- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- bambano: Bambanő háza tája
- Rák
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
-
enginev3.0
félisten
Femto Smart
Bocsi, nem volt 100%-ban pozitív hangvételű, de hazudni sem tudok
Korábban volt aki azt mondta hogy neki a szemcsepp volt rossz amit adnak, mert csíp, nekem az egyáltalán nem volt érezhető
Volt akit nem zavart a fény pupillatágítás után, nekem az rossz volt, de nem fájt, szimplán rossz, de csukott szemmel könnyű kiküszöbölni míg hazaérsz, 1 napig szobában vagy és tv-zel vagy gépezel, másnap már nyugodtan mehetsz napra
A műtét napján pedig nekem egyedül ez a szemnyomásos rész volt rossz, erről itt senki nem írt, szóval lehet ez meg másnak nem volt olyan vészes, de ez csak 20 másodperc, még számolják is neked, nagyon kedvesek
Szerintem nagyjából az összes folyamatot mindenki máshogy él át
Nekem soha életembe nem kellett semmit csepegtetni a szemembe, így attól féltem az első perctől, de az első cseppentés után rájöttem hogy ez egyáltalán nem rossz, csak még sosem történt velem ilyen, így nem tudtam mire számítsak, mert azt sem szeretem mikor a strandon a szemembe megy a víz
Viszont tegnap már a tököm ki volt a csöpögtetéstől, de azért egy ilyen feszült nap után már nem csoda ha nap végén zavar hogy még mindig "kínoznak". A mai csöpögtetés viszont már megint nem zavar, aludtam egyet, megnyugodtam, most már minden klappol
Nem tudok mást mondani, ha megteheted, tedd meg!
Az vizsgálat olyan, mint egy szemüveg készítéskor 1:1-benDe ma leolvastam az utca végén lévő autó rendszámát (4-5 házra volt tőlem), ez számomra elképzelhetetlen volt eddig, sőt, jött velem szembe valaki és nem tudtam hogy ki az, ismerős vagy nem, köszönjek vagy nem
Ez zavart a legjobban egész életemben, mert én a szemüveget csak vezetéskor és gépezéskor használtam, így a hétköznapokban tiszta vak voltam -1.75dioptriával
Szerintem sokkal nehezebb rávenni magad, és felkészülni lelkileg, mint ezt az 1-2 darab pár másodperces kellemetlen érzést megélni
-
Moleman
addikt
Igen, láttam én is ilyen teszteket, és tapasztaltam is nagyon rossz kínaiakat. A legrosszabb egy átlátszó munkavédelmi volt, amit esti biciklizéshez vettem, konkrétan nem láttam rendesen vele. Azóta se ültem biciklin, úgy elvette a kedvem.
Az UV szűréshez önmagában nem kell nagy tudomány, a polikarbonát helyből tudja.
De sikerült kifogni néhány jó kínait, úgyhogy eddig nem érzem hiányát egy márkás szemüvegnek. Az egyik sárga lencsés kínai ráadásul túlszaturálja a színeket is, kb mint egy Maui HT. -
Thoty
senior tag
Nekem azt mondták már az első heti kontrollon, hogy az is eltűnt, pedig -2,75 volt a cylinder.
A műtét előtt az előkészítés során a doktornő rajzolt a szememre egy "jelölőt" (vízszintes vonal), hogy pontosabb legyen az eredmény. Persze ebből sem éreztem semmit, már a fájdalomcsillapító szemcsepp után volt ez -
enginev3.0
félisten
Hát nekem most az lenne a legfontosabb hogy minél előbb meglegyen
Illetve hogy femto smart vagy visumax
Igazából nem értem a különbséget, mindkettő 1 napos pihenés, és ugyan annyi szemcsepp, fájdalommentesek
Igazából az új femto még drágább is (ebből következtetek hogy talán jobb is), na meg a visumaxnál ezt írják"Azok is részesülhetnek az éleslátás élményéből, akik korábban nem voltak alkalmasak lézeres szemkezelésre."
Akkor gondolom ez valami ritka esetekre érdemes dolog, én -reményeim szerint- nem tartozok bele, mert csak a gépezéstől romlott a szemem, ezt remélem könnyen tudják javítani, szóval lehet hogy femto lesz, viszont az meg olcsóbb a medinél (10ezerrel)
Ha jól látom a FEMTO HD kezelés az idősebbeknek kellAzt hiszem Femto smartra fogok menni, hétfőn felhívom mind a két klinikát és megkérdezem hogy hol mikor tudnának fogadni, eszembe se jutott volna, hogy ennyire sokan jelentkeznek hogy akár 1-2 hetet is várni kell
-
Orsi_VM
újonc
Kedves powerwade!
Érdekes megnyilvánulási formában közölted a véleményed.
Azt hiszem az előző posztban valaki megkérdezte a véleményünket arról, ki milyen alapon döntötte el, hogy melyik klinikán műtteti meg a szemét.
Én leírtam mi alapján döntöttem. Természetesen nincs 3 diplomám különböző lézertechnikákból, de a műtét előtt a legtöbb ember minden létező fórumot és leírásokat elolvas mielőtt dönt. nem utolsó sorban meglátogatja egy vizsgálat alkalmával a klinikákat. Nem magamtól találtam ki a leírtakat, hanem az elmúlt 10 év fórumozói vélemények alapján és a nálam sokkal okosabbak által vezetett blogokban összeszedett információk alapján, amit még a Budai klinika sem tagadott a gépparkja terén.
Ahogy írtad is "menjen mindenkik oda ahova gondolja", de ha megkérdezik a véleményem el fogom mondani, szerencsére nem olyan stílusban, ahogyan ezt te tetted.
Ja, és igen 22 napos a regisztrációm, mert arra gondoltam, hogy a műtétem után megosztom az élményeimet veletek. És ettől még te sem tudod elvenni a kedvem. Szerintem mindenki akkor regisztrál ide, amikor aktuálissá válik számára a téma.
Legyen szép és kevésbé fusztrált napod. -
powerwade
senior tag
Azzal semmi gond, hogy ismerosok ajanljak mert ok voltak ott, stb... de akkor se fair lehuzni a masikat.
A korszeruseggel meg az a bajom, hogy se en se az ismerosok nem vagyunk se orvosok, se tudosok, se ... amit 'tudunk' ezekrol a gepekrol az amit a klinikak marketingje es a google elenk dob. Hamis illuzio... de muszaj hinni valamiben. Van aki a legujabb legmodernebb cuccokat keresi, szereti. Van aki a jol bevalt dolgokat preferalja. De meg1x hangsulyozom, nalam is az dontott hogy tobb kozeli ismeros is naluk vegezte a mutetet es elegedettek voltak. Nem igazan erdekel,hogy elso-masodik-szazadik generacios -e a lezer, mert nem ertek hozza. Fuggetlen szemesz is latta a szememet azota, es minden rendben. Bocs a rantert -
gabamanci
újonc
Íme a sztorim: ) leírom, hátha valakinek segít
. Pesten vagyok egyetemista, nem természettudományi szakon
, 20 és 30 között félúton. Amióta az eszemet tudom szemüveg az életem utálatos része volt (jobb -3,25, bal -2,75), néha megbolondítva kontaktlencsés időszakokkal, melyeknek általában gyulladásos vége lett. Többször újrakezdtem a lencsékkel, hogy szemüvegtelenítsem az életem, annyira gyűlöltem a pápaszemet, mert a gyerekkoromba eléggé belerondított. A lézeres szemműtétről évek óta olvasgatok, gondolkodok, de igazán az lökött ki a passzivitásból, amikoris két barátnőmet is megműtötték tavaly ősszel.
Ezek után április elején végül engem is megműtöttek Sasszem-femtoval és azóta 125%-n pörög mind a két szemem és márt eltelt egy hónap! Az sztorim talán azért érdekes, mert a két barátnőm nem ugyanannál a klinikánál műttette meg magát, így élőben néztem a trónok harcát.
Mindkettővel elég jóban vagyok ezért néha már-már zavarba jöttem, hogy akkor most én melyik klinikát, eljárást satöbbit válasszam. “Szerencsére” a végén volt egy kis hiszti az egyikkel és ezért sima ügy volt a másikhoz menni.
A két klinika a Sasszem és a Budai volt, Sasszemes befutóval.
Egyébként viszonylag hasonló benyomásokat szereztem barátnőim beszámolóiból, kivéve azt, hogy az eléggé kidomborodott, hogy a Sasszem a tapasztaltabb klinika. Az a barátnőm, aki ott műtette magát főként arról számolt be, hogy mindenki milyen profin, gördülékenyen tette a dolgát, kedvesen, készségesen. Tudni kell róla, hogy eleve kicsit befelé forduló típus, nem olyan mint én, aki mindent posztolok, megosztok, kommentelek. Betartotta az orvosi utasításokat, csepegtetett, amikor kellett, járt kontrollra, szóval mindent az előírások szerint tett és nem is volt semmi gondja. Velem is közvetlenek voltak, ugyanakkor meghagyták azt a kis teret, amire az embernek szüksége van, mikor éppen birizgálják a szemét. A másik helyen pont a pácienskezeléssel voltak gondok, pedig annak a barátnőmnek nagyon bejött a doki a Budaiból, többször is mondta, hogy milyen sármos
. Viszont a műtét után voltak apró (akkor nagyobbra fújt) problémái, mert fájt, könnyezett a szeme, de úgy vette le, hogy csak lerázzák, mert hívogatta őket és mindig csak annyit közöltek vele, hogy ez természetes, majd javul, csepegtessen. Az az érzés alakult ki benne, hogy a műtétig volt fontos, utána már inkább teher. Így a végén már nem is ajánlotta őket, bár egy kis szárazságtól eltekintve neki is rendben van a szeme. Szóval most én is sasszemű vagyok, és remélem, hogy a következő 25 évem szemüvegtelenül telik, mert nagyon nagyon élveztem ezt az utóbbi egy hónapot.
A következő epizódban a személyes tapasztalataimat írom le, remélem nem untattam senkit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest