- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
redwhite78
aktív tag
válasz
spammer #44864 üzenetére
és @bob.zxr
Köszi mindkettőtöknek. Szerintem megpróbálkozok az Arch-al, tanulásnak jó lesz.
Először win7 mellé menne duálban. Emiatt ha jól gondolom az Arch telepítésekor valamilyen rendszerbetöltőt (pl. grub) is külön fel kell tennem. Ha erről valaki tud jó leírást azt megköszönném. -
redwhite78
aktív tag
Üdv!
Évekkel ezelőtt használtam UHU-linuxot és Ubuntut. Uhu-val módolgatom is kellett, mire minden rendesen működött, de ez már nem most volt, így lényegében (újra)kezdőnek számtok Linux terén.Most végre elhatároztam visszatérek a Linux világába és érdeklődnék, hogy milyen disztrót javasoltok nekem.
Elolvastam a topik összefoglalót és ez alapján leginkább az Arch koncepciója tetszett meg. (Minimalista telepítőkészlet és utána csak azt tenni fel, ami kell, illetve a rolling realese kiadási modell. Utóbbi nagyon szimpatikus.)
Azt is levettem ugyanakkor, hogy ez nem kezdőknek való igazán. Szerintetek bevállalható így kapásból, ha a linux felépítésével azért tisztában vagyok, de a parancssoros mókolást csak leírás alapján tudom jelenleg elvégezni? A kihívás része nem gond (sőt pont keresem, hogy mélyebben megismerjem a linuxot), de egyáltalán van olyan dokumentáltsága az Arch-nak, hogy elég alapszintre lemenve visz végig mindenen, ami felmerülhet? (Tudom van wiki, de elegendő az egy kezdőnek? - angol közepesen megy, ha valami csak úgy érhető el megértem, de hosszabb leírásokat inkább magyarul olvasnám.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Asus 14 Zenbook UX425E FHD IPS i7-1165G7 4.7Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI +Intel Core i7-12700K 3.6GHz cserélném amd-re
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest