Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
farrvince
csendes tag
Sziasztok!
A minap sikerult feltelepitenem a 10.6.8-at!
Minden mukodik tokeletesen, kiveve a Mac AppStoret!
Segitsegeteket kernem a hiba megoldasaban!A hiba mellekelve!
Koszi elore!
-
Máté94
addikt
-
gabo89
senior tag
Most fenn van az Lion és a Win7 két külön merevlemezen. Ha a Lion merevlemezéről bootolok, és a bootloaderben kiválasztom a windows-t, akkor hiányzó bootmgr-re panaszkodik. Ha a windows 7 hdd-ről bootolom be, akkor nem panaszkodik és bejön a windows.
Hogy csinálhatom meg ezt, hogy a loaderből betöltsem? -
Csabee.
nagyúr
Hp envy-re vállalná valaki a telepítést?
-
pottika
csendes tag
válasz
Phantomhive #14679 üzenetére
Bocsi de mi az a qe/ci?
-
Phantomhive
aktív tag
-
Máté94
addikt
válasz
Phantomhive #14676 üzenetére
Hol van ezen a lapon az integrált VGA? Még a hivatalos oldalon sem találom.
-
qamu74
őstag
Hi!
Ezt a témát szeretném telepítenitudja valaki ,hogy hogyan kell témát telepíteni?
-
Máté94
addikt
válasz
Phantomhive #14672 üzenetére
Integrált VGA-val tuti nem fog neki menni, de ezen nincs.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
pottika #14666 üzenetére
véleményem szerint ez a VGA lesz, amit nem tud betölteni.
GraphicsEnabler=Yes vagy No kapcsolókkal próbálkozz. Ha nem megy, akkor próbáld meg az integrált vga-val indítani a rendszert update után(már ha van integrált vga-d) -természetesen itt is próbálkozz a GE Yes vagy No comboval.Ha sehogy sincs siker, akkor passzolnám a kérdést az nvidiahoz konyítóknak.
Nem értek hozzájuk. Abban se vagyok biztos, hogy ez a típus támogatott-e. -
BogyóBP
addikt
válasz
Máté94 #14669 üzenetére
A vicc az hogy nekem az előző meghajtom ami leégett az egy Sony optiarc volt de ott sem birtam így kiadásra a lemezt, mind1 nem lényeges, annyira nem fontos. De mért írja hogy bootstrapper has crashed? és csak álldogál. Egyszerüen a transmac képtelen lemezre pörkölni a képfájlt? Hihetetlen hogy az az egy program kivételével semmi nem tudja kiirni a .dmg-t?!
-
BogyóBP
addikt
Amúgy mért nem lehet kinyitni a lemeztálcát a gombjával OSX alatt? nekem mindig csak a kiadás gomra kattintva adja ki a lemeztálcát, mert hiába nyomom a gombot, nem adja ki. Ja és miért működik az egérgörgőm forditva?? felfele tekerem lefele megy, lefele tekerem felfele.
-
pottika
csendes tag
Helló mindenki! Eléggé beleástam magam a CARTRI hackintosh élesztésébe, azonban problémák adódtak! Ha valaki jártas, vagy okosabb mint én (ami nem nehéz..), kérem segítsen! Most megpróbálom értelmesen leírni hol tartok:
Szóval van egy GA-EP43-UD3L alaplap, intel pentium D 3Ghz(egyenlőre, de várok egy q6600-ra), 6gb ram, nVidia quadro FX 1800, samsung 160gb (IDE).
Telepítettem egy Cartri biost (0.8), a mellékelt pdf szerint beállítottam a biost (már amit megtaláltam a biosomban). iBoot-al telepítettem egy 10.6.3retailt. Először iBoot cd, el is indul az OS! Azonban nincs lan, vga, és a hang is csak 2ch a 8helyett.. Gondolom kellenek kextek (amit nem igazán értek, mert hsz ezért lenne a cartri nem?), amit elméletben meg is találtam, azonban nem változik semmi. Na ez még semmi.. Megtaláltam hogy van a MAC-re frankó nVidia driver, ám 10.6.8-tól.. Na akkor update! És gondok.. Kb 15x telepítettem eddig újra.. A tapasztalataim: több frissítést is kipróbáltam, .4, .6, .7 gond nélkül telepedik, újra indul, megy, a leírt hiányoságokkal. A 10.6.8-at hiába frissítem bármeik verzióról, újraindítás gáz.. Multibeast ide vagy oda.. Még előzőleg (próbáltam utólag is) telepítek bootloadert (kb 8-at próbáltam már mindenféle boot kapcsolóval), az megy is de az OS csak újraindul (mindegyik ver alatt), és megint, és megint.. Ez hogy? iBoot cd- vel indul, egyedül a 6.6 csinálja azt hogy csak a DSDT=cartri parancsal indul, a többinek mind1. iBoot cd-vel a 10.6.8 nem indul újra hanem az alma logó megjelenik és itt meg is állt, a -v vel indítva elakad egy lépésnél, ami nem tudom micsoda, de mellékelem valahogy http://db.tt/SrsTXzAy
ha nem megy a kép kérem jelezni..
Elsősorban a processzorra gondolok, de nem vagyok biztos.. Azt gondolom jó úton haladok, csak kihagyok vmit, vagy nemtudom.. Ha valaki tud kérem segítsen, mert beleásnám magam jobban, mert van még egy ugyanijen alaplapom meg egy GA-EP45-UD3L (ehhez még nincs tápom a 8pin-es csati miatt), azokat is megcsinálnám mert a környezetemben sokan érdeklődek egy 3-ad árú MAC-ért.. Előre is köszönök mindent!!! -
Phantomhive
aktív tag
válasz
bekesics #14661 üzenetére
nem tudom pontosan, hogy most hol tartasz, de ha be tudsz bootolni egy osx-et vagy van működő osx-ed, akkor lecsíphetsz egy partícióról 10gigát és az a partíció gyakorlatilag 1 telepítő cd-ként fog funkcionálni. chameleonban kiválasztod és feltelepíted róla.
ezt működő osx alól is ill. cd-ről bootolva is meglehet tenni.a másik alternatíva -ebben nem tudok segíteni tapasztalat hiányában- hogy windows alól feltelepítesz vmwareben egy osx-et egy fizikai partícióra. a partíciót (hfs+) meg tudod formázni windows alól pl. a macdrive programmal.
insanely macen több guide-ot is láttam ezzel kapcsolatban. nyálazz át pár ilyen leírást és átfogod látni az egész menetét. -
whasdar
csendes tag
válasz
Máté94 #14629 üzenetére
Igen jó hírem van.
Feléledt a SL. Minden nagyon jó, és gyors, kivéve a nagysebességű videó támogatás nem megy. Videó kártya: Gibabyte GT210 1G
Mostmár a végleges kártya beszerzése lesz a következő projekt.
Eddigi segítségedet köszönöm szépen!!
(sajnos nem tudom, mely elem változtatása hozta meg a várt sikert, de a memória nem volt megfelelő helyem, bios F11-et frissítettem, és a bios beállításokat tételesen átnéztük, hardveres szakértővel.)
-
bekesics
tag
Megvan a retail 10.6-os Snow leo, viszont nincs 8gigás pendrive-om, se másik működő osx a közelben. akkor most hogyan fogjak neki?
-
Xero
nagyúr
válasz
kuzzikan #14655 üzenetére
Simán mennie kell ez alapján.
-
kuzzikan
csendes tag
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdésem lenne. Van esélyem az alábbi configgal egy mac osx mondjuk 10.7.2 telepítésére? Mennyi szopással járhat? Esetleg van valami hasonló folyamaton végigmenő tutorial valahol? Természetesen megvenném a rendszert, ha működhet a dolog
Intel H67 lap, i7-2600 hd3000-es gpuval, egy diszkrét ati 4870 (ha az integrált gpu-val menne, az se lenne katasztrófa), samsung 830 64gb ssd
Köszi a választ előre is
-
qamu74
őstag
HI!
MAC Lionban hogyan kell témát változtatni, tudja valaki?
Thx!
-
Xero
nagyúr
válasz
BogyóBP #14645 üzenetére
ALC 889-ed van, tehát Multibeast-el ennyi a dolgod.
-
BogyóBP
addikt
Hogy kell kext eket telepiteni? nekem változatlanul nincs hang. A hálozatot valahogy még összebénáztam de a hanggal nem boldogultam
Ráadásul az utorrentnél sem tudtam bejövő portot állitani, szóval annyira nem értettem mi a helyzet. Segitetek picit?
Alaplapom: Gigabyte H61M-D2H-USB3
Mi kellhet ehhez amit alapba nem ismer fel?
-
gabo89
senior tag
Na senki nem tud segíteni? 14587 Olvastam, hogy valami efi stringet kell modosítani, de eddig jutottam.
-
BogyóBP
addikt
-
Kommy
veterán
válasz
BogyóBP #14630 üzenetére
kext lan-hoz, ezután csak egy kext utility futtatás kell.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Máté94 #14626 üzenetére
Xero: okay
Amúgy mert találtam egy ilyent DSDT support oldalt. Nekem most a lant kellene onnan életre keltenem. Kár hogy konkrétan így nincs kategorizálva mert így nemtudom mi az ami működik és mi az ami nem. Amúgy nagyon babán ment minden, húde élveztem hogy nativ felbontáson futott és tetszett a safari full ablakos megoldása is. Viszont nem volt internetem ugyhogy nem tudtam azt rá varázsolni, leszedtem itt a linkelt KEXT et a fatheros vezérlőhöz de nem vagyok biztos hogy nekem is az van benne mint neki. Az unibeast et meg ugyebár gondolom internet nélkül szintén nem lehet használni kext utotelepitéshez. Any solution?
-
whasdar
csendes tag
válasz
whasdar #14617 üzenetére
Fotózás holnap fog menni.
De ami érdekes: http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.6.7
Itt benne van a támogatott lapok közt, de a 10.6.8-ban már nincs benne.
Ráadásul a tony-s hcl listában sehol nem szerepel.bios doksit kinyomtattam, és lépésről-lépésre átnézem.
Graphics Enabler=yes. Ezt én tudom állítani? (én ahogy látom, a Beast állítja, de lassan semmiben nem vagyok biztos)
Reset a telepítés után - Itt a rendes kilépésre kell gondolni, ugye?(nem reset gomb)
Eddigi segítséged köszönöm, este újra próba.
-
Xero
nagyúr
válasz
BogyóBP #14624 üzenetére
Na ilyenkor tartom kicsit "butaságnak" a PC-re telepítést megfelelő háttér információk nélkül.
Egy rendesen összeválogatott configon sem lenne gond, de egy Apple Mac-en konkrétan semmi. 12 éves Mac-es pályafutásom alatt ha 10x telepítettem drivert akkor sokat mondtam. Ezek a telepítések is zömmel 5-6 évvel ezelőtti időszakra jellemzőek és spéci cuccokhoz kellettek (Nagyobb nyomdai eszköz, Palm PDA). -
BogyóBP
addikt
Lehet hogy megbántam hogy leszedtem de túl bonyolultnak találtam a kezelését. Legalábbis ami a drivereket illeti, sehol nem találtam meg azokat amiket kerestem hozzá (atheros driver, vga driver stb stb így nemtudtam használni. Unibeast el szerettem volna de ahhoz meg sztem net is kéne ugyhogy először azt kéne rá gyártanom. a DSDT-m feltudtam tenni valami DSDT autopatcherrel csinálgatott valamit, de nemtudom mit.). Viszont most így visszatérbe win7 re elég vicces mert ennek meg tök aprók a betüi. Annak tök jól tudtam olvasni a szövegeit, ha lenne hozzá megfelelő kextjeim (Giga h61m-d2h-usb3 + radeon 6850 ) akkor lehet nekiugranék még1x. Mert baromi jól nézett ki azért.
-
Xero
nagyúr
válasz
pingwin92 #14621 üzenetére
Nem jól. Pusztán hozzá kell férned egy snow leo-hoz, hogy meg tudd venni a Mac App Store-ból a Liont és kiírd egy pendrive-ra Unibeast-el.
(#14620) BogyóBP: Ne is haragudj, de egy ilyen eseménysor után véleményt formálni az OS X-ről kicsit érdekes.
Vagy kérj meg valakit, aki ért hozzá, hogy normálisan működésre bírja nálad, vagy próbálj ki egy Mac-et. -
BogyóBP
addikt
Still waiting for root device..És itt malmozik ..innen nem megy tovább a betöltés. (-v kapcsoloval bootoltam fel, a telepités szépen végigment, a grafikus felülettel, az első indulás nem megy )
-
Máté94
addikt
válasz
Máté94 #14615 üzenetére
BIOS-hoz a #14597-et kérném átnyálazni. Biztos ami biztos.
A JMicron-ok közül pedig majd válaszd az eSATA-t. Őszintén szólva inkább csináld Lion-nal, azzal mintha kevesebb gond lenne, mint SL-el. Lehet a GT210 kavar be, Lion-on pedig elég egy GE=Yes, itt lehet kell neki NVEnabler, vagy EFI String-et kell neki csinálni. -
whasdar
csendes tag
válasz
Máté94 #14613 üzenetére
A lion-ról átmenetileg lemondtam(ha a SL felmegy, lehet teszek egy próbát).
Az SL -v vel legtöbbször addig megy el, hogy betölti a drivereket, kernel elindul(sztem), és
elég sokáig eljut. Amikor kiírja a MAC címet, utána szokott megállni.(megjegyzem, így volt ez a IDE lemezzel, és az alaplapi grafikával is)Egy észrevételem van még: USB-s billentyűm van(van ahol ezt ajánlják, máshol PS2-eset)
Így csináltam: http://logout.hu/bejegyzes/gotz/osx_telepites_h55m-ud2h_i5_650_4gb_ram_8600gt/hsz_1-50.html
-
Máté94
addikt
válasz
whasdar #14612 üzenetére
Érdekes... -v-vel indítva mit ír ki?
Telepítsd fel megint SL-t, indítsd újra. Amikor bebootolt, ez alapján lehet csinálni a Lion-t.
http://tonymacx86.blogspot.com/2011/10/unibeast-install-mac-os-x-lion-using.html -
whasdar
csendes tag
válasz
Máté94 #14513 üzenetére
Továbbra sem boldogulok.
- Rendszer: H55M-UD2H (F10) - 4G - SATA hd(első eszközként)
- bios beállítások bizonyosan jók
- kölcsönkértem egy Gigabyte - GT 210 -1G videokártyát
- kipróbáltam 2 telepítőanyagot(10.6.0-ról 10.6.8 és 10.6.3-ról 10.6.8)
- ezeket állítom(utoljára):
- System Utilities
- User DSDT ( a bios verzió stimmel)
- JMicron36xATA
- ALC8xxHDA
- AppleHDARollback
- IOAHCIBackStorageInjector
- Lnx2MAC
- OSX86 utilitiesDVI csatlakozó
Valaki esetleg tudna segíteni?
-
Xero
nagyúr
válasz
bekesics #14608 üzenetére
Apple store vagy Mac App Store. Az egyéb megoldásokban itt nem kaphatsz segítséget.
Nem lemezre kell kiírnod, hanem egy Pendrive-ra (legalább 8GB) vagy egy külső winyóra.
(#14609) BogyóBP: -v kapcsolóval (verbose mode) indítsd és másold be ide az utolsó sorokat (vagy lőj egy képet), ahol megáll a tudomány.
-
BogyóBP
addikt
Felment a telepitő de az első futás után az alma logo jelent meg szürke háttérrel és egy tiltojel kiséretében a tetején. semmi nem tölt.. Ez micsoda? Mit kell most tenni?
-
bekesics
tag
válasz
Phantomhive #14605 üzenetére
Az aláírásomba betettem a konfigot. egy 160gb-os satás HDD-re akarom telepíteni önmagában az OSX-et. Most megpróbálom a LeoHazardal, meg azokkal a kapcsolókkal amit mondtál.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
bekesics #14603 üzenetére
ha -cpus=1 és -v kapcsolóval indítod, akkor kb. meddig jut el? esetleg megtoldhatod a dolgot egy -x kapcsolóval is, hátha valami grafikai gebasz van.
bár a profilodban nem találtam meg, hogy milyen konfigurációd van, így információ hiányában nem tudok mást tenni, mint vakon tippelgetni:
olyan dolgok be vannak kapcsolva a biosban(már ha van ilyen/ilyesmi), hogy no-exectute memory protection és hpet ? illetve az ilyen thermal throttling és intel speedstep ill. on-demand clock modulation beállítások mind legyenek Disabled-re állítva. semmi fícsör ne legyen engedve. enhanced halt state se kell, ha van ilyened.
és a proci gyári órajelen ketyegjen, ne legyen húzva. -
bekesics
tag
van iAtkos L2-m, iAtkos S3 V2-m, és van Snow Leopard 10.6.6 by Hazard-om is.
próbáljam újratelepíteni valamikkel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mini-ITX
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- nVidia GeForce RTX 2070 (TU106)
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest