Új hozzászólás Aktív témák

• vidap90

friss újonc

Ubuntu 18.04.4 LTS

Szervusztok!

Bölcsészként nagy fába vágtam a fejszémet. Magyarán átállok Ubuntura és erre telepítem a tovább tanuláshoz szükséges programokat.
    Mivel földrajz-töri szakos tanár vagyok így nem elég dohos könyveket olvasgatnom, hanem térinformatikai szoftvereket is le kell töltenem. Leginkább egyet a QGIS-t. El kezdtem telepítési videókat nézni róla, amelyek informatívnak bizonyultak mert szembesítettek saját tudatlanságommal. A Spotify-t és az openVPN-t sikerült terminálból telepíteni, de itt valami sokkal bonyolultabb dolog lakozik a mélyben. A probléma lényege: nem hogy angolul de még magyarul sem beszélem a számtech nyelvét. Olvastam a telepítési útmutatót értek is angolul de azok a szavak nem azt jelentik mint amit a szótárak írnak. Hogyne, hiszen szakmai nyelv.

Mindenféle dolgot beírtam a terminálba, meg letöltöttem az Ubuntumhoz javasolt dolgot: qgis-latest-ltr-tar.bz2
    meg telepítettem és engedélyeztem ilyet hogy: qgsrepo (A simple QGIS repository generator written in Rust)
    De lépésről-lépésre, hülye-biztos, nem fekete öves informatikus leírást nem találtam.

Tud valaki segíteni?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés