Új hozzászólás Aktív témák

• Plasticbomb

addikt

válasz Mordekaiser #68391 üzenetére

Oke, na, lassuk egyesevel.

Hm, erdekes, akkor a telepito nem tartalmazza a szukseges csomagokat, ugyanugy, mint anno windowsxp nem ismerte a SATA vezerloket. Vagyis siman lehet, hogy ilyen megkozelitesben barmelyik disztrot rakod fel, mind mukodott volna.:D

Nos, azert nincs mindenre beallitas, illetve beallito panel, mint pl amiket elkezdtel sorolni az igpvel kapcsolatban, vsync, stb, azokra keresni kell, hatha valaki csinalt egy guit, kulonben csak terminalos ugykodessel lehet mokolni, mar amit lehet. S igen, van terminal, appdrawerben a search mezoben ird be, vagy az utilities( eszkozok magyarul talan) mappaban van.
    A dockot szerintem lehet huzkodni, ahova akarod, ahogy winben is ataskbart oda huzod, ahova akarod. MOst epp KDE Manjaron vagyok, a taskbart itt is oda huzod, ahova akarod, nelem most epp a felso kavanal van...
    Hogy meglesd, hogy tenyleg maxon porog, tedd fel a cpufreq nevu gnome extension-t (kiterjesztes) by konkor, s figyeld a cpu frekit. Remelem az angol eleg jol megy, mert sokat kell majd bongeszned, hogy minden apro finomsagot, ami neked fontos, megtalalj.:)

Az jo hir, hogy tetszik az Ubuntu Gnome, viszont ebbol, sejtesem szerint neked a Gnome tetszik maga, vagyis a DE, asztali kornyezet. Probalj ki mas disztyrokat is, mielott lecovekelsz egynel, vannak aprosagok, amik leteznek egyiken, masikon nem. Kis aprosagok, de van ami pofas, s van ami idegesito. (pl ubuntunal nekem a PPA/apt tetszenek, ugyanakkor konnyebben elhullik a rendszer, ha nagyon lazan vitezkedsz, viszont nem olyan idegesito elerni egy konfiguraciot, mint fedora copr/dnf megoldasaval. Arch egy kicsit melyebb, pontosabban sokkal inkabb egybol a kutyak ele dob erzes, ha nem ismered kisujbbol hogy mi merre hany meter linuxon, manjaro egy jo mod megismerni a rollingot, de utana van olyan, ami hianyozni fog archon. pl az octopi nekem hianyzik archrol, amikor keresgelek, sokat segit, atlathatobb, mint a terminalban a pacman/yay. Viszont az archa molyan ultimate disztro. Barmit megcsinalhatsz, szabad kezed van. Elsore, mar ugy telepited fela rendszert, ahogy te akarod. Ennek van elonye, pl nagyon konnyu rendszert raktam fel archcsal, 1 GB RAm hasznalat, 16bol, nagyon pattogos, minden a legfrissebb, s talan ez a disztro az, ami a legtobbet tanitja a kezdo lepesek elsajatitasa utan. Sajnos van egy ket aprosag, ami baromi idegesito, ami nekem hianyzik, az a standardok. PL netrol, ah letoltod a steamet, akkor ket opciod van: *.deb vagy *.rpm csomag jon le. Deb az debian/ubuntu csaomagkezelo, rpm meg leginkabb fedora/RHEL. Minden mas disztron vagy megtalalod a csomagkezeloben, vagy pl arch eseteben az AURban (egy kozosseg altal letrehozott script tarolo csomagok telepitesere, kb korbehackelni a vilagot erzes), vagyis ahhoz hogy hasznald, kell egy aur helper, kulonben nem ered el a steamet archon. Viszont alapszinten, mig ismerkedsz a rendszerrel, maradj a csomagkezelonel/software boltnal, elsonek azon keresztul telepits, csak akkor nezz kifele, ha valami nem talalhato meg ott.)
    Az jo hir, val winen vagy mar nem butykolik a wifidhez a drivert, vagy mas megkozelitesen mukodik a driver, emiatt kevesbe stabil a sebesseg, mint linuxban. Linux egyik elonye, hogy rengetegen nyalazzak a codot, s sok apro hibat talalnak meg, amiken vegul a teljesitmeny hatalmasat lendulhet. Viszont hatranya is, hogy sokan nyalazzak a kodot, mert sokan sokfelekeppen ertelmezik/latjak, hogy hogy kene dolgoknak mukodniuk, s emiatt hatszazfele hajlamos szaladni a kozosseg.

Remelem nem lett tul zagyva. Epp csak felebredtem...

Új hozzászólás Aktív témák