Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62418) Shyciii válasza CPT.Pirk (#62416) üzenetére


Shyciii
veterán

CPT.Pirk

Virtualbox alá felraktam az ArcoLinuxD + KDE desktop + hang + bluetooth + printer drivers. Programokat nem. Így lett 387MB. De ugye semmi program nincs, és eléggé puritán így, bár meg kell hagyni még így is sokkal látvnyosabb a KDE mint mondjuk a következő teszt alanya

Aztán jött az XFCE4 ugyanígy, és lett 241MB. Viszont...valami borzalmasan néz ki alapból az XFCE. Ha az ArcolinuxB változatban is így jelent volna meg, akkor sikítva dobtam volna el. Nem véletlen hogy ezen az Arco, és Manjaro is sok mindent rátesz, hogy kinézzen valahogy.
Amúgyis bár rendesen belaktam a módosított XFCE-t, de kezd kicsit kilenni vele a hócipőm, mert pl lockscreen se működik, pedig nálam ez alap lenne. Fórumok tele vannak ezzel a gonddal. Sok mindent leírnak, miket tegyenek fel, de nálam ezek nem működnek, úgyhogy valszeg menni fog, és rájövök végre, hogy pure Arch telepítésnél miért nem megy a wifi. Mi hiányzik a telepítésből, vagy inkább milyen driver, mert Atheros-t hiába ismeri, és beazonosítja ath10-ként, valahogy a live-ról bootoláskor működik, miután kész a telepítés már nem.

ubyegon2

Esküszöm csak a kíváncsiság vezérelt. Gondoltam kipróbálom a szinte pure Archot Arco kiadásban. Sejtettem hogy kevés lesz, de 66MB-ra azért nem számítottam. Ez valami borzalmasan kevés :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.