Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csapos2

addikt

válasz ddekany #66 üzenetére

Elsőként, köszönöm neked is a segítséget.

megnézhetnéd, hogy nem-e két rétegből állnak (ploarizáló és rajta antiglare film). És akkor hogy kb milyen vastag az antiglare réteg... lehet hogy vmi tök hártya a polarizálóhoz képest, és akkor az utánad lévők esetleg meg tudnák állapítani, hogy épp mit áltak neki lehúzni.

Miután célirányosan megvizsgáltam a fólia darabokat, megállapítottam, mekkora egy barom, állat vagyok. De, még ezen kívül mást is :) . Bizony, két réteg fólia van és a külső réteg az antiglare, alatta pedig a polár fólia. Az ok, amiért barom vagyok, az az, hogy hiába olvasgattam hónapokon keresztül, hiába kérdezősködtem, minden fele. Mégis sikerült egy aprócska, ám igencsak fontos műveletről elfeledkeznem. :W

Mindenhol, ahol az AG réteg eltávolításával foglalkoznak írják, hogy első lépéskén nagyon finom csiszolóval fel kell érdesíteni a fólia felületét. No ezt én, a nagy izgalomban, mivel nem kicsit voltam ideges miközben a vadi új TFT-met téptem szaggattam, szépen elfelejtettem. Így az áztatás során nem tudot a fólia alá bújni a langyos víz. Ennek okán pedig, nem is csoda, hogy csak nagy kínok közepette tudtam leszedni a polárfóliát, amiről, akkor még azt hittem, az az AG.

Csináltam képet, világosan látszik rajta a két réteg. Az antiglare valóban egy hártyának tűnik a polarizáló fólia mellett.

[kép]
    [link]

Új hozzászólás Aktív témák