Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
válasz Anakin007 #5356 üzenetére
Amikor először elindítottam az ubuntut, egyből megjelent egy buborék fent, hogy van egy eszköz, a videokártya, amihez zárt-forráskódú a driver. Azt telepítettem. Minden rendben volt, a felbontás, a színmélység, még a 3D is. Egyedül a videók sz@rok. Amúgy amit felrakott annak nem kellene teljesen kompatibilisnek lennie? Ha már egyszer felismerte, hogy mi ez, azonosította a típusát, megtalálta a drivert, telepítette... nem értem !!
Windows alatt sosem volt ilyen.
Megnéztem a gyártó honlapját, nem találtam a kártyámhoz illő drivert. Pontosabban találtam egyet, de az csak Radeon HD 2400 volt, az enyém meg Mobility Radeon HD 2400 XT. Voltak Mobility Radeon driverek is, de az enyém nem volt köztük. Azért megpróbáltam, felraktam, amit találtam (nem volt readme, csak egyetlen .run fájl). Újraindítás után miután bejelentkeztem csak egy nagy fehér semmi volt a képernyőm, meg az egér volt ott, semmi más. Csökkentett GNOME alatt kellett visszaállítanom az eredetit.
A módosításoktól amiket eddig csináltam egy hozzá értő valószínűleg a fejét fogná, és levegő után kapkodna. Már 14 backupom van a xorg.conf-ból.
Suse alatt nem volt ilyen gond a videokártyával, még a driver telepítése előtt sem, ott csak a felbontást és a színmélységet kellett állítani. De ott nem volt wlan. Itt van.
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- OLED TV topic
- Diablo IV
- Milyen TV-t vegyek?
- Automata kávégépek
- Call of Duty: Black Ops 6
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 2 ESZKÖZ 1 ÁRÁÉRT VASÁRNAP ÉJFÉLIG - NOD32, Internet Security, ESET termékek hivatalos forgalmazója
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest