Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: MárkaLánc
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rosszkutya
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, de kérem, csak az olvassa el a következő sorokat, akinek van türelme egy ész nélkül telepítgető lámer felhasználó, szájbarágós útbaigazításához!Eddig (szinte) csak Debian/Ubuntu alapú disztrókat használtam, amik többnyire nem igényelnek túl jelentős hozzáértést, tehát én is elboldogultam velük a felületes, otthoni alap felhasználás szintjén. Egy ideje viszont piszkált a kíváncsiság, hogy milyen lehet egy stabil, de nem deb alapú disztró, és az Arch-ról eddig csak jókat olvastam, de nem ugrottam fejest, hiszen tudom, hogy nem tudok "úszni", és időm sem igazán van mostanság, hogy megtanuljak. Aztán egy ideje a látóterembe került a Manjaro, és azt gondoltam, hogy ez az ami nekem való, és nem lehet baj belőle (ahogy az általam eddig kipróbált disztróknál sem volt), ha gyorsan feldobom a meglévők (Win10 és Mint Cinnamon) mellé, aztán amikor az időm engedi, majd ismerkedünk, haverkodunk egymással. Így is tettem, feltettem a 15.12-es verzió XFCE-s változatát, ami meglepő gyorsasággal fel is ugrott a gépre, majd az első újraindításnál jött a meglepetés, a GRUB helyett csak egy "csíkozódó fekete képernyő köszöntött, majd felállt a frissen telepített rendszer.
Szóval abban kérném a segítségeteket, hogy miképp tudnám visszavarázsolni a GRUB-ot, úgy hogy a másik két OS-hez is újra hozzáférhessek?
Elnézést, ha ezt már korábban is leírtátok, és tudom, hogy a közös barátunk, a Gúgli is megmutatná, hogy merre induljak, de sajnos én annyira fogalmatlan vagyok, hogy rajtam csak egy türelmes "vakvezető" segíthet, mert az eddig fellelt leírásoknak már az első szavait sem igazán értettem.
Előre is köszönöm az esetleges türelmes segítők utbaigazítását, és egyben megígérem, hogy mielőtt legközelebb fejest ugrom egy idegen vízbe, utánaolvasok, hogy az mennyire mély.

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Battlefield 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- bambano: Bambanő háza tája
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Árváltozás + játék DVD: Watch Dogs Deadsec Edititon
- Árváltozás: Deus Ex Human Revolution Collector's Edition
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600X 32GB DDR5 512GB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS NZXT 850W
- 100% ÚJ - PÁR DARAB LENOVO LEGION PRO 7 - RTX 5090 - 64GB, 2TB SSD
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest