Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DPD tapasztalatok
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
-
LOGOUT.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Sziasztok!
Asus A88X-Plus lapom, X4 860k procim és radeon 6670 vga-m van, próbálkozom a niresh féle sierrával de nem akar összejönni...
A clover bootloaderbe eljutok ha uefi módban bootolok a pendriveal, de a telepítőt már nem tölti be, mindig elhasal valamilyen hibával. El lehet érni valahogy hogy bebootoljon és fel tudjam rakni erre a konfigurációra?
Valakinek sikerült akinek a88x-es lapja van és hasonló procija?Olvastam hogy a chameleon bootloader jobb az amd-hez, mivel tudom előcsalni? Hogy kell chameleonnal indítani?
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
Üdv!
Kölcsön tudok kérni Pentium G2120 vagy G3460(Asus H81M-K lappal) konfigot, melyiken futna nagyobb sikerrel a niresh féle sierra?
Nekem AMD-m van sajnos.
Tegnap este próbálkoztam a forum amd osx ről letöltött telepítővel(SierraAMD_V5.dmg), a telepítő bebootolt(be kellett kapcsolni hozzá az Ehci handoff beállítást a biosban), a telepítésig el is jutottam de a telepítés iszonyat lassan haladt, 10 perc múlva is azt írta hogy 11-12 perc van hátra. Valaki próbálkozott ezzel a telepítővel? Megszakítottam mert nem akartam az estét ezzel tölteni. Ha valakinek sikerült feltelepíteni mennyi időbe telt?
A Niresh féle mavericks viszont felment simán, de nem volt alatta net, valaki tudott ez alá netet csiholni?
Sierra val akarok elsősorban próbálkozni mert az az újabb.A konfig, benn van az aláírásban de az nem látszik a mobil verzióban ezért leírom:
Asus A88X Plus, 8G DDR3, Sapphire Radeon6670, AMD X4 860K[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
Üdv!
Kölcsön kértem egy intel konfigot G3460 Haswell, asus h81m-k lap.
Próbálom felrakni a niresh sierra-t, de mielőtt a telepítő grafikus felülete megjelenne restartot nyom.
Utánma googleztam és találtam haswell early reboot problémát, nálam is ez lehet a gond talán.
Van valami boot opció a niresh féle sierrában ami ezt megoldja? Mit és hol állítsak be? Gondolom a clover bootloaderben kellene valamit állítani.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
Sziasztok!
A Linus tech tips csatornán van egy érdekes videó, ahol egy linuxos virtuális gépen bekonfigurálnak egy hackontosh-t, elindítják, állítgatnak benne még pár dolgot, majd egy valós gépre átdobják és simán fut! Érdemes lenne a videóhoz magyar feliratot készíteni, sokaknak hasznos lenne! Valaki megcsinálhatná .srt formában a feliratot, feltölthetné valahová, és akkor a videót letöltve magyarul nézhetnénk, illetve be küldhetné Linus-nak hátha jóváhagyja és akkor az online videóban is elérhető lesz.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok! Melóhelyi selejtezésből szert tettem egy giga b85m-hd3 r4 lapra és egy i3-4160 procira, beletettem az aláírásomban szereplő 2x4GB memóriát és Radeon RX550 vga-t. Az összefoglalóban levő leírásnak megfelelően elkészítettem windows alól a clover-es monterey netinstall recovery telepítőt. Be is bootolt ahogy kell 1080p-ben, a safarival teszteltem van e net, bejönnek az oldalak. Telepíteni egy amd radeon r3sl480g ssd-re szeretném(a lemezkezelő látja, megformáztam apfs-re). Ám amikor telepíteném a következő hibaüzenet fogad:
Külső linkek a képhez:
Link1
Link2
Link3
Erre mit tudok lépni ?
Arch linux alatt a Quickemu (Qemu előtét script) segítségével könnyen létre tudtam hozni működő MacOS Monterey virtuális gépet, bár elég lassú (valszeg több ram kéne a gépembe mint 8 giga) ismerkedésre megfelel. Openbox ablakkezelőt használok tint2-vel, szóval nem memóriafaló kde/gnome/cinnamon/mate, de még így is elég sok ramot elszipkáz a MacOS vm.
Esetleg próbákozzak opencore-os
pendrive-val ?
A qemu-s macos virtuális gépbe el tudok készíteni egy normál -nem netes- telepítőt, ha igen akkor hogyan írom ki a pendrive-ra, hogyan mutatom meg a vm-nek a pendrive-ot?-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
válasz kushwavez #36971 üzenetére
A linuxos Qemu MacOS vm-ben megcsináltam az offline telepítőt cloverrel, szépen felmászott, az RX550-nel nincs gond egyelőre, fhd-ban adja a képet(a monitorom fhd). Telepítés után nem volt net, de a windowsos leírásban említett realtek kextet bemásoltam a megfelelő helyre és lett net, felraktam a hungarian pro billkiosztást(Hungarian PRO PC) így a @ jelet be tudom ütni. Hang egylőre még nincs, még küzdök vele.
"Monterey desktop Haswellen már nem támogatott, csak laptopon úgy tudom."
Szépen megy az asztali haswell i3-4160-on. Úgy érted hogy a prociba integrált vga nem támogatott ? Mert nem azzal használom.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz kushwavez #36977 üzenetére
Az alcid=2 vel megy. De alapból digitális kimenetre volt állítva, átraktam analógra és egyből lett hang, az előlapi fejhallgató kimenet is megy. Bluetooth(Cambridge silicon radio chipes, usb-s)viszont nem megy, erre van vmi tipped ?
FileVault-ot bekapcsolhatom, nem okoz gondot ? Kell valami extra hogy hackintoshon működjön ? Nálam minden lemez titkosítva van(linuxok, windows).
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
válasz kushwavez #36979 üzenetére
Megy a Cambridge silicon radio bt dongle MacOS alatt
Ehhez annyi kellett hogy lementettem a Quickemu által generált Qemu virtuális gép efi-jét, utána kerestem a csr dongle-k működőképességének hackli alatt és több fórumon írták hogy működésre bírhatók a megfelelő kext-ekkel. A qemu vm opencore efi-jében megvolt a megfelelő kext, amit a natív hackli Clover efi-jének megfelelő mappájába másoltam és reboot után megy a Bluetooth Persze először a Qemu-vm ben teszteltem a csr dongle-t, átadtam a vm-nek, és szépen működött, na gondoltam akkor ez natívban is menni fog, igazam lett. A szükséges kext a csr donglék működéséhez: BlueToolFixup.kext[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sajnos működőképes opencore-t nem sikerült össze eszkábálnom a leírás alapján, pedig követtem, az OC Auxiliary tools-al már nem lehet smbios-t generálni, googlezás után egy gensmbios Python scriptet találtam ami legenerálta és a copfig.plist be mentette (MacPro7,1), de az összetákolt opencore nvram hibával nem indult A Quickemu által generált Qemu vm-ből kimentett opencore efi-vel már tovább jutottam, ez elindult (a filevaulthoz szükséges driver-eket bemásoltam a megfelelő helyre) de a titkosítási jelszó megadása után elakadt a boot. Talán Smiley kolléga opencore efi jével több szerencsém lesz. Úgy látszik az opencore nem kezdőknek való kezdőknek a Clover a megfelelő
Még jó hogy nem vettem 5k-ért Broadcom Asus BT dongle-t ahogy itt az egyik kollega ajánlotta, hiszen a csr-es is simán működésre bírható, spóroltam egy kis pénzt[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz kushwavez #36993 üzenetére
Közbe rájöttem hogy az OC auxiliary toolsban hol kell generálni az smbiost meg a serialokat.
"Pi" rész bal oldalt, Generic fül és itt lehet választani smbiost és generálni serialokat, ezt az SMBIOS fülön kerestem mert ez van a leírásban, de nem ott kell generálni. Próbálkoztam Symiley opencore efi mentésével, újra generáltam a serialokat OC toolsban, smbiost is váltottam, de így sem sikerült használható eredményt elérni, nem kezdőknek való az OC, több időt kell rá szánnom. Egyelőre marad a Clover, azzal jól megy a rendszer.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
Androidos telefonok tárhelyének felcsatolását hogy oldjátok meg ? Van rá kext vagy fel kell tenni egy app-ot ? RN9-et rádugtam, tárhely módba kapcsoltam, de nem jelent meg a rendszerben, a teló hibaüzenetet küldött hogy valami nem kóser(ez Linux alatt is így van, ott egy mtp alkalmazással megnyitható). Megoldható hogy a teló tárhelye megjelenjen a finderben ? Vagy mindenképp külön mtp alkalmazás kell ?
Lehet valahol olcsó(magyar kiosztású) Mac bilentyűzetet kapni, hogy teljes legyen a Mac feling ? Max 10k-s cucc talán még belefér.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
A dortania opencore guide kext oldalán többek közt van egy az összefoglalóban linkeltnél(Rehabman) jóval frissebb realtekRTL8111 driver, sok más lan driver mellett, jó lenne a dortania kext oldalát belinkelni az összefoglalóba.
Feltettem ezt a Meize féle frissebb RTL8111 drivert a Rehabman helyett Clover alá, működik.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
Nekem is sikerült a frissítés 12.3-ra, kis figyelmetlenség miatt csak másodjára jött össze.
Ugyanis a frissítés telepítése utáni első újraindításkor a Clover-ben az 'Install macOS preboot' vagy vmi ilyesmit kellett volna indítani és addig innen indítani amíg ez el nem tűnik, de én a normál macOS preboot-al indítottam, kiírta hogy sikertelen a frissítés. Újból elindítottam a frissítést letöltötte, elkezdte felrakni megint, de most figyeltem és első újraindítás után amíg el nem tűnt mindig az 'Install macOS preboot'-al indítottam, jóideig szöszölt a telepítéssel, volt pár újraindítás, végül eltűnt a clover-ből az 'Install preboot', a normál macOS preboot-al indítva már a 12.3 fogadott!
OC-val még mindig nem jutottam dűlőre, a Smiley félével próbálkozva(a serialokat újra generáltam OC-toolsban) fekete képernyőt kapok Gigabyte logóval. A QuickEmu által a linuxos Monterey Qemu vm-nek generált opencore efi bebootol, el is indul vele a rendszer, bekéri a filevault jelszót, de aztán megszakad a betöltés.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz kushwavez #37012 üzenetére
Nem sötétségben, megy normálisan RX550-nel!
Esetleg össze tudsz dobni egy alap opencore-efi -t, amit tesztelsz, aztán átdobod nekem ?
Ha nem haswelled van akkor nem tudsz nekem megfelelőt csinálni ?[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz kushwavez #37016 üzenetére
OC auxiliairy tools-al mar létrehoztam egy OC-efit (a windowsos leírás alapján), de valami nvram hibával nem indult. Aztán próbálkoztam a dortania féle leírással is(propertree) ezeseben is fekete képernyőt vagy nvram hibát kaptam. Megnézem OC configuratorral macOS alatt készítve mire jutok.
-
őstag
válasz kushwavez #37019 üzenetére
Sima feketeképernyős az nvram error, az oc grafikus felület bebootoolása előtt kapom, az oc gui be sem bootol. A Quickemu által generált OC efi bebootol, viszont a boatolás a filevault jelszó beírása után nem sokkal akad el, erről raktam be képet. Lehetséges hogy az OC leírásod már nem működik, annyit változott közben az OC, szerintem simán elképzelhető. Azért kipróbálom még OC Configurator-ral hátha. A Quickemu-s OC-nál nyomtam nvram resetet, de ugyanúgy elakadt a filevault jelszó beírása után.
Egy eWent 1085 a dongle, a konkrét CSR chip verziót megnézem majd Linux vagy win alól, most Mac alatt vagyok, itt nem tudom hogy/mivel kell megnézni.tlac: OC auxiliary tools-al OC configurator-ral vagy ProperTree-vel készítetted a configot ?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz kushwavez #37019 üzenetére
Na rájöttem hol lehet megnézni milyen cuccok vannak a gépben, CSR8510 A10 a dongle chip verziója.
A BlueToolFixup.kext kell a működéséhez, néha hash hibára hivatkozik a rendszer, ilyenkor nem hajlandó párosítani/csatlakoztatni/bekapcsolni a BT-t, de restart és Clover nvram reset nálam megoldotta. MacOS update alatt lehet h nem fog működni(nálam nem ment), de az update elkészülte után egy nvram reset megoldotta. Ezek a rigolyái vannak de alapvetően jól működik.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Megcsináltam egy új OC configot(efi-t) OC configuratorral macOS alatt az összefoglaló alapján egy pendrivera. A hiba a következő, amiért el sem indul az OC:
Ugyanez volt OC auxiliary tools-al készített config esetén is.
Ezt hogy tudom megoldani ? Hol keressem a hibát ?[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz kushwavez #37048 üzenetére
Sikerült OC-val bebootolnom! Az SB model disabledre állítása segített, j160-al nem ment.
Első próbálkozásra restartot kaptam, majd a Dortania OC guide segítségével OC auxiliary tools-al újra készítettem az EFI-met, figyelembe véve a filevault-ra vonatkozó részt is, így már bebootolt a rendszer OC-vel. Mivel alapból karakteres felületű az OC ezért a Dortania-t követve belőttem az OC GUI-t. Öröm és bódottá.
Clover alatt MacPro7,1-es SMBIOS-t használtam, OC alat iMAC 20,1-est állítottam be, írja a "Mac névjegye" alatt hogy 27"-os 5k-s retina kijelzőm van Pedig valójában csak az aláírásomban levő monitoron megy a rendszer 23"-on FHD-ban.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
-
őstag
válasz kushwavez #37055 üzenetére
Van valami hátránya ha iMac SMBIOS-t használok MacPro helyett ? Az igpu le van tiltva, így nem zavarhat be. A radeont szerintem megfelelően érzékeli, gui szaggatást nem tapasztaltam, a "Mac névjegye" alatt kiírja hogy RX550-em van.
-
őstag
válasz Gabady #37053 üzenetére
Valóban, a space-re előjönnek ezek a menüpntok(Recovery, Nvram reset).
Az előbb nekem is megakasztotta valami pár percre a bootot, valami apfs-el kapcsolatos dolognál álldogált egy ideig. Lehet hogy az iStat Menus
hez volt köze(rendszergazdai joggal pakolgatott fel vmit), mert miután leszedtem és rebootoltam akkor már nem jelentkezett a probléma. Elég a Fanny Widget, ingyenes.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Ha jól látom az adatlapodról neked csak integrált vga-d van. Lehet az nem tetszik a montereynek. Szerzel akár kölcsönbe egy kompatibilis radeont és ha azzal végigmegy a telepítés akkor megvan a megoldás, vagy a nehezebb út OC-re váltasz az összefoglaló és a dortania guide segítségével készítesz egy új efi-t,(Pl OC Auxiliary tools-al) és az integrált vga paramétereit beírod az OC konfigba, és akkor talán menni fog.
-
őstag
Egy másik ssd-mre kísérletképpen kipróbáltam a netes recovery-s telepítőt(a windowsos leírásban levő módszer) OpenCore-val. Hosszabb várakozás után fel is kúszott a rendszer,(mivel a netről töltötte le). A netes recovery-s telepítés Clover-ral nem ment. A telepítés végső szakaszában sokszor újraindulgatott és maradt a macOS Installer ikon az OC menüben, ez már gyanús lett, nyomtam egy OC nvram resetet és végre véglegesítődött a telepítés, elindult a rendszer. Viszont EFI partíciót nem csinált a telepítő!!! Ezt utólag hoztam létre az usb-s recovery alól.(Szerencsére át tudta méretezni az APFS kötetet) Lehetséges hogy a netes telepítő nem csinál EFI-t ? Érdekes....
-
őstag
Telepítés előtt létre kellene hozni az EFI partíciót ? Az offline telepítő megcsinálta, lehet a netes recovery-s telepítő egyik hibája hogy nem csinál EFI-t.
Egyébként a Clover configurator EFI mount része nem ismeri fel az általam utólag létrehozott EFI partíciót(terminalból kell csatolni), amit a mac recovery lemezkezelőjével sima Msdos partícióként hoztam létre EFI névvel(EFI partíció lehetőség nem volt), de ettől még bootol róla a rendszer, felismeri az alaplap. Mindenestre kiderült amit sejtettem hogy Clover alól nem működik a netes telepítés, mások is panaszkodtak erre a topikban, sőt van olyan hsz ahol megemlíti vki hogy módosítottak valamit a Clover-en ami miatt nem működik a netes recovery telepítés, és állítólag a Clover készítője várja el a kextek készítőitől hogy ők módosítsák a hálókártyás kextjeiket a netes telepítés működése érdekében. Persze nem fogják mert már az OC a fő irány.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
Az is lehet hogy én bénáztam, ugyanis lehet hogy a partícionálást választottam a lemezkezelőben a törlés helyett telepítés előtt. Futok még egy kört ha lesz időm, elég hosszadalmas a netes telepítés. Debian volt előtte az ssd-n, cfdisk-el töröltem a partícióit és létrehoztam egy 'Microsoft Basic Data' partíciót, amit megformáztam fat32-re a mkfs.fat -al, hogy felismerje a Mac lemezkezelője és tudjon vele kezdeni valamit. Aztán a recoveryben a lemezkezelőben lehet h a partícionálást választottam a 'törlés' helyett, mert ki kellett választanom h APFS-t hozzon létre (nem ez volt alapból bejelölve), a törlés-nél meg eleve alapból felajánlja az APFS-t.
-
őstag
Sajnos nem hozza létre automatikusan az EFI partíciót, akár törlést akár partícionálást választok. Linuxban fdisk -l -el ellenőriztem, nem hozott létre a Mac-es lemezen egyik esetben sem EFI-t. Ez a netes recovery hülyesége lehet, az offline telepítő létrehozta. Viszont ha Linux alatt cfdisk-el létrehozom (majd mkfs.fat -F32 -vel megformázom) az EFI partíciót akkor az a Mac-es lemezkezelős törlés után is megmarad. Azt csináltam hogy cfdisk -ben létrehoztam egy 512MB-os EFI-t, és a maradékon pedig egy 'Microsoft Basic Data' partíciót, mindkettőt fat32-re formáztam. A Mac lemezkezelő látta a ms Basic Data partíciót 'no name' néven (mivel labelt nem adtam meg) ezt engedte leformázni APFS-re. Aztán visszabootoltam linuxba és ellenőriztem fdisk -l -el, az EFI partíció ott volt a Mac lemezen(noha a Mac lemezkezelőben nem látszott) Mac telepítés után nyilván felcsatolható és bemásolható az OC efi, és felehetőleg az OC tools és a Clover Configurator fel tudják csatolni. Majd még egyszer nekirugaszkodok a telepítésnek és akkor kiderül hogy a Mac szabványos EFI-nek látja e a Linux alatt létrehozott partíciót.
Érdekesség hogy cfdisk-ben APFS partíciót is létre lehet hozni, csak kérdés hogy Linux alatt mivel formázom meg, bár a Mac lemezkezelő biztos megformázza.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
válasz kushwavez #36915 üzenetére
Egy leírés szerint a Hwtarget j160 az OC alatt a SB model j160 -ra állításával egyenlő, nekem viszont úgy nem bootolt be az OC, pedig lehet hogy ez a feltétele a frissíthetőségnek, még lehet h vissza kell térnem clover-re
-
őstag
Átraktam az SB model-t j160-ra, simán bootolt és megjelent a 12.3.1 frissítési lehetőség
-
őstag
Ha nem csinálom meg az usbmap-ot származik bármi hátrányom azon kívül hogy esetleg az usb3 eszközök nem fognak működni(ezt írta vki a topicban)?
A CSR8510-es dongle-m néha vacakol, pl akkor ha kikapcsolom a bluetooth-ot, akkor a legközelebbi rendszerindítás után néha nem engedi visszakapcsolni magát hanem hash eltérés miatt nyavajog és hogy emiatt rakjam újra a rendszert , egy OC nvram reset megoldja. Ha nem kapcsolom ki a bluetooth-t leállítás előtt akkor kikapcsolás után továbbra is villog a dongle, ilyet se windowsnál se linuxnál nem tapasztalok. Az usbmap elkészítése segít ezeken az anomáliákon ? Hogy tudom a legegyszerűbben megcsinálni az usbmap-ot?[ Szerkesztve ]
-
őstag
A rehabman féle 2018-asnál van frissebb usb-inject-all.kext, le kellene cserélni a linket az összefoglalóban.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Regiee #37133 üzenetére
Korábban én is amd konfigot használtam x4 860k-t, de arra nem igazán sikerült felrakni macos-t, illetve egyszer felment valami régebbi verzió de fagyogatott. Aztán melóhelyi selejtezésből hozzám került egy giga b85m-hd3 r4 lap és egy i3-4160 erre viszonylag simán fel tudtam rakni a monterey-t. Esetleg próbáld meg linuxon a Quickemu-t, ezzel előre felkonfigurált qemu vm-ben tudod futtatni akár a monterey-t is, ez inkább csak a rendszerrel való ismerkedésre jó, nem igazán nevezhető gyorsnak.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Regiee #37149 üzenetére
Belinkelnéd a #37133-ban említett leírásokat ? Hátha X4 860K-n is működnek lehet ha egyszer kedvem lesz megpróbálom rá felhekkelni a macos-t. Intelre nem volt kihívás feltenni.
-
őstag
Azthiszem megvan a megoldás a bluetooth problémámra(shutdownoláskor nem kapcsolt le a csr bluetooth dongle, tovább villogott). Rákerestem van e cli bluetooth kezelő mac alá (mint a linuxos bluetoothctl) és van! Itt: https://github.com/toy/blueutil
Egy funkció működik vele, a legfontosabb, a bluetooth dongle ki/bekapcsolása, a többi funkciója tapasztalatom szerint nem megy. De miután bekapcsoltam paranccsorból a dongle-t, akkor a grafikus kezelőfelülettel már működik. Nem akarom elkiabálni, remélem beválik ez a tool. Eddig csak oc nvram resettel tudtam megoldani a bluetooth problémát, pár nap használat után kiderül bevált e.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
Csináltam egy Apple ID-t.
A facetime-ban csak első indításkor volt látható az az oldalsáv ahol kontaktokat lehet hozzáadni, most nem jelenik meg. Tényleg muszáj egy kamera a facetimehoz ?
Ja és sikeresen frissítettem Monterey 12.4-re[ Szerkesztve ]
-
őstag
"nekem a haswell-es gépem kiesett"
Gondolom az integrált vga miatt esett ki, nem ? Nekem MacPro 2019 smbios-sal RX550-nel megy egy B85-ös lapon i3-4160-al a monterey, ha a MacPro 2019 kompatibilis a ventura-val akkor a ventura-nak elméletileg mennie kellene a konfigomon. Update előtt majd csinálok egy alapos mentést, és persze frissítem az OC-t. De addig várok az update-val míg végleges lesz a ventura.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Usbmap: nekem eddig még nem sikerült jól megcsinálni, a hátlapi portok nem mentek, aztán hagytam az egészet, haswell és monterey-el jól működik az usbinject-all. Az automatikus scriptel próbáltam legenerálni az usbmap-et, de ez a fenti eredménnyel zárult, pedig követtem az usbmap githubjan lévő leírást. Állítólag hackintool-al is le lehet valahogy generálni az usbmap-et csak nehezebb, jó lenne erről egy magyar leírás.
-
őstag
Tudtok olcsó, facetime kompatibilis webkamerát ? Van egy nagyon régi logitech quickcam-em de sem a windows11 sem a macos nem ismeri fel, linux alatt is csak egy kamera teszter alkalmazással tudtam szóra bírni, böngészőkkel nem megy, úgyhogy ez felejtős. Felraktam az Iriun-t, összekapcsoltam a redmi note9 -emmel, van kép és hang, böngészőkben, skype-ban működik, de a facetime nem látja
-
őstag
válasz ThuG4LifE #37278 üzenetére
Sikerült a frissítés Monterey 12.5-ről Ventura 13 Beta-ra, úgy ahogy írtad, nvram resetet kifelejtettem, de nem volt gond.
Tlac #37225: Az aláírásomban levő haswell konfigon úgy tűnik simán fut a Ventura.
Én is gibMacOS-t használtam a letöltéshez.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Tudok majd frissíteni beta-ról a végleges Ventura-ra ? Vagy mindenképp tiszta telepítés kell ?
-
őstag
A RestrictEvents.kext eltünteti a hibaüzenetet, ez a javítás legegyszerűbb módja.
Persze a lapon csak 2db foglalat van, tehát ez sem felel meg a valóságnak, de hibaüzenet legalább nincs[ Szerkesztve ]
-
őstag
A Mac Pro Radeon Pro W sorozatú vga-kkal van szerelve. Ha a haswelleden futtatni akarod a ventura-t akkor akkor mi lenne ha vennél egy a Mac Pro-k ba szereltekhez nagyon hasonló Radeon Pro W-t ? A wstore.sk-n szerintem egészen jó áron mennek, ez a webshop egy logout cikkben szerepel ami radeon instinct mi8-ról szól. A legolcsóbb jelen pillanatban a Radeon Pro WX 4100 74€-ért, vagy eggyel erősebb is van Radeon Pro WX 5100 120€-ért. Kérdés ezek a konkrét kártyák mennek e Mac-en ezt jó lenne valahogy kideríteni.
-
őstag
válasz attilav2 #37331 üzenetére
A WX 4100 és 5100 szerepel az összefoglalóban, úgyhogy elvileg működniük kell macOS alatt. Mindkettő polaris alapúként szerepel az összefofoglalóban, de a wstore.sk-n a 4100 baffin alapúként van feltüntetve. Nem tudom elírás e. Jó lenne tudni valami biztosat a 4100 mac alatti működésével kapcsolatban, hiszen ez a jóval olcsóbbik kártya, ha valaki hackintosh alá keres olcsó vga-t. Az 5100 a wstore-on is polaris alapúként van feltüntetve, úgyhogy az nagyon valószínű h menni fog, de jóval drágább is.
Szerencsére én még a nagy áramelkedések előtt, pár éve vettem RX550-et
Tegnap délután megint spontán újraindult a Ventura, azt észrevettem hogy csak akkor restartol ha tétlen állapotban van a gép, azaz nem vagyok előtte, egy jóideje nem csinálok semmit. Van valami tippetek merre keressem a hibát? A kísérletképpen képernyő kikapcsolását letiltottam, helyette képernyőkímélőt állítottam be. A készenléti állapotba kerülés letiltását nem találtam a rendszerbeállításokban, feltételezem az is okozhatja a restartot hogy készenléti állapotba akarja rakni magát, de helyette restartot nyom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 2 ESZKÖZ 1 ÁRÁÉRT VASÁRNAP ÉJFÉLIG - NOD32, Internet Security, ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- PC játékok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest