Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mzx

senior tag

válasz Lacpac #25768 üzenetére

"Hogyan lehet biztonsági mentést csinálni a rendszerről?"

Kendek írt egy (állítólag) bevált scriptet, esetleg privizz rá. Én nem teszteltem még egyébként, de örül, ha mások igénybeveszik. (Nagyon kezdőnek tartom magam, nem merek biztonsági scriptekkel kísérletezni, csak ha lesz hozzá elég kapacitásom hdd-ben, vagy másban, hogy több disztrót is kipróbáljak.) Kendek-et nagyon alapos, megbízható és lelkes tagnak tartom.

"Hagytam 70GBszabad helyet, telepítéskor nem tudtam csatolni /data -nak, hogyan lehet ezt utólag megcsinálni?"

A napokban épp itt szerencsétlenkedtem fstab-bal, pedig segítettek nekem, bár végülis összejött. Úgy tűnik számomra, h az fstab egy megoldás erre.

"Hogyan tudom megnézni mennyi szabad hely van a merevlemezen"

Pl a gparted app-pal.

(#25780) Syl :

Tetszik. :D Viszont az usb vinyódnak tervezek küldeni pár szem negrócukrot. (Hááát, egylőre arra legalább telik nekem. ;) )
    Egyébként ahogy utána olvastam a nas-nak, úgy fest, az olcsóbb nas-ok töredék áron kaphatóak egy komolyabb serveréhez képes, nemde? Szóval megéri, úgy látom, csak egy kis tőke kell hozzá, és praktikusnak is tűnik, valamint hosszútávon rezsicsökkentő. :)

(#25776) ubyegon2 :

Ami off témánk és reakcióm, linkelem inkább.

Új hozzászólás Aktív témák