Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hankpoke

tag

Üdv!
    Jelzőlámpákból többet látsz mint közvilágításból, még... MÁV nagytételben cseréli le a jelzőlámpáit,megéri neki,mert min 50.000 üzemóra garantált(el lehet menni 100.000 üzemóráig is). Budapesti HÉV vonalakon Gödöllő irányába az összes jelzőlámpa LED-es. Autópályák fölött az információs panelek LED-esek. Közvilágításba még csak most terjednek el,mert 1 éve gyártanak olyan fehér LED-eket,aminek a fényhasznosítása jobb mint a gázkisülő fényforrások. Személy szerint Veresegyházán építettünk LED-es lámpát egy díszparknak,de sóher banda,mert nem üzemel mindig... Megkérdeztük miért nem üzemel,erre az válaszolták hogy sokat fogyaszt,sok nekik 13 Wh fogyasztás/lámpa :U Miközben egy energiatakarékos kompakt fénycső is többet eszik ugyanakkora fényerőnél.

LCD háttérvilágításnál se használnak Fresnel lencsét,sokba kerülne az.Helyette egy ''mattított'' műanyag lapot használnak. LED-ek ''fényudvara'' úgy van elhelyezve,hogy szépen lefedjék az egész felületet,utánna jön a matt üveglap, és az LCD.
    Ha valakit tényleg érdekeln egy LCD LED-es megvilágítása projektorba,akkor beszélhetek a munkatársammal. Ő a nagy guru optikából,én csak botcsinálta módon értek hozzá,elektronika része az én területem.

Új hozzászólás Aktív témák