Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lacc

aktív tag

válasz core i7 #62052 üzenetére

MX Linux 17. - Sok az előre telepített program, az én régi HP 840 G1-es gépemen gyorsabb volt, mint a Linux Mint, vagy a Manjaro (XFCE kiadása). UEFI-Legacy problémát simán tudtam a live-usb-n lévő boot repair programmal javítani GUI alatt. (Terminál mániásként nem is kellett használnom a termintált).

Sebesség terén rávert a többiekre, de ez annak is köszönhető, hogy dinamikusan tölt be. Nem pedig, hirtelen egyszerre adja be az egész desktopot, hogy használd. Nálam az volt, hogy tudtam a menüből már programot indítani, mi alatt a Conky még nem töltött be 100%-osan.
    Nagyon jó a média codec támogatása, amit alapból biztosít, sok repository van, így nagyon sok programot tudsz telepíteni. Nem hiába lett nagyon népszerű.

Puding próbája az evés, érdemes kipróbálni.

Hátránya, az, hogy régi kernelt használ ami nem támogatja sem a Ryzen APU-kat, illetve az Intel-es mikrókod frissíŧéseket sem tartalmazza a spectre és meltdown ellen - ennek is köszönhető, hogy gyors. (Na meg a rengeteg app, ami lehet előny és hátrány is, ez már szubjektív)

Új hozzászólás Aktív témák