Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• redwhite78

aktív tag

válasz spammer #44864 üzenetére

és @bob.zxr

Köszi mindkettőtöknek. Szerintem megpróbálkozok az Arch-al, tanulásnak jó lesz.
    Először win7 mellé menne duálban. Emiatt ha jól gondolom az Arch telepítésekor valamilyen rendszerbetöltőt (pl. grub) is külön fel kell tennem. Ha erről valaki tud jó leírást azt megköszönném.

• redwhite78

aktív tag

Üdv!
    Évekkel ezelőtt használtam UHU-linuxot és Ubuntut. Uhu-val módolgatom is kellett, mire minden rendesen működött, de ez már nem most volt, így lényegében (újra)kezdőnek számtok Linux terén.

Most végre elhatároztam visszatérek a Linux világába és érdeklődnék, hogy milyen disztrót javasoltok nekem.
    Elolvastam a topik összefoglalót és ez alapján leginkább az Arch koncepciója tetszett meg. (Minimalista telepítőkészlet és utána csak azt tenni fel, ami kell, illetve a rolling realese kiadási modell. Utóbbi nagyon szimpatikus.)
    Azt is levettem ugyanakkor, hogy ez nem kezdőknek való igazán. Szerintetek bevállalható így kapásból, ha a linux felépítésével azért tisztában vagyok, de a parancssoros mókolást csak leírás alapján tudom jelenleg elvégezni? A kihívás része nem gond (sőt pont keresem, hogy mélyebben megismerjem a linuxot), de egyáltalán van olyan dokumentáltsága az Arch-nak, hogy elég alapszintre lemenve visz végig mindenen, ami felmerülhet? (Tudom van wiki, de elegendő az egy kezdőnek? - angol közepesen megy, ha valami csak úgy érhető el megértem, de hosszabb leírásokat inkább magyarul olvasnám.)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés