- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bb.bocs
őstag
válasz bb.bocs #4696 üzenetére
ui: átraktam pcmbe is, de ott is megszünik világítani az egyik led, majd amikor zenét indítok felillan,megy minden. lehet a tv kapcsolja le a jelet amikor nem észlel hangot? tényleg max úgy tudom meg hogyha jackel összekötöm. de úgy meg gondolom a hangminöség lesz fos, így legalább valami 5.1 félét kitudtam hozni. (nem értek hozzá de szép hangja volt igy)
-
bb.bocs
őstag
jack dugóval?...hát.. nem tudom. ismerösnem ugyanigy van, és nem keresi a jelet... igaz neki a pc és a ps is rávan kötve. gondolom jack visszalépés lenne az optikával szemben. ui: hogyha a tvn pcm re rakom a hangot akkor nem keres jelet,viszont 2.1 lesz, decode nélkül.(ott is villan egyet az összes hangszoro led ,de csak egyet...) amint átrakom dts neo 2:5 re (foggalmam sincsen miaz...) vúgy bejön a decode. amig szól valami jó is.
[ Szerkesztve ]
-
eami
veterán
válasz bb.bocs #4694 üzenetére
Valószínűleg nem jelentéktelen, mert nekem pl desktopra van kötve és ha nem ad ki hangot vagy le van némítva vagy a gépet kikapcsolom sem csinál ilyet. Sőt egy idő után le is kapcsol a hangfal. Szerintem kicsit túlbonyolítottad az egészet. Kösd a laptopot direktbe, aztán ha arról kell hogy jöjjön a hang, akkor max átkapcsolod arra az inputra.
-
bb.bocs
őstag
sziasztok. mutatom mi lenne a gond. Elég zavaró ,mert amikor nem szól hang a tvn, ezt csinálja... volt már hogy nem, de általában igen. Alapból valakinek van ötlete hogy a ledkikapcsolható legyen? illetve hogy ne villogjon már azért mert nem megy videó a laptopon.... tvre van kötve optikával. [link]
-
_Peti_89_
csendes tag
válasz bb.bocs #4689 üzenetére
A halk pattanás az természetes. 2 db Z906 van itthon, mindkettő csinálja bekapcsoláskor. Én raktam mindkettő hátuljára ventit, akkor is melegszik ha nem szól rajta semmi. Egyszer véletlenül éjszakára bekapcsolva maradt, reggelre eléggé felmelegedett a hátlap úgy hogy nem is szólt. Keress valami halkabb USB-s ventilátort vagy csinálhatsz is ha van rá affinitásod és a TV USB csatijába dugva csak akkor fog menni ha használod.
-
bb.bocs
őstag
sziasztok. uj vagyok közöttetek sikerült szert tennem egy használt z906-os nem is tudom minek hivjamra kérdésem az lenne miket nézzek meg, mire figyeljek, mit hogyan állítsak be szerintetek. Jelenleg optikával van összekötve a tvvel, saját kódoló bigyuláját használja, szép a hang amit észrevettem a mélynyomó nagyon melegszik(ráadásul szekrényben is van ) erre érdemes valami ventilátoros hűtést tenni? illetve a hangszóró "peremekte" ,tudom idővel elöregednek stb, azokat hogyan szokás kezelni,"frissen" tartani, szükséges e egyáltalán. Érdekesség még amit észreveszek hogy ha nincsen ami hangot generálna a laptopon, akkor keresgéli hogy hol szólhat bármi, villog a led sorban, illetve amikor bekapcsolom egy kattanás félét hallok. Köszönöm a segítséget.
-
axlfsi
veterán
... volt az 50 is használtan, és még ki is nevetted
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Találkozott már valaki olyan hibajelenséggel, hogy nem lehet bekapcsolni a szerkezetet? Sem a távirányító, sem a kezelő egység bekapcsoló gombjára nem reagált.
Ezután áramtalanítottam majd ismét áram alá helyeztem és megjavult, be tudtam kapcsolni.
Találkoztatok ilyen jelenséggel? Milyen hibának az "előszele" lehet ez?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
MRJOOOOOO
csendes tag
Van esetleg valakinek eladó Z906 vezérlője ? A szerelő nem talált hibát a mélynyomóban., a vezérlővel nem tud mit csinálni. Bekapcsolom, szokásos pattanás, aztán egy erősebb és ennyi. Nem szólal meg és nem is reagál, úgy kell kihúznom a konnektorból, hogy legyen valami
MAZ
-
Peti66
senior tag
A Z 906 szattelitjei széles
sávú hangszórók.A fázisjavító kúp a közép ill. magas tartomány egyenletes egy pontból való lesugárzásért felel.Való igaz nincsenek csillingelő magasak kb.12-14Khz max.de,ha meg úgy nézzük A Thx kívánalmak pontszerű lesugárzásához ez van közelebb Nekem pld Dolby Atmos nélkül is
van magasság érzet 5.1-ben nyílván nem mindig,de hogy ezt összehoztam a szobában 24nm2 kb.volt vagy 1 hónap mire kimértem Tv ill. hangszorók helyzetét a Dolby instrukciók szerint,de tényleg jó lettPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
Tiger.
nagyúr
Egyedül, de csak a szatelit hangszórókban cseréltem a kondit zöld muse kondikra. Neten olvastam annó róla és neki álltam én is.
kondik [link][ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Tiger.
nagyúr
válasz koppasz1986 #4638 üzenetére
Nekem is volt olyanom. de én a hangszorokban az összes kondit kicseréltem, a mélyt hézagoltam és béleltem, kb úgy szól, mint a z5500.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
_Peti_89_
csendes tag
válasz BartlBalint #4654 üzenetére
Ha van egy kis műszaki érzéked és egy forrasztópákád akkor te is ki tudod cserélni házilag Megnézed a kondenzátor oldalán hogy milyen értékek vannak ráírva és egy elektronikai alkatrész boltban veszel pár forintért másikat aztán mehet a csere. Ha nem lehet leolvasni akkor van hozzá a neten leírás hogy melyik alkatrész milyen értékekkel bír. Az enyémben 2 db ellenállás szállt el, bekapcsolt de nem szólt. Kicseréltem és azóta hibátlan Persze ha több alkatrész is off akkor lehet komolyabb a baj. Ez csak egy ötlet
-
BartlBalint
csendes tag
-
axlfsi
veterán
válasz BartlBalint #4650 üzenetére
Honnét tudod, hogy a táp (és csak a táp)? Mi történt pontosan, illetve kimérted a dolgokat vagy csak tippre írod?
(btw bármelyik korrekt elektronikai szakszervíz meg kellene, hogy tudja javítani)˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
Petyyyyy
addikt
válasz BartlBalint #4650 üzenetére
Ismerek egy tagot, holnap megkérdem átdobhatom-e a kontaktját / vállal-e még ilyetsmit.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
BartlBalint
csendes tag
Sziasztok,
Meghalt a Z906-osomban a táp.
Tudtok Budapesten olyan szakit aki ért hozzá a javításához, vagy valami aftermarket tápot a netről, hogy ki tudjam cserélni?
Előre is köszi! -
Freezee
senior tag
https://gadgetynews.com/edifier-5-1-multimedia-speaker-review-s760d
Hát ez sem ér ennyit mint amibe kerül. De egyszerűen szar a forint, és minden drágább lett ennyi a Z906-ára. Szóval a 100.000-120.000 FT manapság nem összeg. Az a genius amit belinkeltél azért kiadni 50-85.000 FT-ot, na azok nem érnek annyit... -
venom8888
őstag
válasz koppasz1986 #4643 üzenetére
Az fasza legalabb kihasznalja.
Én lakasban lakom,csak fil.ezni hasznalom,neha zenére.[ Szerkesztve ]
-
Peti66
senior tag
Én meg nem úgy érzem mintha szinezné a zenét,egyszerűen betudom annak,hogy egy utas hangszorókészlet van benne.Ettől fügetetlenül ,ha nagy felbontású zenével van etetve q.rvara jó.Van jó erős tere és közép tartománya is.40-től 80-ig fajsúlyos sub 120-200hz ütős kick bass közép tartomány majdhogynem egyenletes,magas nem szúrós.Az igazi át ütő brutál erő,mintahogy mások is írták fél hangerő felett jön meg,nagyon,nagyon minimal torzítással.Én,mondjuk csak ilyen sima tartalom fogyasztó vagyok,tehát nem hardcor gammer,de azt azért állítom,hogy ez tényleg nem a legalja cucc.Zárójelbe megjegyzem,hpgy 3 éve vettem az MM-be 60k -ért..
Nem volt kérdéses a megvétele,de most,hogy eltelt 3év,most azt mondom 90- 100 -at ha újra ki kellene adnom érte,én újra hajlandó lennékPio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
saril
senior tag
jaja, közben megtaláltam ami pár éve még ~160k körül mozgott most dupla annyi lett, [link] így már nincs értelme ajánlgatnom, de maradok az eredeti mondandómnál, hogy műanyag hangdoboz nagyon nem zenei
[ Szerkesztve ]
Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
venom8888
őstag
válasz koppasz1986 #4638 üzenetére
En a z906 ot fel sem merem venni nagy hangerore mert igy is erzem hogy akkora ero van benne, hogy leszakitana a tetot, manapsag eleg draga a fa anyag.
90% ban 5.1 es filmezeshez hasznalom
[ Szerkesztve ]
-
koppasz1986
aktív tag
A haveromnak pont ez a 6000es genius van, a z906hoz képest egy darab szar :D Veregeti neki azt sehol semmi csak nevetek olyankor rajta :D Az a mély a logitechez képest inkább kopogásnak tűnik... Én biztos, hogy hamarabb adnék a z906ért még 120 ezret is, mint azért a geniusert akár 30-40et
-
venom8888
őstag
hogy lehet egy olyan fost osszehasonlitani egy THX es logitech el,nem vagom. Mas liga .
-
saril
senior tag
ami fadobozos már jobb, ha egy kicsit utána olvasol a hangszoró építésnek akkor a műanyag hangdoboz a legrosszabb hangdoboznak, mi ezen ami számodra nem világos? írom ezt úgy hogy nekem is van z-906 és onnan jöttünk el idáig hogy írtam nem ér 90-et nem hogy 120ezret, kuponnal vagy akcióval 70től már megérős, ennyi.
[ Szerkesztve ]
Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
-
saril
senior tag
Lehetne ezen vitatkozni, rengeteg alternatíva van, csak lehet te nem ismered ezeket, műanyag házban egy utas hangszőró, nem 120-ezres árkategória, egyszerüen nem ér annyit, én 65ért vettem anno vagy 8-10 éve kuponnal, angliából, annyit megért.
-
saril
senior tag
válasz EmShady #4627 üzenetére
ha nem kell térhangzás csak szép mély akkor z906 árában sokkal jobb minőségű 2.1-es rendszereket tudsz vásárolni! ha kell az 5.1 akkor kuponnal vagy 50-70 körülig megérős, szerintem, 90et nem ér/ért soha
-
EmShady
újonc
Sziasztok, szeretnék vásárolni elsősorban filmezéshez és játékhoz egy 5.1-et és a Logitech Z906 ra gondoltam. Arra lennék igazából kiváncsi mivel teljesen laikus vagyok a hangtechnikában hogy meg éri e ez a termék, vagy esetleg számomra (mivel nem ablakrezegtetős zenehalgatásra kell) elegendő lene esetleg egy 2.1 is ami esetleg hangminőségben azt tudná nyújtani mint az 5.1 csak természetesen halkabban. A választ előre is köszönöm🙂
-
_Peti_89_
csendes tag
Érdemes belekukkantani. Az első Z906-om hibásként vettem. Bekapcsolt de, nem szólt. Szétszedtem a ládát és a táp részen találtam 2 db elfáradt ellenállást. Elektronikai boltban hozzámvágtak kettőt ingyen, kicseréltem és azóta is használom. Hozzátenném hogy nem vagyok szakember csak kiütötte a szemem a hibás alkatrész. Így lett kb 25.000 forintból és nulla javítási költségből egy hibátlan Z906-om. A második Z906-om alapból jó volt és mégis 25.000-ért hirdették így nem hagyhattam ott Mindkettő napi használatban van és kutya bajuk.
-
saril
senior tag
válasz MRJOOOOOO #4621 üzenetére
használd a keresőt, valaki egy fórumtársal vagy annak ismerősével piri pénzért megjavítatta
amúgy nekem vagy 8 éves és semmi baja, sosem volt pattogó hangjaAkkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
MRJOOOOOO
csendes tag
Már a vételnél gondolkoztam rajta, hogy Logitech-et vegyek-e, mert tudtam, hogy mindegyikben gyárilag csináltak defektet, hogy tönkremenjen néhány év múlva. Valahogy nem találtam a Z906nál jobbat. Most már nyitott lennék valami nem PC-hez gyártott hangfalszettre is. Az biztos, hogy 30at nem fogok rá költeni
MAZ
-
-
MRJOOOOOO
csendes tag
Sziasztok! Van egy kb 5 éves Logitech Z906-om. Már új kora óta, amikor bekapcsolom, egy kis pukkanó hangot ad ki. Mostanság pedig egyre gyakrabban elkezdi azt a hangot simán bekapcsolás közben is. Aztán nem kapcsol be, vagy nem tudom kikapcsolni. Kihúzom a konnektorból, és akkor néha jó. De amikor be is dugom a konnektorba, olyan hangot ad ki, mintha nem lenne jó a kontakt.
Olvastam itt vezérlő, tápegység bajokat, ez vajon mi lehet ?MAZ
-
Zolee91
csendes tag
válasz 07dante17 #4615 üzenetére
Csak laikusként...szerintem a tápegység típusbaj ért utól téged is. Egy másik vezérlő kétlem, hogy megoldaná a dolgot. Én egy ilyen hibásat vettem két hónapja. Így ha érdekel nekem van kettő vezérlő is felesleges, sőt még távirányító is.
Vagy akárki mást érdekel, Győrben odaadom ingyen, postázni nem fogom. -
07dante17
csendes tag
Szép Napot!
Mivel látom van pár ezer oldal a témában,lehet másnak is volt hasonló gondja,akkor egy linket megköszönnék
Valszeg a vezérlő egységgel van a gond, bekapcsolom megy minden gond nélkül, aztán gondol egyet és kikapcsol, van mikor megy napokig semmi baja, máskor kikapcsol és kitudja mikor lehet újra hallgatni,van mikor egyből visszanyomom és megy egy ideig aztán megint lelövi magát és van mikor napokig be sem kapcsol😅
Üdv: Fehér István -
saril
senior tag
válasz Laraxior #4609 üzenetére
na ezt mondom, minőséget ne várjunk műanyag dobozban lévő ismeretlen 1 utas hangszórótól, tudom milyen, tudom hogy szól, nekem is van sok éve, de pár éve van audiofil erősítőm egy nem túl audiofil 4 utas hangfal-al de teljesen más a zenei élmény a két eszközön lejátszva ugyan azt.
A másik fontos, megvettétek 60-100e Ft-ért az 5.1 hogy halkan hallgassátok, nem használjátok ki, így aztán semmi értelme, felesleges, elég lett volna a kistesóját megvenni, az is bőven elég lett volna nektek ennek pont az a lényege hogy fél hangerőn van, ott jön meg az ereje is igazán én már csak tudom, 1-2 cserepes virágot levertem vele a szobában
[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
Nem telepitettem semmiket ujra, windows frissit magatol dolgokat, azt sem tudom miket.
-
venom8888
őstag
En nem fogom veregetni, lakasban hasznalom, csak filmnezeshez , jo zenet is halgatok,de nem dubogtetem.
-
saril
senior tag
válasz Laraxior #4605 üzenetére
érdekes hogy drága hangkártyákat használtok a z906-hoz ahol a hangszórók vékony műanyag dobozokban vannak... ezért tömtem én ki vattával régen a szateliteket, az is segített valamit rajta de nem tudom érzik-e a kontraszt, műanyag hangszóró doboz vs 40-60ezres hangkártya, a kettő nem jön össze
-
Aby_2014
aktív tag
Azt mondjátok jobb hangot kaphatnék pl egy ilyen [link] hangkártyával pl filmeknél, mint a z906 optikai kódolása?
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest