Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

Sziasztok!

Szeretném kipróbálni, milyen manapság egy Mac gép (utoljára valami LC II előtt ültem ;-) De gőzöm sincs, merre induljak... OK, természetesen olvasni fogok itt sokat indulás előtt, de gondoltam legalább az irány miatt segítséget kérek.

Aminek a legjobban örülnék, ha virtuális gépen tudnám futtatni, mert nincs kedvem újraindítgatni: sokkal jobb lenne bármikor elindítani, és ismerkedni vele, de közben a gépemet ugyanúgy használni tovább, mint eddig.

De ha ez nehezen járható, akkor telepíteném a mostani rendszer mellé persze...

Ami van: Fujitsu Esprimo D738 gép (i5-8400 procival, 16GB memóriával, a prociban lévő grafikus kártyával) Benne egy 240GB-os nvme SSD, ezen fut a rendszer (Linux Mint MATE) , és van benne egy 500GB-os SATA SSD is. Tudok "akármennyi" helyet csinálni az nvme-s SSD-n, vagy le tudom gyalulni az egész SATA-s SSD-t, ha kell ;-)

Szóval ilyen vassal melyik megoldással szemezgessek? Futni fog virtualbox (vagy más virtualizációs megoldás) alatt, vagy "natívan" telepítenem kell?

Előre is köszönöm, üdv: Vasti

Új hozzászólás Aktív témák