs/uk.lproj/maxthon.strings létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Contents/Resources/lprojs/vec.lproj/maxthon.strings létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Contents/Resources/lprojs/vi.lproj/maxthon.strings létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Contents/Resources/lprojs/zh_CN.lproj/maxthon.strings létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Contents/Resources/lprojs/zh_TW.lproj/maxthon.strings létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Contents/Resources/mx_page.dat létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Contents/Resources/themes/directory_icon.png létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Contents/Resources/themes/file_icon.png létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Contents/Resources/themes/mx_entry_rc létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Contents/Resources/themes/mx_gtkrc létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Contents/Resources/themes/mx_menu_rc létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Default_cn/Bookmarks létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Default_cn/Preferences létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Default_cn/QuickAccess létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Default_en/Bookmarks létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Default_en/Preferences létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Default_en/QuickAccess létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Install.sh létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/Uninstall.sh létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/chrome_100_percent.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/conf.d/pn létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/conf.d/version létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/content_resources.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/extensions/adblock.crx létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/extensions/external_extensions.json létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/libMxEncode.so létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/libffmpegsumo.so létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/libfilesync.so létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/libppGoogleNaClPluginChrome.so létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/libudev.so.0 létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/am.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/ar.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/bg.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/bn.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/ca.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/cs.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/da.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/de.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/el.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/en-GB.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/en-US.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/es-419.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/es.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/et.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/fa.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/fi.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/fil.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/fr.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/gu.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/he.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/hi.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/hr.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/hu.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/id.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/it.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/ja.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/kn.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/ko.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/lt.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/lv.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/ml.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/mr.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/ms.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/nb.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/nl.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/pl.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/pt-BR.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/pt-PT.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/ro.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/ru.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/sk.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/sl.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/sr.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/sv.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/sw.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/ta.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/te.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/th.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/tr.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/uk.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/vi.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/zh-CN.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/locales/zh-TW.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/maxthon létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/maxthon-browser létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/maxthon_sandbox létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/nacl_helper létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/nacl_helper_bootstrap létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/nacl_irt_x86_64.nexe létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/plugins/libaliedit64.so létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/plugins/libflashplayer.so létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/plugins/libnpUPEditor.so létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/report létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /opt/maxthon/resources.pak létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /usr/bin/maxthon létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /usr/share/applications/maxthon.desktop létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /usr/share/icons/hicolor/128x128/apps/maxthon-browser.png létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /usr/share/icons/hicolor/22x22/apps/maxthon-browser.png létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /usr/share/icons/hicolor/24x24/apps/maxthon-browser.png létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /usr/share/icons/hicolor/256x256/apps/maxthon-browser.png létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /usr/share/icons/hicolor/32x32/apps/maxthon-browser.png létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /usr/share/icons/hicolor/48x48/apps/maxthon-browser.png létezik a fájlrendszerben
maxthon-browser: /usr/share/icons/hicolor/64x64/apps/maxthon-browser.png létezik a fájlrendszerben
Hibák léptek fel, nem frissült csomag.Hagyjuk a dolgot, ez így csak kidobott idő az ablakon.
A csomag sikerült, de a telepítése nem. Van más dolgunk is.Köszönöm a segítségedet.
A zenelejátszós probléma megoldódott, bár nem tudom hogyan, amikor futattam terminálban a fentebb megosztott dolgokat produkálta. Bezártam az ablakot és a lejátszót. Plusz leszedtem egy widget-et a tálcáról. Amikor újraindítottam a Sonata lejátszót megtáltosodott a lelkem. -
Merula Alba
tag
Ezzel fogad ha terminálból indítom. (sonata:23625): Gtk-WARNING **: Nem található a témamotor a következő modulútvonalon: „murrine”,
/usr/lib/python2.7/site-packages/sonata/dbus_plugin.py:26: DeprecationWarning: Importing dbus.glib to use the GLib main loop with dbus-python is deprecated.
Instead, use this sequence:
from dbus.mainloop.glib import DBusGMainLoop
DBusGMainLoop(set_as_default=True)
import dbus.glib
/usr/lib/python2.7/site-packages/sonata/main.py:205: GtkWarning: Theme directory action/24 of theme maia has no size field
ui.icon(self.iconfactory, iconname, icon_theme.lookup_icon(iconname, img_width, gtk.ICON_LOOKUP_USE_BUILTIN).get_filename())
2015-11-29 12:13:13 [Errno 111] Kapcsolat elutas?tva
2015-11-29 12:13:13 Not connected
Error grabbing key 173, 0x55836cc55120
Error grabbing key 171, 0x55836cc55120
Error grabbing key 172, 0x55836cc55120
Error grabbing key 174, 0x55836cc55120
2015-11-29 12:13:13 [Errno 111] Kapcsolat elutas?tva
2015-11-29 12:13:13 Not connected -
spammer
veterán
válasz
Merula Alba #114 üzenetére
Na basszus, pont a lényeget felejtettem el linkelni a leírásomban, amit már tegnap is linkeltek neked.
[link] Oldalt van a "Download ZIP" gomb, letöltöd, kicsomagolod (ott lesz benne a PKGBUILD fájl, a maxthon-browser-master nevű könyvtárban), nyitsz oda egy terminált és kiadod a makepkg parancsot. Úgy már le kell futnia gond nélkül!
Hang passz, de melyik lejátszó az?
Próbáld azt is terminálból indítani, hátha kiköp valami hibát.
-
Merula Alba
tag
Most kezd telelenni a hócipőm..... Adjatok hozzá a soraimhoz minimum 2 káromkodást mondatonként!
Ilyet ember nem hallott még....
Mondom magamnak akkor halgassunk valami zenét! Miért is ne? Alap lejátszó elindít, könyvtár betallóz.... lejátszási lista látrehoz, elindít, SEMMI!
Körbenézek, biztosan én vagyok a balfék.... Hangártya felismerve, teszthang megy, YT videók mennek pöccre, minden adja a hangokat de az eddig telepített zenelejátszók semmit nem adnak ki magukból. Hozzáteszem pár napja még röhögve mentek.
Azt ne mondja nekem valaki hogy ehhez is mókolni kell az embernek a terminálban mert falhozvágom a gépet hogy a szilikonvölgyig pattog!
Nem hiszem el, már a BIOS-ban is nézelődtem. Programozni kell már a zenehalgatáshoz is??A "==> HIBA: PKGBUILD nem létezik." hibaüzenetet kapom így, hagyjuk a francba mert nem ér ennyit. A hang probléma kezdi betenni a kaput nálam, a böngésző a legkissebb bajom hozzá képest!
-
spammer
veterán
válasz
Merula Alba #112 üzenetére
Váltsd a felhasználónevedre, mert root-ként nem engedi futtatni a makepkg-t biztonsági okokból.
su felhasználóneved
A te jelszavadat fogja kérni. Utána le kell futnia a makepkg-nek.
-
Merula Alba
tag
Ment is a dolog nagyjából gond nélkül a makepkg részig.
Ott bedobta ezt az üzenetet nekem és most sem előre sem pedig hátra: ==> [B]HIBA: A makepkg futtatása rendszergazdaként nem engedélyezett, mivel a
rendszer végzetes, katasztrofális károsodását okozhatja.
[root@atyesz-pc maxthon]#[/B]
Maxhton nem indul továbbra sem. Pedig ugyanúgy csináltam ahogy írtad.
Hagyom az egészet a francba, nem ér annyit az egész.... ha vissza akarom csinálni akkor az 1. pont visszafelé?? -
spammer
veterán
válasz
Merula Alba #109 üzenetére
Ha mindenképpen a Maxthont akarod használni, akkor:
1.) Tedd fel a yaourtot, hogy hozzá tudj férni az AUR-os csomagokhoz, lásd: [link], tehát:
pacman -S base-devel yaourt
(ha nem root vagy, akkor kell elé a sudo)
2.) Aztán AUR-ból fel kell rakni azokat a függőségeket, amik kellenek a maxthonhoz:
yaourt gtkhotkey libgcrypt15
Rá fog kérdezni, hogy akarod-e szerkeszteni a PKGBUILD-et (csomag készítő script), üss neki "n" betűt, azaz nem akarod szerkeszteni. Ahol kell, ott értelemszerűen üss "Y"-t (igent)
Continue building gtkhotkey [Y/n]
Continue installing gtkhotkey [Y/n](megjegyzés: Y és N esetén a nagybetűk mindig az alapértelmezett választást jelentik, amire elég egy Entert ütni, nem muszáj begépelni, hogy pl. "Y". Értelemszerűen ha "N"-t látsz, akkor az "nem" választ jelent alapból, tehát erre ügyelj!).
Vagy használhatod a yaourthoz a --noconfirm kapcsolót, és akkor nem kérdez, nem kér megerősítést (általában nem ajánlott módszer!):
yaourt --noconfirm gtkhotkey libgcrypt15
3.) Ha fent vannak a függőségek, akkor menj a maxthon kicsomagolt mappájába, majd add ki a parancsot, amivel elkészül az Arch/Manjaro csomag a böngészőből:
makepkg
Ha minden jól megy, akkor nem problémázik függőségek miatt, elszöszöl vele, majd elkészít egy .pkg.tar.xz kiterjesztésű csomagot, melyet már megfelelően tudsz telepíteni a pacmannel:
pacman -U maxthon-browser-1.0.5.3-4-x86_64.pkg.tar.xz
(tipp: használd a TAB kiegészítést hosszú fájl neveknél: pacman -U maxthon [TAB] gomb (akár többször, amíg a megfelelő fájlnevet nem látod).
Utána menüből indítod, ha berakta magát, vagy terminálból simán a maxthon
paranccsal is futtathatod.Most teszteltem neked, Arch-ra így simán felment. Ha működik nálad is, akkor a maxthon-browser-1.0.5.3-4-x86_64.pkg.tar.xz fájlt rakd el magadnak, hogy meglegyen a későbbiekben is, ha netán újra fel kellene rakni, ne kelljen újra letölteni a forrást és újra elkészíteni a csomagot.
Ezzel a módszerrel megfelelően települ, azaz a pacmannel tudod törölni is, ha nem kellene.
-
törölt tag
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a device; this may
# be used with UUID= as a more robust way to name devices that works even if
# disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
UUID=2d846ee1-4f8e-41d6-a17c-d8b4b89607f4 /media/milkyway ext4 defaults,noatime 0 2
UUID=bf1e4880-0375-48e3-b5b7-b5011ee8c21a swap swap defaults,noatime,discard 0 0
UUID=822b0454-ab1d-48cd-a9fe-d4c3a657ad6b / ext4 defaults,noatime,discard 0 1
UUID=a3799db7-ad69-49d5-8c25-43fb8985ce88 /home ext4 defaults,noatime,discard 0 2
UUID=4C3A-4306 /boot/efi vfat defaults,noatime 0 2
tmpfs /tmp tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0
Disk /dev/sda: 931,5 GiB, 1000204886016 bytes, 1953525168 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 4096 bytes
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytes
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0x00042ec3Device Boot Start End Sectors Size Id Type
/dev/sda1 2048 1953519615 1953517568 931,5G 83 LinuxDisk /dev/sdb: 111,8 GiB, 120034123776 bytes, 234441648 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0xd85f3515Device Boot Start End Sectors Size Id Type
/dev/sdb1 2048 8312831 8310784 4G 82 Linux swap / Solaris
/dev/sdb2 8312832 59836415 51523584 24,6G 83 Linux
/dev/sdb3 59836416 233553919 173717504 82,9G 83 Linux
/dev/sdb4 233553920 234436544 882625 431M b W95 FAT32Merula Alba: Ilyet tudtommal jelenleg linuxon a Chrome, FF és Opera tud csak. Szóval ha első kettő nem játszik, akkor marad az opera. A Vivaldi sem lenne rossz böngésző, de egyelőre nem szinkronizál sehova, csak importálni tudod beállításokat, könyvjelzőket másik böngészők alól.
-
Merula Alba
tag
Nincsenek extra igényeim szerintem.
Asszony használja a firefoxot, nekem annyira nem gyere be a cucc. Ha nem használná akkor esetleg megtenné, szeretem berendezni a dolgaimat magam köré és azt akár tableten és telefonon is használni. Gondolok itt a linkek importálására, felhőben tárolásra, jelszavak tárolása titkosított módszerrel...
Van ilyen multiplatform? -
Rimuru
veterán
Semmit, a xulrunner egy mozilla (firefox) runtime csomag, csak a firefox specifikus dolgok nincsenek benne ez lenyegeben a firefox vaza is. A conkeror onmagaban kb egy 1-2mb meretu "nagy" javascript csomag mintha egy FF kiegeszito lenne annyi kulonbseggel hogy a gui-t is ez irja le teljes egeszeben (mar ami nem a xulrunner resze).
Viszont a firefox specifikus hibak sincsenek benne, jobb a memoria kezeles, nincs szivargas (vagy nem annyi), nincs benne sok bloatware, stb -
Én arra lennék kíváncsi, hogy a mega.nz mit szólna a Conkeror-hoz?! Van egy olyan érzésem, hogy nem lenne teljes mértékben támogatott, mert emlékeim szerint Chrome, Firefox, Opera vagy Safari jó csak neki. A Pale Moon szimpla Firefox-ként látszik, eddig nem is volt vele baj.
-
spammer
veterán
Vimperator miatt bajos nekem is a Pale Moon. Most pár napja a GNU IceCat megy, ez picit kevesebbet kajál úgy vettem észre (htop szerint is), font render picit más, mint a FF esetében (félkövér betűk), de legalább mennek vele az addonok. Ebbe talán nem fog a Pocket meg a többi hasonló bloat bekerülni a jövőben.
szerk: yep, tényleg a libgrypt15-öt pont ma gyalultam le, mert elárvult csomag volt.
Valamihez kellett anno és AUR-ból települt, de már kuka.
-
Rimuru
veterán
-
spammer
veterán
Sajnos az AUR archívumban lévő is bajos:
Making package: maxthon-browser 1.0.5.3-4 (Sat Nov 28 21:33:27 CET 2015)
==> Checking runtime dependencies...
==> Missing dependencies:
-> gtkhotkey
-> libgcrypt15
==> Checking buildtime dependencies...
==> ERROR: Could not resolve all dependencies.A hiányzó függőségek mondjuk fent vannak AUR-ban, kérdés, megéri-e egy nem frissített böngésző miatt vacakolni vele. Szerintem felejtős.
-
spammer
veterán
válasz
Merula Alba #100 üzenetére
Opera is nagyjából egy átszabott Chrome, de a Maxthon is az volt lényegében, ha jól rémlik. Vivaldi böngésző van még esetleg, ami meg a régi Opera utódjának tekinthető. Igazából túl sok választásod nincs, ha biztonságos és friss böngészőt akarsz, akkor Firefox vagy Chrome alapúak maradnak, vagy Vivaldi. Vannak persze alternatívák, igényektől függően: [link]
-
Rimuru
veterán
válasz
Nekem mar egyik bongeszo se jon be.
Itt van a changelog, ha megnezed amit letoltottel a verzioszam is stimmelni fog. Megkerestem neked az regi aurban levo maxthont.(#101) Fred23: Firefox betegsegek ugyanugy megvannak benne.
-
válasz
A Pale Moon-t tedd fel, ha sebességet szeretnél!
colomb2: de az előnyei is. Ha a sebesség fontos szempont, akkor nem tudnék jobbat a Pale Moon-nál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Háztartási gépek
- Kerékpársportok
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Synology NAS
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest