- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
Sziasztok!
Megint itt zargatlak titeket, 6 év után.
Az a helyzet, hogy van anyámnak egy ismerőse, akinek a Windows XP-je rájött, hogy kalózkodás áldozatául esett és ezért nem engedi be (???) a felhasználót. Gondolom a támogatási idő megszűnte miatt az sem segítene, ha megpróbálnám a mi régi OEM XP-kent aktiválni rajta, így jött az ötlet, hogy menjen rá Linux. Viszont a gondom az, hogy egy olyan felhasználóról beszélünk, aki abban sem volt biztos, hogy milyen Windows verzió fut a gépén. Tehát egy nagyon a felhasználó keze alá dolgozó, átlátható rendszer kellene, ami lehetőleg akkor sem okoz majd az XP után gondot, mikor esetleg az ISP-től mennek beállítani a netet vagy hasonló ÉS egy lehetőleg olyan gépigénnyel rendelkező asztali környezettel rendelkezik, ami egy Firefox/Opera/Vivaldi/Chrome mellett nem dönti be a rendszert. Fontos lenne az is, hogy esetleg régebbi nyomtatók (nem tudom, van-e) csatlakoztatása se jelentsen gondot, illetve a későbbi problémák elkerülése végett a Skype is normálisan képes legyen rajta futni (nem tudom, hogy használják-e). Ha minden igaz, akkor gondolom a WLM korszak letűnt, szóval van sansza, hogy azt nem használják és nem kell a kis rózsaszín madár messengerrel vacakolnom.
Nagyon fontos lenne ezek mellett az is, hogy magyar nyelven jól dokumentált legyen a rendszer, hátha volna esély rá, hogy segítségnyújtás nélkül, puszta utánaolvasással is sikerülne kisebb gondokat megoldani.
Ezeken felül az már csak ráadás volna, ha megoldható volna, hogy rendszerindításkor ne kérjen jelszót, csak szoftver telepítéskor.
Egyelőre én egy openSUSE + Xfce (MacOSX-esre faragva) és Ubuntu + Mate (klasszikus Ubuntus-ra alakítva) megoldásokban gondolkoztam. Az openSUSE régi, beteljesületlen szerelmem, de csak a 9.x verzióhoz van könyvem, amit oda tudnék adni, míg az Ubuntuhoz ahogy néztem, elég korrekt leírások vannak online is (bár nem tudom, hogy azok mennyire kötik magukat a Unity használathoz navigációsegítés során).
Köszi előre is a segítséget!
u.i.: A hardverről egyelőre semmit nem tudok. Az XP-ből (és az üllői XP-s gépek trendjéből) ítélve valami 2003 körüli Athlon-os cuccra számítok, VGA pedig legrosszabb esetben is minimum FX5600 lesz, mert az még akad itthon. Szóval elvileg a legrégebbi GPU driver 2013-as lehet majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó egy XMG P406 laptop
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest