Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
GoZoL
senior tag
Jogos a kérdés.
Kliens oldalon az rdesktop 1.8 verziójával próbálkozok ott a hiba: Failed to connect, CreedSSP required by server.
Szerver oldalon: Az RDP-TCP figyelő kapcsolatot kapott. Ez nem hibaként jelentkezik csak információként.
Szerver oldali napló:
- System- Provider
[ Name] Microsoft-Windows-TerminalServices-RemoteConnectionManager
[ Guid] {C76BAA63-AE81-421C-B425-340B4B24157F}EventID 261
Version 0
Level 4
Task 0
Opcode 0
Keywords 0x1000000000000000
- TimeCreated
[ SystemTime] 2016-02-02T08:30:21.997128300Z
EventRecordID 51765
- Correlation
[ ActivityID] {F42085C1-B8D6-428C-A147-1434F1070000}
- Execution
[ ProcessID] 1716
[ ThreadID] 3308Channel Microsoft-Windows-TerminalServices-RemoteConnectionManager/Operational
Computer TS2
- Security
[ UserID] S-1-5-20
- UserData
- EventXML
listenerName RDP-Tcp
-
petersonal
tag
Szórri, azért írtam így a példát, mert én is így kaptam, és a már meglévő mappaszerkezetet nem helyezgetném át, de ha példa szerint a /home alatt van a share akkor az kinek a home-jának számít? Tehát a force user -hez kit írjak? root? vagy azokat a user-eket akikkel meg van osztva?
-
petersonal
tag
-
God Vazzeg
veterán
Lehet akkor is, csak a "force user" kell a saját felhasználójára. Nekem így megy, mindenki elér mindent

petersonal:
így próbáld:
[share]
available = yes
path = /home/username/share
force user = felhasználóneved (mivel a te home-odba van)
read only = no
browsable = yes
public = yes
writable = yesA többi nem kell.
-
petersonal
tag
Szia!
Köszönöm a választ, de itteni lépésekben amit leírsz, ha jól értem csak a meglévő fájlokra mappákra állítod be a jogokat. Mi garantálja hogy ha újat hoznak létre a most beállított jogok is fognak arra vonatkozni?
edit: teszteltem az újonnan létrehozottak még mindig rossz jogokkal jönnek létre smbd restart nem volt, de emiatt gondolom nem kell -
herdsman12
őstag
Szakszerű magyarázatom nincs, csak saját tapasztalat.
Utólag telepített Firefox nem került be a menübe és a próbálkozással végleg kinyírtam Jessie-t, "spammer" szerint minden javítható, de ahhoz jobban kellene vágnom a kérdést.
Xfce alatt nem tapasztaltam ilyet.
[link]
[link]
Úgy rémlik a fájlkezelője (?) viszont jobban kezelte a lemezképeket. -
petersonal
tag
Szia!
A második rész amit írtál azt értem, de az első kicsit bajos, ilyen mask-os beállítást még nem csináltam, a következő részletet raktam az smb.conf-ba:[share]
available = yes
path = /home/username/share
vaild users = x,y,z
read only = no
browsable = yes
public = yes
writable = yes
create mask = 0770
directory mask = 0770smbd-t restartoltam, nem megy a létrehozott új könyvtár drwxr-sr-x joggal jön létre. Lehet az baj hogy a könyvtár már létezett? Vagy az, hogy chmod-al beállottam 770-s jogot a könyvtárra, és csak utána nyúltam az smb.conf-hoz?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Raspbian alól... Pontosan hogyan? Beraktál egy USB-s kártyaolvasót és arra akartál menteni? Amúgy az rsync elég alap dolog, szerintem csak az elérési út nincs meg alapból. Nézd meg, hogy a tab-ra kiadja-e a parancsot ha elkezded írni. Ha nem, akkor a /bin vagy sbin alól használni a szkriptben.
olivera88: Ha lekapcsoltad a backportsot, akkor szerintem csak fel kellene rakatni a 3.16-ot a csomagkezelőből, majd bebootolni abba, aztán törölni a 4.3-at.
-
spammer
veterán
Backtick helyett ajánlott a $(...) formát használni:
Why is $(...) preferred over `...` (backticks)? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Azt hiszem még Debian6 alatt írtam azt a scriptet, akkor még jó volt.
Mostanában megint aktuális, hogy előveszem a Pi-t akkor majd megnézem ezeket a dolgokat. Elég régen írtam utoljára bash scriptet, kicsit berozsdásodtam azon a téren, meg valami borzasztó a Bash szintaxisa. 
Érdekes, hogy nem találta meg az rsyncet, már pedig azzal másol. Lehet nálad a tényleges elérési utat kellene beadni ott, ahol elkezdi a másolásokat.
Amúgy próbáltad visszaállítani az iso-t?
Bandi8bácsi: az nem probléma, Win10 mellett nekem is azt írja ki, hogy rec. loader. Welcome to the jungle!

-
olivera88
veterán
Köszi szépen.
Jajj hát én az egész elérési utat megadtam ahogy írtad. Most beírtam csak simán hogy ARPEGE , és jó is lett. Amaz az lftp jobb amit előtte ajánlottál? Vagy mi ókból irtad azt először?.Na most ez ütemezem systemd vel v cronal és jó is lesz. A napi 3 alkalmat kellene beállítani neki valahogy. Systemd vel nem tudom, habár lehet h működik úgy is ahogy gondolom, az execstart után megadok 3 időpontot 9:00, 11:30, 16:35 -
Fenyő
őstag
-
King Unique
titán
Ha csak 1 db Linux van, akkor EasyBCD-vel könnyen hozzá lehet adni a Windows Boot Manager listájához és az majd berántja.
Nálam is így van fent a Mint.
Persze ehhez először le kéne cserélni a Grub-ot a WBM-re. Win10 telepítőt bebootolva kéne helyreállítani az MBR-t [link]. De, ha UEFI és GPT, akkor van ahhoz is külön leírás! -
King Unique
titán
Külön-külön használhatsz a két rendszeren, amit akarsz. De, ha olyan titkosítás kell, ami átjárható a kettő között, akkor a helyi megoldások inkább kizárva. Linux alatt nekem még Bitlocker maghajtóhoz nem sikerült hozzáférnem, hiába vannak rá elvileg régebbi leírások a neten...[link], [link]. A LUKS által titkosított partíciók hozzáférése megint problémás, amit fentebb is tesztelgettem. Tehát marad a TrueCrypt fork, az új VeraCrypt.
Valamint Windows esetében a linkben is lévő 2 db ExtFS driver alapból nem tud LVM-et kezelni. Arra csak a fizetős verziók képesek, mint pl. a Paragon ExtFS for Windows Professional.
-
cigam
titán
Szokták volt mondani, isten malmai lassan őrölnek. Ezt a hibát már 2014 decemberében bejelentették, és csak 2015 novemberében ismerték el:
Thanks for the bug report. We have a few limitations here. Normal users cannot change their name without root rights, but should be able to change other details as long as they provide a password. I'll dig into why this isn't working and what other detection is needed.Changed in mugshot:
status: New → Confirmed
importance: Undecided → MediumAmíg megoldják ezt, addig annyi a megoldás, hogy az user-t berakom a sudo csoportba. Kilépek, belépek, és voilá, elfogadja az adott user jelszavát, érvényre lépnek a módosítások. Kiveszem az user-t a sudo csoportból kilépek, belépek. Kész.
A magyar verziónak hol lehetne utána nézni?
-
lev258
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vírusirtó topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Projektor topic
- Disney+
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- ÖNERŐ NÉLKÜL, 12 RÉSZLETRE ELITRO PC BANKMENTES KAMATMENTES RÉSZLETFIZETÉS
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nálam is így van fent a Mint.

CPT.Pirk