- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Nyitlocker
- gerner1
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Idokozben megerkezett a Z906. Kicsit sotetebb, mint a regi, de kb ugyanaz. A taviranyitoval lehet mindkettot vezerelni egyszerre
szoval nincsen agyonbonyolitva. Ja es az ujnak a dobozara mar a nevleges teljesitmeny, azaz az 1000W van irva, de amugy a doboz belso elrendezese is ugyanaz, csak kivulrol valtozott a szine.
...es igy azert sokkal jobb, hogy nem pattog a hang osszevissza
remelem kibirja vagy 10 evig. -
Laraxior
titán
válasz
hzsolee
üzenetére
Nem családi házban lakom, szóval esélytelen. Ráadásul amikor az elsőn laktam, akkor 22:01-kor feljött a szomszéd, hogy nagyon dübörög a hangfal, pedig csak filmet néztem, de a basszus... lejjebb vettem, de hiába másnap megint szólt, pedig 20 centis szivacs volt a mélyláda alatt.
Most földszinti kecóm van, de itt sem lehet nagyon elengedni.
Mindenesetre mindjárt érkezik az új
Csehországból, az alza.cz.... érdekes, mert a weboldal meg alza.de
-
venom8888
őstag
A kurva isten bassza meg ,mar elnezest. Hajnal 6 kor felkeltem es rajottem,hogy ez nem driver hiba,ha a metflixen sem megy a beszed hang. Kepzeljetek el,hogy 2 kábel egymáshoz ért,pl egy jobb elso a bal elsovel,nem dugtam be tövig. Csak megosztottam,hogy erre figyeljetek,vagy ha valakinrk ilyen jellegu a hiba,akkor ott keresse a hibát.
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Valamiert nincs hangja amikor emberek beszelnek a filmben, csak az efekteknek van hangja, az miert van?
-
Laraxior
titán
[link]
Úgyfest az enyémnek kicsengettek. Azt hittem az új rendszer nem tetszik neki, még be is emeltem, de komplett másikkal is csinálja.
Bekapcsolás után az a pattanó hang, a hang elmegy, aztán kb nem reagál semmire, ha a távirányítón sokszor nyomom a kikapcs gombot, akkor sikerül kikapcsolni.
Néha működik hibátlanul, de ha előjön, akkor egész nap csinálja.
Próbáltam mindenféle kábellel, de fogalmam sincsen mi lehet. Sajnálom kidobni, de így mi hasznát veszem... Veszek még egyet
-
Freezee
senior tag
válasz
venom8888
üzenetére
Azt próbáljuk elmagyarázni hogy az optika nem jó megoldás, és ha világít a decode lámpa akkor felesleges a hangkártya mert megkerüli azt nem csinál vele semmit. A z906 fogja végezni a kódolást, nem pedig a hangkártya aminek pedig pont az lenne a lényege, mert így érhetsz el minőséget. A z906 lényegesen gyengébb ezen a téren és ha vele végezteted a dolgot jobban is melegszik és rosszabb minőséget is kapsz, illedtve bizonyos formátumokat is elvesztesz mert azokat nem ismeri ( DTS, Dolby etc)
-
Freezee
senior tag
-
eami
veterán
válasz
venom8888
üzenetére
a G6 is elég komoly, sőt!!..... (nekem G5 is van), csak épp tök másra való

de azért rakjuk már rendbe a fejekben ezt a decode témát.... PC-n ha csak nem optikai kábellel kötöd össze sose fog égni a decode lámpa, sőt ha még a legalapabb 5.1 integrált hangkártya is komolyabb hangzást fog neked összehozni PCről úgy hogy a decode lámpa nem fog felvillanni, hiszen a PC csinálja a decode részét nem a z906.
-
venom8888
őstag
Kuldjem vissza vagy mit csinaljak?
-
venom8888
őstag
Nah vettem egy Sound BlasterX G6 ot, valaki akinek van, vagy ert hozza, el modnana hogy tudoma Z906 on a decode ot eletre birni? Hogy allitsam be?
-
venom8888
őstag
Ezt mondtam en is, ha optikát álitasz be a tv-n, akkor a z906 fog menno,es nem ervenyesek ra a tv hangbeallitasai. Egyebkent nekem is problema,es mashol is olvastam ezt,hogy itt hangos ott halk stb, ez a film audio fájl játol fugg,hogy irták meg. Sajnos nekem os a kezemben a távvezérloje,es lentebb veszem ha kell.
-
venom8888
őstag
Ugy osszelehet kotni a TV-t es a PC-t is a rendszerrel, hogy mukodjon a filmek alatt az 5.1 , a decode? Mert lehet neha netflixeznek, de maskor meg PC rol neznek filmet TV-n.
-
dan83
tag
Sziasztok! Bár lehet off téma, de hátha tud valaki segíteni. Az említett hangrendszerem van, egy LG oled TV-vel összekötve optikai kábellel.
Netflix minden szuper, viszont az akciójelenetek baromi hangosak, a beszédet meg jóval halkabbak. Nem lehet ezt valahogy egy szintre tenni?
Ezt a Windowsban ( ha alaplapi hangkártyával használom ) a speaker settings / loudness equalization -al tudom egy szinte hozni, ha azt nem pipálom be, ott is zavaró.
Egyelőre semmi ilyesmi beállítási lehetőséget nem találtam Netflixnél, de hátha valakinek van egy ötlete
-
venom8888
őstag
válasz
koppasz1986
üzenetére
Nagyon koszonom a valaszt. Nekem kell a decode sajnos mert csak fillezesre hasznalom,jatekokra nem.
-
csiby222
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Nem mindegyik csatlakozó egyforma felépítésű van ahol nincs ajtó van ahol csak egy műanyag dugó van benne. De Én már befejeztem a neked való segítséget mert így nem lehet neked segíteni, hogy mindent amit ír az ember meg kérdő jelezel, mert 5 éve így működött neked. És az szerinted mit jelent? Elárulom, hogy semmit, mert most nem megy. Én itt befejeztem a neked való segítség nyújtást mert nem pazarlok több időt arra hogy hülyének nézzél. Tedd meg ez mással. Sok sikert a probléma megoldásához.
-
csiby222
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Utána olvastam a témának, mert már érdekelt engem is ez az ajtó téma.
Szóval igen, hiba volt kitörnöd (mondjuk nem értem, miért tetted
) bár nem gondoltam volna Én sem, hogy szerepe van, de sajna van az ajtócskának azon kívül, hogy a port állítja meg. Ha nincs ajtó nincs mi megfogja a kábelt "no door - no grip" [link]
Megoldásnak írák a ragasztó pisztolyt, Én személy szerint blu tack-l tartanám a helyén.
Ezen a videón látszik, hogy alulról támasztja meg az ajtócska a dugót: [link]
Hmm ma is tanultam valamit.
-
venom8888
őstag
-
csiby222
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Nem ment vagyis mondom, hogy nem rendes 5.1-s hangot hallottál. Igen nagyon megtévesztő, mert jók ezek a felkeveréses megoldások.
Próbáld ki a TV saját média lejátszóval
(vagy KODI-val de ott is be kell állítani a Allow Passthrough - Enabled TrueHD capable receiver - Enabled DTS-HD capable receiver - Enabled és akkor fog világítani a Decode rendesen) pendriveról vagy kűlső hdd-ről lejátszani a filmet. Úgy fogsz rendes valódi 5.1-s hangot kapni.
A Netflix meg ezek a streaming appok jól megvannak csinálva kivéve a MAX mert ott nem megy rendesen de egyszer csak megcsinálják
-
venom8888
őstag
válasz
csiby222
üzenetére
Igen, az a Tv-n fut . Es az Decode al megy. Csak nem ertem, ha ment elotte a PC rol valo atjatszaskor is a Decode, ma is ment, meg 5 evig egy masik TV-n, akkor most itt miert nem, miert csak stereo,marmint az a generalt 5.1. Nem vagom tenyleg, kurvara szomoru vagyok. Kb 6 oraja kinlodok ezzel, ki be dugdosom a HDMI-t,es az optikai kabelt a TV be,
-
csiby222
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Nem sosem viszi át rengeteg TV-n próbáltam AMD és NVIDIA kártyával nem nem viszi át
Nem is lehet a hangkezelőbe egyik HDMI hangeszközt se 5.1-s módra állítani csak sztereó van.Azért megy a decode mert a TV-n be van kapcsolva a sztereó felkeverés DTS NEO X vagy valami hasonszörű marhaság de az egy kamu 5.1

-
venom8888
őstag
-
csiby222
aktív tag
válasz
venom8888
üzenetére
Na álljunk meg egy pillanatra. Nem tudom jól értem de ha jól értem akkor helyre kellene tenni mindenkinek a fejében ezt a dolgot, hogy az úgy nem működik.

Szóval ha jól értem optikán összedugtad a TV-vel és a Gép meg össze van dugva a TV-vel HDMI-n és te úgy akarod átvinni az 5.1-s hangot a TV-n keresztül az optikával meg HDMI-vel?
Na az nem fog menni, mert egyik VGA sem hajlandó átvinni HDMI-n az 5.1-s hangot...
Játszd le a TV-n lévő lejátszóval a fájl-t pendriveről vagy külső vinyóval.
Philips TV-m van nekem is KODI-t tudom ajánlani erre a célra. TV hangszóróját meg érdemes kikapcsolni
-
venom8888
őstag
Netflixen szepen megy a decode, de ha filmeket inditok akkor nem, at jatszom TV re hdmi vel. De nem megy ,pedig ment elotte. nem tudom mitortent.
-
venom8888
őstag
Most szolnak a hangszorok, a Decod led nem eg, tehat nem 5.1 ben megy. Az is mivel csinalhato meg?
-
venom8888
őstag
Tehat szerintem a TV optikai bemenethez nem csatlakozik jol be a kabel, es ott vesziti el a jelet erintkezes miatt,es azert villan fel neha a belteri a Z906 nak, akkor amikor elvesziti jelet,majd visszajon. Hogy orvosolhatnam ezt a problemat?
Lehet ez a kis muanyag kis ajtoka a baj, hogy kitortem? -
venom8888
őstag
sziasztok. Osszekotottem a tv vel optikai kabelen keresztul, szol a hangfal,de a felyegysegen a ledek hol fel villannak, hol eltunnek, es akkor el is halgatnak a hangfalak, tehat hol van hang ,hol nincs, ez mitol lehet?
-
-
VGYke
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Én még a békeidőkben kb. 1 500 Ft/m áron (és nem 1 990 mint most) vettem a Denon erősítő + Castle hangfalakhoz INAKUSTIK PREMIUM 2.5 HANGFAL KÁBEL-t. Semmilyen jelülés nincs a 2 ér megkülönböztetésére, bekötésnél multiméterrel csipogtattam össze az ereket. Aztán később vettem "olcsóbb" Inakustik Star 2.5 hangfalkábelt, azon sincs érjelölés, de ez a képeken is látszik.
-
venom8888
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Az csak olyan pici az írás hogy nem latom elolvasni. De lehet nagyitoval megnezem. Amugy is valami 2mm vastag a kabel,hogy lehet azon elolvasni valamit
-
-
VGYke
addikt
válasz
pingtest
üzenetére
Nekem egyszer nem engedte magát bekapcsolni. Áramtalanítottam, vártam, áram alá helyeztem és megjavult, azóta kopp, kopp jó. Máskor meg elkezdett nem szólni a bal első hangfal. Áramtalanítottam, leellenőriztem a csatlakozókat de azok jók voltak, bekapcsoltam, lefuttattam rajta az öntesztet (Input 5 másodperc nyomva) és jó lett. Hogy mitől, nem tudom.
-
VGYke
addikt
válasz
venom8888
üzenetére
A toldást nem tartom jó ötletnek, nem olyan drága az a kábel ami jó hozzá, én vennék (mint ahogy vettem is) megfelelő hosszúságút hozzá...
Nem történik baj ha felcseréled a pólusokat, csak nem fázishelyesen fognak szólni a hangszórók, tehát ne cseréld fel. Valahogyan mérd ki hogy a vezeték egyik végén melyik ér a másik végén melyik ér és az egyik összetartozó eret nevezd ki pirosnak. A "méréshez" akár egy ceruzaelem is megteszi. Egyik vezeték eret az elem mondjuk "-" pólusához szorítod, aztán a nyelvedhez teszed az elem "+" pólusát és a vezeték másik végén lévő erét, ha bizsergeti a nyelved, az érpár összetartozik. -
venom8888
őstag
Vettem még kábelt hogy hosszabbitsam a gyári kábelt,de amot vettem nincs rajta nagyon jelzes,hogy piros es fekete,tehat nem tudom melyilhez toldjam,valami ötlet? Ha felcaerélném szólna? Vagy ki égne hosszu tavon ?
-
pingtest
tag
Sziasztok.
Hát tegnap szomorú lettem kicsit. Picivel feljebb vettem a hangerőt a felétől. És hirtelen elhallgatott a mély.
Kikapcsoltam meg vissza és helyreállt. Akkor ez már ilyen lesz, vagyis hibás darab? Megvan kb. fél éve, semmi gond nem volt vele eddig ezt leszámítva. -
Heavyrain
őstag
Sziasztok,
Szerintetek mi lenne a legjobb mód az összekötésre ahhoz, hogy maximálisan ki tudjak használni egy Logitech Z906-ot és közben a TV távirányítójával tudjam állítani a hangerőt? Akár kiegészítő/átalakító is jöhet ha szükséges.TV-n van:
-Optikai audio kimenet
-3,5 jack
-mini RCA
-HDMI eARCOptikai audiot próbáltam, de ilyenkor a TV-n is szól a hang azt muszáj lenémítanom és a TV távirányítóval nem tudom irányítani a Z906 hangszóróinak hangerejét.
A TV noname márka és Android TV (11) fut rajta.Köszönöm!
-
válasz
csirkemell
üzenetére
Sima egyszerű hangszóró kábel jó lesz.
-
csirkemell
csendes tag
Sziasztok!
A hátsó hangfalakhoz szeretnék hosszabb kábeleket, 10 méter pont jó lenne. Van-e ennek valami akadálya vagy hátulütője illetve milyen kábelt ajánlotok? -
Laraxior
titán
A vezérlődoboz alján ami kis ajtó le van csavarozva és alatta van 6db kiálló kis rézláb, az micsoda?
-
-
Laraxior
titán
Megint csinálja ez a fos, már hang sincsen egyáltalán. Az életbe nem veszek többet logi cuccot, a 150eurós fejhallgatójuk is olyan minőségű volt, hogy csak az ára miatt nem basztam ki
-
-
venom8888
őstag
-
-
Sami55
csendes tag
Kutakodtam egy kicsit, és elég mélye ástam.
Nem akarok találomra akármilyen 15 pines kábelt venni, hisz a hangrendszer károsulásához vezet, ha nem erre a célra készült teljes bekötésű 15pines kábellel próbálnék toldani.A mélyládán lévő apa csatlakozó csavaranyákkal:
A konzolon lévő apa csatlakozó csavarokkal:
Az elérhető elérhetőségek után kutatva, mind az európai, kínai lehetőségeket is böngészve, kizárólag amerikai Amazonon találtam funkciójában alkalmas terméket.A felhasználói visszajelzések alapján igyekeztem 100%-ra biztosra menni, hogy az adott kábel ténylegesen hibátlanul működik a gyakorlatban.
Az első számú kábel: [StarTech MXT101LP15]
4,6 m hosszú, viszont a tartós összerögzítése a csavarok pozíciójából adódóan csak egy kis házi barkácsolással lehetne tartósan rögzíteni (kábelkötegelővel), mert egymással szembe kerülne a 2 csavar a csatlakozáskor.
A második számú kábel: [SummitLink Replacement Extension Cable Compatible for Logitech]
1.8 méter hosszú, leírása szerint idézem:
“A kábel 6láb hosszú, hosszúsága több
kábellel kombinálható.”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4420, 100% Akksi
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 12 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
szoval nincsen agyonbonyolitva. Ja es az ujnak a dobozara mar a nevleges teljesitmeny, azaz az 1000W van irva, de amugy a doboz belso elrendezese is ugyanaz, csak kivulrol valtozott a szine.
remelem kibirja vagy 10 evig.

.
) bár nem gondoltam volna Én sem, hogy szerepe van, de sajna van az ajtócskának azon kívül, hogy a port állítja meg. Ha nincs ajtó nincs mi megfogja a kábelt "no door - no grip"