Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• redwhite78

aktív tag

Üdv!
    Évekkel ezelőtt használtam UHU-linuxot és Ubuntut. Uhu-val módolgatom is kellett, mire minden rendesen működött, de ez már nem most volt, így lényegében (újra)kezdőnek számtok Linux terén.

Most végre elhatároztam visszatérek a Linux világába és érdeklődnék, hogy milyen disztrót javasoltok nekem.
    Elolvastam a topik összefoglalót és ez alapján leginkább az Arch koncepciója tetszett meg. (Minimalista telepítőkészlet és utána csak azt tenni fel, ami kell, illetve a rolling realese kiadási modell. Utóbbi nagyon szimpatikus.)
    Azt is levettem ugyanakkor, hogy ez nem kezdőknek való igazán. Szerintetek bevállalható így kapásból, ha a linux felépítésével azért tisztában vagyok, de a parancssoros mókolást csak leírás alapján tudom jelenleg elvégezni? A kihívás része nem gond (sőt pont keresem, hogy mélyebben megismerjem a linuxot), de egyáltalán van olyan dokumentáltsága az Arch-nak, hogy elég alapszintre lemenve visz végig mindenen, ami felmerülhet? (Tudom van wiki, de elegendő az egy kezdőnek? - angol közepesen megy, ha valami csak úgy érhető el megértem, de hosszabb leírásokat inkább magyarul olvasnám.)

Új hozzászólás Aktív témák