Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mrcrnl

tag

Üdv mindenkinek!

Az egyik munkahelyemen céges adatok mélytörlésével foglalkozom. A célra 2 speciális szoftvert használok a megrendelő igénye (és pénztárcája) szerint. Esetenként több száz gépet (HDD-t) kell egyszerre törölnöm. Jelenleg DBAN-nal kell dolgoznom. Többnyire CD-ről futtatom, de nem mindig van optikai meghajtó, ilyenkor pendrive-ról futtatom. De sokszor előfordul, hogy nem csak 20-30 HDD-t kell törölnöm, hanem több százat. Ezért lenne jó, ha egy szerveren futna a DBAN, és akkor PXE boot-tal egy 24-es switch-en keresztül tudnék dolgozni. Találtam több angol nyelvű leírást (pl: [link]), de mivel sem az angol tudásom, sem a linux ismeretem nem elég a megvalósításhoz, még nem éreztem elég önbizalmat a nekikezdéshez. Szóval ehhez szeretnék segítséget, főleg szájbarágósan kérni. A DBAN-nak friss verzióját (2.2.6) kell használnom, mert így 46-52 perc alatt végez egy 40 gigás vincsivel, de a régebb verziók (1.0.7) 14-15 óráig törölnek egy ugyan ekkor merevlemezen. Lehetőség szerint valamilyen Ubuntu verzión szeretném futtatni a DBAN-t, mert azt már valamennyire tudom használni, a telepítése nem szokott gondot okozni. A problémám ott kezdődik, hogy nem tudok forráskódból fordítani, telepíteni, és a szoftveres boot szervert konfigurálni. Ez mellett már csak apróság, hogy azt szeretném, a DBAN automatikusan "autonuke" üzemmódban induljon, ne kérjen semmilyen felhasználói beavatkozást.

Ha valaki már csinált ilyet, vagy el tudja magyarázni a hogyant, oktasson ki egy kicsit.
    Köszönöm előre is.

Kornél

Új hozzászólás Aktív témák