- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Máté94
addikt
-
Máté94
addikt
válasz
Játékos #15793 üzenetére
Módosított BIOS fent van? Mert akkor van energia gazdálkodás. MSRDumper-rel ellenőrizheted, hogy visszaveszi e a CPU óra jelét.
Sleep MSI lapoknál nincs.Hát... ha te tudsz mondani tökéletesen működő USB-s BT-t, akkor igen. (ilyenek, hogy Auto-Sleep, wake után nem kell újra ki-be dugni, mondjuk az első kettő nálad nem játszik.
) A legjobb csinálni egy BT-t Macbook Pro-k BT moduljaiból.
-
Játékos
addikt
Jó estét, Urak!
Szóval a helyzet a következő:
konfig az adataimnál, Unibeast-es Lion telepítés, majd Multibeast, ALC887, meg RTL lankari kextek, illetve bootloader. (Persze utána még kellett az az ALC887 beta kext külön, hogy legyen hang.)
Minden nagyon szuper, amit ellenőrizni tudok. Van kép, hang, internet (routerről kábelen), 1920x1080-as felbontás.
Ami nagyon meglepett: azt se tudom, mi az a kombo update! Telefont rácuppantottam, az itunes mondta, hogy ezzel ő nem tud mit kezdeni, frissítsek. Mondtam neki: tessék, parancsolj.A rendszer csinált egy másfél gigabyte-os
frissítést, majd újraindulás után minden rendben volt! (Vagy talán az ALC887 kext-et kellett megint felrakni...
)
Store is megy, meg így hirtelen rápillantva minden.A kérdés:
mi a következő lépés? Érdekelne az energiagazdálkodás, meg a sleep. Illetve az, hogy ezzel a géppel várhatóan hiba nélkül menne-e egy Magic Mouse?Köszi az eddig segítséget is!
-
madgie
titán
válasz
Máté94 #15788 üzenetére
Nem K, tehát sima 2600-as. A lion is sima, egyszerű retail telepítő. Anno ezzel a kombóval, csak asrock h67 alaplappal sikerült igp-vel fogyatékosan összehozni a lion-t (HD2000, tehát csak alapdolgokra volt jó). Most is csak ennyit szeretnek, hogy szépen összefésüljem a lion telepítőjét a kakewalk-kal egy bootolható pendrivera. Ehhez meg működő mac/hakli kéne.
-
madgie
titán
válasz
Máté94 #15785 üzenetére
Így is strandlaszti, sajnos. Percekig tölt, míg egyáltalán rányomjatok az országválasztásnál bármire.
Miért nincs egy jó Mac a környezetemben? Direkt azért vettem ezt a lapot, mert rajta van a Kakewalk compatibility list-en a VGA-val együtt... Én balga azt hittem, sitty-sutty lesz Lion
-
Máté94
addikt
Most akkor fel kellene tennie egy 10.7.3-as Combo Update-et és miután végzett ne indítsd újra a gépet, hanem hagyd úgy.
MB-ben:
UserDSDT - közben kint van az Asztalon a DSDT, DSDT.aml néven.
System Utilities.
VoodoHDA
Realtek nem tudom mi a neve a Networks-ből.Telepítsd és indítsd újra. Ha visszajön Extra mappában van olyan, hogy org.chameleon.boot.plist. Abba beírod ezt a videokártyához.
<key>AtiConfig</key>
<string>Motmot</string>
<key>AtiPorts</key>
<string>1</string> -
Ricqy
tag
Van előttem egy teljesen új érintetlen 10.7.0, valaki legyen szíves részletesen (extra szájbarágósan) leírni mit csináljak, hogy legyen egy 10.7.3 működő Store-al. Sleep, hang meg ilyenek nem kell, csak a Store és egy XCode.
Nagyon köszönöm aki szán rám még egy kis időt!!! -
AdamP900
tag
Sziasztok!
Csak nem sikerül kivarázsolni az Audigy ZS2 kariból az SPDIF -es digitális hangot. Márpedig kX 1.3b -s (ha jól emlékszem) drivere van fent. Próbltam már egy pár kodeket, végig gugliztam a fél délutánt... Még az jutott eszembe, hogy MB -be nem tettem fel a HDAEnabler -t, lehet ez a gond? Vagy az másra vonatkozik?
-
Ricqy
tag
Felraktam az EasyBeastet, Chameleont, Wizardal generáltam serialt (máshoz nem nyúltam), de nem bootol be, már 2x újrahúztam.
-
Phantomhive
aktív tag
-
Xero
nagyúr
Na akkor felraktam Neked a legfrisebb Wizardot: Chameleon Wizard letöltés
Ezt lekapod kitömöríted és elindítod.
Kiválasztod az SMBios menüpontot, majd nyomsz jobb fönt egy edit-et.
Itt kiválasztod Modell Number-nek a MacPro (3,1)-et. Ha megvan, akkor kicsit lejjebb generálsz egy gyártási hetet és egy egyedi számot. Ezzel generál neked egy Serial Numbert. Ha megvan akkor jobb fent nyomsz egy Save-et és bezárod. Újraindítod a rendszert és menni fog minden. -
Ricqy
tag
válasz
Phantomhive #15767 üzenetére
Az extra mappa hol lenne, mert nem találom sehol?
Egyébként a C2D-s Macbooktól az i7-es iMacig kb mindent végigpróbáltam, de ugyanaz. Vagy lehet ott rontottam el, hova kéne rakni a org.chameleon.bootot és az smbiost? -
Ricqy
tag
válasz
Phantomhive #15767 üzenetére
Ilyen proci van benne, és egy Asus P5KPL-AM alaplap.
-
Phantomhive
aktív tag
próbáld elindítani akkor -s paranccsal.ha úgy elindul akkor a cd paranccsal navigálj be az Extra mappába (ls paranccsal listázod ki a mappában található fájlokat és mappákat) majd az rm paranncsal töröld az smbios.plist filet.
ha nem megy így, akkor bootolj be a telepítőlemezről és ott utilites - terminal és ugyan ezzel a módszerrel töröld a filet.majd írd meg, hogy miket választottál ki a generátorban és h milyen hardwareid vannak.
ha pl. C2D procinak olyan géptípust adsz meg(pl. legújabb iMac), ami már i3/5/7 procis, akkor az okozhat elszállást/kernel panicot boot közben. -
Ricqy
tag
válasz
Phantomhive #15764 üzenetére
Na megvan, újratettem, feltettem parancssorból a Chameleont, megcsináltam a Wizard-al mindent de bootolásnál elszáll. Ugye futnak a sorok és egyszer csak újraindul.
-
Ricqy
tag
válasz
Phantomhive #15764 üzenetére
Akkor légyszi lépésről lépésre írd le mert nem akar menni :-/ Mikor az Install fülön az Install-ra kattintok azt írja nincs net (pedig van). Pont az kéne?
-
Ricqy
tag
-
Máté94
addikt
válasz
SASS89 #15759 üzenetére
Szerintem nem érdemes hozzáfogni. Nem lesz tutit power management, ami miatt szívni fogja az aksit, vagy el se fog indulni vele.
Topic róla. -
SASS89
csendes tag
Sziasztok,
Van egy HP ProBook 6560b notim, es szeretnek ra MAC OSX et telepiteni.
Ezek a fobb parameterei:CPU Mobile DualCore Intel Core i3-2310M, 2100 MHz (21 x 100)
RAM 4 GB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
Graphics Intel HD Graphics 3000 (Integrated)
Network Broadcom 4313GN 802.11b/g/n 1x1 Wi-Fi Adapter
Intel(R) 82579V Gigabit Network ConnectionMilyen tipusu OSX-et tudok ra telepiteni, vagy egyaltalan tudok-e?
-
Xero
nagyúr
Újra húzod az egészet normálisan unibeast-el és multibeast-el telepíted a DSDT-t a lapodhoz, a megfelelő és szükséges kexteket valamint a boot loadert. Mindeközben, a multibeast futtatása előtt és restart nélkül, felrakod a 10.7.3-as combo updatet.
Ha ezek megvannak utána fuss neki a store-nak. Ha nem enged be, akkor Chameleon Wizard-al generálj egy valamennyire valid serial numbert a géphez. Ez után kiválóan fog működni minden.
-
Ricqy
tag
-
Xero
nagyúr
-
Máté94
addikt
Utolsó esély, EFI Studio-val csinálsz Ethernet-hez egy stringet és berakod az org.chameleon.boot.plist-be. EthetnetBuildIn-t meg No-ra rakod.
-
Máté94
addikt
válasz
telescreener #15732 üzenetére
Oda van írva, hogy SL vagy Lion.
-
telescreener
tag
válasz
telescreener #15731 üzenetére
és ezt milyen rendszer alatt kellene csinálnom?
-
Máté94
addikt
válasz
telescreener #15729 üzenetére
-
telescreener
tag
Sziasztok!
Eléggé új vagyok a témában. Azt kérdezném, hogy egy Intel 945GCLF-re milyen rendszert tudnék tenni, mert érdekelne. 1 magos atom van benne, és 1gb ram.
Segítségeteket előre is köszönöm TSC -
Máté94
addikt
System/Library/Extensions mappából törlöd.
Egyébként mire kell a VoodoHDA? Realtek-el nem megy?
-
Máté94
addikt
válasz
Ragnar95 #15719 üzenetére
Nem jó sajnos, túl régi.
DSDT-t szerkesztheted, csak a leírás alapján ha feltelepíted a USB3 kextjét akkor nem fog sleep-be menni. De ezt inkább próbáld ki, hátha mégis megy.
Ha, jól csinálod, ahogy a leírás mutatja akkor nem. Elég szájbarágósan ott van, képekkel is.
Előtte persze csinálj egy biztonsági másolatot a mostaniról. -
Ragnar95
félisten
Most, hogy minden lényeges dolog működik, áttérek a kisebb dolgokra.
Van egy Realtek RTL8185 Wifi vevő a gépben, ezt működésre lehetne bírni valahogy?
És ha szerkesztem a DSDT-t a sleephez vagy USB3-hoz, utána azt meg tudom változtatni, hogy a másik működjön? Illetve a DSDT szerkesztésnél elronthatok valamit úgy, hogy utána reinstall legyen a vége, mert akkor inkább nem szórakozom vele? -
Ricqy
tag
Hali!
Sikerült felraknom az iAtkos-t, arról meg csináltam egy Unibeastes pendriveot, most az van fent. A kérdés, hogy frissíthetem-e simán Software Update-el? (10.7--->10.7.3) -
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15712 üzenetére
Végre működik a hang is és mostmár az iTunes is jó
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy itt ha ki szeretnék jelölni több fájlt, azt hogy tudom megtenni? Mert arra már rájöttem,h a shift-el kitudok jelölni fájlokat úgy, mint windowson a ctrl-al,de hogy tudom az egymásutániakat egyben kijelölni, mint windowson a shift-el?
Amúgy köszönök minden eddigi segítséget -
-
Máté94
addikt
válasz
Máté94 #15705 üzenetére
Másik verzió:
Letölteni ezt.
Extra/Extensions-ből minden ALC8-at törölni.
Berakni a letöltött kextet Extensions-be.
MB-ből: SU, HDARollback, Non-DSDT HDAEnabler for ALC887/888bZero: Akkor azt.
-
Xero
nagyúr
válasz
Ragnar95 #15704 üzenetére
Van speedstepped örülj.
System preferences-ben milyen kimenetek annak a sound-output-nál?
Más téma: Kicseréltem a hacklin az alu keyboardot (Megy a mosogató gépbe mindjárt, mert már úgy ragad mint a disznó. Ha alapos száradás után jobb lesz, akkor visszakerül, ha nem akkor kap egy bt keyboardot és magic trackpadet. Úgyis van egy döglődö MB nálam amiből kioperálhatom a wifi/bt modult.
) egy régi plexi keyboardra. Sleep-ben semmi változás nem volt, szóval nálam nem az lesz a ludas a 15mp-es késésért és a kizárólagos power gomb ébresztésért.
(#15705) Máté94: Egészen pontosan szorzókat jelentenek.
-
Máté94
addikt
válasz
Ragnar95 #15704 üzenetére
Remek, működik a Speedstep. Ezek igazából a GHz-eket jelzik, amikre vissza vesszi az órajelet, ha nem használod ki teljesen.
Akkor mi van ha elküldöd Sleep-be, visszahozod és ki-be húzod a DVI csatlakozót? Ha így bejön normálisan a kép akkor nyert ügy.
Ez feltenni mégegyszer Kext Utility-vel. MB-ből most csak SU, AppleHDARollback és HDAEnabler.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15703 üzenetére
Ilyeneket ír ki a konzol:
2012.04.22. 19:55:39,000 kernel: MSRDumper CoreMulti(16)
2012.04.22. 19:55:39,000 kernel: MSRDumper PStatesReached: 16 19 20 21 22 29 30 31
2012.04.22. 19:55:40,000 kernel: MSRDumper CoreMulti(16)
2012.04.22. 19:55:40,000 kernel: MSRDumper PStatesReached: 16 19 20 21 22 29 30 31
2012.04.22. 19:55:40,000 kernel: MSRDumper CoreMulti(16)
2012.04.22. 19:55:40,000 kernel: MSRDumper PStatesReached: 16 19 20 21 22 29 30 31
2012.04.22. 19:55:41,000 kernel: MSRDumper CoreMulti(16)
2012.04.22. 19:55:41,000 kernel: MSRDumper PStatesReached: 16 19 20 21 22 29 30 31
2012.04.22. 19:55:42,000 kernel: MSRDumper CoreMulti(16)
2012.04.22. 19:55:42,000 kernel: MSRDumper PStatesReached: 16 19 20 21 22 29 30 31
2012.04.22. 19:55:42,000 kernel: MSRDumper CoreMulti(16)
2012.04.22. 19:55:42,000 kernel: MSRDumper PStatesReached: 16 19 20 21 22 29 30 31A terminál meg ezt:
Last login: Sun Apr 22 19:42:30 on console
Pasztor-Mac-Pro:~ David$ sudo bashWARNING: Improper use of the sudo command could lead to data loss
or the deletion of important system files. Please double-check your
typing when using sudo. Type "man sudo" for more information.To proceed, enter your password, or type Ctrl-C to abort.
Password:
bash-3.2# chown -R root:wheel MSRDumper.kext
chown: MSRDumper.kext: No such file or directory
bash-3.2# kextload MSRDumper.kext
/Users/David/MSRDumper.kext failed to load - (libkern/kext) not found; check the system/kernel logs for errors or try kextutil(8).
bash-3.2#Akkor szerintem az USB3.0 mellett döntök majd, a monitor kikapcsol úgyis, a gép extra fogyasztása meg annyira nem izgat
Amúgy hang még mindig nincs, pedig már újraindítottam a gépet+ami még feltűnt, hogyha iTunesban elindítok egy zenét, akkor az nem indul el, vagyis a csúszka nem megy arrébb, ami mutatja,h hol tart a szám, akkor se indul el, ha beletekerek, ott megáll, ahova tekerek, de közben a play gomb azt mutatja,h megy a szám... -
Máté94
addikt
válasz
Ragnar95 #15702 üzenetére
Igen, ezt hamarabb is említhetted volna, hogy nincs bekötve a DVD, akkor nem szerencsétlenkedtünk volna itt ennyit...
Igen, nagyon újra kellene indítani a gépet.
MB-ből megpróbálhatod feltenni az USB3-as kextet, csak ne hogy KP-t dobjon.
Sleep meg csoda, hogy "működik", és még akkor vissza is jön belőle.
Igazából döntened kell, hogy vagy USB3 vagy Sleep. Itt leírják, hogyan kell a DSDT-t szerkeszteni.
Jelszó: akkor be kellene állítani jelszót. Nem fogja engedni nélküle. -
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15698 üzenetére
Király, akkor mégse kell lecserélni
MSRDumpert akkor kipróbálom majd.
Van DVD-író a gépben, csak épp a 2.vinyónak nem volt SATA kábelem, így leszedtem a DVD-íróról, úgyhogy most azt nem tudom kipróbálni, de majd veszek egy SATA kábelt és kipróbálom
Hang viszont még mindig nincs, pedig nyomtam SU-t és felraktam az általád és Játékos által linkelt kext-et is. Vagy újra kéne indítani a felrakásuk után a gépet
Még az USB3.0 portokat kéne lehetőleg működésre bírni+ ha elalszik a gép, utána nemtudom felkelteni, mert ha megnyomok egy gombot, utána csak a háttérképet látom, semmi mást.Ha beírom a sudo bash parancsot, jelszót kér, amit nem állítottam be, tehát nyomok egy entert,de azt nem fogadja el, hogy nincs jelszó
Új hozzászólás Aktív témák
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- PC Game Pass előfizetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltők
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest