Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!

Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
Topikgazda
Végigmentem ezen a darwinkvm-es leíráson. A lényege az, hogy macos-t lehet vele virtualizálni Linux-on qemu-val.
Én egy AMD 9800x3d procival plusz egy 6900XT-vel álltam neki. Tahoe-val próbálkoztam és működik, sikeresen át tudtam passzolni neki a videokártyát is. A proci egyébként egy Intel szerver cpu-nak van virtualizálva, így nem igazán van hátrány az Amd miatt.
Itt egy kép videokártya nélkül. Szokásos lassú, nincs hardveres gyorsítás.

Itt meg ahogy átadtam neki a kártyát is:

A vga passthrough azért trükkös, win-re is macerás megcsinálni, macos-en még több hibába lehet belefutni. Pl. valamiért displayport-tal nem megy, hdmi-vel igen.
A dolog úgy működik jelenleg, hogy integrált Amd igp-ről megy a Linux, a dedikált kártyáról pedig a macos. Mindkettő csatlakoztatva van a monitorhoz és így a monitoron tudok váltani a bemenetek között. A billentyűzet és az egér átpasszolásához pedig egy jobb és bal oldali ctrl gombot nyomok.
Majd még keresni kell valami remote desktop alkalmazást, ami gyors és van hozzá rendes Linux-os kliens is, hogy tudjam ablakból is használni.A darwinkvm-es leírás nagyon jó, alaposan elmagyaráz mindent. Itt-ott azért nem értek vele egyet, meg szerintem a qemu beállítása feleslegesen el van bonyolítva. Az recovery telepítő létrehozása az opencore-ral ügyes. Az opencore config-olása is tök jó. Ez lényegében egyszerűbb is, mint natívan, mivel egy egyen virtualizált gépre kell telepíteni (még a szokásos virtualsmc.kext sem kell).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Gaming notebook topik
- sziku69: Szólánc.
- Milyen okostelefont vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xbox Series X|S
- Spórolós topik
- Gumi és felni topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- 216 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- Kingston 32GB DDR4 3200MHz KSM29ED8/32ME ECC Szerver RAM
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest