Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gigabytman

tag

Szebb napot "(L.)Mint" nekem van.

Asztali gép: W10 + L. Mint 21.1 Cin.
    W10: 1db SSd(rendszer) + 2HDD(adatok. NTFS) UEFI, GPT, No secure boot, gyors rendszer indítás kikapcs.

L.Mint 21.1 : 1db SSD(rendszer) + 1db HDD(adatok EXT-4)
    A linuxot úgy telepítettem, hogy csak az az 1db SSD volt Enable a BIOS-ban amire települt. Utána hozzáadtam a csak linuxnak szánt adat HDD-t, EXT-4+beállítva, hogy rendszer induláskor automatikusan csatolódik. Tökéletes működés volt. Alapértelmezetten a W10 -et használom, munkagép otthonról céges szoftverek, VPN stb. Vagy F12 bootválsztó és akkor linux, nincs Grub OP-rendszer választás.

CPU csere történt: i3-10100F i5-10600-ra, és kikerült a dedikált VGA (Nvidia, zárt driverrel), így most a 10600-ban lévő UHD-630 dolgozik. A winben probléma nélkül történt meg a váltás, tökéletesen működik.
    A linuxot eleve újra akartam telepíteni a változások miatt:
    A pendriveról elindítottam a telepítést :
    majd megjelent ez:
    majd ez:
    nem tudtam mit csináljak, nem tudtam ESC-pel kilépni, a PC-t csak a főkapcsolóval tudtam leállítani. Akkor ez fogadott:
    Újra bekonfigoltam a BIOS-t. Ismételt próbálkozás a telepítésre szintén ezek a képek fogadtak.
    Mivel volt elérhető frissebb BIOS, azt is frissítettem. Ismét próbálkozás...kudarc.
    Még szerencse, hogy a windows működik.

Mit kellene tenni, hogy a linuxot újra tudjam telepíteni :F

Új hozzászólás Aktív témák