Hirdetés
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Gurulunk, WAZE?!
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Antilhu
tag
Hali!
Nem tudjátok, hogy hol lehet megnézni hogy a gépemben (3000 N200 0769-B8G) 400-as vagy 800-as FireWire van?
Köszi: Antilhu
-
scream24
senior tag
Nagyon szépen köszönöm a segitséget. Lehet még jövök lámáskodni.
Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.
-
Coolby84
tag
sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy akart-e már valaki megoldani rajtam kívül olyat, hogy a kis Lenovo 3000 N200 laptopjára VGA kimeneten LCD tv-t akar kötni, méghozzá nem akárhogy, hanem az lcd natív felbontásán, 1366x768-on, amit, én akárhogy is nézek, de nem ad le a videókari (Intel x3100). hogy tudnám ezt megbuherálni?
hallottam progikról, de nem igazán tudom, hogy működik, meg megbízható-e (pl. Powerstrip.) Ha valakinek van tapasztalata, kérem ossza meg velem. köszi
-
csokolade
tag
válasz Antilhu #2701 üzenetére
én úgy tom, h a 800-asnak teljesen más csatlakozója van
nézd csak...Csokki ...olvadós, ropogós, celofános, mogyorós...
-
asimon
tag
Sziasztok!
Hétvégén feltettem az új 3.03-as biost, haza is vágta a vistámat.
Telepíthettem újra az egész gépet. Rettentően boldog voltam, de nem vettem észre semmi pozitív változást, még talán többet is megy a venti mint eddig.
Nem igaz, hogy nem bírnak csinálni egy normális biost.
Nálatok mi a tapasztalat az új biosról? -
Forchalad
tag
Nekem is működik rendesen. Én úgy érzem mintha picit gyorsabb lenne a gép de lehet csak nekem tűnik így
"Az első pohár után olyannak látod a dolgokat,amilyenek. A második pohár után olyannak látod őket, amilyennek szeretnéd őket. A harmadik pohár után olyannak látod őket, amilyenek valójában." Oscar Wilde
-
Forchalad
tag
válasz csokolade #2708 üzenetére
Hát azt nem hiszem... Vista-n még nem tartunk ott
Amúgy meg amit belinkeltél 2 képernyővédőt azok nagyon jók
[ Szerkesztve ]
"Az első pohár után olyannak látod a dolgokat,amilyenek. A második pohár után olyannak látod őket, amilyennek szeretnéd őket. A harmadik pohár után olyannak látod őket, amilyenek valójában." Oscar Wilde
-
HontiJ.
csendes tag
Sziasztok! Most vettem egy Lenovo 3000 N200-as gépet. A kamerám nem működik sajnos, edig letöltöttem a hozzá szükséges programot. Nem tudom, hogy mit tegyek. Ti tapasztaltatok ilyen problémát? Ha valaki tud segíteni kérem írjon nekem, mert tehetetlen vagyok ezzel kapcsolatban. Köszi
-
tag
Sziasztok!
Ha minden oké ballagásra kapok egy Lenovo 3000 N200 tipusú gépet windows XP oprendszerrel.
a kérdésem: ugyebár van ez a lenovo recovery gomb amivel vissza lehet állítani a gyári állapotot a rejtett partícióról... namost hogy tudom lementeni az eredeti winfost egy lemezre? hogyan tudom lementeni a szervíz partíciót, hogy azt később teljes lemezledörgölés után is vissza tudjam rakni használható formájába?
nameg ha én particion magic-el átállítom a partció méreteket(pl: 40giga a rendszernek, 120 a cuccaimnak) akkor is működni fog e a rendszer visszaállítás annélkül hogy nekem a 120-as partíción adatvesztésem lenne?
vagy hogy lehetne ezeket kivitelezni amiket felsoroltam?Várom a válaszokat... Köszönöm!
Mr. LAN
-
csokolade
tag
válasz HontiJ. #2714 üzenetére
...merthogy nekem nem volt ugye op rendszer a gépen, de pl a skype, meg az msn be tudja kapcsolni a kamerát, hiszen a driver-e fenn van. Sőt a Sajátgépben is van egy USB-s eszköz, a kamera, amivel pl fotót lehet készíteni. Viszont ilyen programom nincs, és nem is tudtam, hogy létezik, nyilván az op rendszerrel telepített gépeken van, ugyanúgy mint pl a windvd. Még próbáld meg a System Update-t, hátha talál vmi uppolható letöltést
Csokki ...olvadós, ropogós, celofános, mogyorós...
-
csokolade
tag
1. Az eredetin winszart úgy tudod lementeni, hogy az R&R-el csinálsz egy system backup-ot. Ekkor az első lemeznek én CD-t adok, az boot lemez lesz, a másodiknak (windóz visszánál a 3.nak is) DVD-t adagolok, és megvan a komplett, installálható rendszer, driverekkel együtt.
2. a szervíz particiót én nem tudom hogyan menthető le, mert az vmi egész más, meg még rejtett is, úgyhogy
3. Ha átparticionálod a gépet, és esetleg a recoveryről újratelepítesz, a R&R MINDEN PARTICIÓT TÖRÖL/FELÜL ÍR, CSAK A GYÁRI ÁLLAPOTOT KÉPES VISSZAÁLLÍTANI, azaz a rejtett service + a windóz. (Érdekes módon pl. a R&R-rel visszaállított rendszer úgy települ, hogy az AHCI mód be van kapcsolva, így nem kell utólag xarakodni vele.)Csokki ...olvadós, ropogós, celofános, mogyorós...
-
csokolade
tag
Az R&R nem ment el semmiféle particióbeállítást, én már próbáltam, sőt úgy is próbáltam, hogy az új winyót ketté bontottam és csak utána akartam a rendszert telepíteni az R&Rről, akkor is felülírta a saját módszerére. Ha a feltelepített rendszer ketté volt bontva, akkor is felülírta. Tök mind1, úgyis az lesz amit ő akar
DVD-re még nem írtam ki, biztos működik, én nemtom.Csokki ...olvadós, ropogós, celofános, mogyorós...
-
csokolade
tag
-
nortol
senior tag
szerezz ghost boot cd-t, oszt leghostolod a c-t ...
és akkor a d-n minden biztonságban lesz visszaghostolás után ... -
tag
válasz csokolade #2718 üzenetére
ohhh jut eszembe!
Az R&R az akkor lementi a Winszart meg a szervíz partíciót is?
tehát új vinyóra ha felteszem akkor minden menni fogh mint előtte?
ja és ezt a telepító lementés ezt legelső bekapcsolás előt? vagy utána is jó?(bocsi a láma kérdésekért csak egy ilyen gépnek már sikerült hazavágni a szervízpartícióját és a gyári szoftveres részét)[ Szerkesztve ]
Mr. LAN
-
tag
ja és ha átparticionálom a vinyót akkor is fog működnbi az Recovery gombos rész?
Mr. LAN
-
htmtimcsi
tag
na megvolt a bios update. eredményei:
bios müxik.
a gép bootol.
mind a win. és a fedora linux müxik.
semmi problémám nem volt eddig.
a hatásait még nem volt időm kitapasztalni. de amint érzek vlmi változást szólok róla. -
csokolade
tag
működés:
- megvettem a vadiúj gépet, otthon szépen bekapcsolom, és elkezdi feltelepíteni a WIN-t (kérdezi hol vagyok, mi a nevem, stb...)
- mikor már 1x 2x újraindult, és nem csinál semmiféle telepítgetést, akkor elindítom a R&R-t és nyomok egy teljes rendszer backupot ***ezt persze akkor is megcsinálhatod, ha már az összes!!! frissítést felraktad (hw+sw)
- bekéri az első lemezt (én cd-t szoktam beadni, lehet h dvd-vel is ugyanúgy megy, nemtom)
- bekéri a következő lemezt (vista esetén még lesz egy 3. is)
- ezzel megvan a bármikor telepíthető teljes rendszer driverekkel együtt.- a recovery gombos rész csak akkor működik, ha 1. gyári oprendszer van, 2. gyári R&R-ről telepítetted az oprendszert. Magyarul, ha külön megvásárolt (vagy másolt, haveroktól, stb...) WIN-t telepítesz, nem fog működni a recovery gombos rész, hiszen nem készít szerviz particiót.
Amik kérdésesek:
1. Mi van akkor, ha külön vásárolt (nem gyárilag telepített) oprendszerre felteszed a R&R programot, és onnan akarsz teljes rendszer backupot csinálni (lehet-e, engedi-e?)
2. Ha végre minden frissítést (HW és SW) felpakoltál, és utána csinálsz teljes backupot, vajon a legutóbbi drivereket menti-e le a lemezekre?Csokki ...olvadós, ropogós, celofános, mogyorós...
-
nortol
senior tag
válasz csokolade #2729 üzenetére
"Magyarul, ha külön megvásárolt (vagy másolt, haveroktól, stb...) WIN-t telepítesz, nem fog működni a recovery gombos rész, hiszen nem készít szerviz particiót."
ez nagy tévedés :-)
tökéletesen működik minden recovery funkció, akár a gyárból, xp-vel kijött változaton :-)
szervízpartíciót is csinál, persze csak akkor, ha a recovery lemezekkel csinálsz egy visszaállítást.
ha ezt egyből azután csinálod, miután megcsináltad a recovery lemezeket, akkor lesz egy, a gyárival mindenben megegyező oprendszered az összes funkcionalításával.én már csak tudom, hiszen egy DOS-os gépet vettem, de ezt jelenleg senki nem tudná bizonyítani :-)
minden tökéletesen működik. -
csokolade
tag
Nem tévedés, mert amit te mondasz, az már egy másik megközelítés.
Neked akkor volt annyi időd, hogy feltetted a WIN-t, feltetted a Lenovo progikat, minden működött, aztán csináltál egy full backup-ot, és az egészet elkezdted előről .
Mindezt csak azért, hogy a Sajátgép - Tulajdonságok ablakban ott legyen a Lenovo logo.... merthogy kb ennyi az előnye, plusz a recovery lemezek és a rejtett partíció a "recovery gombos" megoldáshoz.
Vagy van még más előnye is?
És a recoverys install után kellet-e aktiválni a WIN-t? (én a legális oem verzióra gondolok itt)
Én is DOS-al vettem, de nekem volt XP-Home-om, amit rátettem....(matricával)[ Szerkesztve ]
-
scream24
senior tag
Csumi. Ezekben a cuccokban (300 n200) hol találom a biosban a "tuning menüt"? Mármint ha van ilyen. Vagy nem lehet se a mem idözitésekkel sem a procival vitézkedni?
Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.
-
nortol
senior tag
válasz scream24 #2732 üzenetére
ez nem asztali gép, csak egy laptop :-)
tuningra asztali gépet kell venni :-)))amúgy nem hinném, hogy most az a kérdés, hogy kinek milyen telepítője van, és, hogy azt honnan is szerezte, hanem az, hogy maximálisan kivitelezhető a dolog. ráadásul csak egyszer kell megcsinálni, végig vinni a procedúrát, és utánna semmi különbség nem lesz közte és aközött a lenovós gép között, amelyik alapban xp oprendszerrel jön ki minden extrájával együtt ...
-
scream24
senior tag
Nem is enyém a masina. De azért furcsa, hogy szinte semmit nem lehet állitani a biosba. A kis genyok. Pedig biztos hagytak némi tartalékot a hardverekbe ami kiaknázatlanu elveszik igy a semmibe.
-
Dufresne
addikt
Kedves N200 társak, problémám adódott
Egyszercsak nem jelenít meg képet a D-sub csatin keresztül a gépem...Eddig ment tökéletesen egy 20"-os Samsung tft-n aztán egyszercsak semmi. Megnéztem másik géppel, meg másik laptoppal és azzal megy a monitor, szóval azt kilőttem. Először csak újraraktam a vga drivert az intel honlapjáról leszedtem a legújabbat, de az nem segített, újraraktam a gépet, de ez sem segített, szóval több ötletem nincs. Max majd a szervíz, de előtte még ittis gondoltam feldobom a problémát, hátha valakinek van rá valami.
Ami érdekes benne, hogy ahogy csatlakoztatom a monitort a gépen meg is jelenik, hogy csatlakoztatva lett, sőt amikor kinyomom rá a képet akkor is úgytűnik, mintha ezt érzékelné a tft a laptopról meg el is tűnik a kép, csak a tft-n nem jelenik meg semmi
A monitoron is csatlakoztatáskor be megnyomom a menu-t, akkor kiírja, hogy TEST GOOD, szóval azis azt jelzi, hogy ok a dolog.
Másik monitorral is kipróbáltam, szóval kizártam a monitorok hibáját, csak a laptop maradt. Valakinek ötlete valamilyen megoldásra?
Ja és nem volt semmilyen progi telepítés vagy ilyesmi, ami megelőzte a jelenséget, egyik nap még ment másik nap már nem. -
csokolade
tag
Nincs mit, de az tényleg felkeltette a kíváncsiságomat, hogy az utólag telepített WIN-t a R&R-vel valóban integrálni lehet-e, úgy mintha az gyári telepítés lenne... (tul. képp. csak az a Lenovo felirat a Sajátgép-Tulajdoságoknál lehet a különbség...)
[ Szerkesztve ]
-
Dufresne
addikt
válasz csokolade #2740 üzenetére
Azzal szoktam használni, szóval arra sem reagál. Akár az intel saját szoftveréből, akár windov-s saját szarjából, akár Fn+F7 ugyanaz az eredmény.
El is vinném szervízbe, csak egyelőre vizsgaidőszak van/lesz és mivel minden cuccom ezen van, nem venném hasznát egy pár hetes szervíz körútnak. -
nortol
senior tag
válasz csokolade #2741 üzenetére
most nem tudom milyen bizonyítékot vársz tőle, minden esetre csináltam egy screenshotot a dologról, ahol a látszik az rr által létrehozott service partíció, és maga a lenovo care programon belül is a dolog.
és a lenovo care gombbal is működik ...
a sajátgépben lévő lenovo kép viszont hiányzik nekem, de mint mondtam a gépem funkcionalításában maximálisan megegyezik egy gyárból, xp-vel kiadott gépével, sőt, mivel én is mindennek a gyártó általi drivereit használom, merem mondani, hogy jobb is, mintha gyári xp-s lenne :-)))
[ Szerkesztve ]
-
csokolade
tag
Félreértesz, én nem bizonyítékot várok tőled, hanem csak a kíváncsiságom keltette fel a dolog, hogy a külön vásárolt OEM XP-t be lehet-e integrálni a R&R-el úgy, mintha gyári lenne... Itt pl. az aktiválásra is gondolok, nem csak a logora... De nagyon az a gyanúm, hogy nem a válasz, mindenesetre ha lesz annyi időm/energiám, majd kipróbálom... (A nemhivatalos XP-t meg még aktiválni sem kell, ott nem lehet gond ezzel)
-
nortol
senior tag
válasz csokolade #2744 üzenetére
hát, lehet, hogy akkor én értettelek félre? minden esetre most töltöm le az összes drivert és programot a géphez, a legfrisebbeket mindenből, és közte van a rescue and recovery program is.
csinálok egy komplett újratelepítést xpsp3-as telepítővel, és újra végig viszem a rendszer felállítását.
akkor lehet, hogy pontosabban tudok válaszolni a kérdésedre ...addig is türelem :-)
-
tag
Megvan valakinek a pávatollas lenovo háttér?
Mr. LAN
Új hozzászólás Aktív témák
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Garmin topik
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- További aktív témák...
- Új HP ENVY Gamer Tervező Vágó Laptop 16" -50% i7-12700H 14Mag 16GB 1TB RTX 3060 6GB QHD+ 120Hz!
- ÚJ GIGABYTE G5 Gamer Tervező Laptop -30% 15.6" i5-12500H 16GB/512GB SSD 144Hz FHD RTX 3050 4GB FHD
- MSI GP66 Leopard Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Brutál i7-10750H 16/512 RTX 3070 8GB 144Hz FHD
- HP 15S-FQ5 notebook - I5-1235U 10 mag / 12 szál - FEHÉR - új állapotban, alkalmi áron, garanciával
- HP ENVY 17,3" 4k UHD IPS notebook - Core i7-1165G7, 16GB, 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest