- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezt kezdőknek írom, akit zavar, ugorjon!
Ha van valakinek másik működő rendszere vagy összeomlásból már rutinosan vissza tud térni, csak akkor próbálja ki a romeo- ban lévő Cinnamont! Abszolút kezdők várják ki, míg bekerül a normál tárolóba.
Reggeli gyors tapasztalatok itt.
Persze fentieket csak egy jó tanácsnak szántam.
-
válasz
Speeedfire #2823 üzenetére
Most már kiírták a blogon, hogy frissíthető az LMDE1 LMDE2- re!
Upgrading LMDE (from UP8 to “Betsy”)
Nem túl kezdőbarát, de nem vészes.
-
Annak, aki még nem látta/olvasta az Összefoglalót, van benne alul egy
colomb2 fórumtárs szorgos munkája, olvasgassuk mindkettő írást!
-
válasz
Speeedfire #2823 üzenetére
Érdekes lehet, milyen módon próbáltad frissíteni, hol találtál olyan helpet hozzá, ami alapján belevágtál!
eleinte én is ilyen trükkökkel öldöstem a disztrókat, lehet ezekből tanulni rendesen Én úgy tudtam, még dolgoznak a biztos frissítési módszeren. Itt van egy leírás, de ott az elején a figyelmeztetés is! A Blogjukon meg fog jelenni, ha a frissítés rendelkezésre áll.
Ilyen esetekre hasznos:
valami backup megoldás, Systemback v. Mint sajátja, de az is, ha van külön /home mappa!
Vagy egy + telepítőnap. -
válasz
szildavid90 #2788 üzenetére
-
válasz
Santino #2772 üzenetére
Ezt nem tudom, nem csak a mountolást csinálja az fstab, vagyis de, viszont a rendszer alatt lévő meghajtót például nem tudod lecsatolni, az biztos és sok opció változtatás/beírás esetén az újraindítás kell. Igaz én általában az SSD- vel kapcsolatos opciókat szoktam állítgatni.
(#2773) Klusi86 Sajnos ebben a részében nem tudok segíteni, mert nem használom megosztást.
Amit nem tudok kipróbálni, azt inkább nem javaslom senkinek!
-
válasz
Klusi86 #2769 üzenetére
(#2770) sonar válaszához, ha nem használtad még így:
Nyomsz ALT + F2 gombot egyszerre, a felugrott kis ablakba beírod a gksudo pluma /etc/fstab helyett a gksudo gedit /etc/fstab sort vagy annak a szövegszerkesztőnek a megnevezését, ami fenn van, Mint esetén gedit van fenn alapból!
Begépeled a jelszavad és megnyílik a szövegszerkesztő, beilleszted a sonar által megadott sort valahová a csatolt partíciók sora alá, nyomsz egy Entert a sor végén és elmented.
Újraindítás után lépnek érvénybe a változtatások. -
-
válasz
tolvaj! #2713 üzenetére
Látom, nem érted a lényeget, ami annyi, hogy ne írj be ide megalapozatlan megállapításokat, mint ez itt:
"Bár a cinnamon amúgy is hajlamosabb a fagyásra."
melyik, minél, hol, miért?
Az, hogy több fórumon is felvetődik, még nem bizonyít semmit, itt is található egy ilyen bejegyzés és a fagyásnak sok köze nincs az említett DE- hez!
Attól, hogy valaki Cinnamon felületet használ és hw hiba miatt fagyásokat, nem megfelő működést tapasztal, még nem a DE- t kell hibáztatni, függetlenül attól, hogy nagyobb rendszerigényű asztali felület, mint az XFCE, MATE és az LXDE.Arra is gondolnunk kell, hogy ezt a topikot olvassák olyanok is, akik most szeretnének először Linuxot telepíteni és értelmezhetetlen félmondatokba csomagolt megállapításokkal megtéveszthetjük őket! Ha nem ez a célod, akkor fogalmazz úgy, hogy ne legyen megtévesztő.
A topiklakók nevében is
Abszolút kezdőként hasonló megállapítások térítettek el az Ubuntutól, később kiderült, hogy nem azt utálják a felhasználók, hanem az új kezelőfelületet! De nem ezt írták! -
válasz
Blabcsi #2710 üzenetére
A hibernálás kik apcsolására van egy terminal parancs:
sudo mv -v /etc/polkit-1/localauthority/50-local.d/com.ubuntu.enable-hibernate.pkla /
visszakapcsolásra is:
sudo mv -v /com.ubuntu.enable-hibernate.pkla /etc/polkit-1/localauthority/50-local.d
forrásA többi kérdésre is megtalálhatod a választ, ha átolvasod ezt a fenti remek site- ot!
-
válasz
tolvaj! #2708 üzenetére
"Bár a cinnamon amúgy is hajlamosabb a fagyásra."
Mármint a te gépeden, ezt azért nyugodtan tedd hozzá, mert fenti megfogalmazásod annak ellenére, hogy kissé sántít, elég axiomatikusra sikeredett.
Az, hogy több fórumon is említve van a Cinnamon fagyása, jelent valamit egyébként?
Kiderült az is, hogy mi okozza?
Nemrég olvashattuk, mit szenvedtél az Nvidia driver miatt, az is a Cinnamon miatt volt?
-
Szia!
Érdekes a problémád, mert probléma a pendrive írással szokott lenni, dvd írással nem.
Az mit jelent, hogy (rajt van az ISO file, x-Ubuntu alatt irtam ki)? Ha az iso fájl van valóban a lemezen, az úgy nem jó, pontosan melyik programmal írtad ki?
Ha újraindítod a laptopot, boot- nál előhívtad a meghajtó választó menüt és átváltottál DVD/CD boot- ra? -
Ez egy nagyon jó oldal, innen próbáltam anno optimalizálni az SSD- t! Szinte minden benne van Ubi/Mint vonalon.
Kár, hogy nem magyar nyelvű leírásokat nem lehet berakni az összefoglalóba, biztosan erre gondoltál az előbb. Gondoltam én is rá, hogy be kéne tenni, mert így sehol nincs meg magyarul.Én sok disztrót próbáltam kezdőként, de a Mint volt az, amiben minden megvolt, ami kellhet egy home usernek és könnyen megtanulható Win7, XP után, stabilan működött és jól felfedezhető benne minden, ami kezdő Linuxosnak nagyon fontos! Cinnamonról van szó, ami nekem tetszik is nagyon és épp eléggé testreszabható.
-
válasz
105kacsa #2671 üzenetére
Köszi az alkotók, segítők nevében is!
LXDE változat egyelőre nem került be se a kézikönyvbe, se ide az összefoglalóba, mert nem hivatalos változat, így ha azzal kapcsolatban merül fel kérdés?LightDM az nem ablakkezelő, hanem egy grafikus login manager.
Egyébként Lathronos ft csinál remaster változatokat LXDE- vel és Voyagert is csinált.
Őt kéne megkeresned privátban ezzel a Voyagerrel kapcsolatos kérdéssel, vagy az abszolút kezdő topikban aktív inkább! Utóbbi még jobb, mert más is láthatja a megoldást!
-
Sziasztok!
A TG- k egyetértésével a linuxmint.hu lelkes gárdájának A Linux Mint felhasználói kézikönyve c. munkája alapján elkészült a
topik Összefoglaló.
Főleg kezdők számára hasznos és könnyen érthető leírás fejezetekre és alfejezetekre bontva.
Hozzáértő Mint felhasználók építő jellegű javaslatait, hogy mi szerepelhetne még az Öf- ba, szivesen fogadjuk! Sok szükséges infó fog még belekerülni.
köszönettel: TG team
-
válasz
toth_janika #2582 üzenetére
Nincs gond, mondtam, de a Fórum szabályzata egyértelműen tiltja a flame és a trágár beszéd használatát, felesleges indulatokat gerjeszt.
Megértem, hogy ki vagy akadva, de be kell tartanunk a szabályokat!tlac fórumtárs röviden összefoglalta, mik lehetnek a gondok. Annyit javasolnék, hogy egy jól működő állapotot ments el például a Kendek- féle Systemback programmal, hogy könnyen vissza tudj állni egy működő rendszerre. Vannak hasonló esetek, mint a tied, bár elég ritka, de senki nem tudja az okait.
Én ilyesmi miatt is több disztrót is felrakok, most például az egyik rendszeremben volt egy gfvsd-metadata okozta hiba és azóta az a rendszer annyira nem indul, hogy még a kikapcsoló gombra se reagál, mióta megpróbáltam elhárítani a problémát! Csak a táp kikapcsolása segít, az alaplap biosa meg az írja, hogy táphiba miatt avatkozott be!
Átbootoltam másik Linuxra és egész nap hibamentesen fut.Egyébként pár tucat disztrót kipróbáltam ezen a gépen, jó részükkel nem működik együtt a gépem.
Szerencsére mindig van másik!
-
válasz
pigster #2554 üzenetére
Spammer fórumtárs összefoglalta a lényeget, én pedig mint TG, kivizsgálom, ki volt Húsvét vasárnap és hétfőn 24 h- s szolgálatban és javaslatot teszek fenyítésére! Most kapcsolok, hogy ez már nem a hadsereg, de nem is fizetett support. Ilyenkor kíváncsi vagyok, hogy milyen alapon rovod fel az itteni abszolút önkéntesen segítőknek, hogy nem válaszoltak azonnal?
Függetlenül egyébként attól, hogy családi ünnepek voltak éppen és a probléma is elég specifikus.
Ettől függetlenül örülök, hogy a Mintes cikk hatására feltetted az oprendszert és, annak külön, hogy ennyire meg vagy vele elégedve.
Azt viszont sajnálom, hogy ilyen probléma megoldó készséggel/képességgel megáldott friss Mintesként nem szeretnél segíteni a kevésbé hozzáértő fórumtársainknak!
Ez van. Mi ettől még szeretettel üdvözlünk egyre bővülő kezdő Linux Mintesek táborában! Sok sikert!
(#2556) Fenyő Gyanítottam, hogy ezt fogod mondani, én is csak végső esetre javallottam ezt a megoldást törlés helyett!
(#2557) tolvaj Elég érdekes a te problémád is, az viszont önmagában nem lenne ok erre a jelenségre, hogy pár napig Win- t használtál. Jó lenne tudni bővebben, mit takar ez a tevékenység, amivel megpusztítottad a grafikus felületet!?
-
válasz
Ezekiel Ston #2517 üzenetére
Blabcsi hasonló problémája a végén megoldódott.
-
válasz
joecontra #2511 üzenetére
"Azt nem is írta senki sem hogy reprezentatív lenne a minta."
Közvélemény kutatásról beszélünk? Nem. Egyéni statisztikáról, ami akkor lenne az, ha minimálisan paraméterezve lenne. Ha torrent statisztikákkal foglalkozna a topik, ott se biztos, hogy jó lenne így, de ebben a topikban semmilyen információt nem ad, ami miatt érdemes lenne berakni.
"Hányan vagytok a nick mögött? Azért mert topikgazda vagy a véleményed még nem lesz többségi vélemény."
Mérhetően kettőnk véleménye volt, ez már többes szám. Nem többségi vélemény a Topikgazdáé, annak mindössze annyi feladata van, hogy OFF- ba rakja, ha nem tartozik a témához.
Az irónia, de akár a szarkazmus is lehet ilyen, csak annak bicskanyitogató, aki nem érti. Te ezek szerint nem érted, egyébként hol említettem hozzászólásomban, hogy én iróniának hívom a véleményemet?
Mivel többen megróttatok gúnyolódásom miatt, amit nem annak szántam, de nem vagytok elég fogékonyak erre a sítlusra, úgy látom, elnézést kérek érte mindenkitől, akit érzékenyen érint.Nem megfelelően paraméterezett egyéni statisztikákat ne rakjatok fel, mert nem tartozik a topik témájához. Ezzel az eggyel semmi gond nincs, ha valakit érdekelnek mégis az ilyenek, kérje privátban, akár napi bontásban.
Most már lehetőleg ne erről szóljon ez a topik!
-
Úgy látom egyedül fradi81 ft olvasta el figyelmesen a kérdéses hsz- t! legalábbis a reagálók közül
Ha gondoljátok, tegye be mindenki a saját aznapi feltöltési statisztikáit torrentjeiről az előbb említett módszertan szerinti bontásban! Előtte azért győzzetek meg bennünket, hogy ebben tényleg mi lehet érdekes annyira, hogy ide berakja bármelyik fórumtársunk?
(#2508) tlac Statisztikához nagyobb halmaz kéne!
OFF topikban tegyünk egy próbát, hány ilyen hsz után kérdeznek rá, hogy jól van- e a hozzászóló?
-
válasz
Raymond #2504 üzenetére
Köszönjük ezt a rendkívül hasznos infót! Raksz be esetleg még heti, havi, éves lebontásokban, valamint ugyanezen időkben délelőtt- délutáni letöltési diákat, statisztikákat, etc.?
Csak azért kérdezem, mert valamikor szeretnék elutazni Tibetbe 2-3 évre és lehet, hogy előre hoznám az utazás időpontját...
(#2506) Raymond
Jajj, az nagy baj, majdnem az lenne a legérdekesebb infó!
-
válasz
fradi81 #2445 üzenetére
Az nem a GPT? Az MBR- nél lehet négy elsődleges partíció.
(#2446) lev258 Olvastam a MS hozzáállását a 10 bevezetésével kapcsolatban, épp linkelék az offtopikban is.
(#2448) lev258 Így már tiszta, kösz nektek az infófrissítést, már egy éve nem foglalkoztam ezekkel a partíció típusokkal.
Csak az jön le nekem most már, hogy Linux esetén értelmetlen ez az UEFI és a GPT. Beugrott, hogy anno az SSD és HDD topikokban olvastam ezekről, mivel akkoriban vettem HDD- t és kezdtem Linuxozni, később jött az SSD.
Win 8 és 10 meg nem fenyeget addig, amíg van választék a Distrowatch- on. -
válasz
fradi81 #2443 üzenetére
Tényleg jól le van írva, de ha valaki nem jött volna rá, mivel kell kiegészíteni a linket, annak itt a megoldás: jó link
Azt nem értem, ha nem kerül rá Win 8.1, akkor mi értelme van ennek az UEFI- s telepítésnek.
Nemrég cserélt alaplapom nekem is UEFI- s, mégis normál módban telepítettem az összes disztrót eddig. Ha valaki ismeri ennek a telepítési módszernek az előnyeit ebben az esetben, megoszhatná velünk!Ahogy olvasom, itt is azt írják, ha csak az Ubuntu lesz a gépen, akkor értelmetlen az UEFI választása.
-
Mégis van ingyen ebéd! – Linux Mint 17.1 bemutató by KAMI911 fórumtárs
Megjelent fenti cikk a Mint- ről, ha még nem olvastátok! Érdekes hsz- ek vannak már az elején, érdemes benézni, nem értem mi az élmény a másnak tetsző dolgok lefikázásában és a trollkodásban.
-
A tapasztalataim szerint stabilan működik, a büngészés időnként be tud lassulni. Ebben a tekintetben nincs sok különbség Windows és Linux Mint között.
Böngészéshez ma már elég sok RAM kell, ezt még a leggyorsabb Linux disztró sem fogja kiváltani!
Frissítéskezelőt ki is kapcsolhatod az indítópultban, amikor akarod, le lehet futtatni, de terminalban még egyszerűbb a frissítés és még az 1- 5. szintekkel se agyaltat, hogy most bepipáljam, ne pipáljam be a 4- 5. szintet!?
-
Köszi a segítséget! Tavaly már valahogy sikerült megoldanom, de akkor még nagyon kezdő Linuxos voltam és Debianon lévő scriptet használtam Linux Mint alatt mert a Debian nem indult, ntfs is bekavart valahogy, elég izzadós volt, azóta meg már ezerszer változott minden és semmire nem emlékszem. A NAV állandóan visszajelzett Ügyfélkapun, hogy hibás a bevallás! Akkor még megvolt épp a Win7, de a kihívás jobban tetszett.
Most se értek jobban a Linuxhoz, legfeljebb elég hamar felismerem a hibát, megoldást meg könnyű találni.vagy nem
(#2317) Dhampir
Hmm, akkor egyre kevesebb a remény.
-
válasz
szacsee #2303 üzenetére
Jó az megnézni, hogy milyen programok vannak a tárolóban, én is ott kezdtem nézelődni. Azt javaslom, hogy amit ott találsz és telepíteni akarod, azt inkább Synaptic használatával tedd, később úgyis a terminal- t fogod használni!
sudo apt-get install radiotray ------például
Ha a Szoftverközpontot használod, azon kívül, hogy lassú, nem mindíg kezeli megfelelően a függőségeket, ami problémákhoz vezethet, extrém esetben kernelpanic is lehet a vége, de egy kezdő nem is kezdő, ha nem ismerkedik meg a kernelpanic- kal személyesen!
(#2305) Dhampir
KDE alatt könnyen, ha a vga- nak nincs külön beállítási lehetősége. -
válasz
szacsee #2301 üzenetére
A Noob- on van erre egy megoldás, hogy legacy drivert tegyünk fel.
Másik megoldás ebben a linkben
This repository provides AMD Catalyst drivers for legacy graphics Radeon HD 2xxx - 4xxx for Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal.
ezek a terminal parancsok, amiket ki kell adnod
sudo add-apt-repository ppa:makson96/fglrx
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install fglrx-legacyrestart your computer.
downgradelve lesz az x-server is, ezután távolítsd el a ppa- t a
sudo ppa-purge ppa:makson96/fglrx
paranccsal
A 3D gyorsítás ettől a legacy drivertől működhet, hogy milyen lesz, az kiderül.
Azt a szoftverkezelőt remélem csak nézelődésre használod és nem onnan telepítesz csomagokat!
-
Egy éves felhasználói tapasztalattal már nem vagyok abszolút kezdő, de minél több hsz- t olvasok tőletek, annál inkább kezdőnek érzem magam.
alias képzett nokedli
(#2296) szacsee Poker kliens, no ezt tényleg meg kell nézned, régen csak wines kliensek voltak, háha azóta fejlődtek. Csak kuszaszem rá ne jöjjön!
Virtualban viszont biztosan megoldható. Nálam mindenképpen svédül akar kommunikálni az oldaluk. -
válasz
szacsee #2292 üzenetére
Alakul ez lassan, ha az apró, de igen fontos részletek a helyükre kerülnek ntfs helyett ext4. FF- ben alap a szinkron, de ha Chrome tetszik.
Ha nem akarsz sokat vacakolni a TRIM- mel, akkor fstab- ban beállítod ezeket az opciókat és rendben lesz:
/ ext4 discard,noatime,errors=remount-ro 0 1
fstab szerkesztése: ALT F2, beírod a gksu gedit /etc/fstab parancsot és szerkeszted, majd elmented, újraindítás után lép érvénybe a változtatás
Sok gond szerintem öcséd gépével se lesz, de ezt a Betclick- es kérdést nem értem, miért ne működne Linuxon ha fut rajta böngésző? YT, hálózati adattár se okozhat gondot, előbbi esetleg öreg gép esetén.
Nyomtatás megosztáshoz nem sokat értek, de egy próbát megér, hogy onnan is kizárd a Win- t.(#2293) KAMI911
Nézegettem, igazából kezdőként csak alapdolgokban tudnék ötleteket adni. -
válasz
KAMI911 #2282 üzenetére
Rápillantunk, regeltem is köszi, hogy szólsz! Az előzőt eléggé hanyagoltam, ami azért lehet, mert én mióta a Mint-et használom, minden működik rendesen, mindent meg tudok oldani rajta a disztró saját lehetőségein belül. Ez egy olyan disztró, amihez szinte nem is nagyon kell support!
Igaz, mióta Linuxot használok, gyakorlatilag ez a fő disztróm, a többit csak kipróbálgatom. -
/dev/sda6- on van egy adat nevű partíciód, ami NTFS, de más nem nagyon lehet itt xp.
Ha legközelebb Linuxot telepítesz, érdemesebb ext4 fájlrendszert választani és partícionálásnál pedig a valami más opciót:Firefoxnál itt próbáld állítani, ha már települt a nyelvi csomag:
GRUB reinstall rövidebben:
[link] -
Csak az első bootnál volt választó képernyő, abban nem volt win.
Ez akkor van, ha mindössze egy oprendszer van. A kép alapján ez a helyzet igen valószinű! szevasz xp
sudo blkid és a df -Th
terminal parancsok kimenetét még másold be ide a df -h nem jelszavasHa nem vagyok túl tolakodó, milyen leírás alapján csináltad a telepítést?
-
Szia!
Bootnál nincs GRUB kiválasztóképernyő? Ha nem jön be a GRUB bootnál, akkor tartsd nyomva a shift bill-t, amíg nem jön be.
Frissítsd a GRUB- ot sudo update-grub parancs segítségével a terminalból!
MBR törlés akkor okoz gondot, ha letörlöd a Linux partícióját!Firefoxhoz firefox-locale-hu telepítése synaptic- ból vagy a sudo apt-get install firefox-locale-hu parancs terminalból.
(#2203) fradi81 Nem elég ilyenkor a grub-update?
-
válasz
Fecogame #2183 üzenetére
Nincs kizárva, hogy a felhő szolgáltatások nem működnek megfelelően a perzisztens telepítésnél.
Ennek több oka is lehet, laikusként azt mondanám, hogy penre nem fér rá a drop mappája, amit synchez használna! Ez csak egy tipp volt.Úgy emlékszem, ugyanakkora hely kellett neki a meghajtón, mikor használtam, mint amekkora a felhőben volt.
-
-
válasz
Ezekiel Ston #2079 üzenetére
Ha működik, akkor mi lenne még jó pluszban? Ha a nyíltat használod, sok dolgod nincs vele, ha meg az fglrx- et, akkor fel lehet rakni hozzá a catalyst control centert, amiben állítgathasz.
-
6,587796>] EXT4-fs (sda1): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: (null)
13 s a bootidő
Nekem is elidőzik ezzel a filesystem ellenőrzéssel, ahogy nézem, erről lehet itt szó. Ezt lehetne talán gyorsítani, kérdés, hogy érdemes- e!?Nézd meg a top 10- et ezzel a paranccsal:
dmesg -d | cut -d "<" -f 2 | sort -nr | headsda5- ről bootol a Linux?
-
válasz
fradi81 #1989 üzenetére
Persze, hogy jó a KDE, bár én azt Chakrán szeretem, Linux Minten meg a Cinnamont, ha már saját DE. Gép és felhasználófüggő a dolog, legjobb javaslat, hogy érdemes mindet kipróbálni, aztán egyik majd marad.
(#1991) joecontra
Mert whbear ft apukája az erőseb, bibiiiii! ahogyan azt az oviban megszokhattuk! -
válasz
fradi81 #1982 üzenetére
Nem értem, miért sértődsz meg, mivel egy tárgyilagos összehasonlítás volna a célunk!
Mi a gond azzal, hogy beraktam ide a Cinnamon hasonló beállítási opcióját?
A fórumtárs kérdése az volt, ki melyiket ajánlaná! Én nem azt mondtam, hogy a Cinnamon jobb, csak azt, hogy bőven elég beállítási opció van a Cinnamonban is egy átlagfelhasználónak. Annál bőven több beállítási lehetőség van, mint amit azok gondolnak, akik nem annyira ismerik!
Ettől még a KDE jóval részletesebb beállítási lehetőségekkel bír, ez nyílvánvaló, de mint írod, ez az esetek nagy részében feleslegesnek bizonyul:
"De alap használat esetén ezek elő sem jönnek így nem is hiányoznak."Fenti mondatod alapján akár Cinnamont is rakhat fel egy kezdő, bőven elég lesz neki, arról nem is beszélve, hogy jóval egyszerűbb beállítgatni, mint a KDE- t!
Arról most nem is ejtünk szót, hogy mennyi erőforrást használ egyik és a másik! Akár erre is ki lehetne térni, mert ez is egyértelműen a Cinnamon mellett szól!
-
válasz
hódmaci #1978 üzenetére
Kapsz elég példát, ahogy nézem, én fél napig próbálgattam a KDE változatot, nem találtam többnek a Cinnamonnál, már amire sükségem volt, ahhoz képest.
(#1980) fradi81 Ez a médiakezelés Cinnamonban/Nemoban is megoldható:
Igaz, arról nem esett szó, hogy Cinnamonban van normális fájlkezelő is, a Nemo!
Az ablak szinét is tudom változtatni.
Bár azt a KDE- ben külön jobban meg lehet oldani sok minden mással egyetemben, ezt nem is vitatjuk! Szóval, Cinnamon bőven elég, KDE kicsit sok!
-
válasz
hódmaci #1974 üzenetére
Cinnamon!
Nekem abszolút elegendő annyi beállítási lehetőség, ami van benne, igaz, hogy mindíg a gnome tweak is kell hozzá, hogy sötét témákat teljeskörűen tudjak használni. Szerintem a KDE beállításai már kissé túlzóan részletekbe menőek, a Cinnamonnal sokkal egyszerűbben tudom hozni a nekem szükséges tökéletes asztali környezetet.
Olyan érzés néha, hogy a KDE már szinte önmagáért van, a Cinnamon pedig a felhasználóért.Különben mi az, amit nem lehet beállítani Cinnamonon?
-
válasz
toth_janika #1970 üzenetére
Egyébként a logikád alapján a Firefox ikonja mellett Böngésző feliratnak kéne lennie!
Az van?
Deluge ikonja mellett Torrentező felirat van?(#1967) lolka1980 Remélem azért az megvan, hogy nem a megnevezésen volt a hangsúly, hanem azon, hogy konkrétan melyik fájlkezelőt használja fórumtársunk! Nem lehetetlen úgy sem segíteni, ha nem mondjuk el a problémát csak úgy általánosságban.
-
válasz
toth_janika #1970 üzenetére
Nem akartalak megbántani, de ha már a (#1958)- ban így nyíltan megkérdeztem:
akkor logikus lett volna, hogy minimum utánanézel, hogy mér' írta ez a marha azt, hogy Nemo- t használsz- é!? Azt sem tudom elképzelni, hogy ne olvastad volna a MINT dokumentációját!
Különben valószinű, hogy úgy születtem, ahogy mondod, a bibi ott volt, hogy akkoriban még szinte csak a KFKI meg hasonló helyeken volt számítógép, PC meg sehol!
Ha nem sikerült megoldani, azt sajnálom, de azért próbálgasd még a pipákat, hátha.
Az effekteket is kapcsold ki, az is bekavarhat, mint említettem.
-
válasz
toth_janika #1963 üzenetére
Kezdőbbek kedvéért lehet, hogy azt írja ki a Menüben, de az attól még Nemo, de megnézheted a sugóban nyugodtan! most tényleg leírsz ilyen marhaságot, hogy az a neve hogy "Fájlok"
Ugyanez a Mate változatnál Caja lenne, sok disztrónak van saját fájlkezelője. Márpedig, ha nem írod, hogy melyik fájlkezelőt használod, akkor azt nem tudjuk, mert nem evidens, hogy adott disztróban az alap fájlkezelőt használja éppen valaki!
-
válasz
toth_janika #1955 üzenetére
Sokat segítene, ha a fájlkezelőt megneveznéd, mert van ahol Fájlkezelőnek hívják.
Ha Nemo- t használsz, akkor próbálgasd a beállítások / viselkedés / médiakezelés opciókat változtani, hátha be tudod állítani.Lehet, hogy ki kéne próbaképpen lőnöd az effektusokat is, azok okozhatják, hogy nem jön fel az ablak, csak Nemoval direktben indítva.
-
Persze, hogy nem baj, csak érdemes megemlíteni, hogy van ilyen saját opció is a MINT- ben, ami egyszerű, de igen hasznos. Ha már olyan rendszert tesz fel valaki, ami full out of box és nem netinstallos módszert alkalmaz.
Nálad bármi okozhatja a gubancokat, lehet, hogy a tiszta telepítést érdemes kipróbálni ez esetben.(#1949) Lathronos
kocsmai stílus?Legközelebb azért említsd meg, hogy RC kiadást próbáltál ki!
(#1950) Tinúviel javaslata hasznos lehet a jövőre nézve.
A kiadásra jelölt (angolul: release candidate, rövidítve: RC) kifejezés olyan verzióra utal, aminek nagy esélye van arra, hogy az a végleges termék legyen, amelyik kiadásra kész, hacsak nem jelentkeznek súlyos hibák. Ebben a szakaszban a termék valamennyi megtervezett szolgáltatást tartalmazza, és nincsenek benne különösebb hibák. A termék ebben a fázisban általában kódkész.
Egy kiadást akkor neveznek kódkésznek, amikor a fejlesztőcsapat tagjai egyetértenek abban, hogy teljesen új forráskódot már nem tesznek ebbe a kiadásba. Történhetnek még változtatások a kódban, a hibák kijavítására. Változhat a dokumentáció is, és az adatfájlok is. Új kód már csak a következő kiadásba kerülhet. forrás
-
válasz
Lathronos #1944 üzenetére
Most már kezdek kíváncsi lenni, hogy ezt mire alapozod:
Amíg nem lesz stabil a 17.1
Mondogatjátok páran, de egy qrva konkrétum nélkül!
- Nálad mi okozta az instabilitást?
- Meddig használtad, hogy ezt meg tudtad állapítani?Dobd már be ezeket a köztudatunkba légy szives, mert, ha valóban van ilyesmi, azt illő lenne a többi MINT- es tudomására hozni!
Másik meglátásom az, hogy ha már backupot ajánlasz MINT- esként, akkor a MINT saját Mentéskezelő- jét is érdemes lenne megemlíteni!
Teszek be egy képet, hátha nem ismerted: -
Meggyőztetek! Ha valaki Conkyra akar keresni, biztosan nem egy 20000 hsz- el rendelkező topicban teszi majd, ha már Linuxot használ.
Kár volt beleszólnom, sorry! -
válasz
Lathronos #1915 üzenetére
Nagyszerű ez a Conky, de inkább valamelyik Linuxos topicba javallanám a Conkys topic helyett, mert azokat legalább látogatjuk is sokan, nem halott 4 év alatt 70 hsz- al!
Nekem MINT- esként persze itt is tökéletes, olvassanak többen MINT- es topicot!Legfeljebb Bohus ft kedvéért oda is rakd be a hivatkozást!
-
válasz
spammer #1904 üzenetére
Értem én, általában ilyenek ezek, de annyira sűrűn nem használom, hogy ott legyen egy plusz meghajtó! Néha még a tényleges meghajtókat is sokallom.
(#1905) Cyrin Sejthető volt, hogy valami netkapcs probléma lesz. Régebbi MINT- eknél nekem is skippelni kellett bootoláskor, bár akkor még nem kézzel adtam meg az fstab paramétereket. Mostanában nincs sok gond velük.
cat /etc/fstab
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=77c25784-65fa-4a22-b7c5-eac5445027b3 / ext4 discard,noatime,errors=remount-ro 0 1
# swap was on /dev/sdb7 during installation
UUID=38cf0dbc-75c2-4024-a577-fb25dd83078e none swap sw 0 0
UUID=2fa88d20-a201-40d2-a081-be1a74000197 /media/TORRENTEK ext4 nosuid,nodev,nofail 0 0
UUID=107ca107-b9b5-4af8-ad53-6c714391b3ca /media/Data auto nosuid,nodev,nofail 0 0
UUID=151bee65-8b20-4308-929a-f1a5bfe564b9 /media/EzAz ext4 nosuid,nodev,nofail 0 0
#tmpfs to .cache
tmpfs /home/ubyegon/.cache tmpfs noatime,nodev,nosuid,size=400M 0 0
# Modification for SSD
tmpfs /var/log tmpfs defaults,noatime 0 0
tmpfs /tmp tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0 -
Ezt a grive nevűt még nem használtam, erről lenne szó? Gdrive- ot amúgy is FF- ból használok, ha kell, nem jó az, ha mindíg szinkronizálgat.
Qbitel sem tapasztaltam semmi lassulást böngészővel.
Valmi netes gubancokat tudok elképzelni inkább.A meghajtó csatolással sem sok gond van, bár nem is ilyen bonyolultan írom az fstabba, mint Bohus ft. Ntfs partíciókat csatolnál egyébként? Igaz nálam SSD miatt másabb az fstab, de még úgy is egyszerűnek tűnik.
Csak kíváncsiságképpen, de megnézhetnénk az fstab- ban hogyan van a csatolás megoldva!? -
válasz
toth_janika #1860 üzenetére
Szia!
tracker-miner
tracker-miner-fsEzekre pillants rá, nem futnak- e, mert okozhatnak ilyen 100%- os prociterhelést, bár régebben ez főleg az egyik Debianra volt jellemző! Simán ki lehet ezeket szedni a disztróból, mert semmi hasznuk nincs.
Másik 5let, hogy tedd fel a Firefox ESR változatot innen. Nekem is gondjaim voltak a legfrissebb Firefox használatával és az ESR- t használom azóta!
-
válasz
joecontra #1847 üzenetére
Most ugordtam egyet!
lent többet is
[link] Itt próbáltam tárgyilagos lenni abban, hogy ez nem MINT 17.1 hiba. Amúgy most már tényleg kezdek kíváncsi lenni valami konkrétumra is, mert mér' ne lehetne bug ebben is. Azt viszont, hogy aszongyuk, hogy kiszámíthatatlan! Ez mi már!? Eleve a 17.1- re frissítési lehetőség előtt raktam fel a Rebecca sources- t, így jóval több bugnak kéne előjönni, mint a rendes frissítés során, de még így beforrasztva sem érzem instabilnak. Más kérdés, hogy nekem a sima 17 jobban bejött, a 17.1- ben található újítások nem annyira érdekelnek.
Meglátjuk, csak jön egy konkrét bug valahonnan. -
válasz
Fire/SOUL/CD #1844 üzenetére
17.1 meg kiszámíthatatlan
Sorry, de valami konkrétabb leírásra gondoltam bug-ügyileg!
-
válasz
Fire/SOUL/CD #1844 üzenetére
"A 17 használata során ugyanezen problémák fenállnának nála."
Hol írta ezt? (lehet, csak én nézek a fogammal)Úgy néz ki, tényleg csak te nézel a fogaddal!
problémák fenállnának nála
-ez felénk feltételes mód, amire simán múlt időt feltételezve kérdeztél rá!Lehet, hogy te csak bugos 17.1- el találkoztál eddig, viszont amiket írtál, az nem volt túl szakértős, mert a fő tároló leterheltségére utaltál, ami minden MINT változatot érint, valamint böngészők és addonjaik hibáit említed, amik hez szintén nincs abszolút semmi köze a 17.1- nek!
Jó pár területen elismerem szakértelmedet, természetesen hamar MINT szakértő is lettél!
Én még igazából hozzáértő sem vagyok, de az általad felhozott vélt hibákon kicsinyt mosolyognom kell. Másrészt rajtad kívül még senkitől nem hallottam, hogy bugos lenne a 17.1.Egyébként meg legyen higgadalom végre, nehogy már ilyenen vitázzunk, mindenki azt használ, amit akar! Mi csak elmondjuk a véleményünket, te SSD szakértőként, én meg MINT használóként.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #1841 üzenetére
Hódmaci problémája nem tűnik disztrófüggőnek, bár pontos hibaleírás nincs.
Böngésző hibáknak nincs köze a 17.1- hez, a FF frissítés után több disztrón is ugyanolyan hibákat produkál, 31.3 ESR- t kell felrakni megoldásként.
A frissítési problémának meg főleg nincs köze a 17.1- hez. Annyi talán, hogy egyszerre az összes kiadás frissítése zajlik, így a 17.1- é is!
High traffic on the package repositoriesA 17 használata során ugyanezen problémák fenállnának nála.
Ha tudsz egyetlen bugot, ami valóban a 17.1 bugja, már állok is vissza a 17- re!
-
válasz
hódmaci #1834 üzenetére
Szia! Ha még mindíg ez a géped, akkor nincs ellenszer Cinnamon igen sok neki!
Mi a hibaüzenet egyébként
, mert így kitalálni roppant nehéz, hogy csak te láttad egyedül!
Tudhatod, hogy a jajnemmegyagépemmilehetabaja tipusú kérdésekkel nem megyünk sokra!
-
válasz
lolka1980 #1790 üzenetére
Ez a felsorolás nem fontossági sorrend, ha jobban megnézed:
Synapticban is ott pihennek az előző verzió háttérképei, ezek túl sok gondot nem okoznak:
Egyébként, ha terminalból frissítesz, akkor nincs ilyen aggasztónak tűnő lista, frissíti még az 5- öst is.
(#1792) F34R MINT- nél még valóban 17/17.1 az első upgrade képes változat, ezelőtt csak trükközve lehetett frissíteni.
(#1794) Varga Ferenc
Varga Ferenc zseni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest