Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy chili topic. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- MárkaLánc
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CyberPunk666
senior tag
Sziasztok!
A dioptriáim ilyen -2 és -2.5, ahogy a cylindereim is hasonlóak.
Az a bajom, hogy a szemüveg sokszor akadályoz (vizisport, motorozás...), a kontaktlencsével meg egyszerűen nem látok jól, különösen az olvasás rossz, mert csak -2.25-ös cylindereres kontaktlencsék vannak, nekem meg -2.5 kellene. Nem tudom, hogy ez a pici okozza-e, hogy kényelmetlen olvasni benne?Szóval szerintem az egyetlen megoldás a műtét lehet, viszont eléggé félek attól, hogy éjszaka aurája lesz a fényeknek. Mennyire gyakori, hogy ilyen megmarad? Ti hogy álltok ezzel?
Vagy inkább csak azok írnak, akiknek gondjuk van?Vizsgálaton még nem voltam, de gondolom a motorozás miatt csak a prk jöhet szóba (reális esély van pár nagyobb esésre).
-
CyberPunk666
senior tag
+ lenne olyan kérdésem, hogy tud valaki olyan biztosításról, ami ilyen probléma esetén fizet?
Tegyük fel én vagyok az 1 millióból 1, akkor fizet némi milliócskát, hogy rendben lehessen az életem.
-
CyberPunk666
senior tag
Nem úgy gondoltam, hogy a klínika fizet nekem milliókat, hanem kötök magamra egy sima biztosítást, ahol mondjuk ha megvakulok és 100% rokkant leszek, akkor kapok biztosítási pénzt.
Na, ilyenből kellene olyan, ahol a szemműtét nem kizáró tényező.Van sima biztosításom, ha sétálok az utcán és elvágódom, pont úgy ütöm be a fejemet, hogy megvakulok és 100% rokkant leszek, akkor kapok 20 milliót.
De nem tudom, hogy egy szemműtét komplikációjára fizetne-e, van-e olyan, ahol ez belefér a biztosított esetekbe. Például motorozom, az már extrém sport a legtöbb biztosítónál...[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Moleman #2456 üzenetére
Motorozom, szóval simán benne van, hogy bármikor jöhet egy nagyobb ütés, ezért eleve a PRK-ban gondolkozom. Abból is a no touch verziót választanám. Már kértem időpontot az alkalmassági vizsgálatra, február végén megyek.
A műtéttel szerintem megvárom az őszt, a motoros szezon végét.
A biztosítás meg nem azért kell, mert ennyire félek, hanem ha bejön a gond, akkor nagyon nem mindegy, hogy mi van. Motorozásra is direkt van biztosításom, ha nagy baj történik, akkor 5-10-20 milliók jönnek, a súlyosságtól függően. De ha fél évre kiesem a munkából, akkor is kapom tovább a teljes fizetésemet.
[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Moleman #2458 üzenetére
#Moleman
Az árkülönbözet számomra lényegtelen, én a legbiztonságosabb megoldást szeretném, és ezért cserébe kibírok egy kis fájdalmat.
Emiatt választanám a PRK-t. Abból is ez a no touch már elég jónak tűnik.
Én télen féltem a nagymotort.#csƵ
Inkább arra gondoltam, hogy simán túlélhető, ha az ember fejét rövid ideig 20-30G, de ha tényleg rövid ideig tart a lassulás, akkor akár 50G éri, amikor elesik és beveri a fejét (mondjuk itt már a homlokra tud passzírozódni az agy, ha túl sokáig tart), ami mondjuk simán benne van egy meg nem adott elsőbbségi szituációban.
Tipikus, hogy nekimegy a motoros az autónak, elkezd előrecsúszni (szakszerűen a motor jobban lassul, amikor a kereke nekimegy a kocsinak, a motoros meg megőrizné az egyenes vonalú egyenletes mozgását), a motoros combjai beleakadnak a kormányba, ott egy forgáspont keletkezik és a feje előrebukik és ezerrel belefejel az autó oldalának-tetejének a határába.
Kb az egyik legtipikusabb balesettípus. Ha IL után képes leszakadni, akkor itt leszakad. Ha ennél nem szakad le, akkor az egész riogatás teljesen alaptalan. Ha ezt túléli a motoros, és nem szakad le, akkor nem esik le semmitől, amibe nem halhatunk bele. Ennél komolyabb max az lehet, ha a szemét nyomják ki, de akkor meg tényleg nem ezen múlik. -
CyberPunk666
senior tag
Holnap megyek a vizsgálatra, remélem alkalmas leszek rá...
-
CyberPunk666
senior tag
-
CyberPunk666
senior tag
"Néha, mikor elbambulok, még most is egy régi fókuszpontra áll be a szemem, ahol semmit nem látok."
mint mindenkinek... ezt az elbambulás...
-
CyberPunk666
senior tag
Van kockázat és nem lesz mindegyik jó, de a statisztikáék alapján a ritkák a komoly komplikációk.
Persze, ha van, akkor az sajnos nagyon komoly hatással van az ember életére -
CyberPunk666
senior tag
válasz ingalls #2619 üzenetére
Nekem nem volt ilyen műtétem még, de kontaktlencse és a két szemem közötti jelentős eltérés miatt azt biztosan tudom mondani, hogy ha a gyengébben látó szemed hirtelen az erősebben látóvá válik, akkor az okozhat kettős látást. Ha nekem csak a gyengébben látóba teszem be a lencsét, akkor ez van és nagyon rossz. Ez persze a kétszemes látást totál homályossá is teszi. Miközben azzal a szememmel sokkal jobban látok, mint amúgy, de együtt mégis rosszabbul.
Gondolom egy szemmel nézve egyszerre nincsen kettős látásod.
Jobban látsz egy szemmel nézve a régen gyengébb szemeddel, mint azzal amelyik a jobb volt korábban?
Nincs kiszáradva a szemed esetleg? A durva szemszárazság nagyon erős homályos látást tud okozni.
Nem tudom ilyenkor szabad-e műkönnyezni, ezt majd megmondja olyan, aki átesett már ilyenen.[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Moleman #2622 üzenetére
Ez nem függőség, hanem szar műkönny. Én 5 félét próbáltam mire az egyik bevált. Volt ami eleve nem használt, volt amit az általad is leírt tüneteket produkálta, a mostani műkönnyem viszont remek, alig kell naponta 1-2 alkalom és nem szárad ki fél órával használat után a szemem.
Ami bevált az a Baush & Lomb, ami meg kiszárította fél óra utána az az ocutears volt.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz ingalls #2651 üzenetére
Nem keresnek kevesebbet a prk-n, mint a többin, ezért nincsen ilyen, hogy "csóri prk".
Nagyon sokan csinálják a prk-t, akiknek anyagilag beleférne a másik és nem a spórolás miatt.De ha így lenne sem lenne ok rá, hogy így bánjanak veled.
Mondjuk nem tudom mennyire olvastál utána, de én is tervezem a műtétet és én csak a sasszem klinikára mennék az alapján, amiket találtam.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz ingalls #2658 üzenetére
Ez 2 dolognak hangzik, egyrészt tanulnod kell a látást, ami eltart egy ideig.
Másrészt szerintem nagyon kiszárad a szemed, kérdezd meg persze, de ha lehet, akkor kezdj el műkönnyet használni.
A műkönnyet pedig úgy lehet, hogy elmész és veszel vagy 5-6 fajtát és használod mindet pár napig. Aztán tudni fogod, hogy neked melyik a jó. Én 5-t próbáltam ki és abból 2 ami nem rossz, de csak az egyik igazán jó. Pont az, amire azt mondták, hogy a leggagyibb -
CyberPunk666
senior tag
válasz ingalls #2661 üzenetére
Ha könnyezik a szemed az is a szemszárazság egyik jele.
Biztos vagy benne, hogy nem száraz a szemed? Szinte mindenkinek az a műtét után a fórumok tanulsága szerint. Amikor először elkezd fáradni és romlani, akkor cseppents bele, ne később, és nézd meg, hogy jobb lesz-e.[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
válasz ingalls #2665 üzenetére
A műtét után sokaknak száraz a szeme egy fél vagy akár 1 évig is.
Amin a műkönny segít az el fog múlni valószínűleg, de még el fog tartani egy darabig.
Amit nem old meg, azt meg nem tudom.Nekem a kontaktlencsével volt ilyen gondom, hogy sosem volt jó minden távolságra egyszerre, de később beállt és amolyan tanulási folyamat volt az agynak/szemnek.
De nem tudom ez nálad is így van-e/lesz-e. -
CyberPunk666
senior tag
Szerintem lehet eltérés a műtét típusától függően is akár.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz gyáliSanyi #2797 üzenetére
Az öregkori látásromlás az a szem rugalmassága miatt van, ezért az egy más típusú probléma. Aki addig közellátó volt, az nem távollátó felé mozdul, csak simán romlani fog a közellátása is, miközben távolra sem fog jobban látni.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz gyáliSanyi #2812 üzenetére
Sajnos igen. Marad majd a progresszív lencse vagy a szemműtét.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz #41635072 #2853 üzenetére
Értem, csak azt nem, hogy ez hogy jön össze azzal, hogy elvileg a korrekcióhoz pár um-t módosítanak.
Ennyire komoly roncsolást végeznek, hogy abból a pár um-ből lesz egyenetlen?
Eleve egy fél mm az egész szekció, ahol végzik a beavatkozást, ami mondjuk lehet sok egy lencsének, de ezt a fél mm-t, annyira megdolgozzák, hogy már egyenetlen?
Ráadásul van, amikor kettőt is csinálnak, ha az első nem lett elég jó és akkor ez azt jelenti, hogy egy beavatkozás maximum negyed millimétert jelenthet, de a leírások szerint még ennyit sem.Vagy ez utólag torzul, a gyógyulástól? Vagy mi okoz ekkora eltérést?
(nem kételkedem, hanem érdekel, hogy hogyan műküdik)
-
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Brago Hott #3926 üzenetére
Nekem ez 2 dolognak tűnik:
1, tanul a szemed és az új állapot miatt nagyon fárad.
2, nagyon száraz a szemed és iprai mennyiségű műkönnyet kellene használnodműkönny:
Nekem mindenki másmilyet javasolt, nem működtek.
Az elvileg legjobb sem. Aztán begurultam, bementem vettem 5 félét és a szerintük leggagyibb volt az egyetlen, ami bevált. Azóta is azt használom. (víz bázisú pedig mindenki az olajosakat ajánlgatta) -
CyberPunk666
senior tag
válasz Brago Hott #3929 üzenetére
A leírásod alapján szárazabb a szemed az átlagnál. Főleg, ha annyira, hogy éjjel felébredtél rá!
Használsz műkönnyet? Mennyire gyakran csepegtetsz? Milyen bázisú? Utána javul valamennyit?
Légkondiban és valamire hosszan koncentrálva (monitor, könyv) gyorsabban szárad.[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Brago Hott #3931 üzenetére
Ha utána javul és a szabadban nem lassabban jön elő, az is a száradásra utal.
Bent jellemzően légkondi -> szárazabb levegő
Bent jellemzően gép/telefon ->ritkább pislogás ->szintén jobban kiszáradNagyon tipikus szemszárazság tünet mindegyik.
-
CyberPunk666
senior tag
én még nem szántam el magam, de nekem -2.5 cylinder van mindkettőn,
a dioptria csak -1.Akkor én is lassú regenerációra számítsak?
Egyáltalán miért számít a cylinder ebben? -
CyberPunk666
senior tag
válasz hdekakas #3957 üzenetére
Neki hol jó - hol nem.
Akkor éppen annyira látott, de mint írta, néha meg tökéletes.
Szóval neki nem a korrekcióval van gondja, hanem más a probléma.
Fáradás, szemszárasság, ilyesmik. Ezen nem nagyon segít a lencse, viszont idővel javulnia kellene.Ha a korrekció nem lenne jó, akkor soha sem láthatna jól.
-
CyberPunk666
senior tag
A szempcsepp tud "függőséget" okozni.
Ha nagyon sokat csepegtetsz, akkor egy idő után a csepegtetés miatt fog folyton száradni a szemed.
Normál esetben a csepegtetés arra jó, hogy pár alkalommal turbózz rajta, vagy ha olyan van, hogy a szemed éppen kiszárad, akkor megold.
Ha orrba szájba öntöd bele a műkönnyet, akkor azt fogod észrevenni, hogy egyre jobban szárad a szemed.Nyilván a műtét miatt a műtét után kell csepegtetni, hogy védd, mert szárad...
De idővel muszáj mérsékelni.Azon kívül a műkönny is egy olyan dolog, hogy ki kell próbálni egy csomó fajtát, hogy rágyere NEKED melyik a jó. Hatalmas különbségek vannak és sajnos ez egyéni, hogy melyik a jó.
Btw sokat nézel képernyőt? Klíma? Szellős hely? Száraz levegő? Mind fokozza ezt.
Az 1 nap után munka az akkor igaz például a műtét után, ha NEM monitor előtt ülsz (apró betű)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Mercedes topic
- Nagy chili topic. :)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.