Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Phantomhive

aktív tag

Urak.
    napok óta lehalt a mai oprendszerem és fingom sincs, hogy mi van vele. elég sok időt elcsesztem arra, hogy össze-vissza telepítek meg minden, de elég foghíjjasan van időm(én hülye beújítottam egy barátnőt és még közel is lakik :DDD )

ott tartok, hogy (hehe, IDE winyóra -mindenféle kext nélkül-) felrakom a Liont, adok neki egy chameleont, combo update segitsegevel 10.7-ről feltárntom 10.7.4-re. eddig jó. megcsinálom a HD5670-nek a devid beírkálást, így már qe/ci is van. minden süti.
    majd jön a hálózat. na azzal nem tudok mit kezdeni. AsRock G31M-S lapom van. évekig(de min. 1.5 évig) ment gond nélkül a net rajta. aztán kb. 1 hete összeszarta magát a gép random(tényleg csak úgy simán. 1restart utánt nem bootolt többet és mindig más miatt -hozzátenném, hogy kb. 2007 óta foglalkozok haklival még a Tiger időkből)

leszedem a 10.7.4 HCL listán az alaplapomhoz linkelt network drivert, kitörlöm az IONetworkingFamily.kext-et. becsapom a helyére az újat Kext Wizarddal.
    restart -v -f kapcsolóval. rendszer áll, System Profiler látja a hálókártyát az Ethernet Cards részben, de lejjebb a Network résznél no information. System Prefrencesben pedig nincs semmi és kézzel sem tudom hozzáadni, mivel nincs Ethernet interface.

Töröltem már a /Library/Prefrences/SystemProfiler mappa tartalmát is, h reseteljem a hálózati beállításokat, semmi. Az a gyanúm, hogy az alaplapon fingott ki a chipset, akkor viszont lehet fel kéne dobnom pendrivera egy linuxot tesztelni.

A -v bootnál amúgy az utolsó sorok között szokott lenni a hálókártyám MAC address címe, na az most elmarad, mintha lövése se lenne a rendszernek arról, h van benne hálókártya.
    ami még idegesítőbb a dologban, h az egész hálózat része olyan, mintha halott lenne a rendszernek, mert USB-n rádugom az iPhonet, osztok netet USB-n és sehol nem tudom beállítani, h vegyen róla netet. nem értem, h mi lehet.
    az is lehet, hogy az 1 heti görcsölés miatt valami tök evidens dolgot felejtek el, de néha már közel jártam ahhoz, h kivágjam a gépet az ablakon :DDD

ha valakinek volna valami ötlete, akkor szíves örömest venném :D

E2140 proci
    AsRock G31M-S
    4GB A-Data am
    VTX3D Radeon HD5670/1GB

bootloader Chameleon rev. 1996
    (org.chameleon.boot.plist-ben be van adva,hogy EthernetBuiltIn = Yes)

Új hozzászólás Aktív témák