- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Új hozzászólás Aktív témák
-
htmtimcsi
tag
most látom hogy van új bios frissités az n200as hoz azt írja hogy 3.05v:
(Fix) Fan noise in cold temperature.
a kérdésem: valaki próbálta már felrakni az új biost?
tényleg javitottak ezen a "hibán" ?most 3.03as van.
a google-n nem igazán találtam véleményeket ezzel a bios-sal kapcsolatban. pedig angol cikkekre is vadásztam.
-
htmtimcsi
tag
erre csak esetleges ötleteim vannak:
legfrissebb realtek driver felrakása, illetvea microfon kikapcsolása(teljes elnémítása).
nekem olyan volt hogy gépeltem és hallotam a zenében olyan "hangosnak" tünt, de azóta hogy erre rájöttem, nincs ilyen gond(tudom érdekesen hangzik a mondat, de a jelenség is az volt
). szóval szerintem te is ezen a téren próbálj elindulni.
-
htmtimcsi
tag
hát tegyük fel hogy win-t használc, abban van 1 alapbeállított %lék. na azt ne akard kisebbre állítani(az volt az alapelvem hogy mindig merítsük le annyira amennyire lehet). én megtettem(ha jól emlékszem 3%ra engedte a dolgot le vinni) és művelt érdekes dolgokat utána a gép. pl.: nem tudtam bekapcsolni csak az aksi el és vissza tételével. tehát kellemetlen és frászt hozzó dolog volt, de emiatt nem kell streszelni alapból5% teleptöltötség elégnek kell hogy legyen ahhoz hogy lehibárnálja stb...
ez az elvem a mai napig amúgy:
"az alapelvem hogy mindig merítsük le annyira amennyire lehet". tehát mindig akkor rakom töltöre a gépet, amikor már eléri a 10%alatt állapotott. nemtom hogy ennek köszönhető vagy nem, de nekem lassan másféléves gépemnek még mindig 100%os állapotú az aksija.ezzel kapcsolatban kevés infot adtál: "Neten viszont láttam olyanokat, hogy már 2 óra után feltöltött az illető aksija teljesen (kialudt a LED)."
milyen aksi volt abban a videoban? li-pol stb...
a legfontosabb mégis csak a gép mellé rakott papírokban le lesz írva, azt olvasd 1-2szer el alaposabban legalább az aksira vonatkozó figyelmezetetéseket.
de az olyat se szeretem látni amikor valaki használja a gépet és már akkor kihuzza a tápkábelt miközben áll le a gép, hiszen ekkor az aksi megint üzembelép és elkezd merülni és így már 98-99% állapotba kerül kikapcsolásra.
mikor visszakapcsolja a gépet rögtön adja neki a tápforrást is.(na én ilyet nem szoktam, ha egyszer elkezdett merülni, akkor már 10% felett nem fog külső áramforrást kapni).ez csak az én véleményem, lehet hogy hülyeség, de azért nekem ez bevállt és nem fogok más kedvéért váltani, mert nekem ezt gyakorlati tapasztalatom adta ezt az állítsát(igaz csak 1-1.5 éves tapasztalat ez
).
-
htmtimcsi
tag
válasz
wgaborw #4280 üzenetére
tessék n200as dsdt-jéből:
* Original Table Header:
* Signature "DSDT"
* Length 0x00006014 (24596)
* Revision 0x02
* OEM ID "TOSCPL"
* OEM Table ID "CRESTLNE"
* OEM Revision 0x06040000 (100925440)
* Creator ID "INTL"
* Creator Revision 0x20060608 (537265672)
*/
ugynézem vlmi definicios blokk tartozik hozzá:
DefinitionBlock ("DSDT.aml", "DSDT", 2, "TOSCPL", "CRESTLNE", 0x06040000)
de nekem ez van amiota meg van a gép.viszon ilyen progit nem használok "System Update", szóval ilyen bajom még biztos nem volt hogy nem talált frissitést.
-
htmtimcsi
tag
hát a ventit lehet szabályozni, de nemtom pontosan milyen keregésre gondolsz.
erről már írtam: notebook hardware control-alitt a 2kieg fájl. ami kell majd hozzá:
de azóta szerintem már átírtam a progit ,mert a fényerőt állandóan elállította, mostmár nem teszi(mostmár csak az alap hő fokon kéne beállítani másra,mert amikor újra rakom a wint akkor kellemetlen az a sok klikkelgetés, meg 4szám bepötyögésa
)
ja és csak 32bites oprendszeren megy a dolog. vista32 winxp32,server2003 32bit
tehát win7 64biten biztos nem.
ja és nekem ez a módszer annyira bejött hogy a driverek telepítése mellet megy(tehát ugyanolyan fontosnak találom ezt a progit mintha 1driver lenne).
sőt még a linux,meg a bsd ről is lemondtam érte.
már 1éves múlt a laptopom, és semmi gond. pedig 68-69 fokon kapcsol a venti és csak 62ig hűti vissza. feljebb nem érdemes, mert akkor eljön a venti kiakadás effektus(állandoan ~0 és ~99fok írodik be és állandóan max fordulaton kezd pörögni a venti). csak az újrainditása segít ilyenkor, de utána ugyanolyan szépen megy a gép. -
htmtimcsi
tag
a lenovo hivatalos oldaláról kell leszedni valami fingerprint progit. simán felmegy.
után betanitod hogy melyik ujjadra müködjön.
nem "helyettesíteni" tudja, hanem kiegészíteni, tehát mind a régi begépelős módszer és az ujjnyomatos módszer jelen lesz(gondolom meghibásodás stb esetére).
"pl. az MSN ,meg a többi netes program alatt is?" ez szoftver függő (szerintem).
tehát a windows jelszavát azért tudja "behelyetesíteni" mert megírták a progit ami feldolgozza a hardware(usb-nek eszköznek látszik) részéről bevitt ujjlenyomtott, a szoftver felismeri, és ha azonosságot talált, akkor a szoftver beírja a jelszót a felhasználónévhez, a password helyére(biztos valami "messagbox" vagy vlmi amire tudnak hivatkozni a programozok)
kb így képzelem el a müködését.
tehát akkor müködő ha a firefoxhoz lenne egy extension ami az ujjlenyomatot feltudja dolgozni, és az adott password boxot megtudja keresni és oda átadni a tárolt jelszót(adott ujj=adott jelszó=adott egyénhez). -
htmtimcsi
tag
hát erről annyit hogy minnél magasabb az elektronikai eszköz hőmérséklete annál inkább rövidül az életet. tehát a proci hiába bírja a 60-70fokot, az biztos hogy nem díjazza. de ha jól emlékszem 20-25év egy proci élettartalma, attól függöen hogy milyen hőmérsékleten van üzelemtettve. na már most a mai világban ha 5évet kibír az bőven jó(hiszen ennyi idő alatt sokszorosára gyorsulnak a procik, és várhatóan ennyi idő azért kifizetődik egy laptopnál).
de ez csak szubjektiv véleményem, és az adatokban nem vagyok már biztos. szerintem nincs ott semmit gond. de ha zavar írjál,keressél ACPI programot és azzal tudod szabályozni a venti fordulatát hogy hány foknál kapcsoljon be/ki. -
htmtimcsi
tag
-
htmtimcsi
tag
hát tudom hogy ez nem segítség de másnak is volt:
"I tried to Suspend my laptop, it seems to work partially, the touchpad doesn't resume after suspend, so can't move the mouse around but if you have an external usb mouse connected that works fine". de nem írt semmit megoldásként.
probáltál más linuxot pl.: fedora,opensuse ezek még elég "barátságosak".
-
htmtimcsi
tag
az n200as tényleg elbírja a 4giga ramot? mert a 2és felet igen. csak nem találom hol van-volt erről szó.
-
htmtimcsi
tag
válasz
kbenceee #4135 üzenetére
a B megoldással csak az a baj hogy még hivatalosan nincsen windows 7, csak béta tesztereknek.(tudom torrenten van pár win7,de én nem kockáztatám meg, bár ha 1hónapot bír az op. rendszer akkor mindegy
)
"Win 7, stabilabb mint a Vista" vista is nagyon stabil sőt még a windows xp vel sincs semmi baj, szerintem a stabil stabilabb már nem lehet.
a vista és az xp is ugyanolyan jól kezeli a hardvereket. csak a vista kicsit több ramot kér.
még freebsd,openbsd is felment az n200ra. fedora10 kezel mindent ott nem kel driver semmi ;csak install és használhatod is gépet. -
htmtimcsi
tag
ezt írd be guglibe és az első találtatot nézd meg: "Lenovo 3000 C200 manual pdf".
http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-66339.html
ott van 1 pdf. abban benne van mi jó bele.
bocsi de dög lassu a netem ugyhogy nem tom megnézni,de ugy emlékszem ebben van benne. na megvan: celeron ra keres rá, aztán abban a táblázatban benne vannak a procik kb 30.dik oldal. -
htmtimcsi
tag
válasz
wgaborw #4122 üzenetére
valami olyasmire gondoltam hogy nem kapcsol be a venti. miután újra indult a gép után már valami resetelődik benne és megint müxik normálisan. ez olyan mintha 70-75fokig felengeded és kiadak a venti akkor képtelen visszakapcsolni, és mindig 90fokot olvas le és aszerint jár el: max fordulat a venti,de ujrainditásig ez a 90fok marad benne. csak az ujrainditás segit neki. elvileg a ventit egy embeded chipset vezérli, lehet hogy az döglöt meg,de az meg egyeltalán nem jó hír hiszen, akkor viheted vissza garanciális probléma miatt,ha még megvan a gari.
-
htmtimcsi
tag
válasz
wgaborw #4108 üzenetére
szerintem proci túlmelegedés, mert ilyenkor csak 1 dolgot tud tenni a proci hogy kilővi a gépet. és azért pörgeti annyira mert marha meleg volt amikor kikapcsolta magát és után rögtön visszakapcsolod akkor meg egyből hüti vissza amenyire kell. bios frissités megoldotta nálam a gondot. bár ha kikapcsolod a gépet az is elég(nem hibernálva,hanem leállítva).
-
htmtimcsi
tag
mégis miféle operációs rendszerről van szó? mert gondolom windows,de abból is van rengeteg: xp32 xp64 vista32 vista64 nt4 server2003 server2008? szóval ez is fontos? mert néha a 64bites driverekkel gond szokot lenni xpnél.
gondolom a vista szép és fényes, csak ha mögé néz az ember akkor koppan nagyot.
másik mennyi az az egy idő? 2perc? 1óra? közben elinditasz-e vlmi programot?
-
htmtimcsi
tag
válasz
Raptor 666 #3916 üzenetére
én se nagyon tudom mi az az UAA driver, csak rákeresetem és felrakom/raktam. és lett hang. innentől kezdve nem érdekel mi van mögötte.
-
htmtimcsi
tag
válasz
Raptor 666 #3914 üzenetére
hát nekem csak n200as van, de ott is volt kicsit probléma addig amíg nem ment fel az UUA driver. ez a lenovo honlapján is fent van,de a windows automatikus frissitéssel is leszedi. vagy probálj meg vistát. a linux az milyen volt(fedora ubuntu vagy opensuse? ezek elég jól kezelik az inteles videokarikat).
-
htmtimcsi
tag
hát a hiba az Ön operációs rendszerében keresendő, mert nekem megy/ment amikor sp3 volt fent. hát ötletem az viszont nincsen, hogy mi lehet a gond.
a legbiztosabb az lenne újra rakni az oprendszert. és ha a frissen felrakot verzio is ezt csinálja, akkor meg hardver hiba lehet. miért pont az FN gomba ébreszted? én ugy tudom hogy bármelyik billentyüre ébrednie kell.
"vinyó működésjelzője elkezd tölteni " ezután mennyit vártál?
mert nekem mostanába készenléti állapotba akar nehezen menni,: menni megy csak kicsit várni kell rá.
-
htmtimcsi
tag
válasz
attisbácsi #3861 üzenetére
"csak megsérülhetett a fájl" ha megsérül akkor nagyon pontosan sérült meg mert exe állományok elég érzékenyek bizonyos részükön. természetesen vannak olyan részek amik commentezésre valók, de azok nem is hatnak a program futására.
-
htmtimcsi
tag
válasz
attisbácsi #3854 üzenetére
szerintem néz szét a lenovo honlapján a download részben:
ott van ilyen patch is:
"The tvtsched.exe program will sometimes hold at 99% CPU usage and may prevent normal function of the client system."ez me mi az ördög f2nhr.exe ?
-
htmtimcsi
tag
na mégegyszer leírom:
ha sata2es vinyot akarsz, akkor meg kell nézni hogy támogatja-e az alaplap,mert ha nem akkor nem fog müködni. szóval hiába raksz bele 7200es sata2 vinyot, ha nincs támogatva nem fogja felismerni.de ha 7200sata-150et veszel bele akkor fog menni a dolog.
amugy az aksi időt is röviditi.
-
htmtimcsi
tag
válasz
norbi55 #3775 üzenetére
ha az alalplap támogatja a sata-300at akkor rakhatc csak bele.
a sata-300 felülről kompatibilis a sata150vel.
szóval ha 300támogatva van akkor a 150is.
amugy nem érezhető különbség, elvileg gyorsabb a 300as,de nem érezhetően/észrevehetően.szóval inkább nézd meg mit támogat az alaplapod( valami lenovo-s hardware leírásban, a lenovo oldalán tuti fent van) és ha birja a 300ast akkor azt válaszd,de ez is inkább csak azért mert a 300mégiscsak több mint a 150.
-
htmtimcsi
tag
válasz
barca25 #3744 üzenetére
ha sp2 win van akkor kell 1 hotfix a windowhoz.
ha sp3 akkor azzal menni kéne.
szóval leirhatnád még hogy milyen oprendszerről van szó, akkor lehetne több segitséget nyujtani.
amugy minden ami a lenovo honlapján fent van az elég, nekem legalábbis mindent ezközt kezel. de azért én is inkább külső drivereket használok. amugy "realtek" meg "HDA" /high def. audio/ szó a kulcs ha hangkártyáról van szó. -
htmtimcsi
tag
-
htmtimcsi
tag
"The net result is that a high performance x86-based computer may allocate 512 MB to more than 1 GB for the PCI memory address range before any RAM (physical user memory) addresses are allocated" link
amugy a Physical Address Extension (PAE) bevan lőve? azzal probáld meg.
-
htmtimcsi
tag
válasz
spyduck #3678 üzenetére
csak megkéne zsirozni/olajozni a ventit.
3csavar fogja a ventit. és 4csavar a venti levő "fényes"lemezt./bár vlmi spéci csavarhuzo készlet fog kelleni mert super mini csavarokvannak.+csipesz hogy megbird fogni a csavarokat/
leszeded a lemezt és kiemeled a lapátot. és nyomc oda kicsi olajat vagy zsirt.
de inkább vidd boltba ott garira cserélik. -
htmtimcsi
tag
laptopnál nem igazán van jelentősége hogy 1x2 vagy 2x1gigát raksz be, a sebesség szempontjából(alig észrevehető).
biztos számít valamit,de nagyon összetett dolog, mert ha 2modulod van akkor "többet" fogyaszt,mintha csak1lenne , de ha több ramod van akkor kevesebbet pörög a vinyo, ami hosszabb aksi időt eredményez. ha lehet hinni a teszteknek akkor ez 1ről 2 gigára való bövitésnél csekélyebb mértékü,de 2ről 4gigára növelve jelentősebb.elvileg az a jobb ha minél több foglalatott kihasználsz és törekszel arra hogy párokban legyenek a modulok. laptopnál nem sok az a 2slot, de lehet desktop gépnél 4 szervernél meg 8 vagy több slot is lehet és egészen 64<giga ramig mehet a dolog. ott se a sebesség miatt fognak aggódni, hanem a memória okozta "hibázások" miatt, ezért raknak oda ECC ramot, ahogy a microsoft is javasolt(fuuu dejó,most aztán nyomatom a reklámot
) a "nagyszerű" vista-hoz.
ha a jövöben tervezed újabb modul vételét akkor természesen adja magát a válasz.
-
htmtimcsi
tag
én is hátizsákomban hordom és nincs semmi baja(ez heti 2alkalmat jelent).
azért nem árt vigyázni mert 1 ismerősőmnek egy másik márkájú laptopja van és neki meghajlott egy nagyon picikét a kijelzője. a táskát már 3-4rugoért is lehet kapni. szerintem is 4hét a hivatalos gari hosszabitási idő a vásárlást követöen. a HD filmet simán visszi szerintem, én ugytudom 1-1.2GH proci elég neki. -
htmtimcsi
tag
hát windows xp nél ugy megy. hogy amikor kéri a jelszót akkor az ujjadat is "beírhatod".
vagy ujjlenyomatott adsz vagy pedig beirod. azért hogy jó be is lehet írni mert ha nedves az ujjad stb.. akkor nem biztos hogy beveszi az infot.bár használt előtt külön-külöl minden ujjra(ami használni akarsz) be kell vinni az ujjnyomatodat.
-
htmtimcsi
tag
talán 40-50ezret érhet. ennél többet biztos nem adnék én érte.
az új levono 200as 110rugo>> mivel a celeronm410 kb max8000ft mig egy core2 procit min20-25. a n100asodba ténylegesen a proci rontja le az eladhatóság árát nagyon. probáld meg barátnőnek,feleségnek,testvérnek stb nagyinak ajándékozni karácsonyra stb . -
htmtimcsi
tag
válasz
htmtimcsi #3612 üzenetére
a lenovo forumon van hasolno a te problémádhoz:
[link]"Try to re-installing your device drivers, following the order or sequence as indicated in your laptop's user guide.
That is, chipset first, then graphics card, then sound card, then modem, then card reader, then Lan card, then wireless land card, etc..
Not adhering to the sequence would result in unstable system or effect on audio or video."
még1 másik siteról ötlet:
"Here are the steps :-1: Press Ctrl+Alt+Delete to go to the Task Manager .
2: Click on Shut Down on the Top .
3: Highlight ‘ Turn Off ‘ and while holding down the Ctrl key , click on it .
And thats it ! Just count 1 , 2 , 3…5 and there you go…your pc is off !"
-
htmtimcsi
tag
válasz
LenovoN200 #3609 üzenetére
a bios
[link]csak ki kell választani a laptop tipusát. hát nem hiszem hogy bios gond, ha vista alatt müködik.
bár szerintem inkább szoftver hiba lehet.
ötlet: van egy autoendtask nevű képessége a windowsnak. ez elvileg erőlteti(force shutdown) a programok leállását, tehát ha "beragad" egy program akkor is bezárja.[link]HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\AutoEndTasks -ot kell csak 1re beállitani,ha nincs létrehozni. regedittel. természetesen biztos van vlmi program ami clickel is megcsinálja, az oldalon amugy van erre javaslat hogy melyik program csinál ilyet.
de ha ez lenne a gond akkor azt jelentené hogy valamelyik program nem jó amit használsz.azt nem írtad hogy friss telepitésű windowsról van-e szó.
az intel chipset driver:[link]
kiválaszt oprendszer tipus és után kiirja a listát amiben csak a video vezérlőt láttam, a chipsetet sehol. szóval ennyit erről. -
htmtimcsi
tag
válasz
LenovoN200 #3607 üzenetére
próbáltad háló kábel nélkül. nekem is szokot olyat csinálni hogy megakad leállítás közben, de csak azért mert sok kapcsolatott épített és azokat szakitja meg. ilyenkor amikor látom hogy nem mozdul akkor kihuzom a lan-kábelt és felgyorsul a folyamat. bár lehet hogy csak a tűzfalammal van a gond.
mod:ja vistánál azért nem lehet/tapasztalhatod, mert ott gyorsabban bontja a kapcsolatokat máshogy lehet beállítva a hálózati dolgai. -
htmtimcsi
tag
válasz
buherka #3596 üzenetére
hát kicsit sok, nem a bill. melegségével van a gond,hanem a kifujt levegő is elég kellemetlen olykor, mintha sütne. de csak ha nagyon le van terhelve, terheletlen proci mellet nincs semmi gond. őszintén szólva ez egyéni kérdés, minden procihoz, más beállítás lesz az optimális.
az viszont biztos hogy 40re nehezen hüti vissza. én is tapasztaltam. ezért gondoltam/tapasztaltam hogy 66ról 62 viszonylag gyorsan hűti le.
abból a gondolatból indultam ki:
szobahőmérsékletű levegővel hűt. na a cél proci 40fok legyen. ilyen melegben a szoba hőmér. kb23-28fok. ezeh képest a 40 elég közel van. de a 60, az már nagy különbség.szerintem próbálgatni kell, és a saját tapasztalatok alapján beállítani. a lényeg az hogy müxik.
-
htmtimcsi
tag
válasz
htmtimcsi #3593 üzenetére
itt a 2fájl
hogy ne kelljen oda bereggelni, mert csak reggelt tagoknak engedi a letöltést, szenvedtem is velem, mert németül 1 szót se tudok.
mod: a zipben levő 2fájl csak be kell másolni az NHC/ACPI dir-be. ott már van 1-2 hasonlo.
ezután a nhcben az acpi fülnél belehet kapcsolni az ACPI vezérlőt. -
htmtimcsi
tag
válasz
buherka #3588 üzenetére
lehet vezérelni a ventit: nem bios hanem embeded chipset a felelős érte(nekije van portja amin keresztül lehet "beszélgetni" vele).
amíg megkeresem(valami német forumon volt/van) az "eredeti" ACPI file-t addigra 1 kis izelitő(a sajátomat azért nem akarom feltölteni,mert azt már nagyon átírtam és nem biztos hogy más is értékeli):
röviden a lényeg itt beolvassuk az értékeket:if (ACPI.FIELD.ReadByOffset("_SB.PCI0.LPCB.EC0.ERAM", ref cache1, 0xB0, 8) == false) { return false; }
if (ACPI.FIELD.ReadByOffset("_SB.PCI0.LPCB.EC0.ERAM", ref cache2, 0xB1, 8) == false) { return false; }
if (ACPI.FIELD.ReadByOffset("_SB.PCI0.LPCB.EC0.ERAM", ref cache3, 0xB5, 8) == false) { return false; }ha a beolvasott érték 65fok alatt van akkor beírjuk 1 hamis hőértéket ami most 42fok lesz,tehát 65fok alatt kikapcsolt állapotba kerül.
//less 65
if ((_TZ._tz <= FAN_CONFIG.FAN_ON_TEMP_MINIMUM.fan_on_temp_minimum) || _TZ.fan_on_modus == 0)
{
int silent_temp = 42;
if (ACPI.FIELD.WriteByOffset("_SB.PCI0.LPCB.EC0.ERAM", silent_temp, 181, 8) == false) { return false; }
if (ACPI.FIELD.WriteByOffset("_SB.PCI0.LPCB.EC0.ERAM", silent_temp, 177, 8) == false) { return false; }
if (ACPI.FIELD.WriteByOffset("_SB.PCI0.LPCB.EC0.ERAM", silent_temp, 176, 8) == false) { return false; }
_TZ.fan_on_modus = 0;
_TZ2._tz2 = _TZ.fan_on_modus;
}lényegében 1 c# progi amit az nhc progi lefordit amikor bekapcsolod az acpit.
2fájl kell a progihoz bemásolni lenovo.cs,lenovo.xml.
az xmlben a laptop tipusa van. a .cs fájlban meg a ACPI "szabályok",maga a progi forráskodja.
screenshotna meg is van a forum ahol ezzel foglalkoznak:
http://www.thinkpad-forum.de/index.php?page=Thread&threadid=33888 -
htmtimcsi
tag
válasz
bolcsodal #3579 üzenetére
hát ha nincs tiszába a bluetooth-al akkir inkább mellőze a linuxot. és talán még bajosabb linux alatt mint a microsoftos termékkel. felismerni szinte biztos felfogja a linux, de a működése az nem túl jó linux alatt. de 1 próbát megérni valami livecdvel(pl ubuntu,az elég jó hardware felismerő).
-
htmtimcsi
tag
". Visszafogja a rendszert," ez maga a windows megteszi. de érdekelne hogy miért gondolod hogy visszafogja? én is úgy gondoltam hogy felesleges, de ez nem linux, ez képtelen fél giga ramot beosztani, de még 2gigát se. és az hogy lehet hogy 8giga rammal lefagy a vista,ha nincs swap? ha jól elmlékszem a fagyos akkor 2giga körül következet be, amikor ezt a határt elérte a szabad RAM.
-
htmtimcsi
tag
válasz
bolcsodal #3554 üzenetére
mekorra a swap fájlod mérete?
nekem most fix 4gigára van állítva. 1giga ram mellet
de ha lenne 4giga ramom akkor is legalább fix1giga beállítnék.
sőt meghagynám a 4 gigát, mert 120gigából az a 4giga kb 3-4%,ami nem vészes.
az ok:
azért állítom ilyen nagyra, mert így nincsenek érthetetlen lefagyások.hát ez van. szerintem te is megpróbálhatnád ezt a módszert hátha neked is segit.de ez csak 1 ötlet, lehet hogy hülyeség,de sokat se vesztenél vele.
-
htmtimcsi
tag
válasz
spyduck #3464 üzenetére
"tetszett, mert szép" látszat olykor megtévsztő.
"Úr isten gyerekek, ez a Vista egy borzalom. " erre nekem 2hét se kellet,sajnos. de gratulálok a kitartásodhoz hogy ilyen "sokág" bírtad vele.
"Minden megkérdez" ezt ki lehet kapcsolni.
a sok ramot eszik meg a superfetch miatt van> ki lehet kapcsolni. csak akkor ha mindent visszaállítasz akkor ott leszel mintha xp-t raknál fel.a vista click-click+user barát. tehát mindent tiltunk amí a rendszert kicsit is módosítja, de nehogy gépelni kelljen 1 sort is, és nehogy megkeljen tanulni a rendszer müködéstét, inkább maradjon tudatlan a user. következménye: a user 10év alatt megtanul clickelni, mint az állat, nem olvassa el hogy mit ír ki, mert a "rossz" clicket a rendszer lefagyás/rendszerösszeomlás után "megjavítja",visszatölti az eredetit.
szóval a windows butít is. engem mint sokan másokat idegessé tesz. már el is képzeltem hogy szívrohamot kaptam és a kórházban fekve csak annyit fogok kérdezni a dokitól: "túl fogom élni a windows támadást?" -
htmtimcsi
tag
válasz
Yodafon #3459 üzenetére
küszöbb hőmérsékletek vannak:
42 alatt kikapcsol teljesen
42<x<51 1fokozat
51 2esfokotzaté
61 3fokozatba kapcsol
aztán van még 1 vagy 2fokozat de ahogy 75-80fok felé megy kiakad a szabályzó. és állandóan 0fok írodik be, valami a szabályzó progin nem müxik jól,bár ezt a hőfokot nem valószinű hogy eléri(bár én összehoztam).
nekem most 66foknál kapcsol be 1es fokozatba és 62fokig hűti vissza.
-
-
htmtimcsi
tag
válasz
bolcsodal #3418 üzenetére
a wikipedia szerinte is el kellene távolítani az aksit ha hálózati áramról megy, és hüvös helyre(természetes NE a fagyasztóba) rakni az aksit.
Permanent Capacity Loss versus Storage Conditions
Storage Temperature 40% Charge 100% Charge
0 °C (32 °F) 2% loss after 1 year 6% loss after 1 year
25 °C (77 °F) 4% loss after 1 year 20% loss after 1 year
40 °C (104 °F) 15% loss after 1 year 35% loss after 1 year
60 °C (140 °F) 25% loss after 1 year 40% loss after 3 months
szóval nagyon érzékeny a magas hőmérsékletre. -
htmtimcsi
tag
teljesítményben ennyi rammnál szerintem nincs érezhető hatás.
az aksi idő az más kérdés, de xp-t felrakni csak azért mert +néhány perccel tovább birja, akkor inkább vegyél nagyobb kapacítású aksit. bár ha szereted a kihívásokat akkor probálkozhatc az xp-vel, sok sok idő mire rájösz hogy a vistát sokkal könnyebb belőni,mint egy xp-t. -
htmtimcsi
tag
köszi az infot. de! azért az nem lehetséges hogy a thinkpad amenyivel drágább annyivel takarékosabb, mert árba azért 200-250fölött van, míg 1 lenovo 120 fölött. szóval több befektetett pénzért nyilván valami jobb képeséggü kütyükkel szerelt gépet kap az ember, nem beszélve a 3év alapgariról a t60hoz.
-
htmtimcsi
tag
hát ez durva hogy már br 120rugóért tud az ember thinkpadet venni.
-
htmtimcsi
tag
válasz
tototos #3352 üzenetére
ez komoly?: "A billentyűzet kicsit kopogós"
elvileg a lenovo billenyüzet vagyis pontosabban a thinkpad bill. agyon van dicsére van minden weboldalon. nekem ez volt az első laptopom, de őszintén szólva én nekem nagyon bejön a bill., az asztalihoz képest, de kinek mi. lehet hogy neked valami turbo szuper asztali billenyüzeted van aztán azért érzed gyengének? de tényleg érdekelne hogy véletlen írtad hogy tényleg így gondolod? van valami hasonlításí alapod?bocs hogy letegezlek, de mára fáradt vagyok a magázohangnemhez.
"sajnálom hogy a power managment csak a beépített windowsos" milyen kéne még?
mert ACPI az van(csak kicsit bugos). -
-
htmtimcsi
tag
-
htmtimcsi
tag
válasz
Woodslave #3329 üzenetére
remélem sp3, mert ha nem akkor le kell szedni még 1 hotfixet az xphez sp2 höz hogy mödükjön a hang.
szerk: a honalpján minden fent van. az más kérdés hogy verzió számban elvaultak, de azokkal is tökéletesen kell funkciónálnia a gépnek.
a pci meg szerintem a többi is az intel chipset része. szóval az intel inf chipset kellene felrakni. -
htmtimcsi
tag
válasz
tgulyas #3315 üzenetére
hát elvileg az msi gépe gamerbook.és a 8600M os pedig játék célirányú kártya. de most a napokban kiderült hogy állitolag hibásak a geforce kártyák 1némelyike, ha jól emlékszem pont a 8600os szériára írták.
nemtom az msi billenyüzette milyen lehet játékra.grafikai program alatt 3dsmax meg CAD progikat értesz akkor mindenféle kép nvidia quadro, ami a thinkpadekben van.
-
htmtimcsi
tag
valaki használ-e saját dsdt vagy acpi menedzsmentet, nhc-hez? érdekelne a .cs fájl tartalma.
-
htmtimcsi
tag
gondolom úgyérti hogy van egy eredeti xpje, és szeretné "felupdételni" vistára, legálisan.
tehát amikor felrakja a vistát akkor az a laptophoz kapot xp kulcsával menjen.a választ nemtom, mert a legtöbb cikk arról szól hogy downgradeljünk vistáról xp-re.
ott le van írva. fordítva is müködhet szerintem. megkéne nézni ha jól tudom a lenovo forumán is van, vagy a letöltés részénél külön pdf-ben. -
htmtimcsi
tag
válasz
tgulyas #3288 üzenetére
inkább írjál 200-250ezret amiért játékos laptopot akarsz venni.
mert akkor esetleg TY2BFHV, amiben 128 Mb nVidia GeForce Go 7300 van.
a laptopok gyenge pontja a game szempontjából mindenféleképpen a videokari.szóval jó-jó ez az intel x3100as is, de nem játékra van fejlesztve/bár nekem semmi bajom vele azok a gamék futnak ami kellhet/
vagy esetleg TY2BFHV ez is 7300as és csak 170rugo/akciósan/
inkább thinkpadet nézd meg még mert azokban nvidia quadro van.
thinkpad ből NF5CJHV nVIDIA Quadro NVS 140M 128MB / 128MB Turbocache és csak Bruttó: 194 400,- Ft 1680x1050 felbontással.
-
htmtimcsi
tag
1 kérdésem lenne akik vistát használnak: mennyi idő alatt hibernálja magát a gép?. mert nekem kb 1-3perc is lehet. nem mértem még, de iszonyat lassú. és nem tudom hogy csak nálam nem stimmel vlmi vagy ilyen ez a vista.
-
htmtimcsi
tag
válasz
Dufresne #3244 üzenetére
kb fél éves(karácsony előtt lett véve).
Lemez sorszám,0
Interfész,S-ATA
Lemez modelszám,FUJITSU MHW2120BH
Lemez revízió,00840015
Lemez sorozatszám,NZ2BT7A27LNK100%
mod: én elég sokat formáztam meg telepítgettem rá különbözö op rendszereket(bsd-k,linuxok). aggodtam én is érte hogy nem-e röviditem meg a vinyo élettartalmát ezzel a sok telepítgettéssel. a program állítása szerint nem.
őszíntén szólva nem tudom mennyire megbízható ez a hd sentinel(meg mint jelent hogy 70%). mert ha 100% akkor jó minden, de a 70% akkor bad sectoros vagy mi van vele?. nem írja hogy mi kéne tenned? nekem ezt írta "A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem." -
htmtimcsi
tag
hát szerintem a bios frissités nem árthat.
de igaz ami igaz ki kéne takarítani. de szerintem szed le a procinál levő takaró panelt, és probáld kifelé fujni a port, mert a kívülről nyomatod akkor csak még több lesz bent a por és az is lehet hogy a por a hő szenzorokra(bár ebben nem vagyok biztos hogy a lenovo ban is vannak,procinak biztos van) ragad.
-
htmtimcsi
tag
hát ha a lomtárból törölted akkor elvileg törölve van a vinyoról. természetesen undelete programok még képesek lehetnek vissza hozni az adatokat.
vannak természetesen programokat amik a törlést biztonságosan végzik tehét a törölt adat helyét feltöltik vlmi véletlen adatokkat stb..(ezeket vlhogy lehet megtalálni hogy wipe eraser).de ha a lomtárat üritetted akkor a fizikai hely felszabadult. szóval ha a hely problémád az nem ebből származik.
-
htmtimcsi
tag
válasz
Daneeka #3229 üzenetére
nem nagyon vagyok egy winvista párti ember,de most szerintem jó választás a vista a lenovo gépekre, főleg ha 2giga ram van a gépben. nekem most 1gb van, de még így is jobbnak tűnik az energia gazdálkodási szempontból. kicsit olvas vissza 1-3oldalt. vannak itt is páran akik a 2giga ram mellet dicsérték a vistát. jobb energia gazdálkodás, jobb cpu menedzsment. de te tudod, vagy ha mást nem próbáld meg előbb 1-2hét. amíg még kitapasztalod a gépet, hogy nem-e hibás stb. rakj rá vlmi gépigényes(azért túlzásokba ne essél) játékot, azok jó teszt progik szerintem.
-
htmtimcsi
tag
válasz
bolcsodal #3211 üzenetére
hát ezek az infók így nem sokatérnek, főleg hogy nem vagyok microsoft programozó embere, és nem böngészem naponta windows hiba kódjait.
nem írtad hogy mikor következet be. játék közben, exelezés,wifizés közben stb...nekem csak akkor fagyott be a windows amikor nem volt tul nagy a max. swap méret. én pl. a mai napig beállítom neki a 3és fél gigát. egy 120gigás vinyonál nem kell sajnálni 4gigát átadni a windowsnak.kb. a winchester 3%. még a kamat is több a bankban.
forum.lenovo oldán leltem.:
http://forums.lenovo.com/lnv/board/message?board.id=N_Series_Lenovo_3000&message.id=2340
tessék vlkinek a tuti megoldása:
"Solution: Install Windows Vista!
I know that's not an elegant solution but it seems that the Intel Graphic drivers for XP are just too bad.
"
szólval vistát használj.my system is the 3000 N200 0769-BDG (T5250, Intel X3100) with 4 GB RAM and Windows XP Professional. I know this notebook isn't meant for gaming, but it shouldn't crash, if I want to play something.
Until now, I tried Half-Life 2 and Trackmania Nations Forever. Both games run under low or middle details quite good, but I get a blue screen after a few minutes."Bugcheck code 0000008E" error message on a blue screen when you try to print a document or a PDF file in Windows XP. erre a megoldás hotfixben van. szóval updateld a windows vagy sp3at neki
Error message when you try to open files on an NTFS file system volume on a Windows XP-based computer: "Stop 0x0000008E"
STOP: 0x0000008E (c0000005, f83ef720, a91e8844, 0) KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M (1000008e).
ennek megoldása is sp3+hotfixek.hát én nem keresem tovább, mert ami írtál az kevés a keresés szükítésére. vlmi ilyesmi formában többet érne:
Event Type: Error
Event Source: System Error
Event Category: (102)
Event ID: 1003 végülis csak ezt hagytad le.
Date: 2/17/2006
Time: 10:59:02 PM
Description:
Error code 000000d1, parameter1 00000012, parameter2 00000002, parameter3 00000000, parameter4 00000012.mod: személyes megjegyzéseket törlötem belőle.
-
htmtimcsi
tag
válasz
spyduck #3191 üzenetére
képzeld nekem évekig 1virusom se volt, ugyanis nem volt netem. akkor a legbiztonságosabb a gép. természetesen lehet probálkozni, nekem is volt hogy sokáig nem volt virusom, vagyis nem tudtam róla, de jól müködöt a gép, de egyre több ilyen gépbizerátort írnak(gondolom kell a pénz a virusirtó progi eladásból). de tényleg régen nem voltak ilyen gondok hogy virus, csak ment a DOS szépen és arra senki se írt virust, na jó voltak, azok tényleg szétcseszték a gépet és egyből tudta az ember hogy virusa van a gépének. manapság tényleg az a cél hogy használják az ember gépét, észrevétlenül.
-
htmtimcsi
tag
válasz
spyduck #3182 üzenetére
"és mégsincs vírus meg semmi a gépemen." honnan tudod ha kikapcsoltál mindent progit ami figyelni tudja. lehet hogy van csak nem a gépedet akarja tönkre vágni, hanem másnak a tieden keresztül. én példálu a neten böngésztem és a honlapon megjelenő kép volt virusos, azért dur va hogy mik vannak.
-
htmtimcsi
tag
válasz
buherka #3177 üzenetére
a tűzfal azért kell, mert van 1-2 progi ami szereti fertőzni mások gépét és forgalmat generál, a userek gépét zombinak használják, nem az a cél hogy tönkre tegye csak hogy küldje a banki információkat stb...
velem is volt egyszer csak azt vettem észre hogy lassu a netem, megnéztem a tűzfal progit és ott láttam hogy valami általam nem ismert progi eszméletlen sok adatot küld és fogad és alakít ki kapcsolatokat, amit bontani se akart.
meg véd az ellen hogy kezdő hackerek a megfelelőeszközökkel könnyedén bejussanak a gépedre és ellopják a személyes adataid(jelszavak stb.. természetesen nem a családi fotoalbumot fogja ellopni).
wlan esetén még nagyobb a gond(bár ez ellen nem a tűzfal fog védelmet nyujtani), ismerősőm mutatta kb 5perc alatt talált 1 mailes jelszót+nevet, annyi volt az egész hogy a csomagokat amit küldtek egy progival(wireshark) elkapja és elkezdte olvasgatni a tartalmát. ez még helyi hálózaton is müködhet, ezért kell gépenként tűzfal és nem 20gépre 1 hardwares tűzfal, mert a külvilág ellen védve lesz, de lehet hogy a kedves munkatárs fogja elkövetni a bűnt.de összeségében te tudod hogy használsz-e, nekem volt gondom a netről jövö dolgokkal ezért használom. ha majd neked is lesz akkor talán te is átgondolod a dolgokat a tűzfallal kapcsolatban.
-
htmtimcsi
tag
ez szerintem nem fog menni "venti fordulatot is" .
a thinkpadnél is azért tudják szabályozni a hőmérsékletet illetve a venti fordulatát, mert valaki szétszedte a gépét és megnézte az alaplapon a chipeket hogy hol, milyen típusú hőszenzorok vannak, megkereste neten a chipek leírását, és megírták rá a progit ami megfelelő cimekről leolvassa illetve beírja fordulatszámot. szóval ott is elég "problémás" dolog ez a "zaj", pedig az elvileg "komolyabb" gép. -
htmtimcsi
tag
válasz
buherka #3143 üzenetére
hát nem azt mondom hogy elfelejtették, de ami a honlapon van azokhoz oda van írva hogy release 3.02,3.03 stb... szóval lehet hogy tényleg valami gyári biosról lehet szó vagy fejlesztési verzióról. de nem akarok ijesztgetni senkit se.
az xp-t sok mindent nem tud, de még a vista se(pl.: nem bírja beállítani normálisan a proci cache méretét). xp-nél 1 probát megérhet ha megprobálod energia takarékos üzemmódra állítani az energia gazdálkodást. vagy van az a kis progi az RMclock. vagy az NHC azzal még maga is tudod szabályozni. -
htmtimcsi
tag
válasz
buherka #3139 üzenetére
hát az is érdekes a lenovo oldalán hogy 1.02 után rögtön 3.02 jött. én azt nem értem hogy neked 3.01van és müxik a procid jól(gondolom). akkor szerintem nem érdemes frissiteni. főleg hogy a 3.03hoz irták oda a támogatást. de lehet hogy már a 3.01is támogatja, csak azt nem tudjuk megnézni, mert valakik elfelejtették felrakni a lenovo oldalára.
-
htmtimcsi
tag
válasz
moorland #3136 üzenetére
szerintem a system update csak letölti az updateket és elinditja őket. szóval ha lusta az ember magának leszedni az updateket akkor ez a progi megteszi helyette. a bios-t a winphlash vagy milyen progi frissiti,írja be a helyére. szóval amilyen stabil ez a progi olyan stabil lehet a bios frissités is. az más kérdés hogy a windowsnak is stabilnak kell lenni-e ahhoz hogy a frissités közben ne haljon be a gép. én frissen telepített gépen futtatam a bios frissitést. simán ment.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali médialejátszót?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- Megújult a PROHARDVER!
- Spotify
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- Acer Aspire 3 - Netezős laptop (i3 + 256GB SSD + Win 11 + HD)
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- Apple TV eladó
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest