- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- skoda12: Webshopos átverések
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petya XT #104975 üzenetére
Ja értelek, ez már disztró Rendszerbeállításokon belül volt!
OK.
Csak volt egy olyan figyelmeztetés, hogy nem ellenőrzik, és saját felelőségre adjam hozzá.
Mióta ismerem a KDE-t, mindig kiírta ezeket a külön letölthető panelappok, widgetek, témáknál. Gondolom ez valami standard náluk, de ha nem raknák fel a kde-org-ra, kb semmi csilivili nem lenne és dőlne a KDE mítosz. Nekem akkor lett tele a hócipőm, amikor friss volt a plasma6 és gyakorlatilag semmilyen kiegészítő nem volt kompatibilis a rendszerrel. Super a KDE meg a legkonfigolhatóbb DE, de az új plasmával hónapokig az előbb leírt helyzet volt. Remélem bő egy év után már talán javult a helyzet. -
Nincs baj a KDE-vel sem, de ugye ezeréve jelentős különbségek voltak eközött és a többi DE között, quasi túl magasra tette a lécet saját magának. A többi DE meg szépen felnőtt, KDE meg húzna, mint a vadliba, nemrég a Plasma6-tal is bebizonyosodott, hogy kellett volna neki még félév, hogy csiszolódjon.
Aki kicsit is járatos már Linuxban, akár kezdőként is, nagyon jól testreszabhatja saját kedvére bármelyiket. Kérdés, kinek mit jelent a testreszabhatóság, van akinek a nagyon geil csilivilit, másnak meg az egyszerűbb visszafogott kényelmet.
Tibikomám, félreértettél, ha fel kell tenni KDE alapú appot, semmi gond nincs vele, jön a fél QT vele nyilván. Akadályoz ez engem később valamiben? Van sok plusz csomag, no bumm, bőven elfér a meghajtón. Aki meg snap/flatpak szörnyedvényeket használ, az ne is említse, hogy jön a fél QT, amikor egy normál telepítéssel 60MB helyet foglaló snap/flatpak ugyanazon app esetén 1,5gigát foglal.
No de éppen valami KDE rolleres disztrót akarok kipróbálni, hogyan kezeli a Zbook fura ACPI dolgait. Alapból mindig a Manjaro ugrik be, de lehet mégis ezt az űrhajós csodarollingot nézem meg. Plusz a noveau és gyári niVdia driver közötti váltás sem akar összejönni panelappal, kicsit zavaros ez a switcheroo, bumblebee, optimus, primus meg fene tudja még milyen. transformer elnevezések, mármint a funkciójuk, meg ugye van ugyanabból dkms meg source meg ki tudja milyen verzió is. Ide tényleg látóasszony kell már lassan. Direkt nem 500-as verzió feletti drivert raktam fel, de a 470-sel sem működik a váltás. No de legalább tényleg gond nélkül működik a nyílt nvidia kerneldriver is.
-
válasz
Necronom #104004 üzenetére
Sajnos elkéstél, én már sose leszek 60 mert már elhagytam
Terminál,sudo apt install conky-all
Ha megvan, ki is próbálhatod,conky
a /etc/conky alá rögtön települ egy kész configfájl is, ez egy rendszermonitor és információs panel.
Kilépni belőle az eddig is megnyitott terminálba ctrl-c.
Szedd le innen az általam moddolt configfájlt,
[link]
Tedd be a saját mappádba, /home/felhasználóneved.
Próba terminálba,conky -c /home/felhasználóneved/conkyrc
Meg kéne jelennie az órának a jobb felső sarokban.
Ha ez jól működik,
csinálsz a saját /home/felhasználóneved alatt egy új szövegfájlt, a tartalma:#!/bin/bash
#conky ora a jobb felso sarokba
conky -c /home/felhesználóneved/conkyrc
Elmeneted ezt fájlt olyan néven amilyen néven akarod, pl. ajandek_tibitol.sh
Futtathatóvá teszed, megadod neki az engedélyt bár ez lehet nem is kell és ezt a fájlt valahogyan a rendszerrel együtt indulóvá teszed.
Nem tudom ez nálad hogy működik, KDE alatt csak be kell tenni az Automatikusan induló alkalmazások közé.
Reboot és működnie kell. -
válasz
Imi1981 #103873 üzenetére
Nem vagyok nagy KDE user, de amikor néha használtam és témákat akartam felrakni, kb 5-ből 2 sikerült, jobb statisztikát nem tudok mondani, mert feladtam a további próbálkozást.
Ami meglep, hogy a Linux Mint Cinnamonnál nem találtál megfelelő témákat, skinezéseket. Ha nem is annyira harsány csilivili, mint a KDE skinezés, teljesen jól lehet alakítani azt is. Új Cinnamon kiadás esetén szokott olyan kiegészítő vagy kisalkalmazás lenni, ami pár hétig nem működik, de sok jó téma van, mondjuk én felrakok egy sötét témát, talán a PoP OS-tól lenyúltat meg transparent panelt, pár panelappot és minden tök szép.
-
Aztaqurva gyerebe §&...@...###...!!!!!
Megy.
Vissza KDE, terminál, openbox install, vissza lxqtizé és választható az obenbox asztalkezelő, na nem csak úgy.. meg kellett keresni a bin alatt.
Elindult, és nincs panel, nincs semmi csak jobbklikkre Asztal beállítómenü. Ez már biztató!
4perc27sec alatt rájöttem hogy VAN PANEL!!
Cak olyan fekete mint az asztal háttere, csak 100% az átlátszósága és csak töküres.
Innen már simán, hozzáadogattam a startmenüt, a többit, beálíltottam a színeket, a menük színét mert minden hófehér, stb.
Ez a hsz. ez alól megy.
Kollégának mindjárt megírom mitis csinálhat, mert ez valami iszonyat fapad. Olyan XP feelingje van nade az 112566x élhetőbb.
Egyébként majdnem tetszik de ha ez a minimal design azért én köszönöm szépen nem kérek belőle. -
válasz
Albert.Tamas #102961 üzenetére
Sajnos nem tudom, kb. fél éve nem láttam Fedorát és pontosan nem tudom, hogy melyik Fedora verzióra gondolsz. A KDE-t telepítetted? Annál be lehet lépni egy szerkesztő módba, ahol a panel beállításaival lehet mókolni, hogy lebegjen vagy fixen álljon.
-
válasz
cigam #102840 üzenetére
Hááát.. szerintem ez egyéni szerencse kérdése.
Nekem van fél vagon PPA is felvéve, és automatikus frissítésen van a rendszerem. Meg még sufnituning külső debek is vannak +snap és Ubuntu Pro is és még a KDE saját vackai, pl. féltucat kisapplet.
Ugyanez van 3 PC-n.
Nem túl jó ómen
Kb. 5 éve csak annyit látok hogy indításnál bejön egy ikon a Panelre, hogy van frissítés, aztán 2-3 perc múlva eltűnik azaz mindent megcsinált az auto frissítés.
Ráadásul az egyik mellett van egy 7 éves telepítésű W10 ami szintén 7 éve updatel, jelenleg is naprakész. Sose borult meg emiatt.
Ebből a frissítés szempontból én egy rossz szót nem szólhatok. -
válasz
fekete.puma #102723 üzenetére
Erre sajnos nem tudok, én KDE-t használok ami alá kismillió kisalkalmazás létezik ezek kijelzésére asztalra, panelre.
Majd a Cinnások segítenek -
Horvi
őstag
válasz
V.Stryker #101960 üzenetére
Gondolom a DE az KDE. Akkor jobb klikk a panelen és lesz egy olyan, hogy edit vagy ilyesmi. Arra rányomsz és akkor előjön egy plusz ablak, ahol a tálcát tudod testre szabni. Ott lesz egy olyan toggle switch hogy floating. Azt kikapcsolod és akkor jó lesz.
Valami text editorral tudod szerkeszteni a konfigot: nano, vi, vim, nvim amit szeretnél.
-
Anakin007
aktív tag
Használ már valaki 24 -es LTS kubuntu-t?
KDE-s gondom van: a tálcán/panelen szeretném átmozgatni a dolgokat, de nem marad úgy, tesz rá, mit csinálok, minden widget visszaugrik, ahol alapból volt. Van pl separator widget, de azzal sem tudom elmozgatni konstansan a widgeteket. Edit módban elmozgatom az adott widgetet, de amint elengedem, visszaugrik balra. bárhová állítom az Alignment -et, magasról tesz rá, mi van ott.
A másik, régebbi dolog: a futó app-okat gyűjti, mint a win10. Alapból a Settings, Discover és Dolphin van a panelen, mint gyorsindító. Ha valamelyiket megnyitom, nem hoz létre a panelen egy kis címsort, mint régen, csak húz egy vékony kék csíkot a gyorsindító ikonja tetején. Remélem érthető, mert nem tudom pontosan, hogy hívják, csak körülírni próbálom.
-
válasz
Remus389 #99971 üzenetére
Először nézz körül a Rendszerbeállítások/Témák szekcióban, van pár semi-transparent desktop téma, onnan is ide navigálhatsz, megtudod nézni a leírását, kinézetét...ezeket egyből kattintással fel is tudod tenni:
https://cinnamon-spices.linuxmint.com/themes
Ilyen rettenetek jönnek ki a winterblue-ból...szerencsére csak a panelt meg a menüt állítja át:
Elegance azért jobb egy fokkal...
A terminal ablakát tudod még variálni...
Itt is vannak témák...
https://www.cinnamon-look.org/browse?cat=133
Ezeket elméletileg itt olvashatod, hogyan kell telepíteni. Szóval nem kell egyből ugrani más asztali felületre! (a Cinnamon egyszerűsége után a KDE-től kitéped a hajad)
-
daninet
veterán
válasz
urandom0 #99638 üzenetére
Ez már megszokás és ízlés téma. Számomra a legjobb a KDE megoldása ami a windows taskbar és egy widgetes dock keveréke. Arra a panelre azt rakok amit akarok és ahova akarom. A munkám csak teljes képernyős ablakokban értelmezhető (anydesk, VM, tervezőprogramok, excel stb) így ezek a lebegő meg jobbra-balra dockolt dolgok sosem működtek. Kicsit idegesítő is nekem toszigálni az ablakokat, akkor már inkább külön desktopra dobom őket vagy elhatározom magam egy tiling window manager mellett
-
Csinálj neki ikont, azzal már azt csinálsz amit akarsz.
Szerk bocs látom pont azt csinálod.
Az a legnagyobb gond hogy ahány disztró, ahány DE, annyi variáció van a feladatra.nálam KDE van, ott bármilyen .sh vagy futtathatót kihúzok az Asztalra, megkérdi micsináljon, rákkatintok "Ikon".
Asztalon ott az ikon, parancsikon ahogy tetszik, jobgomb, Tulajdonságok, Jogok fülön bepipálom hogy "Futtatható".
Általános lapon katt az ikonra, és itt egy felugró ablakba olyan ikont adok neki amit csak akarok, leokéz. És készen van.
Maradhat az Asztalon, le tudom húzni a Panelre, az Autostartba stb.
A művelet kb. 10 másodperc alatt kész van, csak leírva hosszú.De ez KDE. Gnome vagy Cinna vagy más alatt gőzöm sincs hogy megy. Meg még szerintem bekavarhat a disztró is, lehet külön terminálos macerával lehet megadni a futtatási jogot stb.
Cigam jól közelíti meg, mindenképp kell a disztró meg az ablakkezelő legalább.
-
válasz
olivera88 #98636 üzenetére
KDE-t nem ismerem ennyire, nincs most előttem sem, de a helyedben a tálcán lévő összes ikon felett tartva a kurzort görgetném le fel az egeret, mert némelyik panelappon úgy lehet ide-oda változtatni, hogy felette tatott egérnél görgetsz!
Az asztalon Ctrl-t nyomva is próbáld a le-fel görgőzést és az adott megnyitott ablak felső kerete felett is csináld ezt meg, Cinnamonnál ilyenkor le-fel tekeri a nyitott ablakot.
Tényleg az van, amit nemrég írt itt fórumtárs, fel kéne idézned, pontosan mi volt az, ami felett görgettél és ugyanazt a helyzetet használd ellenkező görgetéssel.
-
olivera88
veterán
Nem tudom mit nyomtam meg véletlenül. Felnagyítodott az egész asztal, panel, és minden alkalmazás.
Egy képet nagyítóttam ctrl + görgővel a böngészőben.. Aztán egyszer csak ez lett. Debian 12 KDE -
törölt tag
-
válasz
tordaitibi #97511 üzenetére
Az összevonás az ugyanaz KDE-nél is, ahogy látom, csak kevésbé szolid effektekkel, próbáltam szofisztikáltan fogalmazni.
urandom0 kollégának pont nem erre van szüksége, hanem arra, hogy ikon melletti kiírás is legyen. Ezt a Cinnamon kezeli is, csak nála valamiért néha összeugranak ezek, nálam meg sose. Igaz nem is használom így!
Mivel itt csak a panel bal oldalára tudnak dolgozni az ikonok, kénytelen vagyok összevonni. Lehetne még variálni magával a panellal is, de nekem már annyira megszokott minden, hogy install után nem szoktam variálni, a témát sötétre váltom, fontokkal variálok ennyi.
De mint látod, mindannyian mást szoktunk meg és azt próbáljuk újra elérni egy új telepítésnél is. Nagy szerencse, hogy elég sok lehetőségünk van a testreszabásra, például ami nálad van, attól én félóra alatt arcidegzsábát kapnék!
-
Létezik használható szövegfelolvasó Linuxra? Ismerősnek kéne.
Szöveges fájlokat kéne felolvasni. text, meg html, de a html-be is sima text van csak. De nem okoz problémát egyszerű szövegformátumra átalakítani.
Megnéztem nálam, a KDE valami Orca nevűvel rendelkezik, és máris elakadtam:
"Error: Cloud not launch orca-setup", itt el is engedtem.
A másik az valami Jovie nevű, elindítva kiül a panelra, van neki pár menüje de én nem tudom kezelni, 15 perc után sem..
Van valami használható? -
válasz
Petya XT #96062 üzenetére
Viszonylag friss a panelapp, de ezek a panelapplikációk egy új főverzió megjelenése után csúsznak kicsit. Már le se írom, hogy nem Mint fejlesztő foglalkozik ezekkel, de olvass utána a KDE6 megjelenése után ott is lassan érik utól a panelappok magát a DE-t. Cinnamonnál is kijött a 6-os verzió és sok panelapp emiatt nem volt kompatibilis az 5.x verzió appjaival. Ez ilyen. Egy hónapja frissült a Qredshift is, nem tudom, működik-e...
Nincs értelme elvárni külsős csomagok frissítgetését a Mint fejlesztőktől, az az igény meg kicsit értelmetlen, hogy ne is rakjanak bele semmilyen csomagot, amit nem ők fejlesztenek. Vannak ilyen disztrók is, azokat kell választani.
Anno nagyon elégedetlen voltam a használt OS-sel, zavartak a dolgai, elengedtem, végleg. Ezt javaslom mindenkinek, aki akármelyik disztróval elégedetlen. Még csak fizetni sem kellett érte, hogy amiatt ragaszkodna hozzá bárki is.
-
válasz
#63718632 #93850 üzenetére
Van még a DDcControl, és van egy Kde kisapplet, a Brighty. Ezt hozzáadva a panelhez, egérgörgővel lehet állítani a gammát.
Ez mankónak jó, de az igazi a Ddc-szerűségek, ezekkel i2c buszon magát a monitort lehet állítgatni.
azaz a natív fényerőt, kontrasztot, 3 alapszínt, a monitor ledet ki-be lehet kapcsolni stb.
Akkor nálad se fog működni a Brighty sem, nem fog eszközt találni. Én ilyet még nem láttam. Minden rendszeremen minden monitorral ez eddig működött.
sh4d0w, én éjjeliór vagyok és nekem nagyon fontos ez.
A DDCControlhoz irkáltam pár szkriptet, a panelon figyelnek egy ikon alatt és két kattintással tudok 0, 25, 50, 75, vagy 100% fényerőt beállítani. Mindezt én naponta többször használom.
Pl. napsütésbe amit beállítok, az a vaksötétbe nekem kiégeti a szememet fél éjjel bámulni.
És a monitorjaim nem emberbarátak, menü menüjének az almenüjéba van pl. a kontraszt. Amit a szkriptek a fényerővel párhuzamosan szabályoznak.
Nagyon rosszul néz ki egy 0 fényerő-100%kontraszt párosítás, együtt kell futniuk némileg. -
Disztróhopperkedés indul.
A KDE Neon telepítője nem látja az 1 terás usb-s ssd-met, amire telepítenie kéne a rendszert. Csak a helyi lemezt látja, ami a gépbe van, egy 480-as ssd amire nagyon nem kéne neki települni.
Debian. Felment, erről írom ezt a hsz-t.
Netinstall, KDE is kiválaszt, érdekes a telepítője amúgy de aránylag logikus.
Reboot, sehol semmi KDE megjelenés. fennt a panel, alul is valami panel amin asztalokat tudok váltogatni.
Nem lesz ez jó nekem mert a 3/4-e angol, erre figyelmeztetett is a telepítésnél de ezt így nem fogom tudni használni mert az angolom gyér, inkább nemleges.Reboot lesz és megy ferl a Mint tesztre.
-
-
válasz
tordaitibi #91158 üzenetére
Igen, ilyen volt minap régebbi Mint Cinnamonon is, mikor teszteltem az nVdia kártyával a halakat! Meg is lepődtem, mert egyszer csak valami pirosan elkezdett villogni a panelen! Gondolom valamikor kíváncsiságból raktam a panelre, mert amúgy ezt a
watch -n1
terminalos megoldást preferálom, ha látnom kell a hőfokokat vagy a venti RPM-jét.Azért meg kell jegyeznem, elég bénán néz ki nálad ez a KDE paneles app, nem akarnád beállítani középre?
Most találtam egy Szenzorfigyelő panelapp-ot is, ezen a gépen persze csak egy ablakon mutat valamit meg felrakott az app egy Xsensor-t is, gondolom ez annak a panelappja...szóval vannak megoldások.
Aham megvan, itt lehet kijelölni, mely értékeket mutassa a kis kockákban...
Van leírása is amúgy, nem tudom minek szenvedek itt a screenshotokkal...
-
-
HD Graphics 530-cal nem kéne darabosnak lennie, a 8570p-ben HD Graphics 4000-es IGP van, mégis minden rendesen fut. Valami hiányzik ott nálad. CPU sem gyenge, szóval ez nem egy gyenge gép átlag home user használatra. Telepítéskor egyébként bepipáltad a 3.party appok telepítését?
Az Ablakgombok panelapp simán eltávolítható és akkor nem rak le minden egyes megnyitott programot panelre.
Beraktam helyette az Ablakmenü panelapp-ot, de az nem az igazi, egy ikont tesz ki az épp aktív ablakról, oda helyezed a panelen, ahová akarod...de az XFCE az nem Cinnamon vagy KDE, ahol jóval több variációs lehetőséged van.
Most kipróbálva az XFCE-t, elég kinlódás a kezelése a Cinnamonhoz képest.
Cinnamonon itt is lehet még állítási opció...
Valami kompozitáló beállítás is volt régebben, de nem találom...vagyis csak ennyit találok...
-
válasz
lanszelot #90198 üzenetére
Tegyél fel egy AUR managert és kinyílik a világ.
Vagy lehet van is csak engedélyezni kell.Biztosan mások a szokásaink, énekem sacc. 150-200 telepített appom van. Mondjuk nálam elfér 30gigán. engem nem zavar, ha nem használom se. Nyugton van, nem csinál semmit és ha véletlenül holnap kell valamelyik, ott van.
Ezek ni de van még 1 vagon KDE kisalkalmazás is.
[link]
Meg 2tucatnyi portable illetve appimage meg snap és flatpak.Pl. a panel hangerő ikonra kattintva én ezt látom, nekem tetszik, nagyon jól használható, és látványos is.
[link]Csak nem köveznek meg ezekért
énnekem így kényelmes használni a rendszert, ha már tud milliónyi látványos és szép feature-t akkor miért ne?
Én is puritán hívő voltam 18 évig de a KDE szépen elvette az eszemet
És pl. Winen baromira hiámyoznak ezek végletekig testreszabható, szép és hasznos effektek és funkciók. Tiszta fapad ha azt kell használnom, témázhatóság, színek stb. lehetősége nulla.
Szerk, efi-ből kézzel töröld a már nem létező rendszereket. ha gyalulod az os-t, akkor szerencsétlen hogyan távolítsa el a bejegyzését, sehogy. -
válasz
lanszelot #90166 üzenetére
Szegénykém, sajna gyenge a vas. KDE az teljesen Windows szerű (Chromebook életembe nem volt a kezembe) kezelésben és megy minden, huzigálás, a panelre lerakása bárminek stb.
Nem volt dolgom Cinnamonnal se még de úgy tudom az is kezes.
Ez az LXQT nkem kínai sajnos, aki otthonosabb benne majd segít.
Nekem is van az öszvér rendszeremen valami rettenet ablakkezelő, nem emlékszek a nevére. Egyszer kíváncsiságból azzal indítottam, átjöttek a szomszédok olyan sikítással menekültem vissza KDE-re -
válasz
CPT.Pirk #89928 üzenetére
Nemnem. Ennél sokkal bonyolultabb
Mezei Ubuntu, az a borzadály aminek nem tudom a nevét, talán Unity...? de rettenet.
Mivel számomra élhetetlen volt, panel fönnt, lehetőségek nulla, ráment egy XFCE, mivel előtte Manjaroztam, az is soványka volt ezért erre még rárántottam a komplett KDE Plasmát.
A konfig 5. éve többször több eszközre klónozva, halálból visszahozva Timeshifttel, agyonüthetetlen, hibátlanul teljesít.
Beregeltem a PRO támogatásra, így a biztonsági frissítéseket még 5 évig kapom, a szoftverek... nos unatkoznék ha nem lenne ilyen Python meg egyebek matatás néha.Csomagkezelők.
A gyári nulla, ami kell annak a felét nem találja, ezért kellett a Synaptic.
Ez meg a gyári nálam random nem képes orosz weboldalakrólletöltött deb telepítésére, ezért kellett egy 3. is.
Mivel ezek nem nagyon rajonganak a KDE kisalkalmazások és még pár KDE app frissítéséért, kell a KDE Discover.
+ a gyárinak van egy modulja amibe a ppa-kat, Ubuntu PRO és egyéb engedélyeket lehet beállítgatni.
És ha mind csődöt mond valamiért, kell a terminál.
Amihez mivel tök vagyok, először végigzongorázom a 4-5 GUI-t és az esetek 95%-ában meg tudom oldani
Ez így van, legalábbis nálam, így élnek a lelkes de botcsinálta LL felhasználók.
LL- Láma LinuxosMaradna a tisztább szárazabb biztonságosabb megoldás, gyalu és a legújabb telepít de mit Uby írta, azt már nem, az túl egyszerű
-
válasz
tordaitibi #88291 üzenetére
Gnomera van olyen exp. amivel panelon görgetve váltogat a workspacek között. Csak van KDE-re is. -
KDE profik.
Görgetek a panelon és beállítható hogy vagy a megnyitott asztalok, vagy a megnyitott ablakok között váltogassak az egérgörgővel.
Namost, ezt át lehet valahogy állítani hangerőszabályozásra?
Hol lehetnek ezek a beállítások, egyáltalán lehetséges, vagy ha esetleg igen, nagyon bonyolult? -
-
sicc_innen
tag
válasz
#63718632 #86712 üzenetére
Köszönöm!
Feltettem a KDE csomagot és beállítottam a Plasma-t.
Így már előjött a manüben egy alap színbeállítási panel. Ezzel sajnos csak gammát lehet állítani a 3 színnél.
Olyan vezérlőt szeretnék, amivel variálható színcsatornánként, külön-külön a fényerő, kontraszt, gamma, valamint együtt a színtelítettség.
Próbálkozom tovább, hátha elindul az Nvidia saját vezérlője...
Sajnos a notim kijelzőjét csak ilyen összetett módon lehet beállíítani használhatóra. (Win alatt működött.) -
Horvi
őstag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy Fedora 36 KDE verzió(X11-el használom). Telepítés után átszabtam a kinézetet, nem kell semmi komolyra gondolni 1-2 widget meg panel.
Most hozzá akartam adni egy új widgetet és nem jelent meg az oldalsó lista ahol ki lehetne választani. Valamint eltűnt alulról a dock meg minden panel aztán újra megjelent.
Néztem a journalt és ez volt benne:Nov 21 19:05:26 fedora plasmashell[2821]: Could not find the Plasmoid for Plasma::FrameSvgItem(0x5608f26
d0ce0) QQmlContext(0x5608f0357520) QUrl("file:///usr/share/plasma/plasmoids/org.kde.plasma.private.syste
mtray/contents/ui/main.qml")
Próbáltam keresgélni de nemigen találtam használható megoldást. Valaki találkozott már hasonlóval?
Köszi! -
válasz
Warton #86448 üzenetére
Ueda jól mondja,
amúgy megpróbálhatod törölni a wifi kapcsolatot, panelikonján jobbkatt,
Configure Network Connection, itt eltávolítod mindenestől jelszavastól.
Reboot, és a csatlakozás után megadva a jelszót, talán békén hagy.
Amúgy most a tök agyam zugaiba kotorászva beugrott valami, de csak foszlányok,
valami kulcstartót vagy seahorse...? kellett daemon szinten tiltani és ez is megoldotta.
Ez rég volt és azért írtam hogy a fene se emlékszik ilyesmire mikor kb. 2 évig minden nap órákig reszeltem a Linuxaimat.
Elmondottak Kubuntu KDE alatt. -
Hát ezt én sem tudom, azt tudom hogy lehet a KDE miatt de képes 2-3 naponta feldobni hogy vannak frissítések. Aztán ezt szépen le is kezeli az unattended upgrade, mit csinál nem tudom de egyszer csak eltűnik a frissítési ikon a panelről. Én nem babráltam ezer éve, teszi a dolgát.
-
válasz
CPT.Pirk #85753 üzenetére
Hű hallod, azt nem merném.
Egyrészt egyszer frissítettem 20-ra, néhány dolog nagyon nem úgy működött.
Másodsorban ez az Ubi kb. fél év de inkább több idő volt.
TLDR,
Csak amik eszembe jutnak, be van szambázva 4 munkahelyemre+otthon, fiam távoli NAS, melóhelyem mentési szerverét elérem, meg a fene tudja még hova van hálózatra bedrótozva, a szekennerem valami Wines telepítőből kivett bin fájlok 1 napos macerájával működik, a Samsung nyomimat meg a melóhelyi wifist 2 napig keltettem életre több fórum segítségével,
a sudoers is erősen babrált, kb. 1 tucat szoftver meg van mahinálva, benne van az agyába 20+ wifipassword,
összeházasítva xfce sudos fájl és egyéb kezelők KDE-el összekeverve de nagyon jól!
Ja, tucat szkriptem, autostartba, gyorsgombozva, fény, hangerő egyebek, saját gyorsbill hegyek, a szoftverek, pl Smplayer, Opera, Edge, irodai appok, gyorsgombok, szinkronok, Megasync,a szerencsétlan Onedriv-ra csak terminálos kliens van, azt mire beállítottam...
KDE kisalkalmazások tucatja, panelre kiszögezve, pár játékszoft, az ikonkészletek összevissza használata mert így tetszik, mentési utak, háttérpartíciók beszögelése appokba, fstab-ba, indítóképernyő mahinálás, a QUEMU/KVM beállítgatása napokba tellett, meg ezeken kívül még 100 ami nem jut most eszembe.
És akkor a felület, a csicsák, apró kis beállítgatások tömkelege.
Hónapok múlva is lenne még hiányérzetem és megint kezdhetném a szögelést előlről.
Szerintem inkább bootnál bámulom a hibaüzenetet még pár évig. -
válasz
tordaitibi #85634 üzenetére
& (#85633) Warton
A
fényerőszabályozás
csak példa volt, erre épp írtam is, hogy a kétujjas tapipad KDE-n is működik(gondolom ugyanígy a középső egérgomb is), szóval nem kell semmi extra ehhez, viszont általánosságban idegesítő, hogy minden egyes beállításnál rá kell nyomni az alkalmazás gombra. Persze nyilván elkényelmesedtem, mert a Cinnamon elkényeztetett, ott minden váltó opció azonnal végrehajtódik, nincs is alkalmazás gomb. Mert minek is, 21. századi asztali felületekről beszélünk! Nem? De!Az már külön vicces, hogy ha valami beállítás csúszkával van megoldva, ott sem változik semmi, csak egy külön gomb lenyomásával...na ne vicceljünk már!
KDE Brighty panel kisalkalmazás
Ez sem kell, mivel működik az Energiabeállítások panelappon görgetve is! KDE-n is próbáltam, ugyanúgy megy, mint Cinnamonon.
-
válasz
ubyegon2 #85520 üzenetére
"alapból is utáltam, hogy nincs interaktív beállítási mód, Cinnamonnál már óvodás korom óta van ilyen"
mármint fényerőszabályzás?
Mai ajánlatom a KDE Brighty panel kisalkalmazás, arra ráállva az egérgörgővel és görgetve, nulla-100% között változtatható a fényerő.
Ennél kényelmesebbet nehezen képzelek el.
Gyorsgombozható is.
És természetesen a nagyágyú, a DDCControl.
Ez natívan a monitort szabályozza, az előző csak a gammával tökörészik.
A ddccontrol a kijelző backlight ledeket vezérli, ddc/ci protokollon, ezenkívül a kontraszt, RGB, a bekapcsolási led állapota állítható, megadhatók profilok, és természetesen bármelyik gyorsgombozható, van GUI is.
Amelyik lapitopin nem megy sehogysem a gyári FNkombó, ezt melegen ajánlom. -
törölt tag
válasz
tordaitibi #85343 üzenetére
Nem a 100-200 megán van a hangsúly, hanem hogy az Xfce is egyre többet eszik. De amúgy átlag 4GB memóriás gépeknél majdhogy nem mindegy, hogy mit használ az ember. Az Xfce-t tök jól be lehet állítani, csak vannak specifikus "bugyrai". Ha ez a memória spóroláson meglátszik, akkor van értelme jobban megismerni. De amióta egyre többet eszik, felért a Cinnamon szintjére. Úgy hogy a Cinnamon meg lefelé mozdult el. Ebben az esetben a Cinnamon sokkal kényelmesebb, nagyon sok beállítást illetően.
Csak egy egyszerű példa. A panelre le akarsz valamit tűzni. Az Xfce leteszi a panel végébe az óra után. Aztán kattintani kell jópárat a beállításokban, hogy a "start menü" mellé kerüljön. Cinnamon odarakja egyből. KDE-Gnome vonalon nem tudok nyilatkozni, azokat túl sokáig nem használtam. Az Xfce-t igen és a Cinnamon sokkal kényelmesebb.
Már ha a kényelem a szempont. Öregszem, jól laktam már a svéd asztalon. Az egyszerűbb dolgokat jobban preferálom már.Ja és nem beszélve arról, hogy az Xfce sok esetben egy okádék alsó-felső paneles. Dinoszauruszok kora előtti kinézettel is tud érkezni bizonyos disztrókon. Onnan jó móka testre szabni. Míg egy Debian Cinnamon, ami "pure". Sokkal modernebb kinézetet ad.
-
válasz
Warton #85337 üzenetére
Jóuraim, én ezt nem vágom.
100-200megán megy a harc
Itt van ŐWindowssága, perpill 4,8G a ramhasználat.
1,8-cal áll fel egyébként és az user folyamatok ígyisúgyis felzabálják, pl. Opera az összes taszkjával 900mega (lejjebb is van Opera taszk csak nem látszik), Edge 400, Libreoffice 230, ami nem látszik Smplayer és még tucatnyi user app.
Elindítanám a melós szoftvereimet, mindjárt 6GB környékén lenne.
Ugyanez lenne Linuxon is egyébként, megabájtra egyezően. töklogikus.
Akkor nem mindegy hogy lefaragok 100 megát szerencsétlen OS-ből, az appok meg elvisznek 3-4gigát? Minek farigcsálni meg versenyeztetni meg energiát feccölni light ablakkezelőbe, minimal panelre egyebekre?
Én próbálkoztam Manjarot 2G ramos hdd-s gépre, és ha nyúzod meghal. Abban a pillanatban ahogy kiswappol a hdd-re, olyan csiga lesz mint bármilyen más OS ebben a helyzetben.
És magánvéleményem, jó vason egy Manjaro KDE fényévekkel gyorsabb mint egy Ubi vagy Mint XFCE.
Ez nem bebeszélés, ez van.
-
válasz
andatti #84593 üzenetére
Nem ismerem, sose próbáltam.
[felmész ide Operáékhoz] letöltöd a telepítőt next-next-finish és kész.
Ubuntun ez nekem ennyi volt, hogy az MX mit lép erre azt nem tudom. Mennyi és milyen akadályokat állít majd.A Windows billentyű, azt nem tudom nálad hogyan mert az az alkalmazásmenüt, startmenüt nyitja.
A futó feladatok között a bal alt+tab vált.
Meg KDE alatt a tálca, panel üres területén egérgörgő de ez gondolom KDE feature. -
válasz
zoltanz #83480 üzenetére
Nálam meg automatán van, ha nem használom 1-2 hétig akkor beesik egy vagon frissítés, ha naponta elindítom akkor simán észre se veszem csak eltűnik az ikon a panelről, a háttérbe mindent eintéz.
Ubuntum több gépen dettó ugyanez, lassan 2 éve autoupdate és semmi baja.
Ha még ráadásul KDE, nekem mindkettő az, akkor van hogy naponta 2x is frissítget valamit. Tegye, az ő dolga.
Van aki szereti a manuális frissítgetést, ha én Matrixot akarok nézni akkor elindítom a filmet, nem a terminált bámulgatom a gépen -
válasz
Denizer #82486 üzenetére
ddccontrol és ennek a guija a gddccontrol ez überkirály
Valamint KDE alatt a Brighty kisalkalmazás, ez a nem igazi backlight csak a gammát állítgatja. de kiül a panelra és egérgörgővel szabályozható a fényerő, roppant praktikus.
Van ilyen más de-hez, asszem XFCE alatt talán...?
lxqt-config-brightness ez is működik. Azért talán mert 2 éve nem indítottam xfce munkamenetet, nem tudom fejből. -
válasz
CPT.Pirk #81017 üzenetére
Ezért írtam a kollégának több 10 hsz.-szel előrébb hogyha így fejest ugrik a Linuxba akkor induljon el egy Manjaroval.
Az Arch legbarátságosabb változata, telis-teli pakolva alapszoftverekkel és a csomag ellátottsága, azok frissessége toronymagasan a legjobb.
A rendszer tuningolhatóága is a szerintem a legkönnyebb, pl. nonfree driverek 3-4 kattintással felpakolhatók stb.És magamról tudom hogy egy tök kezdő az nem fog 1000 szoftvert keresgélni de egy Winről átállónak már megvan a megszokott app készletete, használati szokásai.
És ebben a gyári+AUR a létező legbőségesebb. Semmi netes deb fájl keresgélés, make forgatás. Discoverbe vagy bármelyik pamacos guiba beírja amit keres és nagy valószínűséggel már települ is a legfrissebb verzió.És bár elhagytam a Manjarot, kellemes emlékekkel, nem a kezelhetősége vagy ilyesmi miatt, nekem a gyakran emlegetett rolling orrba-szájba naponta frissítgetésével 1 azaz egyszer se volt problémám. Frissített, lefutott és ennyi. Nem szokott beleszakadni.
És a kollégának minden hazabeszélés nélkül a KDE felületet ajánlanám mert a Wines featurek, a legaprólékosabban, menük almenüinek a bősége gui alatt, beállíthatóságok tömkelege megkönnyíti az új os használatba vételét, belakását.
Csak apróság, kiszögezni egy ikont a panelre.
xfce, cinna nálam nehézkes volt, kde meg odarántom, kérdez mit akarok, ikont, mappát, mappanézetet és finito.
Lehet most már ez is könnyebben megy cinna meg xfce alatt de 3 éve kihullott a hajam mire ezt megcsináltam. -
válasz
ubyegon2 #80851 üzenetére
Yes, 18.04-ről 101% hogy lehet frissíteni.
Parancsikon,
KDE van nálam, kihúzom az Asztalra (vagy bárhova)
megkérdi mit csináljon, symlinket azaz parancsikont vagy sima hivatkozást, ikonozni lehet, a Panelre lehet tenni olyan gyorsindításféleségként, csomót kötni rá stb. Mappáról, fájlról, akár szkriptről is.
A többi DE alatt nem tudom. -
válasz
#68216320 #80678 üzenetére
"Természetesen azzal kezdem (ez is vicces már alapban), hogy az ilyesmiket kikapcsolom."
Neked vicces. Nem egy modern asztali operációs rendszerről beszélünk, amit a széles tömegeknek szántak..?
Nekem és még szerintem soknak ez a természetes, miért is ne legyen a beavatkozásom, terminál meg ilyen plusz hókuszpókok nélkül naprakész a rendszerem...?
Bizonyára ördögtől való az automatikus frissítés de egy Linux abszolút kezdőknek nevű topikba ne fikázzuk már agyon az unattended upgradet, nagyon is jó és kellemes funkció az. És nálam 1 éve hiba nélkül teszi a dolgát, csak annyit észlelek a működéséből hogy bootnál a panelon megjelenik az értesítés hogy van frissítés, és 2 perc múlva eltűnik az ikon.
Persze vérprofi, akiknek a terminálos oviba pingvin volt a jelük veteránoknak ez tűzzel-vassal irtandó funkció de egy zöldfülűnek áldás.
Már bocs a kötözködésnek tűnő posztomért de ami Neked jó, az másnak esetleg kevésbé, és nem kéne ráerőltetni.
Én se erőltetem senkire az unattended upgradet, a KDE-t vagy az Ubuntut, sőt elkövetem minden nap azt az istenkáromlást hogy Wine alatt futó exékkel van tele az automatikus indításom, de ezeket nem erőltetem senkire csak megjegyeztem hogy ÉN ÍGY használom a Linuxomat. Más meg máshogy. Ahogy neki jó. -
Hogy miért nem enged nálad bármibe írni azt továbbra sem tudom.
Printscreen,
KDE alatt van egy olyan opció hogy késleltetés, ezt 4-5 sec-re állítva azok a felugró ablakok, panelmenük is lefényképezhetők amik amúgy azonnal eltűnnek ha bárhova máshova viszem a fókuszt vagy kattintok.
Nem tudom Cinna alatt van-e ilyen mód. -
válasz
moongoose #79305 üzenetére
Átmentem Xubuntuba, XFCE, mivel az enyém az csak rá lett húzva a teljes KDE Plasma.
Hááát anyám...agy...fa..szt kapok.
A felső panel, és a kicsit egyszerű kivitel.
Megpróbáltam az előbbieket, itt nincs Ikon csak Link, azzal viszont semmit nem lehet kezdeni, de indítja az eredetit.
Sajnos akkor passzolok.
Itt szerintem a fájlkezelő is korlátoz, a Thunarba most nézem, egy vagon funkció nincs is benne amit a Dolphinba naponta használok.
Most hamar-hamar futok vissza KDE-be. -
válasz
moongoose #79303 üzenetére
Nálam KDE, az igaz.
Nekem több kis szkript ki van szögezve a Panelra, az eredetik a home alatt vannak a Dokumentumokba.
Innen bármiről, szkriptről, txt-ről, akár komplett mappáról, bal gombbal húzás. pl. Asztalra, ott a felugró menübe Ikon. Létrehozza, és ezen az ikonon bármit csinálhatok. Megváltoztathatom magát az ikont, tallózhatóan a kb. 2000 ikon közül bármelyikre, átnevezhetem, egy mozdulattal le tudom húzni a Panelra.
A sárgával bekeretezettek mind így készültek a Panelre, fölötte az Asztalon a Zene az a Zene mappáról, meg a samba_user.txt azt most gyártottam a példa miatt.
Én mióta Linuxozok, csak KDE ezért sajnos sem Xfce se Cinna se más DE felületen nem tudok ebben tanácsot adni de biztos hogy van megoldás.Már ha jól értelmeztem a problémádat.
-
-
válasz
#68216320 #76572 üzenetére
Miért nem használod a ddccontrol-t, amelyik disztrók alatt nem meg a fényerő?
Az nem a gammmával játszadozik hanem hardveresen a monitor backlight ledeket szabályozza. Emellett természetesen a kontrasztot, stb.
Mintha a monitor gombjait nyomkodnád csak nem kell menübe mászkálni és nyomogatni hanem gui alól. csúszkákkal megy minden.
Gombozni is lehet, bill.kombinációval vezérelni, bár ez nem a legegyszerúbb de ha nekem sikerült a szkripteket megírni, akkor neked se lesz nehéz.
Nálam sötétbe a legkisebben a 24" monitor beéri 12-14 watt fogyasztással így.
Hajrá zöldülés.Ha ez is kevés, nálam igen, akkor KDE alá a brighty kisalkalmazás még, a panelra kiül az ikonja, ráállva az egérkurzorral, a görgővel lehet a fényerőt, pardon a gammát szabályozni.
Én még egy disztróval se találkoztam ami tudta volna a fényerőt szabályozni az Intel N3150 soc alatt magától, próbáltam az acpi backlight intel, stb. kernel kapcsolókat de sikertelenül.
Ezért ástam bele ennyire magam külső appokba és használatukba. -
Ueda
senior tag
Linux Mint Cinnamon alatt az alábbi helyen lehet a tálcán elhelyezkedő alkalmazásgomb szélességét megváltoztatni. Ez GUI-ban nem lehetséges és túl kicsi nekem. A keresőkkel nem találtam direkt megoldást. Ötletet igen és némi próbálkozással meglett.Más asztali környezetben jó szélesek a gombok pl. KDE Plasma vagy LXQt.
A csoportosított ablaklista / grouped window list helyen kell keresni.
Asztalról indítva -> Megnyitás rendszergazdaként.A
/usr/share/cinnamon/applets/grouped-window-list@cinnamon.org/constants.js
fájlban a
MAX_BUTTON_WIDTH: 150, // Pixels
értéket kell módosítani.
Képpel (az elérési út a fejlécben is megjelenik) :
Az átírás után nincs szükség rendszer újraindításra, elegendő, ha ki- és bejelentkezünk a saját fiókunkból/munkamenetből.
(tagek:mint,cinnamon,panel,tálca,alkalmazásgomb,szélesség)
-
vadkörte
addikt
válasz
#26097408 #76021 üzenetére
"A Plasma-t kicsit tul soknak ereztem volna. Ez egyszreubb, letisztultabb."
Nem feltétlenül. Más, a Plasma-t úgy kell elképzelni mint egy olyan gépet, amiben az utolsó alátétet is személyre tudod szabni, de ez a működését nem (feltétlenül) befolyásolja károsan.
Az XFCE-t ennyire nem lehet mod-dolni. Manjarora is van Cinnamon - akár XFCE-re is telepítheted, de van komplett DE-vel is - annyi, hogy az community - közösségi, de ettől még működik - fejlesztés.
"- A ket ujjas gorgetes itt pont a masik iranyba mukodik. Ha lefele suhintok lefele gorget. Mint-en meg Windows-on is forditva volt."
Beállítások/Egér és érintőtábla/Eszközök/Gombok és visszajelzés/Görgetési irány megfordítása.
"- A Software Update nem olyan latvanyos, mint a Mint-nel volt de itt olyan alkalmazasokat is megtalalok amit Mint-en nem adott be. Viszont lasabb is es nem is olyan latvanyos."
Nézőpont kérdése, nálam egyáltalán nem lassú, a látványa meg pont nem érdekel.
"- Software Sources itt nincs de gondolom azert nem mert a Software Update sokretu itt."
Itt nem kell PPA-kal bíbelődni, mint a Debian származékoknál.
"...de kicsit porgosebb rendszerre szamitottam az az igazsag."
Az XFCE már nem olyan lightweight, mint volt.
"1. Logout hatteret hol tudom modositani? Illetve a login ablak-ot lehet temazni? Mindenhol sotet temat hasznalok de az a vilagos ablakjaval nem illik a kepbe."
Beállítások/LightDM GTK+ Greeter settings/Appereance/Additional font option/Background
"4. Hogy tudok tobb plugin-eket hozzaadni a panelhez?"
A szoftveráruházban elvileg tudsz keresni, de tudnod kell pontosan mit akarsz. Addig meg google az ember jó barátja. Ebben a KDE (is) jóval többet kínál. -
Anakin007
aktív tag
KDE-s probléma:
sikerült lokalizálni a syslog-ban, miután háromszori egymás utáni restart sem segített:
pastebinAztán találtam valakit, ugyanezzel a problémával itt
Én is vártam pár percet és kezdett magához térni (tudtam pl. konosole-t indítani bill. kombinációval, abból kde settings-t, mozilla-t, stb), de pl. ikonok, panel továbbra sem jelent meg.
Megnéztem, nekem is LXDE volt beállítva alapértelmezett ablakkezelőnek... átállítottam plasma-ra, restart és kapásból jó. A kollegánál egy upgrade okozta a bajt és másik upgrade oldotta meg. Nálam is volt pár kde--s és plasma-s upgrade. Lehet, ez volt a gond és csak véletlenül pont akkor települtek ezek, amikor az SSD-t cseréltem?Mindenesetre marad a suspend a kikapcs. helyett, amíg nem derül ki...
Mégegyszer köszönöm mindenkinek!
-
válasz
FoxiestFox #74230 üzenetére
Nagyon röviden, a DE az egy teljes asztali kezelőfelület, ami tartalmazza az ablakkezelőt és különböző asztalkezeléshez szükséges programokat, többnyire szervesen együttműködve a default fájlkezelővel (pld. Cinnamon+Nemo) Elég komoly rendszerigényük van, rendkívül jól testreszabhatók, effektezhetők.....
DE a Gnome3, Cinnamon, Mate, XFCE, KDE, LXDE, etc.
a WM pedig egy ablakkezelő, ehhez sok mindent fel kell még rakni, hogy a kényelmes kezelhetőséget elérjük. (pld. nem tartalmaznak panelt, azt is külön fel kell rakni) Konfig fájlokat kell szerkeszteni, ha be akarjuk állítgatni rendesen. Ha egy disztró alapból ilyennel érkezik, akkor az default elég jól be van konfigolva, például az Openboxos Bunsenlabs. Ha külön rakod fel, akkor neked kell ezekkel bíbelődni, nem annyira egyszerű belőni ezeket.
WM a Openbox, különböző xWM néven futó alkalmazások, rengeteg van belőlük, minimalista userek ezeket használják, roppant kis rendszerigényük van.
-
Gondolom ez az áldozat, ahogy látom, HD Graphics 620 van benne, igaz itt nem írják. Ezt pár éve rengeteg IGP-s gépbe szerelték, nem hiszem, hogy gondod lenne vele. Sokan szidják az újabb HP-ket, nekem az Elitebook sorozat a kedvencem. Mint Cinnamon is szereti az Intel IGP-ket, pár szokásos beállítás kell a Firefoxon, a kompozitor alapból jó hozzá, de majd meglátod, kell-e még valamit kutyulni. openGL és font rendering szerintem jó neki.
ezt itt olvastam, talán vagy-vagy, de gondolom jót tesz:
about:config
gfx.xrender.enabled -> true
gfx.webrender.enabled -> trueHasználd egészséggel....ja és ezt egy darabig ne flexeld!
Erre már nem fogok Hidas Billi féle oprendszert tenni.
b+ erre már csak itthon jöttem rá, mi a ragya lehet vajon! Gates zavarhatott meg, nekem így hídnak fordítva szokatlan.....
Ja és egy jó tanács, ha megjelenik a Mint 20, Te még egy pár hétig csak ismerkedj a 4.4.8-as Cinnamonnal, én felraktam minap a 4.6.2-est, de nem nagyon vettem észre változásokat. Nem is nézegettem sokáig, mivel tovább KDE-sedett, most a panelen eltünő bezárt program miatt ki is lőttem a disztrót. Aki eddig sírt, hogy megszünt a KDE kiadás, lassan örülhet én meg sírni fogok, lassan értem, miért nem kell KDE kiadás.
-
válasz
Storms #71209 üzenetére
Ha szeretsz megoldani és itt a topikban kérdéseket feltenni, akkor neked a Manjaro való, ha csak azt akarod, hogy felrakod a disztrót és nem akarsz topikozni, akkor Mint-et használj. Amikor működik, mindkettő szuper rendszer. Persze gépfüggő, nekem szerintem már sosem lesz működő Manjaro-m, nem is értem, miért b*sztatnak, ha azt írom, örök kezdő vagyok.
Átlag felhasználónak amúgy a Cinnamon beállítási lehetőségei is bőven túlmegy az igényeken, a KDE meg aztán bőven, viszont az tényleg szénné konfigolható, max a nagyon egyszerű beállításokra nem gondol senki. A panel például nagyon mostohagyerek náluk. Próbálgasd, amennyit csak gondolsz, úgy találod meg majd Te is a megfelelőt.
-
válasz
Neil Watts #70381 üzenetére
A rendszer hagyományos beépített fényerőszabályzója működik?
Akkumulátor és fényerő a neve, a panelon megtalálod.
Ha igen akkor a /sys/class/backlight/acpi_video0/ könyvtárba a max_brightness fájlba írd át a neked megfelelő 53 fényerőre, így azzal indul a rendszer.
Hátránya hogy előfordul hogy nem megy a fényerő ezen érték fölé ha akarod sem vagy meghülyül a fényerőszabályozás.Ha erre nem reagál vagy a gyári fényerő sehogysem működik (nálam a pc-men én még nem futottam össze olyan Linuxszal ami az Intel N3150 socon tudta volna szabályozni a fényerőt),
akkor mankóként ajánlom a Brighty kisalkalmazást,
panelon jobbklikk, Felületi elemek hozzáadása, itt alul Get new widgets (új plazmaelemek letöltése), bejön a Plasma modul telepítő ablak és ott a keresőbe beírod hogy Brighty (HDMI monitor brightness).
Telepíted, utána a bal ablakba kiválasztod hogy kiüljön a panelra és panelon az ikonjára állva az egérgörgővel tudod szabályozni a monitor fényerőt.
Remélhetőleg mind a hármat egyszerre.Nagyon praktikus kis applet, KDE alatt ez az első amit felpakolok.
-
Sziasztok!
Az adatlapomon talahato Ryzen konfguraciomra Fedora 31-et tettem KDE-vel.
Biztos tok trivialis dolog amit kerdezni fogok, de nem akarnam szetverni a rendszert:
A zart nvidia control panelben ha beallitom a kijelzoim fenyerejet, akkor azok jok lesznek a kovetkezo ujrainditasig. Akkor ugy tesz a rendszer mintha soja semmit nem allitotam volna. Ha megint behuzom a csuszkakat (ez harom monitornal elegge idoigenyes
) akkor megint jo...
Hogy lehetne veglegesen megmondani neki, hogy mit hasznaljon? Ha felhasznalokent elmentetem az nvidia-settings-rc-t (mivel a home-omban van, es az en felhasznalomra vonatkozik igy ugy gondolom eleg...), azt nem veszi figyelembe. Meg nem is menti bele a beallitott fenyero ertekeket.
A kijelzokon allitottam kezzel fenyerot, de szeretek utana igazitani a driverben is. Lehet azert irja a figyelmeztetest, mindenesetre szamomra rejtely, hogy a -0.53-as fenyesseget amit hasznalok, hogy lehetne fixre berakni, hogy legkesobb loginnal alkalmazza.
A kezikonyvet is atolvastam mar, a "3. Loading Settings Automatically" reszt is igyekeztem akalmazni... Nem tudom, hogy a nvidia-settings-rc-ben mikent irjam at a fenyesseg ertekeket, nem igazan talaltam hozza leirast.
Probalkoztam az -a kapcsoloval is, de nem talatam a fenyesseg beallitasahoz szukseges opcio nevet Google-folden.
Ubuntun is jott mar szembe ez a gon, sajnos nem tudtam megoldani ott sem.
Remenykedem, hogy talan ti tudtaok segiteni.
Driver verziom: 440.44
Videokartyam: GTX960 4GBKoszi!
Udv. core2
-
Tiszteletem az itt lakóknak,
KDE alatt meg lehet változtatni a panel színét, a témától függetlenül,
ha igen, hogyan? -
válasz
#63718632 #70213 üzenetére
Köszönöm szépen! Már fent van az Archlabs. UEFI-s a gép. Annyi úri huncutságot elkövettem, hogy először egy Manjaro live rendszert bootoltam be és azzal kivakartam az EFI partícióból a régi linux szemetét, majd visszadtam az EFI partíció flagjait, mert winnyóz is van a gépen és kényelmesen grafikusan Gparteddel készítettem elő a partíciókat és formázgattam meg címkézgettem őket, mert én ezeket a Terminálos partícionáló francokat már nem ismerem. Ezután bootoltam be az Archlab telepítőt és a partícionálást átugrottam és a mountolásokkal folytattam. Sikerült. Systemd bootot csináltam, mert majd a manjaro gnome is fel fog menni, de az majd grubbal.
Egy kérdésem lenne egyenlőre: Telepítettem cinnamont is és xfce4-et is. Cinnamonba vagyok beléptetve. Lightdm-et használok, de csak a cinnamonba enged be , s az xfce4-et mint lehetőséget nem találom a Lightdm panelján. Hogy lehet ezt gyógyítani?
Az AUR-t kihagyom, mert szerintem azért szart be a régi antergos rendszerem ... sehogy sem tudtam már a frissítés gubancait kiegyengetni. Végül is nem baj, mert az KDE volt és azt úgyis utáltam.
-
vadkörte
addikt
válasz
#30610944 #70005 üzenetére
Elég annyi. De ha biztosra mész -> linux-os CCleaner, csak kicsit "okosabb" BleachBit
(#69975) szucstom:
Manjaro KDE-t használok, de nem tapasztaltam hasonló jelenséget. Igaz én kukáztam az eredeti alsó panelt és egy üresre pakoltam az általam használt widget-eket.
(#69978) ubyegon2:
Ez az egyik ami nem tetszik a KDE-ben. A keszekusza beállítópanel. XFCE alatt szépen egybe volt rendezve minden, itt n+1 variációs lehetőség van. -
válasz
karamblo #69980 üzenetére
Ezt a blogot nézd át, itt még írják, hogyan lehet felrakni.
Itt is írta nemrég growler ft, de nem találtam.
(#69983) CPT.Pirk
Gondoltam, hogy az nem befolyásolja a Panel beállításai, de amúgy a Rendszerbeállítások között nem találtam kifejezetten panel-lel foglalkozó részt.
(#69982) szucstom
Lehet, hogy feleslege, Manjaro meg csak előre néz, legalábbis ami bugot eddig találtam pár éve és bosszantott, azok ma is megvannak. Mikor a KDE-t emlegetem, talán nem is azt kéne.
Manjaroval kapcsolatos bug blogom már 10 oldalas lenne, ha lenne..... -
válasz
CPT.Pirk #69979 üzenetére
Nekem is Manjaro gyanús amúgy, mert kb egy hete olvastam hasonlót pont Manjaro panelről.....
Ezeket nézegettem még a kollégának, csak már nem lehetett szerkeszteni:
Nem ismerem ez a Spectatle screenshot kezelést ezért ilyen a kép, de ami jobb oldalon van, azokkal is variálhatsz. Ez nem teljes KDE, csak a Cinnamonra húzott plasma, így hirtelen nem is tudtam, mit kell felrakni a képkészítéshez:De akkor ez se kavarhat be. De mint mondtam, ez nem Manjaro, hanem Linux Mint Cinnamon mellé felrakott plasma, gyakorlatilag KDE nélkül. Átváltva viszont már teljesértékű DE-ként működik, megtartva a kedvenc programjaimat, Synaptic meg hasonlók.
-
válasz
szucstom #69975 üzenetére
Nekem a KDE panellel csak bajom volt eddig, ebben a topikban is rákerestem a KDE panel szavakra.
pedig zárolva van a panel
Amúgy ha nem zárolod, akkor lehet megőrzi a változásokat. Amúgy a Rendszerbeállításokat bujjad csak még ezerrel, mert annyira zseniálisan szétszórták az opciókat, hogy bármit bárhol meg lehet találni, de mint mondtam, a KDE szénné konfigolható, csak kell hozzá némi kitartás. Akinek ilyesmire csak 5 perce van, az Cinnamont használ.
-
szucstom
őstag
válasz
ubyegon2 #69974 üzenetére
srácok, kis témaváltás
Manjaro KDE alapon a panelem szórakozik. Beállítottam, ahogy nekem jó, erre minden újraindítás után visszaáll az eredeti állapotára. Lehet, hogy csak én vagyok vak, de még a rendszerbeállításokban se találok hozzá semmit, ami segítene, pedig zárolva van a panel.
Mitől lehet ez? -
válasz
CPT.Pirk #69939 üzenetére
Cinnamon testreszabhatóság 150%
-átlag usernek szükséges testreszabhatóság 95%
-átlag usernek szükségtelen 55%-testreszabhatóság könnyűsége 9
KDE tertreszabhatóság 250%
-átlag usernek szükséges testreszabhatóság 40%
-átlag usernek szükségtelen 210%-testreszabhatóság könnyűsége 4
(az alap egy átlag Gnome felület 60%-osan Tweakelve!)
Sajnos a Cinnamon a 4.x verziótól egyre inkább vesz át apróbb elemeket, KDE-nél ez nincs így, ezért a régi hiányosságok még mindig meglehetnek, például totál fapad panel beállíthatóság.
Kérdem én, mi nem elég egy átlag usernek a Cinnamonban? Most az alapot inkább nem hasonlítanám össze, bár ez Cinnamon esetén, bár KDE esetén sem mindegy, mivel van összedolgozva.
(#69940) samujózsi
Mi a cél? Ha használni akarja valaki, rakja fel rendesen és használja, erre ott a Mint Cinnamon, nem kell virtual marhaság. Számtalan antitálentum gépére raktam már utóbbi 5 évben, ez erre van kitalálva.
Tanulni viszont nem jó sem ez sem az Ubuntu. Debian is egyre inkább desktoposodik, de az még mindig nagyon jó, ha tanulni akarsz. Normál telepítéssel, virtual nem való erre a célra sem, az arra, jó, hogy megnézegesse a mandinka nokedli, hogy tetszik-e neki a desktop felülete.szerintem
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Kacérkodom a Linux használatával, virtuális gépen játszok egy Debian + Xfce kombóval.
Nagyon teszik, hogy egyszerű, gyors, panelra csomó adatot ki lehet tenni (CPU, RAM, hálózat terheltség) stb, eddig elég sok mindent sikerült beállítani rajta, viszont 2 dolgot nem találtam ami hiányzik:1) A képernyő beállításánál meg tudjam adni hogy 125% vagy 150%-kal nagyobb legyen minden, azt hiszem Display scaling hívják.
2) Éjszakai mód - kellemesebb a szememnek, ha kicsit sárgásabb a képernyő
Ezeket Xfce felületen hogyan tudnám beállítani? Esetleg van másik ablakkezelővel könnyebben menne, pl KDE?
Köszönöm a segítséget!
-
Dave™
nagyúr
válasz
Mordekaiser #68414 üzenetére
Nézz meg egy Manjaro Gnome-ot, ami sokkal használhatóbb mint az Ubuntu és nem kell tökölni a kernelekkel meg a külső tárolókkal sem, vagy még inkább egy Manjaro KDE-t, ahol a panelt oda rakod és úgy alakítod át, ahogyan szeretnéd. Ha meg macOS külsőt szeretnél, akkor ott a Latte dock hozzá.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Mordekaiser #68391 üzenetére
Oke, na, lassuk egyesevel.
Hm, erdekes, akkor a telepito nem tartalmazza a szukseges csomagokat, ugyanugy, mint anno windowsxp nem ismerte a SATA vezerloket. Vagyis siman lehet, hogy ilyen megkozelitesben barmelyik disztrot rakod fel, mind mukodott volna.
Nos, azert nincs mindenre beallitas, illetve beallito panel, mint pl amiket elkezdtel sorolni az igpvel kapcsolatban, vsync, stb, azokra keresni kell, hatha valaki csinalt egy guit, kulonben csak terminalos ugykodessel lehet mokolni, mar amit lehet. S igen, van terminal, appdrawerben a search mezoben ird be, vagy az utilities( eszkozok magyarul talan) mappaban van.
A dockot szerintem lehet huzkodni, ahova akarod, ahogy winben is ataskbart oda huzod, ahova akarod. MOst epp KDE Manjaron vagyok, a taskbart itt is oda huzod, ahova akarod, nelem most epp a felso kavanal van...
Hogy meglesd, hogy tenyleg maxon porog, tedd fel a cpufreq nevu gnome extension-t (kiterjesztes) by konkor, s figyeld a cpu frekit. Remelem az angol eleg jol megy, mert sokat kell majd bongeszned, hogy minden apro finomsagot, ami neked fontos, megtalalj.Az jo hir, hogy tetszik az Ubuntu Gnome, viszont ebbol, sejtesem szerint neked a Gnome tetszik maga, vagyis a DE, asztali kornyezet. Probalj ki mas disztyrokat is, mielott lecovekelsz egynel, vannak aprosagok, amik leteznek egyiken, masikon nem. Kis aprosagok, de van ami pofas, s van ami idegesito. (pl ubuntunal nekem a PPA/apt tetszenek, ugyanakkor konnyebben elhullik a rendszer, ha nagyon lazan vitezkedsz, viszont nem olyan idegesito elerni egy konfiguraciot, mint fedora copr/dnf megoldasaval. Arch egy kicsit melyebb, pontosabban sokkal inkabb egybol a kutyak ele dob erzes, ha nem ismered kisujbbol hogy mi merre hany meter linuxon, manjaro egy jo mod megismerni a rollingot, de utana van olyan, ami hianyozni fog archon. pl az octopi nekem hianyzik archrol, amikor keresgelek, sokat segit, atlathatobb, mint a terminalban a pacman/yay. Viszont az archa molyan ultimate disztro. Barmit megcsinalhatsz, szabad kezed van. Elsore, mar ugy telepited fela rendszert, ahogy te akarod. Ennek van elonye, pl nagyon konnyu rendszert raktam fel archcsal, 1 GB RAm hasznalat, 16bol, nagyon pattogos, minden a legfrissebb, s talan ez a disztro az, ami a legtobbet tanitja a kezdo lepesek elsajatitasa utan. Sajnos van egy ket aprosag, ami baromi idegesito, ami nekem hianyzik, az a standardok. PL netrol, ah letoltod a steamet, akkor ket opciod van: *.deb vagy *.rpm csomag jon le. Deb az debian/ubuntu csaomagkezelo, rpm meg leginkabb fedora/RHEL. Minden mas disztron vagy megtalalod a csomagkezeloben, vagy pl arch eseteben az AURban (egy kozosseg altal letrehozott script tarolo csomagok telepitesere, kb korbehackelni a vilagot erzes), vagyis ahhoz hogy hasznald, kell egy aur helper, kulonben nem ered el a steamet archon. Viszont alapszinten, mig ismerkedsz a rendszerrel, maradj a csomagkezelonel/software boltnal, elsonek azon keresztul telepits, csak akkor nezz kifele, ha valami nem talalhato meg ott.)
Az jo hir, val winen vagy mar nem butykolik a wifidhez a drivert, vagy mas megkozelitesen mukodik a driver, emiatt kevesbe stabil a sebesseg, mint linuxban. Linux egyik elonye, hogy rengetegen nyalazzak a codot, s sok apro hibat talalnak meg, amiken vegul a teljesitmeny hatalmasat lendulhet. Viszont hatranya is, hogy sokan nyalazzak a kodot, mert sokan sokfelekeppen ertelmezik/latjak, hogy hogy kene dolgoknak mukodniuk, s emiatt hatszazfele hajlamos szaladni a kozosseg.Remelem nem lett tul zagyva. Epp csak felebredtem...
-
Dave™
nagyúr
válasz
ubyegon2 #66653 üzenetére
Nekem kicsit kusza, szerintem lehetne kicsit jobban részletezni a különbségeket, esetleg több screenshot stb. A weboldal többi részéről sincs túl jó véleményem, szerintem nem sikerült valami jól a ráncfelvarrás.
szerk: a KDE felhasználóbarátsága szerintem kétélű fegyver, egyrészt alapból erősen emlékeztet sok megoldása a Windowséra, emiatt jogos, de a kismillió egymást átfedő opció és beállítás nem feltétlen kezdőbarát, könnyen el lehet bennük veszni. A panel kezelése is kicsit komplex tud lenni elsőre szerintem.
-
válasz
Zsolty20 #66644 üzenetére
Dehogyis. Csak amikor kérdezted, mi a javaslatom, írtam, hogy ne akarj Windowst, kiegészítem, ne akarj OSX-et se. Sok DE van, amivel el lehet érni hasonló kinézetet. A Cinnamon nem ez. A mostani igen jól összeszedett páros, ilyenekkel el...... Szóval ha mégsem tetszik a Cinnamon, akkor használj mást, ezt írom, a Cinnamon kifejezetten egy klasszikus paneles, menüs szerkezetre van kitalálva.
Ott a Manjaro, attól mindeki hanyatesett már, hogy az összes felületre elkészítették, bezzeg a Mint....még a KDE-t is dobta.
Mit szűrsz le ebből?
-
lightdm nincs? Én mindent azzal használok, igaz alapból is az települ, a Debian 9 alá is.
(#64433) cigam
Fordítási remekelés! Amúgy látod, hogy oda van írva, a jobb oldali opció épp a kihagyás ellentéte. A 19-ben is így van már.
Az ablakok gyorslistáját valóban lecserélték erre a gyüjtős megoldásúra, ha megnyitsz valamiből ötöt, akkor is egy fül marad, csak odaír egy kis 5-öst a sarokba. Még csak felraktam, ennyi tűnt fel hirtelen. A panelkezelésből most már magasan a legjobb DE. Nem a KDE-hez viszonyítom persze, mert az panelkezelésből nulla.
-
válasz
Frawly #63688 üzenetére
Kicsit ironizáltam, de KDE-n is az lehet, hogy egyetlen nyelv van beállítva, ilyenkor nem látszik a panelapplet ikonja, legalábbis jobb DE-knél.... Az OK, hogy az applet csak előhívja a rendszerbeállítások elemeit, de a kolléga pont rapido módban akarja a váltást. Amit imént leírtál neki, az egy Mint install ideje kb.
Az amúgy nem lep meg, hogy a kolléga sem talál semmit a KDE Rendszerbeállításaiban, nekem az mindig olyannak tűnik, mint ha nem is akarnák, hogy bárki túl könnyen rájuk találjon. Ezt most nem poenból mondom, szívtam vele eleget, teljesen összetartozó dolgokat abszolút más kategóriákban találni meg, de olyan megnevezéssel, hogy ......
Amiatt nem használok KDE-t egyébként, mert a panelt rendkívüli módon elhanyagolják, mint ha csak úgy lenne az is, nekem meg egy asztali rendszer egyik legfontosabb alapja.
-
válasz
Frawly #63685 üzenetére
Egyre inkább elképedek, mennyi minden nincs alapból azon a super KDE-n! Legalábbis a panel/tálca részen egy nagy nulla a DE a Cinnamonhoz képest, itt teljeskörű billentyűzet kezelő applet van.
Ezek mind előjönnek, ha a kis zászlócskára kattintok(igazából csak most látszik, mert ha egy nyelv van, akkor nincs látható ikonja)
-
Shyciii
veterán
válasz
ubyegon2 #63002 üzenetére
ubyegon2
Látom ezt már sosem mosom le magamról
Amúhgy már full kész van a pure Arch + Openbox kombó. Ez is lett már a fő rendszerem. Arch + KDE-t egyelőre meghagytam még a grub-ban is, de már image-t csináltam róla. Szerintem jövőhéten törlöm is. Jah és a wifi-s ftp-s szerveres mobilról másolásos probléma nem jött elő az Openboxos felállásban, szal duplán happy vagyok. Végülis a hálózati ikon miatt igazad van. Minek mikor beállítottam melóhelyet és ottoni wifit is. Ha meg megyek valahova, akkor majd a cli-s wifi.menu-t használom. Le is szedem. Amúgy lehet hogy a téma miatt szarakodik. Hmm, vagy lehet hogy compositor telepítése javítana, mert ez az ikon van KDE alatt is (meg szerintem más alatt is), és ott nincs gond. Nah ennek majd még utánanézek.
Frawly
Nah ez az amit mondtam. Ahány blogot, videót néztem, mind különbözött valamiben az Openbox belövése miatt. Amit írtál, hogy csak openbox+lightdm telepítése majd a szolgáltatásban engedélyezése az nem működött nekem. Annyit csinál, hogy mikor Lightdm alatt beírom a jelszót és elfogadom, akkor villan egyet mintha be akarna lépni, majd újra kéri a jelszót. Journalctl alatt megnéztem a hibaüzenetet, de amiket találtam rá nem vitt eredményre. Amúgy mikor KDE-t pakoltam rá SDDM-el, akkor ott valóban elég volt a KDE + sddm teleptése, majd szolgáltatás aktíválása, és voilá, már működött is. AMúgy pure Arch-ot már vagy 12-szer telepítettem, úgyhogy az már csuklóból megy nekem. Kvázi 6-7 perc alatt meg van.
Tudom, hogy az Openbox esetén egy szürke háttér van és semmi más, és mindent text formátumú fileokban kell állítanom. Van egy-két gui config szerkesztő, de nagyon keveset tudnak. VIszont már tegnap bekonfigoltam mindent. Van rendes háttérkép, egy egyszerű tint2 panel középre órával, naptárral, és jobb oldalt hangerő, network, battery ikon (hopp kell még bluetooth, azt gyorsan megcsinálom). jah baloldalra meg beraktam egy arch ikon. Menüt nem tettem fel, szal van az alap jobb klikkes, de nem használom. Helyette a rofi-t használom (ctrl+space-re raktam). Az is bekonfigolva, témázva, akárcsak az openbox is. Autostartba mindent beraktam ami kell. Ablakok elhelyezkedése, mléretet beállítottam a config fileban, meg a többi feltelepített programot is visszatöltöttem, meg egy-két állítás, mert a DPI itt kisebb mint mondjuk KDE alatt. Esetleg azt még megnézen, hogy rendes DPI állítás van-e Openbox alatt. Megoldottam az automountot is már, megy az androidos mtp is, szal kvázi kész vagyok, de azért kedves tőled, hogy "aggódsz", hogy text fileokban kell szívnom a konfigurálással
De szinte semennyit nem szívtam az Openbox beállításával. Egyedül a login manager-ről való bejutással volt szívás, ami ugye nem is sikerült 2-3 napig, aztán meg már türelmetlen voltam, és találtam egy normális scriptet (jah az Arco Linux scriuptje se volt jó pure Arch-ra openbox telepítés, szal érdekes...)Hopp még egy dolog eszembejutott amit még meg kell csinálom, az a képernyő zárolása, mert ugye én notebookozom.
-
Shyciii
veterán
válasz
ubyegon2 #62979 üzenetére
ubyegon2
Valahogy éreztem, hogy nem úszom meg, hogy kinevess
Amúgy tök jól állok az Arch + Openbox + LightDM kombóval. Már van alap panelem olyan színnel olyan elhelyezéssel rajta az ikonok ami nekem kell. kiraktam hangerő, hálózati ikont, hogy tudjam vezérelni (mondjukj a network-applet helyett kell mást találnom, mert nagyon nem jó az ikon kinézete. Szerintem Tint2-vel van gondja), megy már az automount az eszközökre is, android mtp is megy. Programjaim és konfigjaim visszaállítva. Szal majdnem kész. Még az ablakok helyzetének konfigjait kell megkeresnem, és hogy mekkorák legyenek. Jah és a lightdm-et kicsit témázni, mert alapjáratban ronda, de kvázi minden működik ami kell (ami így hirtelen eszembejutott), szal ennyi
sh4d0w
Még nyár végén utánaolvastam a Gentoo-nak, de nem érzek iránta vonzást. Időm meg pláne nem lenne rá.
Dave™
Az bizony igaz. Manjaro feltesz, és szépen megy ahogy kell. Max szépítgetni lehet, de mást felesleges. Viszont nálam egyre inkább igény mutatkozott a szép ikonú Arch felé. Főleg a minnél kevesebb erőforrás miatt, és felesleges csomagok fel-nem-telepítése miatt. Mondjuk ez a fétis már Androidnál is meg van régóta, mert ott is custom romokat használok, amiben kevés cucc van, ás mág azokból is törlök. Egyébként most hogy mindkettőt használtam (teszt notin most Manjaro + Openbox van) így elég jól érezhető, hogy az Arch KDE-vel is gyorsabb, mint a Manjaro volt KDE-vel. Openbox-al meg pláne. Működésének minden procedúrűja fluidabb, gyorsabb.
-
Shyciii
veterán
válasz
Rimuru #62964 üzenetére
Ugye pure arch + kde-t használok most. Ehhez találtam rendes tutorialt nuku scriptel. Működik is faccán. Ugye kb 2 hete terveztem, hogy openboxra váltok. Csináltam megint egy pure archot (meg image-t is róla, ha elcseszem az openboxot, akkor csak visszatöltöm), viszont ahány videót néztem kb annyiféleképpen mutatják, hogy hogyan kell feltenni, és kézzel beállítani, de egyik sem működik rendesen. Legtöbbször az a baj, hogy a login screenen a felhasználót kiválasztva nem bejelentkezik, hanem visszaugrik a loginscreenre. Slim, lightdm ugyanezt csinálja. Fura, hogy míg kde + sddm esetén kvázi mindenki ugyanúgy mutatta, openbox esetén meg rengeteg verzió van. Kvázi nem találok egy rendes, kifejtős leírást, ami tényleg működik. Tehát el sem jutok, hogy már az obenboxot mutassa, és konfigurálhassam a panelt, launchert stb
-
Shyciii
veterán
válasz
Frawly #62829 üzenetére
Sinkapeter
Azt nem tudom. KDE-ből nekem csak az alap van feltéve, így KDE connect nincs is. De az FTP egyszerűbb lenne nekem. Már csak azárt is, mert melóhelyen is így férek a mobilhoz.
ubyegon2
Ezt próbáltam anno XFCE alatt, de nem akart működni még kézi lockoláskor sem.
Most hogy az Antergis live telepítőjével kipróbáltam 6 ablakkezelőt rájöttem, hogy nekem nincs tökéletes. Viszont az Openbox minimalista stílusa tetszene, de totálisan érthetetlen számomra, hogy hogyan lehet abban beállatni a panelt (tint2), hogy pl akármilyen színű legyen, és milyen értékeket (óra, hálózati kapcsolatok, hangerő, akksi) és mely részén mutassa a panelnek. Sajnos totális katyvasz nekem az Openbox, pedig az még bejövős lenne. Deepin is tetszett, de ott meg csak dock rendszert láttam, panelt nem...Budgie hagyjuk, mert az egy Gnome. Mate, Cinnamon-nál már nem is emlékszem hogy mi nem tetszett. TÁn a panelnél nem lehetett kikapcoslni, hogy ot ne mutassa a megnyitott alkalmazásokat, asszem. Nah mindegy. Egyelőre csak ez a fura ftp-s problémám van, amit max mellőzök, ha fotót kell másolni (bár van egy gyanúm, hogy a Digi-s router is lehet ludas, úgyhogy melóhelyen is leteszteletem ezt).Frawly
Ezt olvastam javarészt mikor az XFCE-nél szenvedtem, de itt én csak suspend, meg hibernation-ről szól. Azt nem írják, hogy kifejezetten mit kellene szerkeszteni, és mire.
Viszont az előbb próbáltam az Antergos-t i3wm-el. Volt egy panel, és bárhova kattintottam semmilyen beállításokat vagy telepített appokat nem tudtam előhozni. Szal nem hogy konfigolni nem tudtam az ablakkezelőt, de progit sem tudtam indtani. Pedig alapból több mindent mutatott, mint az Openbox, de fura hogy semmit sem lehetett csinálni. Gondolom az Antergis csapata kicsit rosszul konfigolta fel -
leviske
veterán
válasz
CPT.Pirk #62724 üzenetére
Igen, sajnos azzal mutatkozott be, hogy a fájlok visszamásolása (azaz pendrive to SSD) közben a panel az alkalmazás menüvel (vagy mi az ami a Kubuntu jelre kattintva jön elő) együtt csontra fagyott és akkor gyógyult csak ki, mikor a másolás véget ért, 0,5-1 perc múlva. Ilyesmi Neon-on sosem volt, sőt azzal még kevesebb gondom volt, mint a Windows 10-el.
Lehet, hogy csak kell neki egy kis idő, de a Neonnak nem kellett.
(#62725) Dave™: Azt vágom, hogy a Neon-on a KDE rolling release alapon fut és a lehető legkorábban jön ki rá minden. Csak arra lennék kíváncsi, hogy az Ubuntu alapba bele szoktak-e nyúlni, vagy csak a KDE-s szoftvereket finomítják ahhoz, hogy helyén legyen a felhasználói élmény. Ha utóbbi, akkor nagyon veszélyes Neon-féle KDE repóra átállni Kubuntu 18.04 LTS-en? Egyáltalán lehetséges?
(#62727) sh4d0w: A korábbi próbálkozásaim során a rendszer nem volt mindig ennyire megtörhetetlen.
-
Shyciii
veterán
válasz
Frawly #62287 üzenetére
UPDATE:
Hopp-hopp! Újabb infó. Ha termite alatt sudo-val indítom a Double Commandert, akkor létre is tud hozni mappát az adat partíción, és az ékezetes mappákat is jól hozza létre. No ez most hogy lehet? És eddig root nélkül miért ment rendesen?És azaz érdekes, hogy csak azoknál jön elő, amik pure arch + 1-2 dolgot hozzápakolnak. Most ArcoLinuxB esetén is van ez a gond. Ha teljes ArcoLinuxot teszek fel, vagy Manjarot, vagy Antergos-t, akkor nem. De például a z adat partíciómat becsatoltam a /home/Data alá és nem csak ékezetes fileok, mappákat nem tud rendesen létrehozni, de pl a Data mappa alá semmilyenm file-t, mappát nem képes most létrehozni a Double Commander. Amíg nem kezdtem variálni azzal, hogy nekem Pure Arch kell, és nem tett keresztve a wifi kártyám a notimban, addig ezzel nem szívtam. És mivel makacs vagyok, azért se tértem vissza az agyonpakolt Manjaro-hoz, hanem kipróbáltam tegnap késő este az ArcoLinuxB-t, ha már új iso-t raktak fel (pár hibajavítás, meg a yaourt lecserélésére, mert ki fogják vezetni). Ez már majdnem olyan gyors, mint az Archlabs féle pure Arch + Dekstop, de a telepítése egyszerűbb, illetve kezeli a wifi-t rendesen. Valamit felpakol még, amiről egy videó, leírás sem szól. Mindjárt kutakodom még twin paneles Total Commander klón filekezelők után, és megnézem azokkal mi a helyzet. Dolphin-t szerettem, de KDE-s applikáció. Ha azt rakom fel, akkor rengeteg kde-s cuccot is felpakol, és ezt nem szeretnm. Krusader detto, gnome commander szintén. File Commander meg Qt-s. Agybajt kapok már
-
válasz
Frawly #59792 üzenetére
Hivatalosan a Fedora is rolling. OK, legyen, nem számít, végül is a RHEL communitys tesztdisztrójaként miért ne lehetne az. (persze nem az, de egye fene)
Rábeszéltél, holnaptól rollingra állítom a Debiant és Cinnamonnal!
A KDE egyébként annyira beállít a Mint-en most, hogy kifejezetten tetszik, nagyon smooth az egész rendszer, a betűk, a kinézete. Észre sem vettem reggel, hogy 10 perc után nem bootoltam vissza Cinnamonra. Addig tartott, amíg rá nem kattintottam a Messenger ikonjára a panel jobb alsó részén, ahová lerakja magát. Mindig elfelejtem, hogy annyira azért nem egyszerű egy tray-en lévő program felhozatala.....
Marad a buta Cinnamon, ami viszont nekem mindent tud, amit szeretnék és, hogy mennyire nem oltják le a villanyt! Bár sajnálom a Mint KDE-t, de jobb lesz azt az erőforrást is a Cinnamonra fordítani. Hátha a plasma 6-ban már a tray-re kattintás is megoldódik és akkor újragondolom. Tényleg sajnálom, mert kevés memóriával nagyon pörgős és nagyon szép lett a KDE, de ez az egy dolog úgy fel tud idegesíteni.......
A laptopra felraktam az új Ubuntu Mate verziót, természetesen az Arch klónok kernel panic-kal nem bootolnak.
-
válasz
ubyegon2 #59356 üzenetére
Egon és frawly:
Már megfejtődött, hogy ez az öreg nyolcadik éves főnix bioszos kis ketyere bioszilag a hagyományos bioszos kinézete ellenére abszolút EFI kompatibilis. GPT séma szerint települt rá a win 10-es és ment a nyakába a manjaro kde absolutly EFI módban. Itt van két illusztráció.Megjegyzés a szeretett amd radeon kártya miatt szívtam a linux telepítésekor, mert barkácsolni kellett a két optikai kimenete miatt (már 5 panelt csináltam, mire a telepítőig eljutottam, de a végén jó lett minden.) ... és most már nagyon tetszik és holnap megyek az ócskapiacra keskeny kliensre vadászni!
-
Most ismerkedek a KDE felülettel és lenne két amatőr kérdésem.
1 Hogy tudom a kuka ikont eltüntetni az asztalról?
2 Ki akartam tenni a terminált a panelre és először véletlenül a hozzáadás a panelhet (widget) opciót választottam a rögzítés a panelen helyett. Előbbit, hogy tudom a panelről eltávolítani?...ja bocsánat a rendszer Kubuntu 18.04
-
Frawly
veterán
válasz
Tails111 #58878 üzenetére
Vazz, akkor lehet felteszem újra a KDE5-öt, ha azóta megcsinálták, hogy ilyen hihetetlen keveset fogyasszon. Utoljára 2017 júniusában volt fent, akkor nálam 0,8-1,2 GB körül evett a memóriából a KDE5, ráadásul Archon, ami eleve egy minimálisabb disztró a Kubuntu, Mint KDE, Manjaro KDE triónál. Teljesen fullosan telepítettem, alkalmazásokkal, mindennel együtt, de semmi hack meg állítgatás nem volt a rendszeren. Az is igaz, hogy a KDE5-nek nagyon kell az SSD, HDD-ről kicsit lassúcska. Sőt, anno nálam a KDE4 is ennyit evett, akkor még Kubuntu és Mint KDE alatt.
Azzal egyetértek, hogy az LXDE sem fogyaszt sokkal kevesebbet, mint az Xfce. Valami kicsivel igen, ilyen 20-30 megával, de ez nem érdemi előrelépés. Bár tapasztalatom szerint Openboxszal (ezt használja az LXDE is), IceWM-mel, i3wm-mel sem lehet bemenni 200 mega alá (ha háttérkép, menü, panel, Pulsaaudio, automount szolgáltatások, CUPS, meg minden szar fent van, ami kell), és most fogom kipróbálni, de dwm-mel sem valószínű. A WinXP sem állt meg kevesebből, ha fent voltak a driverek, frissítések. Vagyis be lehet 200 mega alá menni Linuxon, de akkor csak minimalista programokat meg WM-et lehet használni tisztán Alsával, az meg kezdőknek nem opció, mert túl nehézkesnek és fapadosnak fogják találni, főleg Windows után. Mármint nem az Alsát, hanem a minimalizmust.
Az is igaz, hogy ezeket a DE, WM fogyasztásokat önmagában nincs értelme nézni. Hiába megyünk le ugyanis 200 mega alá, ha ráindítunk egy modern böngészőre pár füllel, ami meg jóízűen bekajál 2-4 giga RAM-ot is, meg a Gtk3-as, Qt5-ös alkalmazások is habzsolják a memóriát kétpofára, akkor az ember kitörölheti, hogy az ablakkezelő sovány. 16 giga RAM mellett már ez sem szempont nálam, a minimlista WM-ekre szakmai fejlődésből megyek rá, hogy el tudjak szakadni a hagyományos windowsos, desktopos, paneles, menüs, asztali ikonos, dokkos, mindenre egérrel kattintgatunk filozófiától. Próbálok rámenni a keyboard only tiling / tabbed ablakkezelőkre meg a vim-re, vi-s billkiosztásra átszokni.
Plusz a minimalista WM-et előnye a gyors SSD boot. Natúr Openboxszal az Arch 4 másodperc alatt bootolt be, friss telepítésnél még csak 3 másodperc volt. Egy minimalista tiling WM (dwm, i3wm) ebből még farag le legalább 1 másodpercet, azért ennek tud lenni feelingje. Ez rakétasebesség a 8-15 másodperces, SSD-s Windows 7-10, Gnome3-KDE5 boothoz képet.
-
Dave™
nagyúr
Ahogyan a fenti hozzászóló írta, ez KDE, és itt sem out-of-box megy a dolog, bár nem is bonyolult:
1) szükség van egy active window control nevű plazmoidra (egyszerűen telepíthető panel-kiegészítő) aminek van egy olyan funkciója, hogy maximalizált ablakoknál elrejti a fejlécet.
2) ezt kétszer használom: először a felső panel jobb szélén csak az ikon és az ablakvezérlők vannak, míg a panel közepén lévő az ablak ikonját és nevét mutatja (itt nem, mert elfelejtettem beállítani, a laptopon így van most is)
3) a globális menü az ablakbeállításoknál beállítható, ehhez is kell egy plugin a panelre, viszont ez CSAK Qt alkalmazásokkal megy, tehát a globális menü nem lesz jó Firefoxhoz vagy a többi népszerű böngészőhöz (mondjuk ez csak a felső menüsor).+1 nálam nem a Plasma paneljei vannak, hanem a latte dock, mert sokkal jobban testreszabható (pl. az átlátszóság vagy a viselkedés).
De adott alkalmazások fejlécét is el lehet rejteni külön az ablakszabályokkal, csak az már tényleg úri huncutság. Ez így ízléses és funkcionális egyszerre (legalábbis nekem).
milangfx "//indíthatnánk egy linux témázós topikot a r/unixporn mintájára, ahol a különböző DE-k, window managerek, stb. vannak kibeszélve"
Támogatom, jó ötlet!
-
Frawly
veterán
Igen, ez határozottan jobb. Ablakfejlécekre, keretekre mehetne még átlátszóság, bár lehet én vagyok csak nagyon aero-mán (nehogy valaki ae-románnak nézzen, nem vagyok oláh). Azt nem tudom, hogy a Cinmanó kompozitorában beállítható-e Gauss-elmosás, a Compton kompozitor tudja.
Nálam Openbox van, mindenhol van elmosás, egyedül a Tint2 panel nem akarja bevenni, az csak simán átlátszó. Mindegy mit állítok Comptonban. Pedig csak azért van fent nálam eredetileg kompozitor, hogy legyen vsync (tearinget megakadályozandó), de ha már fent van, miért ne legyenek effektek, mai CPU-knak, GPU-knak meg sem kottyan, ha már modern OS, a kinézete is legyen 21. századi, ne olyan ósdi, mint a Windows 8.x-nek és 10-nek.
Nemrég Xfce alatt toltam egy kis Win 3.1-es és MacOS 8-as témát, de az Xfce-nek van egy olyan fogyatékossága, hogy ha teljes képernyőre teszem az alkalmazást, akkor eltünteti az ablak körül a kereteket (ennek így is kell lennie), de a legfelső keretet meghagyja, mivel az az ablakfejléc része, és erre nincs workaround. Egyszerűen hiányzik az Xfce-ből az a képesség, hogy ablakkeret legyen a fejléc fölött. Persze annyiból az Openbox sem jobb, hogy nem csak hogy nem tudja, de pl. az ablakkezelő elemeknek csak egyszínű grafikája lehet, ami nagyon lekorlátoz dizájnügyileg. Szerintem bele fogom ásni magam jobban a témakészítésbe, de ahhoz KDE vagy Gnome kell, hogy tényleg normális témákat csináljon az ember. Esetleg Cinmanó, de azt nem ismerem mit nyújt ezen a téren.
-
Valamit elkavarhattál, de ezt nézd (most ugyan nem KDE alatt vagyok)
Az ablak jobb szélén mozgasd a kurzort addig, amíg nem egyirányú nyilat látsz, hanem átvált kétirányúra és akkor megfogod és előhúzza a rejtett jobb panelt.
HA nem jön elő, akkor a másik 3 oldallal is csináld meg, mert nem csak baloldalon lehet a kijelző rész.
-
Frawly
veterán
válasz
God Vazzeg #57489 üzenetére
Nem kernelfüggő, már a negyedik gépen tapasztalom mindenféle disztró és kernel alatt, az asztali környezet is mindig eltérő, KDE, LXDE, Openbox alatt előjött, az is mindegy neki, hogy Gtk-s vagy Qt-s DC. Az a baj, hogy még bugként sem tudom lejelenteni, mert ki kell tölteni a bugreportnál egy olyan mezőt, hogy a bug reprodukálása, és ott nem tudok mit írni, hogy mit kell hozzá csinálni, hogy biztosan előjöjjön a hiba. Egy ideig a fülkezelésre gyanakodtam, mert mindkét panelen sok fület használok, de mióta rájöttem, hogy néha magától is csinálja, így ezt elvetettem.
-
Speciel a qbittorrenttel működik, de a programok többségével meg nem. A Cinnamonnál minden panelre lerakott programmal működik. Úgy látszik ezt a múltkor sem értetted meg.
A múltkor talán a Messengerrel példálóztam....mindkét esetben a programon belül lehet állítani ezt az opciót, de csak az egyiknél működik.Igazából a lényegesebb most az volt, amit a Kapitány kiemelt a fájlkezelő szuperségénél, arra írtam, hogy azt a Nemo is tudja, igaz én csak képpel illusztráltam, nem vagyok ilyen ügyi, hogy gif-fel csináltam volna.
Persze úgy könnyebb a Cinnamonról elmondani, hogy nem tud annyit, mint a KDE, ha nem ismerjük!
Nem? De.
Amúgy ez a gif KDE 3-mal készült, mert igen csúf a dolog! Valamivel szebbet is ki lehetne hozni már plasma-ból.......
Különben sejtettem, hogy előkerülsz, ha a Cinnamon szót megemlítem.
-
BoB
veterán
válasz
ubyegon2 #56982 üzenetére
"béna a KDE, hogy egy egyszerű megnyitott, a panel jobb alsó oldalra lerakott programot nem képes egy kattintással megnyitni"
Ez már a múltkor is meg lett cáfolva, úgy látszik nem értetted meg, de mostmár berakok egy gif-et is amit az imént csináltam:
"a legegyszerűbb dolgokban viszont meg sem közelíti a Cinnamont. Bocsi, de ez van. A Cinnamon nem tud annyit, viszont a kezelhetősége ezerszer jobb"
"a legalapabb dolgokban kicsit butább a KDE"
Jöhetnek a példáik mert konkrétan fogalmam sincs mik ezek az egyszerű dolgok.
-
válasz
#21078528 #56984 üzenetére
Uhm....de legalább Linuxon belül maradunk.....nem hiányzik most a Winről olvasni!
Amúgy meg nem ér kibicelni!(#56983) CPT.Pirk
OK, akkor előkeressem a régi, már lerágott csontokat? naná......nem baj, ha szenilizálódsz, megesik mással is!
Át is bootolok a friss 18.3 KDE-re, hátha csoda történt és már kezelhető paneleket, műveleti ikonokat találok.
-
válasz
CPT.Pirk #56980 üzenetére
Pl. hogy a fáj kezelőjében F3-ra nyílik új tab, F4-re meg terminál, ami követi amit a tabokon csinálsz. Nagyon nagyon hasznos dolgok, ezeket napi szinten használom a munkában.
Deja vu-m van, mert ezt már egyszer megbeszéltük, képekkel mutattam be neked, hogy ugyanezt a Nemo is tudja. A nagyon nagyon hasznos dolgokban akkor semmi különbség.
Mint ahogy azt is körüljártuk mennyire béna a KDE, hogy egy egyszerű megnyitott, a panel jobb alsó oldalra lerakott programot nem képes egy kattintással megnyitni, csak jobb gombos menüből lehet újra aktiválni. Super, meg szénné lehet konfigolni, de a legegyszerűbb dolgokban viszont meg sem közelíti a Cinnamont. Bocsi, de ez van. A Cinnamon nem tud annyit, viszont a kezelhetősége ezerszer jobb, ha nem akarom mondjuk a mobilommal meg a TV-vel meg a hűtővel is összekötni a KDE connect használatával.
Egyszerű, könnyen kezelhető a Cinnamon, rendkívül jól konfigolható, de nehezebben kezelhető és a legalapabb dolgokban kicsit butább a KDE. Azon nem érdemes vitázni, látványra melyik milyen, mert szerintem mindkettő jól néz ki, ha beállítod, ahogy tetszik. Sokan jönnek azal, hogy a Mint zöld-szürke színe mennyire nem tetszik nekik, de erre nem lehet mit mondani. Nem win, hogy ne lehessen nagyon könnyedén testre szabni.
(#56977) King Unique
Kb ugyanezeket ellenőrzöd Linux alatt is.
(#56981) Dave™
A 18.3 Cinnamonjával közel azonos az erőforrás igény, ahogy néztem, hogy az okosok szavaival éljek, nincs szignifikáns különbség. Az utóbbi pár verzióval mindkettő sokat javult. Plasma előtt a KDE elég nagyevő volt.
-
válasz
CPT.Pirk #55350 üzenetére
A panel pinnel kapcsolatban, majd melóhelyen megnézed a frissítéskezelő ikonját, hogy egy kattra felugrik-e? Nekem nem, így nem a messenger kliens gondja ez mégsem.
Abban tudnátok segíteni, hogyan kell az autó induló programokat késleltetni? Sehol nem találom ezt a beállítást és ha nincs beállítva a messenger késleltetésre, akkor csak üres ablakkal indul, mert nem kap időben netet!
Ez itt indulás után ugyanannyit mutat, nincs kedvem most 3 órát várni:
Elég szignifikáns a különbség a három KDE között az Arch klónok javára.
Azt azért tegyük hozzá, hogy ezek a system-ablakok annyit érnek, mint halottnak a csók, mert egy autó sem fogyaszt sokat álló helyben. Használatkor meg ezek a DE-ek is erőforrás zabálók.
-
válasz
CPT.Pirk #55343 üzenetére
&Dave™
Sorry, de én szigorúan a kérdező preferenciái alapján mondtam el laikus véleményemet, az a rengeteg dolog, ami felsorolásra került, az pont nem szükséges a kollégának!
- böngészés, -médiatartalom
Egyébként írtam is, hogy teljesen jó nekem is a KDE, egyedül ezt a paneles dolgot nem lehet beállítani sehogy, nem kell egyből arcidegzsábát kapni, amiért dísznek neveztem a panelt! (értsd úgy, hogy dísz, mert szép)
Ja igen, Kapitány, ha a többi DE alatt nem kell külön semmit állítani ebben a programban, mégis.......mert azért gondolhattad volna, hogy ha két DE alatt beállitom azt az x opciót, akkor pár hét alatt már KDE-nél is eszembe jutott volna.
Mindegy, lényegében a kolléga kérdésére a válasz, totál értelmetlen KDE-t használnia, de Cinnamont is.
Egyébként a Nemo-val nincs gond, nem mint ha használnám ezeket a funkciókat, de a terminalos dolgot pont Kapitánynak linkeltem anno. Gyakorlatilag ugyanott vagyunk, ti a Cinnamonos dolgokat nem tudjátok kezelni én meg a KDE-s dolgokat.
Az erőforrás zabálás meg gépfüggő is meg disztró/verzió függő is, nálam a Toshiba Satellite laptopon ugyanannyit eszik a KDE, mint a Cinnamon. A kérdező gépe ennél is gyengébb....
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- AliExpress tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Borderlands 4
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- DUNE médialejátszók topicja
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Sorozatok
- Asustor NAS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Dell G15 5530 gyári kijelzőt keresek (DP/N: 0VPD4)
- LG 27UN880-B - 27" IPS ERGO - 3840x2160 4K - 60Hz - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync - Mac
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest