Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Pitterix: Gyógytorna
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimmy399
senior tag
válasz
guftabi96
üzenetére
Helló!
"3 másik gép csatlakozik még ezen kívül a routeremre.
Mindegyiken Windows van (10).
Tudok-e itt a linuxon belül létrehozni egy olyan mappát, amit el tudnak érni a Windowsos gépek hálózaton keresztül?"Persze, hogy tudsz, a samba a te barátod. Nekem is így van, linux/windows alól is elérem a másik gépet hálózaton keresztül authentikációval, fájlrendszertől függetlenül.
A korábbi kérdésedre, hogy melyik linux a legjobb... nehéz kérdés. Régi géped van, erre egy olyan linuxot lenne érdemes telepíteni, amiben te szabod meg aprólékosan, hogy mire lenne szükséged. Viszont mivel a kezdő fórumba írtál, így gondolom nem vagy annyira otthon a témában (még én se annyira azért) .
Amit én javasolnék az az Arch linux, de szerintem ez abszolút nem kezdőknek szánt disztribúció. De szerintem az egyik legjobban testre szabható terjesztés. A telepítés csupán egy alap rendszert tesz fel, kb 1,2 giga méretben. Ez teljesen alaprendszer, csak konzolod van, és ezután építgethetsz rá mindent, amit szeretnél.
Nekem boot után kb 160 MB ram-ot eszik a rendszer, de ez ilyen nagyon alap grafikus felület, bár tény, hogy lehet ennél még puritánabb is. Ja a gép azért nem egy őskövület, egy AMD A8-5600K (3,6 Ghz, 4 szál, 4 GB ram, SSD)...
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Az Intel szerint sokáig marad velünk az Intel 18A node
- Android játékok topikja
- Path of Exile (ARPG)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco F7 – bajnokesélyes
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Automobilista 2
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3618,96% Akksi
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M PRO i5 9600K 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB NZXT Source 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

CPT.Pirk