Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Atti1112

aktív tag

Sziasztok ! Egy olyan kérdésem lenne : Feltettem egy üres vinyóra egy linuxot. Az ugye készített egy ext3 vagy ilyesmi file rendszert. Ezután meguntam a linuxot (minden bonyolultabb mint windows alatt, sokkal több egérkattal lehet megoldani pofon egyszerű dolgokat ) és vissza akartam tenni a vinyót sima ntfs file rendszerre (é).
    Bebootoltam a gépet win98 indító floppyról (!) és Fdiskkel megküldtem a vinyót, majd jött egy format c: /u , ezután egy partition magic-es 0-ázás történt.Ezután kivettem a kisfloppyt majd balhéból kipróbáltam mit tesz a gép.Bekapcs ,majd ugye azt kellett volna kiírnia hogy vinyóról nem tud bootolni és tegyek be egy indító lemezt.Erre kiírja : Grub loading ,Error 22.
    Mindezt formázás stb. ,fentebb leírt dolgok után.Kérdésem : hogyan lehet egy huszárvágással elintézni a linux Grubját ? Másszóval az MBR teljes kinullázását ? Kipróbáltam azt is ,hogy XP-vel írom felül a vinyót és telepítéskor az majd kigyomlálja a Grub-ot, de nem sikerült.
    XP felment, de újraindításnál megint ott volt a grub error és csak reset után jött be az XP.
    Ezt minden újraindításnál eljátszotta.
    Lehet hogy van erre egy grub ölő progi ? :)
    Segítsetek légyszi.

Új hozzászólás Aktív témák