Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)

Hozzászólások

(#24951) Hegyirabló


Hegyirabló
veterán

Így néz ki nálam (bal), és így kellene kinéznie (jobb).

Nem tudom, de valami nem stimmel. Ha megnézitek, a néni cicjei között, a nyaka alatt, túl élénknek tűnik. Az asztal csíkjai is bordók, magenták, nem vörösek.

Talán rossz a tévé? Péntekig még visszaküldhetem.

Aquila non captat muscas.

(#24952) BBéci válasza Hegyirabló (#24951) üzenetére


BBéci
titán

Miből gondolod, hogy a jobboldali színhelyes? Szerintem az sem. :(
Az ilyenekre mondják: egyik rosszabb, mint a másik.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#24953) Hegyirabló válasza BBéci (#24952) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Én fenntartás nélkül elfogadom, amit írsz, de ettől még nem színhelyes a tevém, és továbbra is be kellene lőnöm. Lényeg, a bal nagyon nem szép. Legalább a jobbon a vörös vörös, vagy valami olyasmi.

Aquila non captat muscas.

(#24954) tmscsaba válasza Hegyirabló (#24951) üzenetére


tmscsaba
tag

Nézd meg azt a képet, amire mondod, hogy jó. Ott szürkés a "TENYEK" felirat alatt fölött a mező. A másikon erősen kékes. Keress olyasmi beállítást mint
"/kép opciók/szín tónus/" vagy hasonlót.

Az pl. lehet --
-- Hideg
-- Normál
-- 1. meleg
-- 2. meleg - mondjuk egy Samsungnál.

Állítsd melegebb árnyalatra.
Akár az is segíthet rajta, hiszen a vörös és kék szín lilásat ad eredményül és neked olyan a vörösöd !

[ Szerkesztve ]

(#24955) BBéci válasza Hegyirabló (#24953) üzenetére


BBéci
titán

Hozzám 10 éve sorban érkeznek tévék és vetítők tesztelésre. Eszembe sem jut nekiállni szemre beállítgatni, mert tutira olyan messze leszek a színhelyes állapottól, mint Makó Jeruzsálemtől. Amíg nem történik meg a műszeres kalibrálás, addig nem elemezgetem a színeket, hanem elfogadom olyannak, amilyen. Általában a mozi vagy film (pl. True Cinema, THX) adják a leginkább nézhetőt.
Természetesen kikapcsolok mindent, amit csak lehet: dinamikus kontraszt, zajszűrés, élénk színek, stb.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#24956) Hegyirabló válasza BBéci (#24955) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Rakjak be egy THX tesztelőt? Alien DVD-n van.

Aquila non captat muscas.

(#24957) tmscsaba válasza BBéci (#24955) üzenetére


tmscsaba
tag

Persze, mert ezt így fogadtad el.
Ha egyszer oda viszik akkor fizessék meg a rendbetételét és azután teszteled.
Végülis teljesen igazad van. Miért vesződnél egy beállítással ha nem muszáj.
Aki akarja veled teszteltetni, majd megfizeti azt a munkát is valakinek.

Az megint más kérdés, hogy a nézéshez megfelelőre be lehet állítani másképp is, de nem olyan gyorsan mint műszerrel, viszont szemmel úgysem látod a különbséget. Műszer viszont "meglátja".
Nyilván az érzékeli azt a kicsi különbséget is amit a szemünk észre sem vesz.
Erre szoktam mondani, a Mérés Ügyi Hivatalnak biztos olyan kell, de legtöbbünknek csak nézésre lesz.

De hiszen ez csak kényelem és sok vesződségtől távol maradás és nem utolsó sorban pénz.kérdése, hogy valaki gyorsan kényelmesen mással műszerrel állíttatja be vagy önmaga lassan és türelmet igánylő módon, ami a mérésügyi hivatal laborjának nem felelne meg, de nézésre ugyanolyan jó mert a szem, az agyunk amivel végül is látunk, az igen alkalmazkodó szervünk.

[ Szerkesztve ]

(#24958) tmscsaba


tmscsaba
tag

Mielőtt bármilyen beállítást megváltoztatsz, győződj meg róla, hogy mindent vissza tudsz-e állítani gyári értékre, ha valami nem úgy sikerül, hogy azután újra indulj a "kályhától". Ellenkező esetben érdemes felírni ill. lefotózni mi "hányason" áll a menüben.

Mindenek előtt érdemes kikapcsolni a Fekete tónust, a Dinamikus kontrasztot és az ilyen durvább beállításokat. A szín közt Natív-ra kell állítani. Ne nyúljon bele semmi más. szoftveres kiemelő vagy a kép dinamikáját módosító dolog.

A beállításnak nagyjából az az egyik lehetséges menete, hogy le kell tölteni pl az általam tervezett és rajzolt beállító grafikát innen: [link]
A megjelenő kép fölött valahol van egy fájl letöltés gomb.

Ha letöltötted a fájlt, akkor hozzá jutottál egy 1080 X 1920 pixeles TIF formátumú képhez.

Először tömörítetlenül, vagy minél kisebb tömörítési aránnyal konvertáld át a képet olyan formátumba amit a tv lát az USB-ről és töltsd rá egy usb eszközre a fájlt. Korábban eredetileg JPG-ben tettem fel, de reklamáltak itt a fórumon, hogy az veszteséges formátum és valami másban tegyem fel. Így került fel Tif-ben. Habár legtöbb esetben úgyis a JPG formátum a használható és annyira nem volt az láthatóan eltérő a tömörítetlentől, de engedtem a nyomásnak.

Annak az ábrának a szín sávjait egy-egy alap szín mezőben (és a szürke skálán is) +5%-os lépésekben növelve fedtem le nullától indulva 100 %-ig. Ezeken a mezőkön azt lehet beállítani illetve szín csatornánként ellenőrizni, hogy minden lépcső elkülönüljön és csak a 100%-os (legsötétebb) első mező lehet teljesen fekete vagy teljesen fehér. Azoknak kell a szélsőséges értékeket felvenni. A következőnek már észrevehetően el kell különülnie és minden lépcsőn láthatóan észlelni kell a változást.

(Nem látszhat egymás mellett több azonos fedettségű mező, mint több teljesen fekete vagy teljesen fehér) Ez a fő fényerő és kontraszt beállító szervekkel állítható be együtt nagy vonalakban. (Azután meg a Speciális beállítások/Fehéregyensúly menüben külön-külön, színenként kettő szabályzó szervvel. R és G és B erősítése és szintje külön, amiket együtt futásra kellene beállítani, ha láthatóan hibás.)
Persze ami láthatóan nem hibás, azt nem kell elállítani, de írom mint fizikai lehetőséget.

A kettő szürke gradációs skála azért van egymás alatt, mert azon lehet beállítani a szín egyensúlyt több lépésben. A szemben álló egymás alatti szürke skálák bármelyikén lehet látni az általános elszíneződést ami mindenre kiterjed (amit szemmel még tudunk érzékelni). Ebbe bele tudunk nyúlni de nem is olyan egyszerű, mert mint említettem, kettő külön dolgot kell hozzá állítani. A szín csatorna szintjét és a csatorna erősítését mindegyik esetben külön. Mindkettő hatással van az adott szín linearitására és fényességére, vagyis a többiekkel való együtt futásra. (Ezt nagyon türelmet igénylő jól állítani.)

Ha már nagyjából együtt futnak a színek, ezekkel a variációkkal a szürkét főbb vonalakban be lehet állítani.

Igaz, az mindig relatív, hogy mi mihez képest szürke, (esetleg ugyanaz vöröses vagy kékesszürke) mert a műfényes környezetben más látszik szürkének mint napfényesben, de mégis ad egy olyan alapot, ami ahhoz a referencia környezethez adja meg a semleges szürkét ahol, amilyen körülmények között többnyire nézzük (és éppen állítjuk) a tv-t.

Tehát:
A kettő szürkének egymás alatt külön szerepe van. A lépcső azért van egymás alatt, mert a szín csatornánkénti linearitási és "együtt futási hiba" okozhat olyan eltérést, hogy a sötétebb mezők színe hibásan eltérhet a világosabb mezőkétől és ez legkönnyebben a szürke mezőkön látható. Amikor együtt futnak, az még koránt sem biztos, hogy lineárisak is (a fényerő a jel függvényében).

Az azonos szürke mező szín eltolódása attól lehetséges, ha a színcsatornánkénti erősítés és az adott csatorna szintje nem megfelelően van beállítva egymáshoz képest egy-egy színnél. Ezeket is össze lehet hozni de nagy nagy, hatalmas türelem és érzék kell hozzá. Ha nem jó az abban mutatkozik meg, hogy az egymás alatti eltérő fedettségű szürke mezők színe eltér egymástól. Ehhez saját tapasztalatot kell szerezni. Sokat kell próbálgatni és kicsit később, pihentebben megint vissza térni rá.

(Na igen, ezt az előnyt nyújtja a műszeres kalibrálás, hogy jóval gyorsabb és pontosabb, mint azt szemmel meg tudnánk látni.)

Ha már láthatóan rendben van és nem látsz semmi hibát, akkor még biztosan lenne, precíziós műszerrel mérhető eltérés, de amit nem látunk, azt hiába is állítja be bárki műszerrel, azt úgysem fogjuk észrevenni. A szem elég toleráns. Ehhez a beállítgatáshoz nagy türelem és akár hetekig tartó "játék" játékos kedv kell, mire minden "tökéletes" lesz, akár csak a szem számára.

Persze az alap beállításokat, mint a fényerő és kontraszt, vagyis, hogy a fekete rendben legyen és a fehér is a helyén legyen, na meg minden kicsi fényerő lépcső látsszon, ahhoz nem kell ekkorát dolgozni. Az gyorsan megy.

[ Szerkesztve ]

(#24959) Watt25 válasza Hegyirabló (#24956) üzenetére


Watt25
veterán

Már elvesztem a sok hozzászólásban, nem tudom, hogy milyen tévéd van, de példaként megemlíteném, hogy nálam mennyi beállítható dolog van: [link]
Csak hogy legyen valami fogalmad arról, hogy mennyire esélyes szemre elvégezni a kalibrálást...

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#24960) Hegyirabló válasza Watt25 (#24959) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Megpróbálom ezzel, hát ha...

Most éppen szoftvert frissít, lehet, hogy az is segít valamit.

Ez is LG.

[ Szerkesztve ]

Aquila non captat muscas.

(#24961) BBéci válasza tmscsaba (#24957) üzenetére


BBéci
titán

Pontosan az alkalmazkodóképesség miatt nem lehet szemre színhelyesre állítani egy képmegjelenítőt. Hiába vacakolsz vele, csak ámítod magadat.
Hidd el, korábban próbálkoztam vele, mert a TV megérkezése és a kalibrálás között néha 5-10 nap is eltelik. Műszer nélkül teljességgel esélytelen a 10 pontos fehéregyensúly, a színtér, a színkezelés és a "gamma részletes" menüpontok beállítása.
Amikor két képmegjelenítő van nálam és az egyik már kalibrált, akkor brutálisan látható a különbség. Próbáltam azt referenciaként használni és ahhoz belőni a másikat, de éppen az alkalmazkodóképesség miatt lehetetlennek bizonyult.
De nem kell tévéket és vetítőket emlegetni, hiszen a PC monitorokat ugyanúgy kötelező kalibrálni, ha színhelyesen akarjuk látni a fényképeinket, vagy a Prohardvert.

A színköz Natív-ra állítása eleve kizárja, hogy színhelyes legyen a végeredmény, mivel az egyéni vagy egyedi újabb belenyúlást tesz lehetővé, ami nélkül adsz a szarnak egy pofont.

Amiket leírsz, azok hasonlítanak a "nincs rossz nő csak kevés pia" mondáshoz. Miért állítsuk szabványosra, ha úgysem látjuk a kis eltéréseket? :W

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#24962) ferikek válasza dh66e (#24940) üzenetére


ferikek
aktív tag

Azért írok egy normális levelet az LG-nek, hátha. Ha pedig esetleg ez rajtam már nem segít, akkor lehet máson igen (bár kétlem h rajtam kívül lenne vki vha azt megpróbálta volna leszedni...i)
(Egy baj van még, a szerviz nem szedi le a fóliát teljesen, amit vhol megértek, úh futok még egy kört az LG-nél, hátha...)

[ Szerkesztve ]

(#24963) Hegyirabló


Hegyirabló
veterán

Meséljek egy jó kis friss sztorit?

Bementem ma az egyik nagy márka hivatalos szervizébe. Azt sajnos nem írhatom le melyikbe, mert ismerős ismerőse a tulaj:

- Jó napot kívánok!
- Jó napot kívánok!
- Borzalmas ez a meleg.
- Igen, de legalább itt a szervizben hűvös van.
- Igen. Tessék mondani, műszeres kalibrálást, színhelyes beállítást végeznek Önök?
- Az meg mi?

Aquila non captat muscas.

(#24964) BBéci válasza Hegyirabló (#24963) üzenetére


BBéci
titán

Csak azzal foglalkoznak, hogy működjön a TV, a többi nem számít.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#24965) Hegyirabló válasza BBéci (#24964) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Nem fogod elhinni, de ez is elhangzott. Meg hogy akkora fekáliában van az iparág, hogy csak az eladás számít, semmi más. Ezért egyik-másik forgalmazó helyszínen telepíti a készülékeit, csak hogy ne rinyálhasson az ügyfél bármiért is, utólag.

(Szerk.) Ja, és azt is mondta az ürge, hogy szerinte a csöves (másmint fénycsöves) tévéknek jobb a színhűsége, mint a LED-nek.

[ Szerkesztve ]

Aquila non captat muscas.

(#24966) BBéci válasza Hegyirabló (#24965) üzenetére


BBéci
titán

Hogy a bánatban beszélhet színhűségről valaki, aki nem tudja, mi az a kalibrálás?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#24967) Hegyirabló válasza BBéci (#24966) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Lehet, hogy "színvisszaadást" mondott.

De legyünk igazságosak, volt azért tanácsa. Távkapcsolóval, menüből, nyomigatni, amíg jó nem lesz.

Aquila non captat muscas.

(#24968) ferikek


ferikek
aktív tag

Sziasztok,

Egyik idősebb női rokonomnak segítek venni TV-t. Nincsenek túl nagy igényei, csak TV-t nézne, de a márka azért fontos. Tehát egy sima FullHD-s 1-2 hdmi-s beépített DVB-T tuner bőven elég. ja és kis képernyő (56 cm, nagyobb nem fér el a hálószobájában).
2 típust néztem:
Philips 22PFL2908 :55eft
Samsung UE22F5000: 65eFt

Ablakkal szemben lenne a TV egy kb. 15nm-es helyiségben úh a tükröződés szerintem itt nem probléma.
Megéri az a +10eFt a Samsungért (asszem +1 HDMI), vagy a fenti igényeknek bőven elegendő a Philips is?

Köszi a tanácsokat előre is!

üdv.

ferikek

(#24969) laszlo168 válasza Hegyirabló (#24967) üzenetére


laszlo168
senior tag

Igaza volt, sok embert megszivattak már ezzel a kalibrálással. Ugyanis hiába állitod be a készüléket egy műsorra, a következőnél már nem lesz jó a beállitás, sőt minden film, reklám különbözik, ezt vedd figyelembe kalibráláskor.

(#24970) enterlaci


enterlaci
senior tag

Nem sikerül rájönnöm, ha PC-ről adom ki a képet a TV-re (Sony HX751) hány Hz-et állítsak be a windows-ban mint a TV frissítési frekvenciája? 60? 59? 50? 24? Kell ezzel foglalkoznom egyáltalán?
Mert 60 és 50Hz-nél átvált a TV "grafika" jelenetválasztásra ami sima de nem szép képvilág, 59Hz-nél tudom a "normál" beállításaimat használni, ami szép de meg-meg akad a kép, mintha "laggolna" 1080p-s mkv lejátszásnál.
Vagy más a gond és nem kell ilyen Hz-ekkel foglalkoznom... :F

Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11

(#24971) BBéci válasza enterlaci (#24970) üzenetére


BBéci
titán

Használj olyan lejátszó szoftvert, ami automatikusan az adott film frekvenciájához igazítja a kimenetet. Ez a mozifilmek többségénél 23,976 Hz.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#24972) Dorian válasza laszlo168 (#24969) üzenetére


Dorian
félisten

Te miről beszélsz, nem műsorra állítják a készüléket...

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#24973) BBéci válasza laszlo168 (#24969) üzenetére


BBéci
titán

Fogalmad sincs a kalibrálás menetéről, mibenlétéről, ezért inkább ne adj tanácsokat!
Speciális szoftverekkel történik, ami Blu-ray, vagy médialejátszóról, vagy laptopról, HDMI-n keresztül megy a tévére. Azután a kimért, beállított értékek átmásolhatók a többi bemenetre.
A tévéadók és adások különbözőségén semmi nem segít és azt senki nem ígéri.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#24974) dh66e válasza laszlo168 (#24969) üzenetére


dh66e
veterán

Megszívattak egy kalibrálással???Ez valami vicc ugye?
áhh beelőztek a többiek, :) ez amolyan kicsapja a biztit kategória. :((

[ Szerkesztve ]

(#24975) #75912448 válasza enterlaci (#24970) üzenetére


#75912448
törölt tag

Használj MPC-HC-t vagy XBMC-t lejátszó szoftvernek. Megfelelő beállítás után képesek frekit váltani (pl 24Hz-re a te esetedben mikor filmet nézel) a forrásnak megfelelően, tehát a win asztal maradhat 60Hz-en.

(#24976) Hegyirabló


Hegyirabló
veterán

Kedves Mindenki!

Na jó, csak hogyan kalibráltassak, ha nincs ki végez ilyet Budapesten (a belinkelt Jász megyei szakit csak hívnám ki, egy tévé ára lenne a kiszállás díja)?!?

Aquila non captat muscas.

(#24977) Hegyirabló


Hegyirabló
veterán

No kérem tisztelettel!

Össze-vissza nyomigattam a tevét, és a következőt hoztam ki:

gyönyörű szép a kép és a színek, bőrszín, minden tökéletes.

Egyedül az a k. vörös, ami inkább bordó.

Most is nézem HD-ben a meccset, és a japánok felkelő napja a zászlón bordó, de az olaszok vörös sávja is.

Aquila non captat muscas.

(#24978) pjen válasza Hegyirabló (#24977) üzenetére


pjen
félisten

Másík TV. N is nézd meg lehet olyan az adas.

(#24979) dh66e válasza Hegyirabló (#24976) üzenetére


dh66e
veterán

Felveszed vele a kapcsolatot és kivárod míg körútra indul Pest irányába.

(#24980) Hegyirabló válasza pjen (#24978) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Megnéztem, igaz nem tévén, hanem neten, ott vörös volt.

Aquila non captat muscas.

(#24981) BBéci válasza Hegyirabló (#24976) üzenetére


BBéci
titán

János jövő héten jön hozzám kalibrálni, ha megkapom a GT60-at, utána elmehet hozzád és csak minimális kiszállási díjat fog felszámolni.
A neten hiába nézed, ha a monitorod sincs kalibrálva, az ugyanúgy nem színhelyes.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#24982) Hegyirabló válasza BBéci (#24981) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Nem volna rossz. Kivel kell egyeztetnem, vele, vagy Veled?

Aquila non captat muscas.

(#24983) BBéci válasza Hegyirabló (#24982) üzenetére


BBéci
titán

Velem semmi szín alatt, csakis Jánossal.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#24984) erahurka


erahurka
félisten

Nézelődtem kicsit a különböző LCD/LED tévés topikokban, jártam pár boltban, így pontosítani tudom az igényeimet:

32" FullHD
Legalább a gyártó szerint legyen 100Hz
DTS, MKV képes USB filmlejátszás
3D, okostévé továbbra sem számít
occsó legyen :DDD (100-150 közt, de inkább előbbihez közelítsen)
Játékra is kellene

+1 kérdés: Aquától vásárolt már valaki tévét? Elég olcsóak, gari ügyben megbízhatóak? Szoktak bemutatódarabot árulni?

Előre is köszönöm :R

(#24985) nightshadow: Igen, ezt már én is kinéztem de nagyon megoszlanak a vélemények játékra való alkalmasság kapcsán.

[ Szerkesztve ]

(#24985) nightshadow válasza erahurka (#24984) üzenetére


nightshadow
veterán

[link], e-digitalba hivatalos garanciát kapsz: [link]

Igen, ezt már én is kinéztem de nagyon megoszlanak a vélemények játékra való alkalmasság kapcsán.

Játékra nem alkalmas.

[ Szerkesztve ]

(#24986) nightshadow válasza erahurka (#24984) üzenetére


nightshadow
veterán

Játékra a 32ES5500 a jó választás, de az meg nem valódi 100Hz-es.

Az idei tévékről meg még nagyon kevés teszt van, így az input lag adatok sem ismertek.

[ Szerkesztve ]

(#24987) erahurka válasza nightshadow (#24986) üzenetére


erahurka
félisten

Beszéltem valamelyik nap egy Media Marktos eladóval, mutatott egy ál-100Hz-es tévét. Azt mondta, hogy amikor régebben mellette volt a csúcsmodell, és mindkettőn Forma1 ment, a drágább típuson akadozott a képjavító cuccok miatt. Ebben mennyi az igazság?

Gondolom ez az ES5500 viszont nem játssza le a DTS hangot :U

LGLM620S-t is néztem csak ez azért árban húzósabb. Viszont ahogy néztem alkalmas játékra is.

(#24988) nismoka válasza erahurka (#24987) üzenetére


nismoka
addikt

Jó kis csúcsmodell lehetett... Mondjuk játékra amúgy sem ajánlott a bekapcsolt valós 100Hz mert növeli az input lagot. Amúgy én filmeknél is kikapcsolom vagy minimálisra veszem.

[ Szerkesztve ]

(#24989) nightshadow válasza erahurka (#24987) üzenetére


nightshadow
veterán

Gondolom ez az ES5500 viszont nem játssza le a DTS hangot

A Samsungok már jó pár éve tudják a DTS-t, szerepel is a speckók között: [link]

(#24990) nightshadow


nightshadow
veterán

2013-as input lag adatok:

LG
LG 47LA790W 52ms (avforums.com)

Panasonic
TX-L39E6E 32ms (geeks.hu)
TX-L39E6 60ms körül (trustedreviews.com)
TX-L42E6B 34ms (hdtvtest.co.uk)
TX-L42E6 36ms (trustedreviews.com)
TX-L50E6B 48ms (avforums.com)
TX-L47ET60B 34ms (hdtvtest.co.uk)
TX-L47ET60E 35ms (geeks.hu)
TX-L55ET60B 48ms (avforums.com)
TX-L55ET60 65ms (trustedreviews.com)
TX-L42FT60B 34ms (avforums.com)
TX-L42DT65B 33-36ms (hdtvtest.co.uk)
TX-L55DT65B 36ms (avforums.com)
TX-L47WT65B 34ms (avforums.com)
TX-L55WT65 60ms fölött (trustedreviews.com)
TX-L55WT65B 31-37ms (hdtvtest.co.uk)

Samsung
UE40F6400 40-43ms (hdtvtest.co.uk)
UE46F7000 44-46ms (hdtvtest.co.uk)
UE46F7000 45ms (avforums.com)
UE46F7000 50ms körül (trustedreviews.com)
UE40F8000 32-66ms, átlag 47ms (trustedreviews.com)
UE46F8000 42-45ms (hdtvtest.co.uk)
UE55F8000 41ms (avforums.com)
UE55F8000 44ms (hdtvtest.co.uk)
UE55F8000 37ms (trustedreviews.com)

Sony
KDL-47W805 6ms (trustedreviews.com)
KDL-40W905 22ms (avforums.com)
KDL-55W905 8-20ms (hdtvtest.co.uk)
KDL-55W905 7ms (trustedreviews.com)

(#24991) medica válasza nightshadow (#24985) üzenetére


medica
senior tag

Nem csak az edigitalban kapsz hivatalos garanciát. Én vettem cuccokat a komárnói bejegyzésű Elektro Udvartól és semmi gondom nem volt, ráadásul amellett hogy olcsóbb még 2 év a kötelező gyári gari a tótoknál.

Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz

(#24992) Blackhole13


Blackhole13
senior tag

Üdv,
Az lenne a kérdésem, hogy mennyire érdemes pár éves használt lcd-t venni, nagyjából még hány év lehet benne (nagyobb, megbízható márkák esetén) ?
Nincs szükségem smart, meg 3d funkcióra, csak legyen minél szebb a képe, viszont a mostanában újonnan kapható modelleknél a szép kép együtt jár ezekkel az extra funkciókkal.

(#24993) dh66e válasza Blackhole13 (#24992) üzenetére


dh66e
veterán

Na ez az amit senki nem fog neked megmondani láttam én már 5 éves lcd-t is aminek semmi baja nem volt és tegnap szólt a haverom a hogy a 2.5 éves(2év gari volt rá) lg tévéje meghalálozott még nem tudja mibe fog kerülni lehet vehet újat.

(#24994) laszlo168 válasza Blackhole13 (#24992) üzenetére


laszlo168
senior tag

Lehetőleg vegyél újat, itt nálunk a helyi műszaki boltban lehet venni új, garanciás LE46A557-es Samsungot 110000ft-ért.

(#24995) dh66e válasza laszlo168 (#24994) üzenetére


dh66e
veterán

Akkor inkább 130k ért több garival veszek egy tévét az aprón ami nem 4 éves széria hanem tavalyi. Igaz az csak 42". :)

(#24996) laszlo168 válasza dh66e (#24995) üzenetére


laszlo168
senior tag

Nekem ne mond, én nem vennék A szériást semmi pénzért sem, mondjuk Samsung meg ingyen sem kéne, csak be irtam hátha valakit érdekel.

(#24997) Blackhole13 válasza dh66e (#24995) üzenetére


Blackhole13
senior tag

42"-nál nem is kellene nagyobb
Esetleg tudsz típust írni, ami az említett kritériumoknak a legmegfelelőbb és a 100-tól nincs nagyon messze?

(#24998) dh66e válasza Blackhole13 (#24997) üzenetére


dh66e
veterán

[Itt nézz körbe.]
100k és a jó képminőség nem összeegyeztethető egy új készüléknél. :(

(#24999) Bitpalace


Bitpalace
senior tag

sziasztok!

Mitől lehet az, hogy a samsung tv-m azt írja ki filmlejátszásnál, hogy nem támogatott audiókodek mikor minden más viszi a filmet?

üdv!

(#25000) dh66e válasza Bitpalace (#24999) üzenetére


dh66e
veterán

A film kódolását nem szereti a samud. :(

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.