Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5051) Classius


Classius
aktív tag

Erre senki? :F

“Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk.” (Steve Jobs) # Lenovo Y580 _ Apple iPhone 7 #

(#5052) baro32


baro32
aktív tag

Szevasztok a mai nap folyamán én is beruháztam egy ilyen ICE BOX OPTIBAY bővítőre a cserét gyorsan meg is oldottam nem nagy ördöngőség szuperül müködik meg minden meglepődve tapasztalom hogy a sata 2-es hdd amit visszaraktam a bővítőkeretben rendesen sata 2-es sebességgel működik tehát felmerül a kérdés hogy megérné-e 1 másik ssd-t venni a keretbe és RAID-be kötni öket.
Tudom a jelenlegi BIOS-ban nincs ilyen lehetőség de talán lessz hozzá módolt bios amivel feloldanák ezt a lehetőséget ugy mint a GPU clock 1000MHz,vagy mint az a 5GHz-es wifi használat.
Csak annyi nem világos még hogy ha nem mozgok a hdd-n ami a keretben van miért nem kapcsol le pihenőbe, pedig az energiaellátás menüben be van állítva ?

HP OMEN 17" i9-13900HX 32GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD

(#5053) Impressa válasza Classius (#5051) üzenetére


Impressa
őstag

Szia!

Érdemes megnézned Itt a videót, így láthatod lépésről lépésre a folyamatot.

Miért szeretnéd újra rakni a rendszert?

Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032

(#5054) Classius válasza Impressa (#5053) üzenetére


Classius
aktív tag

/Az ekezetekert elnezest, telefonrol potyogok/
Valoszinuleg virust kapott (legalabbis erre gyanakszom), egyik naprol a masikra megadta magat a gep, bekapcsolom, iszonyat lassan betolt a talca, aztan kb 10mp-ig tudom hasznalni a gepet, utanna lefagy az egesz. Jobb esetben az egeret tudom mozgatni. Erdekes, hogy csokkentett modban semmi hibat nem produkal, ott kifogastalanul megy minden... Papiron mar virusmentesitettem a gepet, el is fogott parat, de nem tortent semmi valtozas... Probaltam rendszer visszaallitast, de semmit nem valtoztatott... Muszaki boltba nem akarom elcipelni, mert konkretan jelenleg gyalog jarni nincsen penzem, a lapi viszont kene mert fosulin elegge megerzem a hatranyat... Szoval csokkentett modban kimentem a dokumentumaim es ujra akarnam rakni a rendszert, de mivel sosem csinaltam illetve lattammeg ilyet, igy sik hulye vagyok hozza. Ekkor jutott eszembe hogy van ez a gomb, remelem ezzel egy kevesbe nagy muszaki tudassal rendelkezo ember is boldogulni tud.
A videot sajnos majd csak kesobb tudom megnezni, viszont koszonom, hogy valaszoltal :R

“Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk.” (Steve Jobs) # Lenovo Y580 _ Apple iPhone 7 #

(#5055) Mottie válasza Classius (#5054) üzenetére


Mottie
őstag

Ha gyári windowssal vetted akkor pofon egyszerű: Kikapcsolod, majd megnyomod az említett gombot és követed az utasításokat. Ha nem így tettél akkor előbb működésbe kell(ett volna) hozni.

Be Victorious!

(#5056) nbware válasza Classius (#5054) üzenetére


nbware
senior tag

Ha csökkentett módban nem tapasztalsz ilyet, akkor az tök jó, mert csak akkor indul el a program, amikor rendesen belépsz. Csökkentett módban nézd meg miket indít el a program: start menü - msconfig -ra keress rá, majd enter. Be kell jönnie egy űrlapnak és ott egy kell lennie egy automatikus indítás fülnek. Na ott vett ki a pipákat minden elől először és úgy bootolj be rendesen. Ha így nem megy, akkor szerencséd van, mert a listában indul el valahol. Ha ilyenkor is csinálja, akkor pech, mert az egész rendszer fertőzött. Még ha le is mented a dokumentumokat, simán lehet közte a vírus, így amikor visszateszed a jó rendszerre, esetleg újból meg is fertőzheted. Ebben az esetben mindenképp keress valaki hozzáértőt, aki segít!

Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7

(#5057) icons válasza Baaraanz (#5050) üzenetére


icons
addikt

Sajnos igen. Elég nehéz az efféle elváltozásoknál egyértelműen elválasztani a betegséget és a megfelelő működést, a zárójelek, idézőjelek és mondat végi írásjelek gyakori használata általában a tünetek felé tolják el a mérleg nyelvét!

(#5058) Impressa válasza Classius (#5054) üzenetére


Impressa
őstag

A vírus sosem jó, de amit a többiek előttem írt/írtak módszerrel nem megy, akkor marad a recovery gomb.
De ha van lehetőséged külső meghajtóként használni egy másik gépben, és lefuttatni a vírusírtót, akkor lehet megúszod az újratelepítést. :)

Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032

(#5059) bacus válasza Classius (#5054) üzenetére


bacus
őstag

most virusirtok egy ilyen gépet, az elmúlt két napban 2x telepitették újra, most feladták, idehozták

Hiren's BootCD-t ismered? Én arról bootoltam be, most megy a virusirtás, minden exe -t megfertőző, hagyományos fájlhozzáfűzős virusnak tűnik. w32 tenga ..

Ugyanezt produkálja a gép mint a tied..

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#5060) Classius válasza bacus (#5059) üzenetére


Classius
aktív tag

NA. Most az van, hogy ajánlották a Vipre Rescue nevű vírusírtót, így ezt csökkentett módban letöltöttem és el is indítottam, letisztította az összes vírust, 14-et talált. Ezután normál módban futtatva semmi változást nem tapasztaltam (ugyanúgy befagyott indítás után 7-10 mp eltelte után...) így csökkentett módban elindítottam egy rendszervisszaállítást, ami után bebírtam bootolni de kb 5perc után ugyancsak lefagyott. Nem értem, hogy van ez, hisz rendszer visszaállítással egyúttal a vírusok is visszakerültek, szóval nem igazán értem, hogy most miért bírta ki kb 5percig... A lényeg, hogy kihasználva ezt a pár percet nbware által javasolt módszerből kiindulva nem engedtem, hogy elindítsa bootoláskor az ESET antivirust, plusz mindent ami nélkülözhető volt, a netet is letiltottam külön. Ezután nyomtam egy restartot, boot után pedig az a helyzet állt elő, hogy betöltött minden okésan, mintha semmi baj nem lenne, viszont ha megnyitottam valami igényesebb programot, akkor azonnal befagyott. Közben beugrott egy valami, mégpedig hogy a problémák jelentkezése előtt kb 1 héttel mit telepítettem (igen, warez volt), így azt gyanusítottam meg ezzel az egész kalamajkával. A lényeg hogy ez a valami még mindig a gépemen volt, uninnstálni viszont nem tudtam, mert már egyszer uninnstáltam (még mielőtt jelentkeztek volna a tünetek), de a rendszer visszaállításnál visszakerült a rendszerbe, de törölni meg nem engedi,... ( Igen szerintem is vicces, most fel van telepítve, meg nem is :D ). Érdekes, hogy konkrétan akármit indítottam el, egyből lefagyott a gép, (még a vezérlőpultat sem tudtam megnyitni), de a már említett Vipre Rescue nevű program láss csodát bár lassabban futott, de elindult, szóval végre normál módban is letudtam futtatni egy vírusírtót. Úgy vettem észre, ez a progi tényleg legyilkolja őket, nem nagyon szarozik. Miután lefutott, újrainditottam a gépet csökkentett módban és visszavettem a bootnál automatikusan induló programokat, majd normál módban láss csodát, betöltött, és most is így írok ide, úgylátszik minden oké, de mivel még a (szerintem) fertőzést elindító program a rendszerben van, így feltelepítem újra dvd-ről az egészet, és utánna letudom majd unninstálni végre. Ha ezzel megvoltam azonnal ráeresztem a rendszerre a Vipre Rescue-t, utánna egy ESET teljes rendszer vizsgálat. Remélem végre magam mögött tudhatom ezt az egészet. Szóval most feltelepítem azt, aminek konkrétan mindent köszönhetek, mert másképp nemigen tudom eltávolítani.
Remélem nem volt valami hosszú... :DD

“Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk.” (Steve Jobs) # Lenovo Y580 _ Apple iPhone 7 #

(#5061) slayer93 válasza Classius (#5060) üzenetére


slayer93
tag

Én a helyedben újra tenném a rendszert teljesen. Nem szaroznék. Minden töröl és adjad neki. A dokumentumokat meg átmenteném és ráengednék vagy vírus irtót úgy talán már nem lenne fertőzött. :D

"Ne próbáld, hanem csináld meg"~ egyik kedves volt Tanárom :)

(#5062) Classius válasza slayer93 (#5061) üzenetére


Classius
aktív tag

Valóban az lenne a legjobb megoldás, de ezt akarom elkerülni is egyben, mert én magam nem tudom megcsinálni, fizetni pedig nem szeretnék érte. Közben lesikerült végre törölnöm ami szerintem a gondot okozta, megy a vírusirtó is, remélem most már minden rendben lesz.

“Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk.” (Steve Jobs) # Lenovo Y580 _ Apple iPhone 7 #

(#5063) slayer93 válasza Classius (#5062) üzenetére


slayer93
tag

Mondjuk az másabb ha az ember nem ért hozzá. :/
Remélem végre megoldottad és végre élvezheted a gépet :D

"Ne próbáld, hanem csináld meg"~ egyik kedves volt Tanárom :)

(#5064) Impressa válasza Classius (#5062) üzenetére


Impressa
őstag

Nagy nehézségek árán, de kimondhatjuk révbe értél, és még újratelepítened sem kellett. :C

Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032

(#5065) RobinHD


RobinHD
tag

Nos mien következtetést vonhatunk le Classius esetéből?!

Használjuk SSD-t (normál vagy msata) rendszer meghajtónak, ezeken csak a rendszert és a telepített programokat tároljuk, emellett használjuk a gyári HDD-t adattárnak amin vannak a személyes dolgaink, dokumentumok, filmek, zenék, képek, stb.
Használjuk a norton 360 vírusirtót, a vírusfenyegetések elkerülése érdekében (saját tapasztalatom alapján nyilatkozom: lekopogom, mióta norton használok nem eset áldozatul a gépem vírusnak)

ha mégis beütne a krakk és vírusos lenne a gépünk, akk egyszerűen újra rakjuk a gépünket 5 perc alatt, és a HDD-t amin az adataink vannak nortonnal leellenőrizzük a friss rendszeren

Privátra illik válaszolni! :)

(#5066) bacus válasza RobinHD (#5065) üzenetére


bacus
őstag

Nézd én 10 éve nem használok virusirtót, csak online virusellenőrzést nagyon ritkán a virustotal.com -on.
Nincs virusom. Továbbmegyek, sok helyen látok el rendszergazdai feladatokat és a legtöbb helyen a kliens gépeken nincs virusirtó, és nincs virus.

Ez nem lehet mázli, igy a szerintem nem a norton vagy bármelyik virusirtó amitől nem lesz virusod. Ellenben szépen ad egy hamis biztonságérzetet.

Az én trükköm egyszerü, nincs IE böngészés, kicsit sem :), nincs rendszergazdai jogosultság (vistától, ez az alapértelmezett), böngésző nem futhat rendszergazdai jogkörrel, saját levelezőszerver, ahol a bejövő levelek átesnek virusellenőrzésen, nincs warez, ha mégis muszáj, akkor az virtuális gépben, aminél a hdd változások eldobásra kerülnek. Kulcs legenerál, felir, majd virtuál gép már nem kell.

Néha érdemes egy teljes image mentés a rendszerről. Van ingyenes is, pl. driveimage XML. Adatokat 3 helyen tárolni, automatikus mentéssel. (a kézi mindig elmarad..)

Ha mégis beüt a "krakk", ami igy nem igazán fog, akkor
1. safe mód boot, autorun futtatása (sysinternals.com), minden gyanus process letiltása..
ha ezek után is elindul valami virus, vagy gebasz van, nem lehet kilőni task managerrel, akkor az olvasási jog letiltása ntfs fájlrendszernél a systemnek, restart után nem fog futni :)
2. még mindig nem jó, hiren's Boot CD boot, majd virusirtás (természetesen előtte virusirtó frissités online)
3. (idáig még sosem jutottam el virus miatt, kizárólag hdd csere miatt), imageből visszaállni

xp esetén, ha a felhasználó nem volt rendszergazda, akkor általában még restart sem kell, egyszerüen kijelentkezés, rendszergazdaként bejelentkezés (nem kell aggódni, mert a normál user nem tudja elinditani a rendszergazdai fiókban a virust), azonnal sysinternalsos autorun, dialer, trojai, stb letilt, majd kijelentkezés, ez 99%-ban megy távolról is !!, nem kell odamenjek az ügyfélhez. Win7 nél sincs senkinek rendszergazdai jogköre, még jobb mint az xp, de ha rendszergazda, akkor az uacot komolyan kell venni, nem lehet kikapcsolni, és minden egyes kérésre figyelni kell, hogy mi kérte, és ez tutira én kezdeményeztem, ill. sosem futtatni programot már uac kérés után, pl cmd adminként, és úgy elinditani batch fájlt, tilos, vagy totalcommander rendszergazdaként való futtatása, életveszélyes, mert véletlenül is elindithatsz olyan alkalmazást, ami igy kikerüli az uac-t.

Ezen szabályok mellett igazából sima virusirtónak nem lesz dolga, max olyan dolgozik, ami a hálózati forgalmat is monitorozza (pl web oldalak), de ez csak non plus ultra, mert nem fertőzi meg a géped egyébként sem.

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#5067) RobinHD válasza bacus (#5066) üzenetére


RobinHD
tag

köszönjük az élménybeszámolót, én csak egy egyszerű és biztos módot írtam le az olyan esetek elkerülésére mint a Classius esete volt :)
nekem a norton nem egyszer jelzett h vírust talált, xy idegen pendrive-on amikor csatlakoztattam (nem saját pendrive, de ez most nem lényeg) meg én se használok IE böngészésre :D ennyi
és nem kell virtuális rendszer meg isten tudja mivel szarakodni :)
am egyébként én leginkább a két fizikai meghajtós részt tartom fontosabbnak, egyiken a rendszer a programokkal másikon az adatok :)

Privátra illik válaszolni! :)

(#5068) nbware válasza RobinHD (#5067) üzenetére


nbware
senior tag

Nálam is hasonló a helyzet, igaz én egyszerűbben oldottam meg az egészet. A fontos dokumentumok azok mennek fel a felhőbe (skydrive), ami meg olyan, hogy nem szívesen raknám oda, de jó, ha külön megvan, az meg sdkártyán figyel (dokumentumok, képek, videók). Ide tartozik a játékok mentése is. Windows lévén én pl a windows saját tűzfalát és vírusírtóját használom UAC mellett természetesen és simán mehet vele a IE is, bár a chrome nekem jobban bejött eddig.

Én pl kliens gépeken csak windows tűzfalat és avira vírusírtót használom, minden mást kikapcsolok, mivel állandóan telepítgetnek ezt-azt. Ha mégis bekapnának valami vírust, az csak nem kedvez, mivel plusz munka és megfizetik. Nem fogom azért úgy levédeni mások gépét, hogy lófaszt ne tudjon csinálni, csak ha én engedélyezem. Csináljon azt amit akar, de ha bekap egy vírust, azt kőkeményen kifizetik. Legközelebb már nem fog mindent letölteni, mert tudja, az neki pénzbe kerül, ergo nem kell levédenem a gépet, mert maga az ügyfél lesz a védelem :)

Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7

(#5069) bacus válasza nbware (#5068) üzenetére


bacus
őstag

Nekünk más a szerződésünk :) Én átalányt kapok a működő rendszerért. Amig virust irtok addig 1. nem megy a gép, nem működik 2. magamnak csinálok csak munkát, kutya nem fizet érte külön.

Igy nincs telepitgetés engedély nélkül! (Ami viszont előny, kb 5x annyi ügyfelet tudok bevállalni, mint amennyi az időmbe egyébként beleférne, és sokszor van olyan hónap, amikor csak fizetnek én meg kisujjamat nem kell mozditani.., a telepités egy irodában RITKA esemény. Nem vagyunk egyformák)

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#5070) nbware válasza bacus (#5069) üzenetére


nbware
senior tag

Na nem azért mondtam, mintha naponta telepítenék gépeket újra. Kb. évente, ha 2 alkalom van, akkor sokat mondok.

Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7

(#5071) bacus válasza nbware (#5070) üzenetére


bacus
őstag

Tavaly még volt gép win2000-el, ami 12 évet ment el újratelepités nélkül. 20Gigás hdd fele üres volt.

Szokásos programok mentek rajta, office, levelezés, böngészés, abev, könyvelés, nexon bér.. (emiatt lett cserélve.)

A kiszolgáló ugyanaz a 2003 (2004?) ban telepitett SBS2003 (még nem az r2), idén az is 10 (9) éve megy. A mail szerver természetesen nem ez a gép.

Igy gyakran én sem telepítek gépet. :)

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#5072) nbware válasza bacus (#5071) üzenetére


nbware
senior tag

Én azért 4 évente mindenképp újratelepítek minden gépet, már csak a hdd csere végett is. Egy szervert nem engednék eddig futni, én azokat minimum 5 évente lecserélem és frissebb verziót használok (win2008r2, meg most kezdem el bevezetni, ahol csak lehet a win2012öt)

[ Szerkesztve ]

Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7

(#5073) Baaraanz válasza nbware (#5072) üzenetére


Baaraanz
tag

Ez tényleg érdekfeszítő téma, de a ki az űberebb rendszergizda téma tuti idevaló?

I am little pieces / Pieces that were picked up on the way / Imprinted with a purpose / A purpose that's become quite clear today

(#5074) nbware válasza Baaraanz (#5073) üzenetére


nbware
senior tag

Én kérek elnézést :C

Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7

(#5075) Classius


Classius
aktív tag

Hmm lekopogom, úgy néz ki végre vége a kalamajkának, most már minden megfelelően működik. Én mit is vontam le ebből az egészből? Gyakrabban kell csinálnom rendszer mentést külső vinyóra, illetve meg kell tanulnom a rendszert újrarakni, így ha ilyen gondom lesz, legközelebb csak legyalulom majd visszatöltöm a jó állapotba. Az volt itt a bibi jelen esetben, hogy alattomos vírus volt, nem azonnal jelentkezett, hanem napok elteltével csak. Ahogy észrevettem minden boot után kicsit rosszabb állapotot vettem észre, aztán egyszer csak használhatatlanná tette az egész gépet. Végülis sikerült újrarakás nélkül megoldanom ezt az egészet, de bevallom őszintén, magam is nyugodtabb lennék, ha most egy friss rendszer futna a gépen, ki tudja mi maradt meg benne az elmúlt napokból. Rengeteget köszönhetek a fórumnak, külön ennek a topicnak is, köszönöm akik válaszolgattak, írogattak. Nagyon jók vagytok :R
És igen, még mindig meginoghatatlanul tartom magam ahhoz, hogy ez a notebook a piacon levők közül még mindig az egyik legjobb, legalábbis számomra biztos. Minden téren megvagyok vele elégedve, sehol sem hagy bennem hiányérzetet vagy úgymond tüskét :) :)

[ Szerkesztve ]

“Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk.” (Steve Jobs) # Lenovo Y580 _ Apple iPhone 7 #

(#5076) bacus válasza Baaraanz (#5073) üzenetére


bacus
őstag

Szorgalmasan meg is jelöltük off topicként.

Egyébiránt elnézést kérek.

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#5077) Bomc


Bomc
aktív tag

Eddig nem is vettem észre de a windows 8-cal árult y580-ban már a i7 3630-as proci van... mint a y500-ban

(#5078) bacus válasza Bomc (#5077) üzenetére


bacus
őstag

Az újabbakban az van. Én nem win8-al vettem és az van benne.

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#5079) vizirider válasza Bomc (#5077) üzenetére


vizirider
tag

lehetett korábban is választani 3610 - 3630 között :K

Chuck Norrisnak egy medvebőr van a nappalijában. a medve nem döglött, csak nem mer elmenni......

(#5080) Impressa válasza vizirider (#5079) üzenetére


Impressa
őstag

Én tavaly augusztusban vettem, de azt mondták, csak 3610-sel tudják szállítani. Nem bántam meg.:D

Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032

(#5081) vizirider válasza Impressa (#5080) üzenetére


vizirider
tag

nekem meg időm nem volt várni 630-asra, mondjuk nem is igazán érdekelt a dolog, és én sem bántam meg.
a következő szint a Clevo lett volna, de mondjuk GeForce 670-el szerelve az is 330 ropi 675-el még több, ráadásul
aki annyira játékhomoerotikus (hogy finoman mondjam) az úgyis asztali gépet vesz 3 monitorral stb stb........
ha meg kompromisszum, akkor nekem ez elég jó kompromisszumnak tűnik :K
hangsúlyoznám, ez az én saját szubjektív véleményem, nem kell vele egyetérteni ;)

Chuck Norrisnak egy medvebőr van a nappalijában. a medve nem döglött, csak nem mer elmenni......

(#5082) Aryan válasza Bomc (#5077) üzenetére


Aryan
senior tag

Én oprendszer nélkül vettem januárban és i7 3630qm van benne.

(#5083) Impressa válasza vizirider (#5081) üzenetére


Impressa
őstag

Egyetértek veled. Ha mindig megvárnánk a legújabbat, és a legerősebbet soha nem vennék gépet. :DDD

Nekem a mobilitás volt az elsődleges célom, és utána a teljesítmény. :)
Így is 2 hetet kellett várnom, mire megkaptam készlethiány miatt.

Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032

(#5084) Bomc


Bomc
aktív tag

Mintha azt olvastam volna hogy a 3630-ban nincs vga... mert az y500-ban is az van és az sli miatt, de lehet hogy tévedek...

(#5085) Impressa válasza Bomc (#5084) üzenetére


Impressa
őstag

Mindegyikben benne van ( HD 4000 ). Több laposba is szerelnek ilyen procit, és nem mindegyikben van SLI.

Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032

(#5086) masholnap válasza vizirider (#5081) üzenetére


masholnap
senior tag

Clevo-t lehet itthon kapni?

(#5087) tamacsinator


tamacsinator
csendes tag

Sziasztok!
Mikor filmet nézek és vmi gyors mozgás van, egy csík jelenik meg a képernyőn, és olyan mintha a csík két oldalán régebbi és újabb lenne a kép, tehát mintha egy csíkot húzna át a képernyőn és az frissítené. Battlefieldben pedig mikor respawnalok egy ideig feketén villog a kép és mikor megölnek egy pillanatra feketére vált a képernyő, és akkor is feketére vált ha nyoomogatom játék közbe a b-t. Tudnátok segíteni hogy kijavítsam?

(#5088) Bomc


Bomc
aktív tag

Kicsit off leszek, ez az y500 tesztből van, amiben 3630-as i7-es proci van

Sajnos az SLI rendszernek hátránya is van, mely az Nvidia Optimus technológiáját kizárja. Ez röviden annyit tesz, hogy a processzor nem tartalmaz IGP-t (integrált grafikus vezérlő), így kisebb akkumulátor üzemidővel kell számolnunk. Viszont az Nvidia szoftverében akár 1 gombnyomással letiltható a másodlagos VGA, valamint az energiagazdálkodási beállításainak köszönhetően valamelyest kompenzálja az IGP hiányát.

Tehát akkor most hogy van ez? :)

(#5089) RobinHD válasza Bomc (#5088) üzenetére


RobinHD
tag

vagy maga a Lenovo vagy az intel a megrendelés szerint letiltotta az IGP-t a 3630-as esetében amit az Y500-ba szántak/szánnak ez ilyen egyszerű
mert sajna a programozok nem tudták megoldani h összehozzák az SLI-t a processzorba integrált GPU-val :/ :(

Privátra illik válaszolni! :)

(#5090) Impressa válasza Bomc (#5088) üzenetére


Impressa
őstag

Ez tényleg fura, mert az Intel oldalán a processzor specifikációjában írja az IGP.
B verzió az SLI rendszerekhez készült procikat nem látták el IGP-vel, vagy letiltják...... gondolom.

És a cikk

Majd jön erre valaki és elmondja a tutit, mert engem is érdekel, hogy is van ez.

Szerk.: Robin18 közben válaszolt :) lemaradtam

[ Szerkesztve ]

Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032

(#5091) vizirider válasza masholnap (#5086) üzenetére


vizirider
tag

hát ez nézőpont kérdése, nekem az itthon UK-t jelent :B itt meg lehet.
lenovo akkor nagyon drága volt itt, amit vettem azt adták volna 950 fontért, otthon meg kijött valami700 alatt, és mivel pont mentem haza, összekötöttem a kellemest a hasznossal, aztán 2 fontért vettem UK-s madzagot azt hello

Chuck Norrisnak egy medvebőr van a nappalijában. a medve nem döglött, csak nem mer elmenni......

(#5092) Aryan válasza Bomc (#5088) üzenetére


Aryan
senior tag

Biztos van benne hd4000-es vga és megy az optimus is Y580-nál faszán .

(#5093) Bomc válasza Aryan (#5092) üzenetére


Bomc
aktív tag

Te már Win 8-cal vetted?

(#5094) Aryan válasza Bomc (#5093) üzenetére


Aryan
senior tag

Oprendszer nélkül (freedos volt rajta) vásároltam. Egyenlőre win7 home premium x64 van rajta, de lassan win8 pro x64 kerül rá.

(#5095) Bomc


Bomc
aktív tag

Lehet még kapni valahol oprendszer nélkül az y580-ast (i7, FHD)?

(#5096) q2w3 válasza Impressa (#5090) üzenetére


q2w3
senior tag

Valószínűbb hogy le van tiltva, mert ilyen tömeggyártás esetén a letiltás olcsóbbra jön ki, mint egy másikat kivitelezni és még gyártósorra vinni. Legalábbis vgaknál nagyon gyakori a butitás, és pl amd prociknál is van, hogy a selejtes 4 magosokból csinálnak 2 magos processzort.

(#5097) Bomc


Bomc
aktív tag

Valaki ezt már kipróbálta a gépén? (igazából i7-es, FHD-s érdekelne FPS értékkel)

[ Szerkesztve ]

(#5098) Aryan válasza Bomc (#5097) üzenetére


Aryan
senior tag

3068 pontot csinált a notim a játékban. Játékban minden maxon volt illetve a vsync be volt kapcsolva. Min FPS 12, Max FPS 34 volt. I7 3630-as proci,2x4GB/1600-as ram, ssd van a notiban illetve win7 x64 oprendszer. Ami furcsa volt, hogy Turbo Boost nem ment, 2,4Ghz-en ment csak a proci. A noti hálózatról kapta a naftát és nem aksiról illetve Lenovo dinamikus grafikára volt állítva az energiagazdálkodási profil.

(#5099) Aryan


Aryan
senior tag

Turbo Boost-ot hogy lehet életre kelteni? BF3 alatt sem megy gyorsabban a procim 2,4GHZ-nél.

(#5100) vagabor válasza Aryan (#5099) üzenetére


vagabor
aktív tag

Én a kiegyensúlyozott és a lenovo dinamikus grafika között váltogatom ha játszom. Ha nem is megy game de dinamikuson van a cpu akkor is 3200Mhz körül megy. A vga-val más a helyzet, az csak néha vált vel 950-re, ha kiegyensúlyozotton van akkor meg csak néha veszi vissza 400 ill 600Mhz-re. Ez van talán majd jönnek a jobb driverek amik ezt orvosolják.

ASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.