Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A Linux Mint bemutatása

A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.

Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5447) Mr. Y


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog

Üdvözlet!

A tegnapi nap egy Logout.hu-n kapott jótanács következtében... sikerült megölnöm a Windowst, így gyalultam, felment a Linux.
Az asztali PC-men is fent van egy (az Ubuntu és a Windows7 mellett), de azok 32Bites rendszerek.
Teszteltem a következőt;
Betölt a Linux (32Bit), fel a szoftverközpontba, gond és baj nélkül lekezelte a "WINE" nevű programot, települt, működött. Ubuntu esetében ugyanez történt. Ezután kiírtam Pendrive-ra a rendszert, arról bootoltam, s mivel ott nem elérhető a szoftverközpont letöltési lehetősége, így az alap csomagot szétszedve terminálból raktam fel, és működött.
De ez most más... Túl azon, hogy 64Bites a rendszer, és telepítve van (22GB szabad helye van jelenleg, ennyit foglalt a Windows összesen, mintha megcserélődtek volna a patríciók :)) ), a szoftverközpont először még eljátszott a letöltési művelettel vagy fél órát!!!, de utána leállította. Azóta (csak arra) nem is reagál, hiába újraindítások, stb, megjelenik egy tized másodpercre, hogy ó dolgozik, majd semmi. És nincs telepítés...
Gondoltam sebaj, fel a netre, szedjük le a verzióját és mennyen terminálból.
Leszedtem a wine-1.7.1-et, azt írták, ez a 64Bites verzió. De hiába csinálok mindent lépésről lépésre ugyanúgy, a végeredmény eltérő, ezen esetben annyi ERROR jön velem szemben, hogy azt rossz nézni.
Az oldalon, ahonnan beszereztem, egészen másféle parancsok vannak, de azokkal is ugyanez a végeredmény.

Tud valaki ebben segéd parancsokat küldeni?

[ Szerkesztve ]

But who is watching the guardians?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.