- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hétvégén leporoltam a "tegyük rendbe a melós hackintosht" projektet. Az nvidia gpu miatt HS volt rajta, de egyéb okokból már nagyon mentem volna Catalinara. Vettem bele egy rx580-at, és ha már szerelni kellett, akkor kapott a gép egy nvme ssd-t is.
Jó sok időt beletettem az előkészületekbe, illetve nem volt annyira sima ügy a dolog, de végül lett új Clover, jól összefaragott smbios, és kis finomítgatás után gyakorlatilag eseménytelenül sikerült telepíteni a Catalina-t.
Egy bánatom van csak (úgy látszik ez a hackintosh örök keresztje lesz már
): nem megy a sleep, illetve igen, de gyakorlatilag azonnal felébred a gép miután kikapcsol.
Rengeteg dolgot kipróbáltam, de semmi nem hozott megoldást. Érdekessége a dolognak, hogy a régi (de egyelőre még élesben használt) High Sierrát is az új Cloverrel indítom már (tehát ugyanazokat a kext-eket, smbios-t, patcheket, stb..-ket kapja meg), és annak semmi baja sleep ügyben. FakeSMC-n kívül Lilu és WhateverGreen kext-eket használok csak, ez utóbbi kettő nélkül sajnos black screenezne az rx580 boot után.
A
log show --style syslog | fgrep "Wake reason"
ezt mondja:2020-02-22 21:45:08.048901+0100 localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) AppleACPIPlatformPower Wake reason: RTC (Alarm)
2020-02-22 21:45:08.048902+0100 localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) AppleACPIPlatformPower Wake reason: RTC (Alarm)
2020-02-22 21:45:12.404958+0100 localhost kernel[0]: (AppleTopCaseHIDEventDriver) [HID] [ATC] AppleDeviceManagementHIDEventService::processWakeReason Wake reason: Host (0x01)Nem másztam bele az usb portok/hub dsdt patchelésébe, hiszen ez alapján úgy tűnik hogy az RTC alarm a kiváltó ok (a HIDevent már csak következmény, jól gondolom?). A cloverben levő RTC related dolgokat mind végigpróbáltam, de semmi eredménye a dolognak. Ezen kívül bios beállítások átnézve, darkwake mindenféle kombinációban kipróbálva, hibernate pmset-el kikapcsolva. OSX-ben pedig a settingsben az összes releváns opció ki van kapcsolva (pl. wake for network access). Ami gyanús egy kicsit, hogy itt lehetne kikapcsolni a powenap-et is, de nincs ott az opció.
Van bárkinek ötlete hogy mit érdemes még kipróbálni/megnézni?
Új hozzászólás Aktív témák
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- TCL LCD és LED TV-k
- World of Tanks - MMO
- Motoros topic
- Szemez az Intel gyártósoraival a Qualcomm
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egérpad topik
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkalll
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3176, 96% Akkumulátor
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- BESZÁMÍTÁS! 3Dconnexion SpaceMouse Enterprise egér garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest