Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz Frawly #59451 üzenetére

Ezzel az old Debiannal teljesen sírba kergeted az embereket. Ezer éve nem catalystot használ az sem, de nyíltan meg kell mondani, hogy az, hogy nem friss csomagokból áll, konkrétan így félrevezető. Nem rolling rendszerű, de a gépek 99%-a pedig nem az éppen csúcskategóriás friss hardverrel van felszerelve, aminél ez okozhatna gondot.
    Persze, ha valami frissebb kell, akkor már itt is elég nehéz átlegózni a frissebb csomagokat az instable, etc. repokból, de meg lehet oldani.

Én 5 éve az akkori gépemmel kizárólag a Debian vonalas rendszereket tudtam elindítani, igaz kínlódni kellett a zárt ATI driver miatt, de a többi vonalon semmi nem volt, itt legalább szoftveres render módban volt képem a monitoron, máshol megkaptam a black screeent és szevasz.
    Azóta is egy átlag hw környezetem van, használom 5 éve a Mint-et minden gond nélkül, még a Debian 8-at is két évembe telt, mire meg tudtam ölni a repok keverésével, de akkor jött ki a 9-es, így már nem kellett felélesztenem.

Őszintén mondom, ez a legnagyobb baromság, állandóan azt nyomni, hogy a Debian régi csomagokkal dolgozik és emiatt mennyivel jobb a rolling rendszer. Szinte minden gépen érdemesebb Debia/Ubuntu vonalat használni a nem hozzáértőnek, ha valami most kijövő csúcs VGA-t vesz valaki mondjuk, akkor lehet gondban.

Még hogy catalystot használ a Debian... :D kora reggel ilyet olvasni, még a kávét is kiköptem, mikor láttam.

Páran persze cáfoljátok, de elég logikusnak tűnik, hogy melyik rendszert alapul véve lehet egy stabil kezdőknek való rendszert összerakni. A tökéletes recept, végy egy atomstabil Debiant, várd meg amíg az Ubuntu összerak egy kezdőbarát disztrót és abból rakj össze kapkodás nélkül egy totál kezdőbarát és totál stabil out of box rendszert. Így született a Linux Mint, hála a kánonosok hebrencskedésének. :D

(#59452) Bici

Mondd a Winről épp áttérőnek, hogy inkább telepítsen pure Archot vagy Debiant netinstallal. ;)

Ezt a catalystot ne emlegesd már, nézzünk bele az AtiHowTo lapra a debianwikiben, szó se esik catalystról. A kollégának fogalma sincs a Debianról.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés