Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4351) hdekakas


hdekakas
senior tag

Na én is voltam kontrollon, a korrekciós műtétemet követő 3 havin.
Jobb szem: 90%, látom, de elég homályos, már a fölötte lévők is. ~jelet is kaptam a 0,9 vizus elé, mert a háromból egyet nem láttam
Bal szem: 150%, tűéles
Jobb szem -0,5 dioptriával 100% lett, bal pedig -0,5 cylinderrel még egy picit jobb lett, hogy a 200%-ot már majdnem láttam, már nem csak egy pont volt, hanem ilyen "mintha", "vagy ez vagy az" érzés.
Viszont két szemmel pedig 200%-os a látásom. Ami azért túlzás, de tény hogy eddig sose láttam az utolsó 3 mütyürt a táblán, most is azt hittem hogy nem látom, mondtam valamit, és mind a hármat eltaláltam, szóval ezek szerint látom. :D Én voltam a legjobban meglepődve mikor mutatták, felsoroltam, és mondta az asszisztens a doktornőnek, hogy "200 százalék". :Y
Megvárjuk az 1 évet, ha nem javul a jobb, akkor újabb korrekció.
Persze én is megkaptam, mint mindig mindenki minden esetben: fog ez még javulni. ;] :DDD 3 hónap alatt 10%-ot erősödött a jobb. Csepegtetés már nincs hetek óta.
Reggelente amúgy mindig nagyon jó a jobb szemem is, de hamar elmúlik, és beáll erre a szűk 90%-ra. És néha még jóval alatta is ingadozik.

(#4352) enginev3.0 válasza hdekakas (#4351) üzenetére


enginev3.0
félisten

Te kérted vagy ők nézték meg hogy -0.5 dioptriaval milyen?

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#4353) hdekakas válasza enginev3.0 (#4352) üzenetére


hdekakas
senior tag

Ők nézték. Miért, máshol nem nézik meg hogy milyen lencsével lenne jobb a látás? :U

(#4354) enginev3.0 válasza hdekakas (#4353) üzenetére


enginev3.0
félisten

Nekem eddig kontrollon még nem nézték, mert szerintük 120%, de szerintem 6 hónaposnál megkérem majd őket, hogy nézzük meg lehetne-e még javítani rajta

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#4355) EnterR válasza hdekakas (#4353) üzenetére


EnterR
veterán

Nekem az is érdekes, hogy láttam olyan elsőhavi kontolleredményt, ahol volt műszeres vizsgálat, nekem Fehérváron meg belevilágítottak a szemembe és megmondták, hogy "egész jó". :DDD Ennyi történt. Már a 3. napi kontrollon jó volt a szaruhártya, nem tudom, hogy az első hónap után ez miért újdonság bárki számára is. Jobb szemem persze "picit dioptriás", számszerűsítve senki nem mondta meg, hogy ez mekkora. Majd a Flucon nevű csodaszer leviszi, állítják. Egyébként jól látok, csak néha zavaró, hogy nem konzisztens a két szem.

[ Szerkesztve ]

PSN ID: marquuard

(#4356) andrisss8 válasza hdekakas (#4351) üzenetére


andrisss8
csendes tag

A két szemmel 200% vagy 150% eredmény után mi lenne az újabb korrekció célja? Jobb szem 100%?

(#4357) emiki6


emiki6
veterán

Flucon téma

Nem tudom ki olvasta a tájékoztatót, aki nem, annak mondom, hogy mivel kortikoszteroidos a csepp, ezért ajánlott kézzel "befogni" az alsó könnycsatornát (van illusztráció a tájékoztatón), amin lefolyik az orrüregbe, majd onnan a torokba és lenyeled, ami nem jó.
8:38-nál látható a könnycsatorna nyílása, a szemhéjon van egy "lyuk": https://youtu.be/egEraZP9yXQ

Én pl ha nem fogom be a könnycsatornát, akkor egy par perc múlva érzem a torkomban a csepp keserű ízét, illetve kb 10 nap használat után olvastam el a tájékoztatót, fel is tűnt, hogy szárazabb az orrom, mint amúgy szokott.

A másik dolog, hogy a flucon megnövelheti a szemnyomást, hivatalosan azt mérni illik, ha már nem túl érzékeny a szem, talán egy hónap után.

A flucon funkciója amúgy, ha jól értettem, hogy lassítsa a gyógyulást, annak érdekében, hogy ne legyen hegesedés meg hasonlók.

Nekem febr 2-án volt műtétem, -15-16-ról kb jóra (nem biztos, hogy fog kelleni szemüveg) csinálták meg mindkét szemem. Majd valamikor írok róla.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#4358) emiki6 válasza emiki6 (#4357) üzenetére


emiki6
veterán

Mégvalami: nektek mondták, hogy csepegtetés előtt fel kell rázni a flucont?

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#4359) Thoty válasza emiki6 (#4358) üzenetére


Thoty
senior tag

Tudtommal mindegyiket fel kell rázni, illetve be kell(ene) fogni a könnycsatornát. Bár én sosem csináltam és nem volt belőle bajom...

szerk.: a szemnyomást nekem minden kontrollon mérték (egyet kivéve, amikor feltéptem a szaruhártyám/hámrétegét)

[ Szerkesztve ]

(#4360) hdekakas válasza andrisss8 (#4356) üzenetére


hdekakas
senior tag

Igen, az lenne a cél, hogy a jobb szemem is legalább 100%-os legyen. :K
A ~90 az olyan majdnem jó. De nem jó. A balhoz képest meg kifejezetten rossz.

Nekem is csak belenéztek mindig réslámpával a szemembe, ennyi volt, semmi komolyabb vizsgálat.
Nekem már nem kell flucon-t használni (eddig is maxidex volt, nem flucon), és még így is mondták, hogy majd eltűnik még az a kis fél dioptria.
Első műtétnél is ez volt, végül nem tűnt el. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#4361) EnterR válasza hdekakas (#4360) üzenetére


EnterR
veterán

Tegnap voltam második havin. Jeleztem, hogy a jobbos az még tré, meg dioptriás is egy picit. Erre mondták, hogy hisz csak 2 hónap telt el, majd lekerül a dioptria. :D Ezt annak ellenére, hogy megjegyeztem, hogy a jobb az a nulladik nap óta szar (relatíve a tökéletes balhoz képest). Egyelőre csak nyugtatnak, nekem meg van időm várni.

PSN ID: marquuard

(#4362) Lien


Lien
tag

Hello, én végre 2 hét múlva műtöm meg a szemem, újra meg fogják vizsgálni, de a sasszemnél a femto illetve ha lehetséges(elvileg csak a műtét napján derül ki) akkor femto smart műtétem lesz(szaruhártya vastagságom majdnem max, szemnyomás is ok). Az lenne a kérdésem volt már valaki új jogosítványt csináltatni? Nekem most járt le 9 év után a jogosítványom és még nem újítottam mindössze azért, mert így ha a háziorvos megvizsgál és kiállítja az alkalmassági leletet, hogy jó a látásom szemüveg nélkül(amin csak röhögött) akkor a jogosítványból is kiveszik azokat a számokat amik ezt tükrözik.
Most olvasgatva a topikot kicsit félek, hogy amíg a klinikánál dobálóznak a remekül sikerült a műtét meg 120%-os látásra addig az orvosnál ez kevesebb lesz és gáz lesz belőle?
Kicsit félek emiatt, illetve még nem tudom milyen fénytörési effektekre készüljek ha műtik a szemem.

(#4363) g4mer válasza Lien (#4362) üzenetére


g4mer
senior tag

Ha jól emlékszem úgy volt, hogy 2 hónap múlva adtak bizonylatot a szemklinikán, hogy alkalmas vagy szemüveg nélküli vezetésre, azt oda kellett adni a háziorvosnak, és ő kiállította az alkalmassági papírt.

De ha letudod majd olvasni a számokat a tábláról, szerintem nem csinál belőle ügyet a háziorvos, és előbb is elintézheted

Sic Parvis Magna

(#4364) gyáliSanyi


gyáliSanyi
őstag

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy ilyen beavatkozásoknál lehet fizetni átutalásban?

Műtét előtt meg után nem szívesen mászkálna az ember ennyi pénzel, ha oda kerülne a sor.

Live poor, die ritch.

(#4365) enginev3.0 válasza gyáliSanyi (#4364) üzenetére


enginev3.0
félisten

Helyben kártyával könnyebb

De szerintem mivel már azonnali utalás van így az is jó

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#4366) emiki6


emiki6
veterán

-16-ról 0?

A műtét előzményei:
Nyáron indult a szemműtét project nálam, egy barát a sasszemet ajánlotta, jelentkeztem hozzájuk vizsgálatra, de mikor megtudták, hogy hányas a szemem (-15-16 körül mindkettő) telefonon elutasítottak, de legalább ajánlották Nagy Zoltán Zsolt-ot (aki amúgy az egyik legtöbb tudással és tapasztalattal rendelkező szakember Magyarországon, ja és ami anyumnak tűnt fel, hogy az egyik általános iskolai osztálytársam apukája, de ez mellékes :) ) és adtak egy telefonszámot. A telefonszám a Semmelweis szemklinika diszpécseréhez vezetett, sok idő telt el a híváspróbálkozásaimmal, mire az egyik diszpécser megadta a prof asszisztensének a számát: Oláh Anikó 20/8258528, akit (sokadszor) felhívva tudtam időpontot kérni vizsgálatra, hónapokkal későbbre.
A vizsgálat:
Elmentem a vizsgálatra, az időpont ellenére órákat kellett várni. Az asszisztens megvizsgált, majd megint várni kellett, hogy a prof is megnézzen. A proffal a találkozás kb 5 perc: megnézte a szemet és az alapján elmondta, hogy nem vastag a szaruhártyám, kizárólag PRK-val érdemes műteni, várhatóan -7-8 körülire tudja levinni a szemeket. A femto-ról azt mondta, hogy az interneten ódákat zengenek róla, de az sem egy csodatechnológia. Elmondta amit tudni kell, majd elköszönt.
Ezután lehetett lefoglalni a műtét időpontját. A műtéteket hétfőn végzik, általában 1-2 héten belülre lehet jelentkezni műtétre, én február 02-ra kértem, mert az esett a vizsgaidőszak utánra. A műtét díját a műtét előttig rendezni kellett. PRK, 2 szem - 263.000 Ft
A műtét napja:
Feb 03-án 16 órára odamentünk, bejelentkeztünk, felküldtek a lézer szintjére a betegszobákba, ahol vártuk, hogy a prof befejezze az ambuláns rendelést, 19 óra utánig nem történt semmi, vártunk. Utána bevittek a műtő előterébe és elkezdték adni az érzéstelenítő cseppeket. Azthiszem 6-an voltunk, én voltam az utolsó, kb 1 órát kellett várjak a soromra, addig végig kaptam a cseppeket.
A műtét előtt közvetlenül azt mondta a prof, hogy 12 dioptriát is le tud venni szemenként, így -7-8 helyett -3-4 várható. A műtét viszonylag horror: Előkészítésként kaptam valami cseppet és a prof egy pálcával lekaparászott valamit a szemfelületről. Fájdalmat nem éreztem, de éreztem a nyomást. Utána jött a műtét: A lézer működés közben hangosan zógott, eközben láttam, hogy a lézer fénye homályossá válik, miközben leperzselődik a szemfelület, amihez egy erős szag: égett haj/szőr és reszelt köröm szagára hasonlított. A műtét után mindkét szemet leragasztották, visszakísértek a betegszobákba, ahol visszaöltöztem, majd szüleim hazavittek kocsival. 6-ból ketten elszédültek a műtét traumájától, én bár érzékeny vagyok erre, most kivételesen nem esett le a vérnyomásom a műtéttől. A doki továbbá elmondta, hogy 1 hónapig kerülni kell a port, víztömeget, izzadást (szerencsére nem vagyok izzadós, viszont a mászás a sportom, ami porral jár, így azt kénytelen voltam félretenni, ma végre el tudtam menni mászni), 1,5 hónapig pedig a szaunát (mászás után eddig mindig szaunáztam, sebaj, majd 2 hét múlva...). A látás véglegessé válása kb 6 hónap és addig napos időben napszemüveg használata kötelező.
A műtét utáni időszak:
Az éjszaka nem volt kellemes, mert ahogy elmúlt az érzéstelenítő csepp hatása és egy erős, állandó fájdalomérzet jött elő, amitől nem tudtam aludni. Ez a fajta fájdalomérzet úgy figyeltem meg, hogy olyan, mint egy állandó túlfeszültség, stresszérzet, a szenvedés kényszermozgással enyhíthető, de hosszútávon fájdalomcsillapító kell. Az algopyrin szart sem ért, ellenben a flector por nagyon hasznosnak bizonyult, későbbi megfigyeléseim alapján, egy adag kb 6 órára elmulasztotta a fájdalmat, talán kicsit tovább.
Másnap reggel 8-ra vissza kellett menni, levették a kötést, érzéstelenítő cseppet adtak és megnézték a szemet, valamint elmondták, hogy az érzéstelenítő csepp a fájdalom csillapítására nem jó megoldást, mert gátolja a gyógyulást. Utána azthiszem napi 5x kellett cseppenteni az oftaquix cseppből, egy hétig.
A műtét első 48 órájában hű társam volt a flector por, ám a műtét utáni harmadik napon már nem volt szükségem rá és akkor már nem csak pillanatokra tudtam kinyitni a szemem és nézni vele.
A látás változása:
Eleinte a műtéttől mattá vált szemfelület miatt minden távolságra homályosan láttam, lévén, hogy a sima felület tröi a fényt, a nem sima felület szórja. A jobb szememmel látása gyorsabban javult, annak a felülete gyorsabban simult, az első heti kontrollon azt mondták, a hámosodás megtörtént, a jobb szem felülete sima, mehet a flucon, a bal szemé még nem, abba nem kell csepegtetni. A második héttől a balba is mehetett, de akkor még mindig le volt maradva a jobb szemtől.
Az egy hónapos kontrollon kiderült, hogy már a bal a jobbik szem (ami nekem is feltűnt a negyedik hétben). Külön külön nézve a két szemet a bal szinte hibátlan (100%-os, nullás), a jobb se rossz, de azon van még cilinder, ami ront a látáson, de ez még elmúlhat. Azóta bal szembe 3 flucon, jobba 5.

Az eredmény és megjegyzések:

Szóval először felezést ígértek, aztán negyedelést, végül pedig szinte teljes korrekció lett belőle, szemüveg sem fog kelleni. :C

Többen mondták utólag, hogy a műtét utáni időszak eléggé szenvedős, de utólag azt mondták bár korábban belevágtak volna. Csak csatlakozni tudok ehhez a kijelentéshez. Aki fontolgatja, az vágjon bele, telik az idő.

A PRK sokkal kellemetlenebb az első napokban, mint a femto (ahol se szemleragasztás, se erős fájdalom, se erős érzékenység, se fél évig napszemüveg nincs), ellenben a prk több dioptria korrigálására és vékonyabb szaruhártya esetén is alkalmas, olcsóbb és megvannak az egyéb előnyei is, a femto viszont kényelmesebb, fájdalommentesebb, gyorsabb a felépülés, de krónikus szemszárazságot okozhat.

A Mária utcai szemklinika egyetlen hátránya, hogy munkaerőhiány (=nem elég magas fizetés) van és rengeteg páciens, így sokat kell várni és az orvosoknak nincs ideje a betegekre és elég nehéz információhoz jutni, főleg telefonon (nincs garancia, hogy felveszik). Sok órámat vesztettem el ott, de az eredménnyel elképesztően elégedett vagyok. :K

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#4367) Lien válasza emiki6 (#4366) üzenetére


Lien
tag

Szia, nővéremnek 2 éve volt Németországban műtétje Lohr am Mainban, amiről annyit tudni, hogy ott csinálnak olyan műtétet ami a -17 körüli szemre is jó, kontaktlencsét ültetnek a szemébe, neki sikerült, 6000€ volt tehát 2 millió. Ami megmaradt neki az az, hogy látja a fénytörésnél a kontaktlencse körvonalát, illetve este amikor vezet tudja, hogy mikor mosták le az út mentén az útjelzőt, mert akkor eléggé káprázik a szeme. :D
Igen, amit írtál "Csak csatlakozni tudok ehhez a kijelentéshez. Aki fontolgatja, az vágjon bele, telik az idő." Barátom is ezt mondta amit TE, jövő hét csütörtökön remélem femto smart műtétem lesz és nem sima femto, ez sajnos csak aznap derül ki de még kell a hétfői újravizsgálat. :)
És gratulálok a sikerhez, jó volt olvasni.

(#4368) Ancika válasza emiki6 (#4366) üzenetére


Ancika
újonc

Szia! Megtennéd, hogy leírod a lézeres szemműtét előtt, után zárt facebook csoportban a történeted? Majdnem 2500-an vagyunk tagok, de ilyen magas dioptriájú szem műtétjéről még senki sem írt. Köszönöm és gratulálok!

(#4369) EnterR válasza emiki6 (#4366) üzenetére


EnterR
veterán

Gyönyörű sztori, gratulálok. Nekem az egyiket -2,75ről műtötték le -0,75re, 3. hónap után is ígérgetésekkel, szóval nagyon jól jártál. :D

PSN ID: marquuard

(#4370) emiki6 válasza EnterR (#4369) üzenetére


emiki6
veterán

Azért koránt sincs még kész itt minden, ugyanis, nem csak erős rövidlátónak, de kancsalnak is születtem (bár hallottam olyat, hogy utóbbi inkább következmény). Szóval, az, hogy külön nézve milyenek a szemek, az egy dolog. A helyzet az, hogy ahhoz, hogy a balt ki tudjam használni el kell engedjem a jobbat és vele együtt a sztereó látást. Ha ragaszkodok a sztereó látáshoz, akkor a kép kb olyan, hogy -1 és cilinder.

Ha a jobbat elengedem, akkor elfordul balra és felfele, valamennyit el is csavarodik. Illetve jól szemlélteti, hogy a szem mozgások össze vannak kötve, hogyha a ballal nézek csak és közelre, majd távolra fókuszálok, akkor a jobb szem kitérése is változik. Szóval van egy többváltozós függvény és ahhoz, hogy optimalizáljam a látásom be kell állítani, hogy a 2 szem dioptriailag szinkronban legyen, korrigálni kell a cilindert és nem ártana prizmával vagy mégegy kancsalság elleni műtéttel hangolni a kettős látásra hajlamosságot.

Ancika: elvileg jelentkeztem most a csopiba, ha felvesznek, akkor majd valamikor bebiggyesztem oda is.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#4371) Lien


Lien
tag

Tegnap fel ev utan ujra vizsgaltak a szemeimet igy a mutet elott es megmondtak, hogy kicsit valtozott a bal szemem. Fennall a kockazata, hogy marad rajta cilinder vagy 3/6 honap utan elojohet a cilinder amit garancialisan ujramutenem. A szerencsem elvileg az, hogy a jobb szemem az erosebb de arra nagyon pici cilinder keletkezett(ami nem volt), viszont arra kerek-perec megmondtak, hogy az rendben lesz.
A mutet FEMTO kezeles lesz, ha ugy alakul a mutet napjan, hogy a szemem rosszul reagal a fenytoresre meg erzekenysegre akkor FEMTO Smart. Meg van kicsit tobb, mint 2 napom, de hamar eljon az is. 🙂

Esetleg volt koztetek olyan akinel a cilindert kellett kesobb korrigalni?

(#4372) Lien


Lien
tag

Végül FEMTO Smart lett a sasszemnel tegnapi napon. Az elso 3 ora borzalmas, utana mar sokkal jobb. A mai egy napos kontrollon a jobb szemem 1,00 tavoli vizust mertek ami elvileg a 100%, de szerintem lejjebb is tudtam volna olvasni a tablat. A bal szemem meg 0,65-os, ez a durvabban cilinderes szem. A mutetnel kicsit ereztem is csak a bal szememnel azt, hogy megnyomjak amitol szerintem sirtam is, ami a tabla leolvasasnal volt az meg olyan latvany volt, hogy a szamok a jobb felso sarokba halvanyan ismet megjelentek, mintha megkettozodott volna. A tovabbi kontrollokon majd javul a helyzet elvileg, kicsit felek, hogy a bal szemre ujabb mutet kellene. (Persze ezt hetfon tudtam a pupilla tagitas utan es aznap is megmondtak nekem, hogy arra nem tudnanak biztosat mondani)

[ Szerkesztve ]

(#4373) EnterR


EnterR
veterán

Sziasztok, van jelentős különbség a Corneregel és a Vidisic között?

PSN ID: marquuard

(#4374) Lien válasza EnterR (#4373) üzenetére


Lien
tag

Az egy hetes kontrollon mondtam, hogy amikor felkelek egyszerűen nem bírom kinyitni a szemem meg olyan érzésem van, mintha kontaktlencsében aludtam volna és felírták a Corneregelt. Az eddigi tapasztalatom, hogy nincsen kiváltó fajtája, 4. gyógyszertárban kaptam, tapasztalat a Corneregelről eddig pozitív, de nem 100%-osan.

(#4375) mufi


mufi
senior tag

A nap vicce:

https://1.zitokal.website/

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#4376) emiki6 válasza mufi (#4375) üzenetére


emiki6
veterán

Hát igen, forrásmegjelölés az nuku. :D

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#4377) g4mer válasza mufi (#4375) üzenetére


g4mer
senior tag

és az a durva, hogy rengeteg embert rászednek ilyen hülyeségekkel, főleg az időseket.

Nagynehezen sikerült meggyőzni nagyapámat, amikor rendelni akart hasonló színvonalú webolalról, rákerestem google-ön az orvos képére, kb 10 különböző ország hasonló weboldalán felbukkant más más nevekkel.

Sic Parvis Magna

(#4378) csimika


csimika
csendes tag

Sziasztok.

Megbetegedes miatt nem sikerult magyarorszagon vegigdaralni a tervezett mutetemet, ezert ugy gondoltam helyi megoldasokat is atnezem (uj virus miatt kb lehetetlen utazni, es felepules szempontjabol is kenyelmesebb lenne itthon maradni).
Van valakinek ICL-el tapasztalata? A LASEK-en kivul ez a masik megoldas amit itt tudnak csinalni (se FEMTO, se SMILE nem jatszik nalam).
Szememim -4 -4.5, -0.5 es -0.75-es cilinderrel.

OT: csak en nem talaltam meg hol lehet a forumon keresni?

(#4379) csimika válasza Lien (#4367) üzenetére


csimika
csendes tag

Esetleg felepulesrol nincs infod hogy milyen szivas?
Ahogy nezem Saint James is csinal ICL-t szoval biztos van mar aki tud meselni rola.

Kozbe megtalaltam a kereso gombot, teljesen kifiltereztem mert nem vartam hogy a felhasznaloval kapcsolatos funkciok mellett lesz.

(#4380) Lien válasza csimika (#4379) üzenetére


Lien
tag

Szia!
Nekem FEMTO Smart volt a Sasszemnél és igazából a felépülés a műtét után 3-4 órát volt égetően kellemetlen. Utána már nem fáj csak figyelni kell a szemcsepp adagolásokra amit előírnak és azt kell betartani illetve a kontrollokon megjelenni. Próbálok pormentes helyen lenni, most a karantén miatt meg a néha havazás miatt nem veszek fel napszemüveget. Reggeli szemszárazság miatt Corneregelt használok, az 1 hét alatt néha jó, néha nem. A jobb szemem teljesen jól sikerült (110%), viszont a bal én úgy érzem máig így 2+ hét után sem javult (80%-os) és nem hiszem, hogy nagyon javulni fog. Kicsikét homályos/kettős látásom van vele.
A műtét ettől még megérte, szembe nem szabad nyúlni, oda kell figyelni és pislogni kell.

(#4381) csimika válasza Lien (#4380) üzenetére


csimika
csendes tag

Hi. Inkabb a novered storyja erdekelne (kontaktlencse beultetes), nekem sajnos nem lehet se FEMTO se SMILE a vekony szaruhartya miatt.
Nem biztos hogy ezt fogja bedobni a doki a legjobb megoldasnak de az elso elovizsgalaton az asszisztens feldobta lehetosegkent.

(#4382) Lien válasza csimika (#4381) üzenetére


Lien
tag

Nővéremnek szerintem átlagos szaruhártya vastagsága volt. A beültetést itthon elvileg 1 klinika csinálja, kb. 2-3 éve és kb. fele ennyi pénzért, mint kint. Viszont nővérem is azt mondta inkább a kinti (akkor) 18 éves tapasztalatú orvosokkal műteti egy nem futószalag szerű mutatványban, mint a lézerrel (amit neki lehet nem is lehetett a rossz látása miatt). De a beültetés is véges, mert -18 meg annál is gyengébb szemekre nincs lencse a mostani technológiák szerint.
Az a műtét egy szemére nagyjából 30 perc volt így több, mint 1 órát feküdt bent összesen. Azért azt hozzátette, hogy valószínű romlott egy picit a látása de ugyan úgy élesen lát. Bár egy olyan szemnél ami neki van az, hogy egyáltalán lát az számára felbecsülhetetlen volt.

(#4383) csimika válasza Lien (#4382) üzenetére


csimika
csendes tag

Esetleg a felepulesrol tudsz valamit? Mennyire fajdalmas, meddig tart stb.
Marketing szoveg alapjan ICL nagyon jo valasztasnak tunik: https://us.discovericl.com/why-visian-icl

(#4384) Lien válasza csimika (#4383) üzenetére


Lien
tag

Ő maga már nem emlékszik rá, de az biztos, hogy 2 napig nem csinált semmit csak feküdt.
Illetve ameddig neki nem volt szemszárazsága, mert semmit sem égettek el a szeméből, addig nekem meg volt FEMTOnál. Helyette valami 2 mm-es vágást csináltak, hogy berakják a lencsét. Neki több kontrollja volt, 1,3,7 napos, 1 hetes, 1 hónapos, 2 hónapos, 3 hónapos azt hiszem, utána fél év és 1 év. Hogy meddig nem dolgozott, azt meg nem tudom mondani a másik ami még problémás szokott lenni az a szülés. Ő most szült, de császárral így még csak azt sem tudom megmondani, hogy az erőlködéstől valami történhetett-e a szeménél, mert nem volt. Nem tudom, hogy nő vagy férfi lennél így a nickname alapján de ugye még az utóbbi is egy dolog ami kérdőjeles.

(#4385) csimika válasza Lien (#4384) üzenetére


csimika
csendes tag

Megszulni csak a sorhasamat tudnam maximum.
Koszi az infot, meglatjuk a doki melyik megoldast ajanlja majd.

(#4386) Thoty válasza Lien (#4380) üzenetére


Thoty
senior tag

"viszont a bal én úgy érzem máig így 2+ hét után sem javult (80%-os) és nem hiszem, hogy nagyon javulni fog. Kicsikét homályos/kettős látásom van vele."
Ez elvileg a szemszárazság miatt van. Én még mindig küzdök vele, lassan egy éve volt a műtétem, szóval 2 hét után még ne várj csodákat :( . A bal szemem a Corneregel ellenére többször annyira kiszáradt már éjjel, hogy a reggeli első kinyitáskor felsértem a hámréteget a bal szememen. Ez volt kb másfél hete is, előtte 2-3 napig már egész jól láttam a bal szememmel is, aztán reggel megint elb.szódott... ilyenkor kb. 30%-os az a szemem. Most megint azt várom, hogy helyrejöjjön magától, mert a dokinő javaslata az volt három hónapja, hogy ha nem jön helyre magától, akkor lekaparja a felső hámréteget, aztán majd begyógyul, de ezt a mostani helyzetben nem szívesen lépem meg.
Egyébként nekem mintha attól javulna, hogy egyre kevesebbet csepegtetek, de erre azért nem bíztatnék senkit (főleg nem friss műtétest), be kell tartani az orvosi utasításokat.
Eleve még csepegteted a Tobradexet is gondolom, aminek az egyik hatása, hogy lassítja a gyógyulást, hogy ezzel megakadályozza a hegesedést.
Szóval türelem :)

(#4387) Lien válasza csimika (#4385) üzenetére


Lien
tag

Azt elfelejtettem leírni, hogy neki 1 nappal előtte kellett Tobradexet csepegtetnie a szemébe és ott már előre kiadták a papírt a diagnózisról, hogy mit fog aláírni és annak tudatában fog beleegyezni és megműteni. Nekem műtét műtét napján volt 20-30 percem, hogy akkor ott eldöntsem és aláírjam...

(#4388) Lien válasza Thoty (#4386) üzenetére


Lien
tag

Ez nem hangzik jól. :O Ma még 3x kell egy nap csepegtetni aztán 5 napig 2x kell egy nap csepegtetni és el kell hagyni a Tobradexet. Nincsen nagyon durva szemszárazságom de azért érezni, jó lenne végre a szememet megmosni de még azt sem tudom meg nem csinálhatom...

(#4389) Dora87 válasza g4mer (#4377) üzenetére


Dora87
újonc

Szerintem is rettenetes, minden nap feljön nekem is facebookon. A Budai Klinikán írtak is róla egy korrekt tájékoztatást: https://www.budaiszemeszet.hu/hirek/cleanvision-szemvitamin-atveres
Őket és egy csomó orvost csúnyán belkevertek. Hihetetlen, hogy az ilyenek ellen nem lehet semmit tenni, megtévesztik a sok jóhiszemű embert és mocskolják az orvosokat. :((

[ Szerkesztve ]

(#4390) Lien


Lien
tag

5 hettel a szemmutet utan a jobb az jo, bal az tovabbra sem. Mondtam is, hogy erezhetoen latom a kulonbseget. A bal szemvizsgalatnal egy lencset is helyeztek a szemuvegre es akkor mondtam, igen igy latok tisztan, kevesbe homalyosan, mint ahogy a jobbal is.
Annyit mondtak meg csak az 1 honapos volt, a ket szemnek eltero gyogyulasa lehet, meg bennevan a ketlepcsos mutet is amit kerdes meg is fognak-e csinalni. Azt kell mondjam sajnos ugy is az lesz a vege, hogy ujra kell muteni, de nem vagyok idoutazo sem, igy barmi megtortenhet.

(#4391) enginev3.0 válasza Lien (#4390) üzenetére


enginev3.0
félisten

Ha 5 hét után nem tisztult ki teljesen, akkor szerintem már nem is fog
Nekem az első 2 max 3 hétben végleges lett a dolog

De lehet ez változó

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#4392) Lien válasza enginev3.0 (#4391) üzenetére


Lien
tag

Valahogyan én is úgy érzem. Már a műtét és az 1 napos kontroll között is nagy különbségek voltak, azóta nem mondanám, hogy bármelyik irányba is elment volna a két szemem. Kettővel nem mondom, hogy 100% élesen látok de egy 95%-ra szerintem be tudnám lőni.

(#4393) Thoty válasza Lien (#4392) üzenetére


Thoty
senior tag

Nyugi, nálam 9 hónap után is ez a helyzet. Az vígasztal, hogy ezalatt az időszak alatt volt összesen 5-6 olyan nap, amikor a bal szemem is éles volt (utoljára március 9.-én), csak utána mindig kiszáradt a szemem és újra felsértettem a hámréteget. Most megint azt várom, hogy kitisztuljon a bal, remélem, már csak pár nap (vagy hét)

Most úgysem tudnak javítani rajta, mert se konzultáció (max. telefonos), se vizsgálat, műtét meg pláne nincs (a Sasszemben legalábbis), így nem marad más, mint a várakozás.

[ Szerkesztve ]

(#4394) Stigma.HC válasza Lien (#4390) üzenetére


Stigma.HC
senior tag

Így volt nekem is. Vagyis még így van most is. Decemberben volt a műtétem, 2 hónapos kontrollnál még mindig meg volt az eltérés. Március elején megint vizsgálat és akkor úgy volt, hogy 18-án műtenek. 17-én jött tőlük a hívás, határozatlan időre se műtét se vizsgálat. Sajnos halasztani kell.

"Mikor veszítek, nem azt mondom, hogy a te hibád. Csak azt mondom, hogy én téged okollak" Kösz :D -------- WoT: Szecska_Mester

(#4395) Lien


Lien
tag

Nem tudom nálatok volt-e ilyen, de én nem kondizom most és a hétvégén annyira megerőltettem magam (kb. egy 90-100 cm átmérőjű farönköt hárman emeltünk meg majd talicskáztuk el). Ettől a megerőltetéstől a bal szememen bevérzett a kötőhártyám, vasárnapra kicsit enyhült, de ez az enyhült állapot volt máig, látszódik, zuhanyzás után meg vöröses a helye. Tegnap felhívtam a klinikát, Rutascorbint mondtak 3x2 adagban, megvettem, de ma reggel is ugyan így ébredtem így felhívtam Őket, behívtak, megnézték és felirattak ismét Tobradexet, mert az nyugtató hatású a szemnek. Ami szerencsém volt, hogy most volt 2 hónap 2 napja a műtét, újra megnézték a szememet és az orvos is bent volt aki műtött, az 1 hónapos meg a mai kontroll ugyan azt az eredményt produkálták, így lehet már jövő hónap végén újraműtik a szememet, (ill. lehet a szemeimet, de a jobb szememmel nem érzékelek bajt hiába van rajta negyed cillinder) de ehhez még kell egy pupillatágító vizsgálat. ^^ Nekem tényleg kellemes csalódás, hogy egyből ugrottak és reagáltak a gondjaimra, csak dicsérni tudom a Sasszemet (mondjuk ennyi pénzért. ^^).

(#4396) cs.ildiko45


cs.ildiko45
újonc

Újraindult a lézeres szemműtétvonat, lehet beszállni :) van, ahol még ingyen covid tesztet is kapsz mielőtt kezelnek... persze csak akkor kezelnek, ha negatív vagy... :)

(#4397) hdekakas válasza cs.ildiko45 (#4396) üzenetére


hdekakas
senior tag

Nekem még egyelőre Szegeden nem adtak fél éves (már inkább 7 hónapos) kontrollra időpontot.

(#4398) enginev3.0 válasza hdekakas (#4397) üzenetére


enginev3.0
félisten

Nekem sem Pesten

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#4399) Thoty válasza enginev3.0 (#4398) üzenetére


Thoty
senior tag

Nem? Az hogy lehet? Én tegnap voltam kontrollon.
Szeptemberben kell mennem újra, és akkor eldől, hogy újraműtenek-e.

(#4400) enginev3.0 válasza Thoty (#4399) üzenetére


enginev3.0
félisten

Még nem hívtak a vírus után

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.