Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)

Hozzászólások

(#24201) tmscsaba válasza trol75 (#24199) üzenetére


tmscsaba
tag

Így van szerintem is. El kell menni egy bemutató terembe. Egyik kedvencem a Médiamarkt, mert ott minden tv elé ki van téve a hozzá való szemüveg és rendszeresen mennek a 3D demók. Sokszor megnézem a szemüvegével a passzív képernyőt és megpróbálom meggyőzni magam, hogy igyekezzek úgy nézni, hogy "az jó", mert előfordul, hogy valaki azt mondja, hogy "meg van elégedve vele", de amikor látom a szemüvegével, csak rémüldözni tudok. mondjuk relatív elég jó a szemem, illetve közelről olvasáshoz kell időnként +3-as lencse, de csak ritkán. Ott a tv szemüvegével (más szemüveg nélkül) nézem a passzívot és látom a képen a vékony fekete sorokat több méteren keresztül, ami olyan, mint nagyon sok fekete vízszintes vonal, mint sűrű pókhálón keresztül kellene néznem a képet. Számomra nagyon zavaró.

Nekem a passzív 3D kb olyan mint a horror. A horrort azért nézi az ember, hogy rémüldözzön. Én meg a passzív 3D képernyő csíkjain és csapnivaló felbontásán rémüldözök. Erre tényleg jó, rémüldözni, hogy ennyire gyenge.

Viszont hallottam már elvétve olyanról, hogy van aki valamilyen (számomra rejtélyes okból) képes egy biológiai képtelenségre és állítólag meglátja a 60-as bal-jobb szem váltást, a 120 Hz-et. Állítólag valamilyen /természet feletti módon/ érzékelik, vagy ki tudja hogyan, (amikor a 25 Hz-et már nem tudja követni a szemünk), de többek állították már.

Szóval erről kellene meggyőződni, hogy nálatok jelentkezik-e valóban ilyen extra érzékenység, mert ha van akkor tényleg le kell mondani a jobb minőségű aktív rendszerről.

Viszont ha bebizonyosodik, hogy valójában nem zavar hosszabb távon sem, akkor inkább aktívat érdemes venni. Igaz, hogy annál a szemüveg tápfeszültséget igényel, de a minőség különbség szerintem megéri ha tényleg tudatosan kipróbáltad és nem zavar.

A boltban lehet hosszabb távon is nézelődni, legfeljebb megkérdezik segíthetnek-e. Akkor nyugodtan meg lehet mondani, hogy azt próbálod, hogy az aktív 3D megjelenítés zavar-e téged ha tovább nézed. Nem lesz ezzel ott semmi gond. Örülnek, ha valaki érdeklődik nézelődik próbálgat, mert abból lehet a vevő.

Szóval meg kell nézni mindkettőt egymás után és biztosan meglátod a különbséget és azt, hogy melyik zavar egyáltalán. Melyik látszik gyengébbnek a másiknál, a sűrű csíkozottság, vagy egy állítólagosan néhányak által "látható?" villogás.

Az, hogy fizikailag melyik nyújt többet kép technikailag az egyértelmű.
A lényeg, bármelyiket választod is, nektek megfeleljen.

(#24202) BBéci válasza tmscsaba (#24201) üzenetére


BBéci
titán

Egyetértek az összefoglalóddal, egyezik a véleményünk.
Hozzáteszem, akkor is látható zavaró villogás, ha az aktív szemüvegen keresztül valamilyen fényforrást vagy fényes tárgyat néz az ember, nem csak a tévét. Sokan ettől rémülnek meg és választják a felezett felbontást.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#24203) tmscsaba válasza BBéci (#24202) üzenetére


tmscsaba
tag

Köszönöm. Sőt, nem csak a lámpánál, fénycsőnél látszik villogás az aktív szemüvegen keresztül. Akkor is látszik villogás, ha a látómezőben más televíziók is vannak ami nincs szinkronban a szemüveggel. Az tényleg nagyon látványosan villog. (természetesen amit éppen nézünk az nem villog.)
Az oldalt és a háttérben látható tv-k a frissítési frekvencia csúszása, vagyis a szemüveg és a frissítés eltérése, különbsége látszik, ahogy interferál vele. Az kb olyan 5 - 10 Hz körül lehet. Ezt is érdemes megnézni, pl. egy Mmarktban. legalább így tényleg láthatunk aktív szemüvegen villogást.
Másképp nem. :)

[ Szerkesztve ]

(#24204) Gabesz84 válasza tmscsaba (#24203) üzenetére


Gabesz84
őstag

Na állj, azért a 60hz-es villogást bárki képes kiszúrni, ha koncentrál rá, márpedig ha a TV 120Hz-et tud, akkor szemenként 60 jut. Engem speciel koncentrálás nélkül is zavar. Akit nem zavar, vegye nyugodtan,de azért ne bagatellizáljuk el a problémát, mert létezik. (ahogy a polarizáltnál a fekete csíkok is... szóval választhat az ember a 2 rossz közül)
Plazmánál gondolom jobb a helyzet, a magasabb frissítési frekvencia miatt, viszont némelyik plazma enyhe villogása még így is észrevehető.
Haveromét otthoni környezetben teljesen sötét szobában is látom villogni, igaz az egy kb 4 éves samsung, annál már bármi jobb.

(#24205) tmscsaba válasza Gabesz84 (#24204) üzenetére


tmscsaba
tag

persze mindenféle magasabb frekvenciájú villogást is meg lehet látni, ha kicsit rádolgozunk és gyorsan mozgatjuk a szemünket a képernyő egyik szélétől a másikig. A szem mozgatása által létre jön egy oszcilloszkóp eltérítéshez hasonló hatás. Ezért a képeket eltolva és torzulva látjuk. Ez olyan, mint amikor éjszaka a forgalomban valahol megvillan egy újabb típusú autó hátsó ledes lámpája, igen nagy sebességgel megszaggatva. Miközben gyors szem mozgással nézzük a környező forgalmat, az egyébként gyors villogás szaggatott csíkként látszik. Tv-t viszont többnyire nem úgy nézünk, hogy a képernyőn folyamatosan villámszerűen cikázik a szemünk. Ha mégis valaki így tenne, akkor láthatna villogást is.

A plazmánál már időnként láttam instabilitásnak tűnő ugrálást, amikor a kép néhány pixelnyivel balra-jobbra fel-le ugrál. Az mondjuk tényleg szédítő lehet, mert a stabil helyzetünk alapjául tekintett "stabil" virtuális környezet érzetét ingatja meg. Azt elhisszük, hogy stabil, mert egy fix helyet mutat, amikor megugrik a kép néhány pixelnyit valamelyik irányban. Tiszta földrengés élmény, legalábbis nekem ha olyant nézek.

A plazmánál még az is zavar, ha a képernyőn lévő látvány egyik oldala felől a másikra pillantok. Villanásnyi időre szétesik (kissé széteső szerű) és torzul a kép, meg sem tudom hirtelen fogalmazni mi az ami zavart, de azért megpróbáltam szavakba önteni.. De csak villanásnyit a szem gyors mozgásakor. Az LCD-nél ezt még nem tapasztaltam, talán mert az lassabban reagál.

Persze így nézve a régi CRT is villog és ritka soros, mégse kifogásolta senki. :)
Nagyon elkényeztet már minket a korszerű technika.

Egy kis off a végére: Egyébként tudom milyen a földrengés, azért hasonlítom ahhoz, mert épp tegnapelőtt éltem meg ilyent, nem tudtam miért szédülök. Aztán látom, hogy oldal irányban gyorsan remeg a monitor. Felnézek a csillárra és az is oldal irányban remeg. Talán 10 másodperc sem lehetett az egész. Szóval itt Bp északi részén éreztem. Megnéztem az órát, kb 12 óra. 31 vagy 32 lehetett. 3-4 perc volt amíg ide ért a 12,28-as rengés.

[ Szerkesztve ]

(#24206) Winne


Winne
nagyúr

Üdv!

Szüleimnek vásároltam egy IPS-es Pana TV-t. Véleményt szeretnék, hogy ezt érdemes-e magamnak meghagyni, vagy a mostani ugyanekkora Samsung B650T2-t, ami nem IPS-es, de 100Hz-es? Ők csak TV-t néznek rajta, én meg jóformán csak kijelzőnek használom hdmi-n a gépre kötve.

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#24207) -=RelakS=- válasza Gabesz84 (#24204) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

CRT világában nem véletlenül volt a cél a legalább 72Hz-es felbontás. Ha valami miatt 60hz-re állt be a monitor, az már villogott.
Más kérdés, hogy ott felvillant az adott pont 16,6ms-onként, azt csá, itt meg azért 8,3ms-on át látható.

Az viszont lehet, hogy egyeseket nem is a kép villogása zavar, hanem a környezetből jövő 50Hz/60Hz interferencia ;] (régi neon világítás FTW :D)

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#24208) trol75 válasza tmscsaba (#24201) üzenetére


trol75
tag

Szia.

Nagyon szépen köszönöm a részletes és kimerítő válaszodat a kérdésemre.

Köszönöm.

(#24209) #32577792


#32577792
törölt tag

No nagyjából rászántam magam a konkrétabb vásárlásra.
max 40" lesz és mivel sok a fény, ezért maradok a LED TV-nél.
továbbra sem szempont a 3D
viszont sokat nézünk filmet (relatíve sokat) és mivel továbbra is analóg kábel adás van, ezt is figyelembe szeretném venni - max. kap egy mindigtv alapot.
ahogy olvasom, filmek tekintetében a samsung eszik meg szinte mindent, viszont nem tudom, hogy az analóg adások miatt melyik lenne javasolt?
nem fontos a 2013, sőt annyira a 12-es modellek sem.
szóval megkérlek benneteket, kicsit segítsetek szűkíteni a választékot

(#24210) tmscsaba válasza blakey (#24200) üzenetére


tmscsaba
tag

"Ha gyerekkel is nézel 3D-t akkor passzív, de szerintem 7 év alatt nem biztos, hogy jót tesz neki."

Itt nem akarok én sem nagyon eltérő véleményt alkotni, de
azért kicsit hadd pontosítsak. Leírom az ezzel kapcsolatos gondolataimat.

Nem az aktív vagy passzív rendszer okozhatja a gyereknél a gondot. Azzal adódhat probléma, hogy a látása még kicsi korában fejlődik ki és a televíziók és mozik jelenlegi 3D rendszere még minden esetben a képernyő síkjába "teszi" a kép tényleges fókusz pontját, aminek semmi köze a valósághoz. A felnőtt szem ezt is megtanulja, miután a természetes látás már rég kialakult nála.

Igaz, a gyerek látja a teljesen reális környezetét is ahol a parallaxisból adódó mélység és a fókusz pont egybe esik és a mesterséges megjelenítést csak egy rövidebb ideig nézi a valósághoz képest.

Viszont ha azt is tudjuk, hogy a gyerekek sokkal könnyebben megtanulnak pl nyelveket és nem keverik őket, inkább fejlődik a vele kapcsolatos képességük. Szóval szerintem, mivel találkozik a való világ látványaival is, sőt azt még nagyobb arányban látja, ezért nem lehet rossz hatással rá a mesterséges térhatású kép sem, egy bizonyos kor után.

Ezzel együtt azért én is azt mondom, hogy pici gyerekként először tanulja meg a szemét használni a valóságos látványoknál, aztán már bátran lehet mutatni neki mesterséges tér élményt is.

(#24211) Ernest.


Ernest.
tag

Múlt héten szerencsés tulajdonosa lettem egy SAMSUNG UE32EH5000 TV-nek. Igazából teljesen meg voltam vele elégedve, kimondottan jó a hang, szép a kép, ilyen 3D meg Smart dolgokra nem vágytam (3D-t kimondottan nem szeretem, Smart meg nem kell, mert amúgy is PC-re kötve használom).

Annyi volt a baj vele, hogy nem volt meg a waooo érzésem, pedig egy hálószobában használom. Felhívtam a webshopot, és mondták, h gond nélkül becserélik. Megvettem helyette a nagytesót SAMSUNG UE40EH5000 ami már minden szempontból elnyerte a tetszésemet.

Igazából mindkét modellt ajánlani tudom, de szerintem megéri azt a plusz pénzt az különbség, mert érzetre, mintha kétszer akkora lenne.

(#24212) -=RelakS=- válasza tmscsaba (#24210) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

"televíziók és mozik jelenlegi 3D rendszere még minden esetben a képernyő síkjába "teszi" a kép tényleges fókusz pontját,"

Ezt magyarázd már el, légyszi. Én pl tudom állítani, hogy a két kép hogyan álljon egymáshoz képest, amitől vagy nagyon "kiugrik" a képből a 3D, vagy olyan, mintha egy ablak lenne a 3D-re. Természetesen a két végletet mondom.

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#24213) tmscsaba válasza -=RelakS=- (#24212) üzenetére


tmscsaba
tag

Igen, a tér érzet úgy is van, ettől 3D a megjelenítés. Viszont ahol a képet egyik és másik szemeddel látod, az mindig a képernyő síkja marad. Illetve amoziban a vászon síkja lesz a fókusz helye. A fókusz pont csak hologramoknál látszik valóshoz hasonlóan távolabb vagy közelebb.

Ez alatt azt értem, hogy ahhoz, hogy egy távoli dolgot láss élesen, vagy egy nagyon közeli látsszon élesnek, nem kell máshova fókuszálnod a szemeddel, csak a fizikai megjelenítés mono síkjába.

A tér érzetet a mögé látás adja. (dehát ezt tudod)
A kiemelkedő vagy mélyen a képernyőben megjelenő látványt a kettő kép eltolódása, és annak az oldalra tolódásának iránya adja. Ilyenkor a két kép akár fel is cserélődhet. A 3D kamerán is van ilyen funkció. Utólag el lehet csúsztatni a két képet, ami ilyenkor akár helyet is cserélhet egymással. Egyik esetben a képernyőn belül, míg a másikban jóval kívül jelenik meg a látvány. ...de a szemed fókusza mindig ugyanaz, méghozzá a megjelenítő ernyő síkja.

[ Szerkesztve ]

(#24214) -=RelakS=- válasza tmscsaba (#24213) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Ja, ez mondjuk igaz, hogy a szem ugyanarra a viszonylag közeli síkra fókuszál, csak két eltérő pontot néz.

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#24215) tmscsaba válasza tmscsaba (#24213) üzenetére


tmscsaba
tag

Ha nem így lenne, akkor tudnád külön élesen látni a közeli dolgokat, miközben a távolinak látszó életlen volna. Vagy ha kedved tartja és a távolira figyelsz, akkor a közeli életlenedne el. Viszont a mai elterjedt technika erre nem képes. Ennél a fókusz mindig azonos síkba esik, a képernyőre amit nézünk mindkét szemünkkel, külön-külön eltérő tartalommal.

(#24216) raulicio


raulicio
senior tag

Hello! Nem vagyok benne biztos, hogy jó helyre írok, szóval bocs ha nagyon off!

A kérdés az lenne, hogy össze lehet-e kötni wifin keresztül úgy a laptopomat és a samsung led tvmet, mintha hdmi kábellel lennének összekötve? A Samsung all share progija nagyon jól működik, de ugye azzal csak helyi (a laptopmora mentett és megosztott tartalmakat tudok lejátszani. Létezik olyan megoldás vagy program (természetesen wireless) amivel mondjuk youtube videókat tudnék a tv-n nézni? Mondjuk bármilyen médiahub vásárlása nélkül.

Remélem azért érthető, hogy mit szeretnék.

Egyébként a tv kábellel csatlakozik a routeremhez.

(#24217) Gabesz84 válasza raulicio (#24216) üzenetére


Gabesz84
őstag

erre jelenleg csak az intel féle wireless display (widi) van, vagy jópénzért veszel wireless hdmi transmittert.
Előbbit mind a laptopodnak, mind a TV-nek támogatnia kell, egyelőre nem túl elterjedt, utóbbi meg +1 eszköz olyan 40-50k magasságában.

(#24218) nismoka válasza raulicio (#24216) üzenetére


nismoka
addikt

[link]Telefonra van ilyen. ;)

(#24219) raulicio válasza nismoka (#24218) üzenetére


raulicio
senior tag

Köszi ez jól működik! Egyelőre beérném valami ilyesmivel pcre, ha már nem lehetséges wifin kiküldeni a tvre a laptop képét...

(#24220) Watt25 válasza nismoka (#24218) üzenetére


Watt25
veterán

De neki nem ez kell. Az ilyen share-es dolgok az adatfolyamot osztják meg, a lejátszás a tévé feladata. Tehát ha a tévé nem tudja az adott fájlt lejátszani, akkor nem fogja tudni megnézni. Az erdeti kéréds arra irányult, hogy a laptop képernyőjét hogyan tudja wifi-n átküldeni a tévére. Erre csak az említett WiDi megoldás van.

[ Szerkesztve ]

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#24221) Watt25 válasza raulicio (#24219) üzenetére


Watt25
veterán

Viszont, ha ez jó, akkor számítógépre bármilyen DLNA szerver a megoldás.

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#24222) raulicio válasza Watt25 (#24220) üzenetére


raulicio
senior tag

Igen az eredeti cél az lett volna, de végül beérem alternatív megoldásokkal is. a tv kezel szerencsére majdnem mindent.

(#24223) raulicio válasza Watt25 (#24221) üzenetére


raulicio
senior tag

Köszi, akkor továbbállok hátha találok vmi DLNA-s témát, mert fogalmam sincs róla mit és hogy :)

(#24224) SüdiLaller


SüdiLaller
aktív tag

Sziasztok! Valakinek van esetleg ötlete hogy egy yamada 5.1 hangfalszettet minek a segítségével hozzam össze a sharp lc-40le510e tv-mmel?

Ha boxot kell vennem, és az is megoldás lehet, nekem az is jó. Elég szépen szól ez a házimozi cucc, és jó lenne ha össze tudnám hozni. :R

[ Szerkesztve ]

Amivel a napjainkat töltjük, azzal telik az életünk is.

(#24225) nismoka válasza Watt25 (#24220) üzenetére


nismoka
addikt

Igen tudom, ez lényegében a youtube kérdésére ment. ;)

(#24226) BBéci válasza SüdiLaller (#24224) üzenetére


BBéci
titán

Tévéből 5.1 hangot csak optikai kimenetről lehet előcsalogatni.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#24227) Rihard83


Rihard83
tag

Üdv!

3d tv vásárlása előtt állok már ki is néztem magamnak egy LG 47lm640-et amit elég jó árban tudok beszerezni. 2 kérdésem lenne: az egyik hogy milyen esetleges hibákra figyeljek amikor veszem, hogy teszteljem hogy pl. nincs pixel hiba vagy hasonló. Rápakolok egy 3d-s filmet usb-re és abba belenézek. A másik kérdésem hogy a filmeket pc-ről játszanám le de csak DVI kimenet van a videókértyán, viszont a PC-vel össze van csatlakoztatva egy 5.1-es lejátszó akkor lesz képem és hangom is igaz?

Thx előre is a válaszokat!

(#24228) SüdiLaller válasza BBéci (#24226) üzenetére


SüdiLaller
aktív tag

köszi, az ezen nincs sajnos.

Amivel a napjainkat töltjük, azzal telik az életünk is.

(#24229) StLui válasza SüdiLaller (#24224) üzenetére


StLui
veterán

"Ha boxot kell vennem,"

Mire gondolsz itt?

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#24230) SüdiLaller válasza StLui (#24229) üzenetére


SüdiLaller
aktív tag

Media box-ra gondoltam ami hdmi-n keresztül kapcsolódik a tv-hez. Lehet rosszul gondoltam de azokon lehet olyan kimenet amire csatlakoztatható hangrendszer is.

Amivel a napjainkat töltjük, azzal telik az életünk is.

(#24231) BBéci válasza SüdiLaller (#24228) üzenetére


BBéci
titán

Kicsit homályos a fénykép, de mintha SPDIF feliratot látnék az egyik RCA aljzat fölött. Az ugyanúgy működik, mint az optikai, mert mindkettő SPDIF.
Viszont kell hozzá egy DAC, ami a digitális jeleket a házimozis cucc számára értelmezhetővé (analóg 5.1) alakítja.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#24232) SüdiLaller válasza BBéci (#24231) üzenetére


SüdiLaller
aktív tag

jól látod, spdif. Akkor egy ilyen konverter mennyiért beszerezhető itthon? Van esetleg linked?

Amivel a napjainkat töltjük, azzal telik az életünk is.

(#24233) -=RelakS=- válasza BBéci (#24226) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Jó lesz az digitálisnak is.
Az előző Philips tv-men ugyanis optikai nem volt, de coax digitális kimenet igen.

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#24234) Piftuka válasza Lehiñito (#24152) üzenetére


Piftuka
veterán

Mint írtam, nekem egy sok éves Philips LCD-m van, és meg vagyok elégedve vele. Pedig labdarúgó mérkőzéseket is szoktam nézni rajta.

Egyébként szerintem a max. 100.000 forintos kategóriában számottevő különbség a neves gyártók TV-inek panelje, ill. azok minősége között. Különbség talán a szolgáltatások között lehet.

"Aquila non captat muscas."

(#24235) Piftuka válasza Gabesz84 (#24184) üzenetére


Piftuka
veterán

"az hogy a toshiba oldalán mi áll, és milyen garipapírt ad a kisker, az 2 különböző dolog, sajnos."

Nem az! Sokadszor mondom, leírom újra: tessék tudatos fogyasztónak lenni!

Lásd: 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet; 1§, 4) ;)

Egy kis hasznos olvasnivaló: Minőségi kifogás, szavatosság, jótállás :K

/Források:
http://net.jogtar.hu
www.ofe.hu /

[ Szerkesztve ]

"Aquila non captat muscas."

(#24236) ginola


ginola
addikt

Szerintetek érdemes lecserélni NX-710-et HX-750-re, vagy nincs akkora előrelépés, hogy megérné?

(#24237) junior11 válasza ginola (#24236) üzenetére


junior11
veterán

Szerintem nem, HX850-re igen.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#24238) bul07 válasza Piftuka (#24235) üzenetére


bul07
nagyúr

Nem kell meszire menni az itcafen is most van egy fogyasztó védő sorozat és a következő részben lesz szó a gyártói jótálásról, érdemes elolvasni
http://itcafe.hu/cikk/elromlott_fogyasztovedelem_elso_resz_nfh/fogyasztovedelem.html
(telefonról így megy a linkelés)

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#24239) Sami22


Sami22
aktív tag

A közeljövőben tvt vennék, átnyálaztam a fórumot és magyar ill. külföldi tesztoldalakat, nagyjából 1 készülékre szűkítettem a lehetőségeket.
Samu UE40 ES5500 vagy a sima 5000, a Smart egyáltalán nem érdekel, csak nem tudom, hogy ennek mennyi az input lagja.
A mostani keret úgy 150, de kis türelemmel max 200-ig fel tudom tornászni.
Ami NEM érdekel: Smart, 3D, bármiféle "okos" megoldás. Persze el sem zárkózom, de nem igazán szempont.
Ami viszont annál fontosabb: -Input lag. Tehát játék.
(most egy samu le32C530-at használok, nem véletlenül. Ehhez képest nagy visszalépést nem szeretnék.)
- HD filmek. Igazából meg vagyok elégedve ebben a tekintetben a mostanival is, de ha jobb, akkor jobb.
- SD adás.
A kérdés, hogy van-e most a piacon ebben az árszegmensben más készülék, amit esetleg nem vettem észre? És még az, hogy mennyire kifutó modellekről van szó? (eltűnnek-e nyár végére a polcokról)
Esetleg Sony KDL40HX750, amit 200 körül láttam sok helyen. (számomra is fontos előnye a 100Hz)

Origin: HunGreg92. PSN: HunGreg92

(#24240) BBéci válasza SüdiLaller (#24232) üzenetére


BBéci
titán

Sokszor felmerült már ilyen igény, több link is volt 5.1 D/A konverterekről, de egyiket sem tettem a kedvenceim közé. Valahol 8000 forintnál kezdődik az ilyen kütyük ára.
Szerintem egy házimozi erősítő a legjobb megoldás, nem a bögreszettek pofozgatása.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#24241) junior11 válasza Sami22 (#24239) üzenetére


junior11
veterán

Sony HX750 (jobb képminőség mint az említett samsungok).

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#24242) nightshadow válasza Sami22 (#24239) üzenetére


nightshadow
veterán

És még az, hogy mennyire kifutó modellekről van szó? (eltűnnek-e nyár végére a polcokról)

A Samsung EH, ES és a Sony HX is kifutó modellek. Nyár végén már nem valószínű, hogy meg fogod őket kapni. Samsungból az F, Sonyból pedig a W650, W805 az idei modellek. Ezekről még nincsenek tesztek, így nem sokat lehet tudni róluk.

(#24243) Sami22 válasza nightshadow (#24242) üzenetére


Sami22
aktív tag

+junior11 köszi.

Ez nem jó hír. Sajnos most nincs pénz a Sonyra, az új modellekről pedig mint írod nincs teszt, tehát lehet, hogy a fránya input lag nem lesz megfelelő. Az árakról nem is beszélve.
Igazából akkor csak egy kérdés marad, (hacsak nem tudtok valami mást ajánlani) hogy az árához képest jó választás-e a Samu 5500? Előrelépés a mostani c530-asomhoz képest?

Origin: HunGreg92. PSN: HunGreg92

(#24244) nightshadow válasza Sami22 (#24243) üzenetére


nightshadow
veterán

Ha 150k a keret, akkor szerintem az ES6100[link] jobb választás képminőség szempontjából, az input lag viszont kicsivel magasabb (36ms körüli), de tapasztalatok alapján nem érezni. Ráadásul ez már valódi 100Hz-es.

(#24245) Sami22 válasza nightshadow (#24244) üzenetére


Sami22
aktív tag

Köszi ennek is utánaolvasok. Meg a plazmáknak még egyszer, de a HUD-októl félek, és az sem életszerű, hogy fél óránként kapcsoljak át percekre, nehogy ghost, vagy rosszabb történjen.

Csak én nem találok tesztet erről?

[ Szerkesztve ]

Origin: HunGreg92. PSN: HunGreg92

(#24246) BBéci válasza Sami22 (#24245) üzenetére


BBéci
titán

Csak az a HUD lehet problémás, amelyik nem átlátszó, hanem tömör és világos színű. De azokkal sincs gond, ha a TV teljes üzemidejét tekintve, legalább ugyanannyi ideig más képtartalom is fut a helyükön.
A ghost pedig nem bánt, a nevében is benne van, pár perc alatt elillan.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#24247) Sami22 válasza BBéci (#24246) üzenetére


Sami22
aktív tag

Itt a bibi, hogy nincs igazán mihez viszonyítanom, mi számít éles HUDnak. Pl ez: [link] Ha kicsit beletekersz látod. Remek példa, mert ez a játék biztos, hogy sokat fog menni. Egy hosszabb meccs alatt akár egy órán át(ha nem több) ott lesz a sarokban, majd nem sok (fél-egy perc) idő után újra. Szóval néha ilyen "extrém" megterheléseknek is ki lesz téve, nem szeretném, ha emiatt baj lenne.

Origin: HunGreg92. PSN: HunGreg92

(#24248) Gabesz84 válasza Sami22 (#24247) üzenetére


Gabesz84
őstag

max a jobb felső sarokban lévővel lehet itt gond, mivel a többi mozog, nem fix a helye, és átlátszó is.

(#24249) BBéci válasza Sami22 (#24247) üzenetére


BBéci
titán

Nem éleset mondtam, hanem világosat és átlátszatlant.
Rajta lehet a HUD egyhuzamban 8 órán át is, ha a következő 8-ban máshol lesz.
Nem akarlak semmire rábeszélni, csak el akarom oszlatni a tévhiteket.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#24250) szab.tam


szab.tam
nagyúr

nem olvastam vissza, bocs ha már volt.
ez esetben link is jó lesz, ami a válaszra mutat.
:R

az előbb láttam megint a sharp reklámját:
"élethűbb a valóságánál".

érttem én, hogy a vevők 90%-a hülye, (legalábbis annak nézi a marketing láncolat), és minden jól hangzó szlogent bekajál.
de ez nem túlzás már kicsit?

legszívesebben egy sharp képviselőt hallgatnék meg, mi a véleményere erről...
:U

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.