Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Romvr

őstag

Sziasztok,

A napokban próbálgattam a Linux disztrókat de valahogy egyik se volt teljesen tökéletes. Röviden elmondom a problémákat hátha valaki tud ajánlani egy jó disztrót.
    Egy laptopra szeretném tenni amiben AMD A6 APU van, Broadcom Wifi, SSD és 8 giga ram.

Amit próbáltam:
    - Ubuntu 13:10: Üresjáratban is 10-20%-on terheli a procit ami miatt a ventilátor sikolt megállás nélkül. Amúgy elsőre felismert minden perifériát, gyors és átlátható, szinte tökéletes lenne.

- Linux Mint 15 (Cinnamon): Látja hogy van egy Wifi a gépben, de nem képes a driverét feltenni. Ezzel el is lőtte magát

- Elementary OS: Ő a VGA driverrel nincs kibékülve, a képernyő 20 perc használat után csíkokká ugrik. Feltettem az "Unstable" változatot is, az már nem csinált ilyet, de cserébe úgy pörgette a ventilátort mint egy őrült. Szinte lebegett a gép az asztal fölött :)

- Pear OS8: Ventilátor gondok és hatalmas akadások ablakok mozgatásánál, méretezésénél

- Kubuntu: Nincs Wifi, nem is tudtam telepíteni

Ma még bepróbálkozom egy Lubuntuval aztán marad a Windows 8.1 ha nem hozza az elvárásokat.

Amúgy ami a célom lenne a Linux-al:

- Gyors (akadásmentes)
    - Pihekönnyű (kis helyet foglal és kevés erőforrást használ)
    - Kompatibilis (minden fájlrendszert kezel, minden eszközt felismer és használ)
    - Akku barát (Tudja legalább a Windows 8.1 alatti 4-5 órát Wifi és internet mellett a laptopom)

Ha ezt tudja akkor már mindent tud ami nekem kell. Van ilyen disztró?

Üdv,

Romvr

szerk: Amúgy a felsoroltak közül eddig az elementary OS tetszett a legjobban felhasználói felület és "eyecandy" szempontjából. Meg úgy használhatónak is tűnt.

Új hozzászólás Aktív témák