Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4751) Alg válasza Alg (#4739) üzenetére


Alg
veterán

Update: Tegnapra volt kiírva a korrekciós műtét - végül a sebész nem vállalta be, a jobbon felváltva mér a gép +1 és 0 dioptriát a cilinder mellett, így ha ráteszi a -1-et amivel amúgy 100%-ra javítható lenne, túl nagy lenne az eltérés a kettő között és rosszabbodna a kancsalítás is (legalábbis valami ilyesmit szűrtem le a beszélgetésből).

Konklúzió: szemüveg marad (csak a jobbos cilinder van rajta, semmi más), minél többet legyen rajtam, szemtorna marad, október elején újra megnézik.

Amúgy a jobb jelenleg 70% körüli, a bal 80% körül van mindenféle korrekció nélkül.

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#4752) fojtviki válasza Alg (#4751) üzenetére


fojtviki
senior tag

Sziasztok. Pontosan mit is jelent, ha azt mondjak 120-130% lett a szem mutet utan? Paromnak volt mutet a Budai klinikan es ezt mondtak neki. Viszont en ha csak egy picit is de jobban latok:) Amit o mar nem tud elolvasni, azt meg en nehezen de elolvasom:) Szoval erdekelne ez a % dolog:)

(#4753) Alg válasza fojtviki (#4752) üzenetére


Alg
veterán

Nagyjából úgy kell felfogni, hogy a 100% az az "átlagos egészséges látásélesség", szóval simán lehet egyénileg ennél jobb.

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#4754) fojtviki válasza Alg (#4753) üzenetére


fojtviki
senior tag

Koszi. En is igy gondoltam. Egyebkent azt mondtak, hogy meg javulnia kell. No de parom nem panaszkodik, mert neki ez megvaltas volt:) Jobb szem -6+ 2.75 cylinder, bal pedig -5.5+ 2.5 cylinder. 1 honapja mutottek egyebkent, de tenyleg semmi kellemetlenseg nem volt neki mutet utan. Bar vannak fura dolgok szerinte de nagyon orul. Mondja pl, hogy a tv nezes nem olyan mint elotte, valamiert farad tole a szeme es nem is tud ugy fokuszalni allitolag. Nem tudom, hogy kell ezt erteni, de o sem tudja igazabol elmagyarazni. A masik, hogy ha kozelrol messzire nez allitolag akkor is sokkal lassabban fokuszal mint elotte. Ejszaka pedig a fenyeknek van udvara, es pl bizonyos dolgok bizonyos szogbol kettos kontur van. Jellemzoen kis lcd kijelzonel /ora pl/ Sokszor van homalyosodas is de az szemcseppel tobbnyire megoldodik:)

(#4755) mufi


mufi
senior tag

Sziasztok, PRK műtét után minden esetben tesznek védőlencsét a szembe?

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#4756) Dazsar válasza mufi (#4755) üzenetére


Dazsar
aktív tag

Szerintem igen. Hosszabb gyógyulás miatt

"Akárki lopta el a bankkártyám, kevesebett költ mint a feleségem"

(#4757) mufi válasza Dazsar (#4756) üzenetére


mufi
senior tag

Eww, hát én úgy emlékszem, hogy nekem nem raktam be ilyet a műtét után... :F

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#4758) Dazsar válasza mufi (#4757) üzenetére


Dazsar
aktív tag

Gyógyulás:

A szemre lágy kontaktlencse kerül, hogy védje a kezelés területét. A kezelés után a szaruhártya 7-9 nap alatt visszahámosodik. A kezelés során a szaruhártya idegvégződései szabaddá válnak, ez okozza a kezelés utáni kellemetlen, szúró érzést pár napig. A végleges látásélesség kialakulása akár két hónapot is igénybe vehet.
Biztos hogy kaptál

"Akárki lopta el a bankkártyám, kevesebett költ mint a feleségem"

(#4759) ksyvex


ksyvex
újonc

Sziasztok! 40 éves vagyok,. + 6 os dioptriám van mindkét szememen. és szeretném megműttetni, de sok helyen azt mondják, várjak 50 éves korig, mert plusszos dioptriánál , lehetnek rejtett dioptriák is, ami később előjöhet.
Érdemes várnom, vagy vágjak bele?
1 éve csináltattam szemüveget, de homályosan látok vele. Anno 4 x vittem vissza, de jóformán hülyének néztek.
És már baromira unom , elegem van, hogy homályosan látok. Így vezetni sem merek. Este meg pláne.
Volt már valaki hasonló helyzetben ilyen erős plusszos dioptriával?

(#4760) User64476


User64476
őstag

Nekem egy eve volt a mutetem, es most kezdem ugy erezni, hogy beallt a vegleges elesseg. Egyebkent vegig javult, es mostmar kifejezetten jo, pedig eleinte a bal szememmel eleg vacak volt, benne volt a pakliban egy ujramutes is amit vegul lemondtam. Szoval megis lehet abban valami, hogy turelmesnek kell lenni. Mukonny sem kell, az egyetlen dolog ami valtozas hogy neha csipasan ebredek, ha elotte nagyon szeles vagy poros idoben voltam.

(#4761) mufi válasza User64476 (#4760) üzenetére


mufi
senior tag

Nekem is a doki azt mondta, hogy lehetséges egy kisebb korrekció a bal szememre mert az elég ratyi maradt és hát őszintén azt érzem, hogy a jobb szemem ez miatt nagyon kínlódik...
Bár azt elmondom, hogy pl kocsiban hátam mögött ül egy random személy aki pl a hátsó ölésen ülve simán látja az előttem 6-7-i kocsi rendszámát én pedig nem, igaz esteledett de akkor is, s ezt meg is mondom a dokinak a jövő héten hogy nekem ez nagyon gáz... :O
Annyit szenvedtem a műtét után, ha nem veszítettem volna el a papírjaimat amit egy éven át kaptam az ellenőrzések után most simán elmennék egy másik klinikára, hogy vizsgáljanak meg, s ha lehetséges lenne még egy korrekció akkor gondolkodás nélkül PRK non -touch-ot választanám és nem a sima PRK-t...

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#4762) Alg


Alg
veterán

Nekem jelenleg úgy áll hogy még mindig szemüveget hordok, a jobbon korrekció lesz októberben, a bal amúgy még rosszabb de ahhoz egyelőre nem mernek nyúlni a laza hám miatt (hámsziget is van). Persze aztán valamit lehet hogy végül mégis csinálni kell vele, mert mintha egyre romlana rajta a homály :( Ja és kancsalít is.

Szóval részemről egyelőre ráment egy rakás pénz és idő, vagy 2 hét szabi, és még több mint fél év múlva is rosszabb mint előtte volt.

Ja, az első kb. 2 hónapban nagyon fasza volt minden, kb. amikor elhagytam a Tobradexet akkor kezdett romolni. Lassan én is azon vagyok hogy elmegyek máshová legalább egy szakvéleményért, de az októberi kört még megvárom.

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#4763) mufi válasza Dazsar (#4758) üzenetére


mufi
senior tag

Most beszeltem a fonokommel, 90%-os a latasa, seemi fajdalma nincs mar es alig van fenyerzekenysege. Egyaltalan nem biztos, hogy nekunk ott tettek lencset be. Neki no-touch PRK volt nekem a sima. En 3 honap utan is alig tudtam tv-t, telefon kijelzot nezni.
Mindegy most fel ev mulva kell mennem kontrollra azt mondta addig beall a bal szemem is (amivel szart sem latok) es akkor megbeszeljuk mi lesz. Ha azt mondja, hogy lehetseges kisebb korrekcio es mutheto akkor nem hiszem, hogy ott fogom magam lezer ala fektetni.

Nekem a fajdalom is tul sok volt meg a felepules is, jah, milyen felepules is ez kerdezem en...
Ha meg tudnak ott is no-touch PRK-t mi a rakert kassel csiszoljak a szemem....

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#4764) fojtviki


fojtviki
senior tag

Sziasztok. Párom ma volt a 2 hónapos kontrollon. Most is van javulás. Legutóbb 120-130%-nak mondták, most elolvasta a nagyon kis betűket is, ami a multkor nem ment neki. Az volt a 150%-os vonal a táblán :) Szóval hála az égnek, itt jól sikerült a műtét.

(#4765) Alg válasza Alg (#4762) üzenetére


Alg
veterán

Update: a kancsalság változatlan (tegnap egy konferenciáról el kellett jönnöm korábban, mert egyszerűen nem bírta már a szemem a távoli kivetítőt, szinte szédültem...), a ballal továbbra is gyengén látok (sőt, mintha romlott volna, legalábbis gyengébb mint a jobb amin van egy diptriányi cilinder...), de van pici pozitívum talán: kezd csökkenni a "holdudvar-effektus" a bal szemen, kb. fele akkora céltáblákat látok már csak mint 1-2 hónapja... ebből arra következtetek hogy talán a homály/hámsziget kezd visszahúzódni.

Vizsgálat egy hónap múlva, nagyon kíváncsi vagyok mit találnak ki...

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#4766) fél_vak


fél_vak
friss újonc

Sziasztok,

32 éves vagyok, 6 napja volt műtétem, -3/-0,5Dcyl és -3,5/-0,5Dcyl hibával. Standard PRK, -3,75/-3,75 a budaiban, elég rögös volt a műtétig vezető út.

9 éve volt az első vizsgálatom műtétre, eltanácsoltak szemfenéki elváltozás miatt (pigment foltok) illetve utolsó OCT vizsgálatra ami 2 hónapja volt miniális retina leveálás és előrehaladott makula degeneráció is a mixbe került. A műtéthez 5 vizsgálat kellett és egy retina specialistával való konzultáció.

Mindezek végére PRK vagy PRK no touch maradt csak, mint választható opció, (2 hétig nem tudtam elérni az orvosomat, de mint kiderült, mivel a többi eljárás vákumos olyan kockázatokkal járnak amelyek legrosszabb esetben véglegesen ronthatják a látásomat). Az összes létező lelettel egyébként felkerestem minden egyes budapesti klinikát abban a 2 hétben, mert a kezelés szopás részét minimálisra szerettem volna redukálni egy LASIK vagy FEMTO kezeléssel, csak és kizárólag a sasszem klinika adott érdemi választ és vette a fáradtságot egy orvos, hogy ránézzen a 10 oldalnyi leletemre és ajánlott a PRK-n kívül más lehetőséget.
Végülis a sima PRK-t választottam, mert annak ellenére, hogy ez jár a legtöbb kellemetlenséggel, a komplikációk esélye itt a legalacsonyabb, míg az elérhető látásminőség a legjobb, úgyhogy igazából hálás is vagyok, amiért ebbe az irányba lettem terelve, mert magamtól biztos, hogy a kényelmes utat választottam volna.

Bár nincs reklámozva, a lebenyes eljárásoknál végleges komplkációk és látásminőség romlás alakulhat ki a microbuborékok és maradandó hegek miatt (homályos foltok, fényudvar, fényérzékenység, farkasvakság). Az elmozduló lencsét meg már meg sem említem.

Maga a műtét egyébként eseménytelenül zajlott. Kontaktlencsét viselek már közel 14 éve, és ahogy az köztudott, már 1 havi lencseviselés után is jelentősen csökken a szaruhártya érzékenysége, ami megkönnyítette az egész procedúrát a cseppentéstől kezdve, a vizsgálaton át, a műtétig, tényleg mindent. Vigamox/Flucon kombót kaptam.

napi 3x2 ibuprofennel terveztem túlélni az első hetet, de sokkal kevesebbet vettem be, műkönnyet eddig még nem használtam.
1. nap
viszonylag éles látás, mérsékelt fájdalom (többnyire szúró), mérsékelt fényérzékenység, időszakos könnyezés, fájdalmas cseppentés, olvasni, filmezni..stb, tudtam bár nem igazán erőltettem, problémamentes alvás.
2. nap
kicsit homályosabb látás, a nap második felében erősödő szúró fájdalom (5 órán keresztül járkáltam föl-le, mert ez valahogy elmúlasztotta a fájdalmat), erősödő fényérzékenység, rengeteg könnyezés. A cseppentés már nem mart.
3. nap - lencse levétel
Abszolút gyilkos nap, reggel 9-kor lekerült a lencse, valószínű, hogy egy kicsit korai volt, mert még nem ért össze mindenhol a hámosodott réteg. A levétel pillanatában mindkét szemem elkezdett szúrni és órákon át könnyeztem megállás nélkül, mindez kombinálva homályos látással és nagyon durva fényérzékenységgel. Korábban azt az infót kaptam, hogy nem lesz változás a levétel után, úgyhogy 1 órával későbbre egy 3 órás, 200 km-es út volt betervezve. Hát....megkönnyeztem. A cseppentés is úgy mart, mint még előtte soha. Délutánra szinte semmit sem láttam, a legkisebb fény is irritált, még csukott szemmel is. Ez volt az egyetlen nap, amikor bettem mind a 6 szem fájdalomcsillapítót. Az alvással amúgy nem volt probléma.
4. nap
Reggelre sokat tisztult a látásom, a fájdalom és a fényérzékenység szinte teljesen elmúlt, a nap végére már egy kis nagyítással a monitort is tudtam olvasni, a könnyezés is megszűnt
5-6. nap
minimális változás a 6. nap végére közelre már tisztább a kép, a Flucon érezhetően lassítja a szemem fókuszálási sebességét

Összességében eddig elégedett vagyok szinte mindennel, a gyógyulás sokkal simább, mint vártam, közel sem volt annyira fajdalmas, mint amire készültem a beszámolók alapján.
Számomra az egyetlen hatalmas mínusz az a folyamatosan "rotáló" doktori gárda. 3x voltam bent az intézményben, mind a 3x más kezelt/vizsgált, rá lehet persze fogni, hogy legalább ellenőrzik egymást....de vannak kétségeim ezügyben. Nem azért, mert úgy gondolom akár egy kicsit egy kicsit is, hogy nem megfelelően képzett szakemberek, hanem mert ebben a posványos magyarországnak nevezett fostengerben a személyes felelősségvállalás, mint fogalom, nem létezik. Gondolom a nagyobb klinikákon is hasonló a leosztás a forgalom és a személyzet méretéből fakadóan, de ettől még hiányolom annak a személynek a létét akiről tudom, hogy bizony, ő felelős értem.

(#4767) mufi válasza fél_vak (#4766) üzenetére


mufi
senior tag

Szia,

nekem 1 hónap után is nehéz volt reggel kinyitni a szemem, még 3 hónap után is homályos volt a látásom és nagyon lassan gyógyult illetve javult a szemem. Szóval nagyon szerencsés vagy, hogy ilyen gyorsan meggyógyultál. A bal szemem még mindig kuka, megvárjuk a 2 évet ami februárban lesz mert addig biztosan beáll a bal is s majd akkor dönti el a doki, hogy mi lesz...nekem azóta is érzékeny a szemem a fényre és gyorsabban fáradnak el mint a műtét előtt...
Engem a SOTE-n műtöttek mert pl a Sasszemről felhívtak miután elküldtem nekik a leleteimet, hogy nekem el kell felejteni a műtétet mert nem vagyok műthető...

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#4768) rigoberto válasza mufi (#4767) üzenetére


rigoberto
őstag

Lehet a Sasszemnek volt igaza..

(#4769) Marcsello31


Marcsello31
őstag

Sziasztok, Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy van e itt olyan látás sérült akinél keratoconus szembetegséget állapítottak meg, és már csak a kontakt lencse jó, vagy legalábbis ezt mondják, nálam az a gond, hogy az utóbbi napokban, hónapokban egyre jobban gyulladnak be a szemeim, pirosodni kezd és szúrni miután felhelyezem a kontakt lencsét. Azt szeretném megkérdezni, hogy aki hasonló cipőben jár, hogy oldja meg, ezt a problémát?
Eddig nem sikerül szemüveget beállíani, mert régen pár évvel ezelőtt megpróbáltuk és hiába, nem fokuszált a szemem. Csak a kontakt lencsén keresztül, egy darabig évekig jó volt, de mostanában katasztrófa, használhatatlan mert fájnak a szemeim tőle, lencse nélkül homályosan és enyhén kettős látásom van.
Az 1ik kérdésem az volna, hogy létezik e olyan hogy szem műtét?
Létezik e speciális szemvizsgálat vagy valami ami kozelebb vinne a szemüveghez,
az sem baj, ha kettős a látásom vele, csak lássak.
Utóbbi napokban nagyon megutáltam a kontakt lencsét, aki azt mondja hogy szuper, persze, egy darabig, amíg az ember szeme benem mondja az unalmast.
Mint nekem.e
Van e valami házi módszer a szem gyulladásának csokkentésére, Szemcsepp tea stb.
Másik miért van az, hogy kontakt lencse nélkül a telefonom kameráján keresztül 100 osan látok.
Bármilyen segítséget szívesen fogadok, sajnos úgy érzem hogy a szemeim az utolsókat rugják, Jól látnék én a lencsével de valamiért begyullad vorosodik és szúr.
Bármilyen otletet szívesen fogadok :R

[ Szerkesztve ]

(#4770) germinator66 válasza Marcsello31 (#4769) üzenetére


germinator66
aktív tag

Szia!

Ez tipikusan szemorvos kérdés, ne akarj öndiagnosztizálni. Ne Ofotértbe menj, hanem szemklinikára.

(#4771) Marcsello31 válasza germinator66 (#4770) üzenetére


Marcsello31
őstag

Rendben, köszönöm a gyors válaszod. Abban remènykedem, hogy egy
valamire való szemüveget találhatnak, akkor megpróbálkozom
velük. Fèlek hogy a kontakt lencsès törtènetnek annyi.

(#4772) Marcsello31 válasza germinator66 (#4770) üzenetére


Marcsello31
őstag

Azt még elfelejtettem megkérdezni, hogy a neten kapható szemüvegek, tudom nagy része vicc, főleg a spéci szem betegek esetében, mint nálam. Jó lenne a kontakt lencse is ha nem fájna tőle a szemem, be is pirosodik, nem vágom, hogy most a lencse sérti a szemem vagy más eredetű e, ez a héten kiderül, remélhetőleg. Más téma, Szerinted,tek ezek a szemüvegek jó valamire vagy csak nagy reklám és kidobott pénz, ezekre gondoltam:
orulok amugy, hogy valaki legalább válaszol, lencsén keresztul tokéletes lenne a látásom mind két szemre, de az utóbbi időben csak a bajom van velük, szúr, irritál begyullad. omg.
Most csak a fél szememet használom mert szükség van rá. aki nem tudja általam tapasztalt teafajta jó szem gyulladásra, esetemben a zoldtea.
Amit a neten találtam, ezzel kapcsolatban, megosztom, ha nekem nem is de másnak jó leheté
Szerinted,ek ez az állítható dioptriás szemüveg esetemben jó lenne valamire?
ő az 1ik, amit egy ideje nézegettem:
[link]
állításuk szerint állítható.
a másik szemjavító:
[link]
Mondom lehet hogy estemben tényleg nem jók már ezek sem, de mozgatja a fantáiám, mondván amíg ki nem próbálom nem tudhatom meg.
Szerintetek mind kamu vagy ér valamelyik valamennyit?
Jah, tényleg így van, am ha kontakt lencse nélkül a telefonom kamera képét nézem kozelről azt miért látom 100osan tisztán? Ezt már más látásérült is nézte amugy? _Mobilol írtam_
A választ előre is koszonom.

(#4773) fojtviki válasza Marcsello31 (#4772) üzenetére


fojtviki
senior tag

Először az orvossal beszélj mindenképpen, mint ahogy írták is. Ne játsz ezzel, ahogy látom igen speciális eset a szemed. Ne állíts fel öndiagnozist. Majd az orvos mondja mit csinálj!

(#4774) Marcsello31 válasza fojtviki (#4773) üzenetére


Marcsello31
őstag

Üdv, az lesz persze, csak reménykedtem, hogy hátha kapok valamiféle választ, de nem kísérletezek vele, meg amúgy sem. De igen, sajnos esetemben nagyon speciális a dolog.
_mobilról írtam_

(#4775) fojtviki válasza Marcsello31 (#4774) üzenetére


fojtviki
senior tag

Igen azt látom, és bele is gondoltam, hogy jujj :( Párom nem nagyon akarta a műtétet, csak most az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy ment szemüveget csináltatni. Valami 270eFt lett volna. Azt mondta, hogy na elég ebből. Amúgy kissé félt. De a tieddel biztos nem mert volna elmenni. Bár erre tényleg valami jó orvost keress.

(#4776) Marcsello31 válasza fojtviki (#4775) üzenetére


Marcsello31
őstag

Hali, az lesz, valami megoldás kel, mert sajnos nem megbízható a dolog, furcsa, hogy látnék én a lencsékkel gond nélkül, de valamiért az utóbbi napokban, főleg a bal, begyullad és szúr, lencse használatkor, Ha a szem műtét valamilyen színten esetemben megoldás lenne érdekelne, már ha bele fér a keretbe, Pedig látnék én velük de így hogy fáj akkor meg minek.
Most az lesz hogy pihentetni fogom ha kell egyhétig, ha javul vagy le jon a gyulladásróla hogy újrameg próbáljam vele a lencsét, de az a gyulladás valahonnan sztem rá megy. Én igazából már úgy vagyok vele hogy lszarom, melyik változat, de jobban orulnék, egy szemüvegnek mégha homályosan is látok vele, Addig is pihen a szemem. koszonom az 1ütt érzésed és a tobbiekért is kitartás1 Hát ez ilyen, Nem rég voltam mrin, más okokból, nincs agydaganat, nincs tumor, nincs stroke, és társai, nem ettől gyullad be. Gondoltam még a bőr gombásodására arcbőr, ami rá mehet elvileg a lencsén keresztül. Itt vagyunk a mai modern világban, és nincs még olyan opció, hogy látásérülteknek kamerával felszerelt szemüveg, ami a szem helyett fókuszál. Jav, sztem a szemem nagyít, és nem fókuszál lencse nélkül.
Ezért van az, hogy a telefonom kameráján lévő fókuszált képet jól látom lencse nélkül.
Na majd A dokinak ezt is elmagyarázom, hátha adhat kiindulási pontot. Nem is tudom, hány dioptria vagy melyik az a verzió ahol pl a képet kicsinyíti a szemüveg? :) _mobilrol irtam_

(#4777) germinator66 válasza Marcsello31 (#4772) üzenetére


germinator66
aktív tag

Természetes, hogy a telefon kamera képét tisztán látod, hiszen annak saját optikája van, aminek a képét megjeleníti a kijelzőn. Ebből nem következik semmi extra. :)

(#4778) Thoty válasza Marcsello31 (#4776) üzenetére


Thoty
senior tag

A kontaktlencséhez használsz bármilyen szemcseppet?
Ha igen, esetleg próbálj ki másikat, akár a legolcsóbb is jó lehet.
Nekem a műtét után a sok Refresh szemcsepp használattól allergiám alakult ki (gondolom valamelyik összetevőjére), és hiába csepegtettem, begyulladt a szemem, váltani kellett másra.
Én most Starazolin hydrobalance-ot használok kb. 3 hete, napi 2-3 cseppentéssel, egyelőre jónak tűnik. [link]

[ Szerkesztve ]

(#4779) Victory99 válasza Marcsello31 (#4769) üzenetére


Victory99
csendes tag

Ha jól tudom ezt nem is lehet műteni :/ Cross-Linking kezelés segíthet, előtte lehet, hogy PRK műtéted lehetne, viszont utána kellene cross-linking mindenképp, ez utóbbit budai szemészet pl. csinál. Érdemes lenne őket felhívni ennek kapcsán, hogy mik az opcióid.

(#4780) Marcsello31


Marcsello31
őstag

Köszönöm a válaszokat, mostbnek.igazán látok jól, nem rakhatom be a lencsèt egy hètig,
voltam dokinál, erre azèrt van szüksègy hogy a szemüveg próbán alapon legyen
a szemem. nem sokára majd megírom hogy mi van.

(#4781) Alg


Alg
veterán

A saga folytatódik: Voltam a Semmelweis szemészeti klinikán, csináltak ultrahangot...

3 doktornő volt bent, minimum kettő neuro-ophtalmológus, fogalmuk sincs mi lehet a baj de szinte biztos hogy nem a lézer miatt van, optikailag semmi nem magyarázza hogy miért lettem kancsal...(a +1D meg a cylinder mindkét szemen más kérdés...) Főleg hogy közelre, számítógépes munkánál "megjavul", na ettől teljesen kiakadtak :DDD
Következő lépés osztrák neurológia (ott van TB-m), MRI és pajzsmirigy. Hurrá.

Amúgy nagyon korrektek voltak, magyar állami intézményhez képest meglepően gyorsan ment minden, kb 2 óra alatt végeztem, ebben volt ebédszünet is (+ ugye vizsgálat+ultrahang+még egy vizsgálat UH után).

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#4782) Marcsello31 válasza Alg (#4781) üzenetére


Marcsello31
őstag

Gondolom oda nem egyszerű bejutni, esetem is a speciálisak kozé tartozik.
Egyre nehezebb viselni a kontakt lencséket, nélküle meg teljes homály van, mind két szemre, lencsén keresztül, meg mintha nem is lenne baja.
Gondolom a szemem hibás részeit, a kontakt lencse, lenyomja, nem is az számít, hogy hány dioptriás, estemben.
Nem e tudom hogy nekem használna e a lézeres megoldás akár csak pár százaléka is.
Egy konyvet nem tudok elolvasni, lencse nélkül, még kozelről sem. :)) :))

(#4783) mufi válasza rigoberto (#4768) üzenetére


mufi
senior tag

A Sasszem egy sztárklinika, ahol csak azokat az eseteket vállalják el amelyekben 110%-ban biztosak, ezt azért tisztázzuk le....akinek -1 dioptriája van azt lassan egy autómechanikus is meg tudja műteni...

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#4784) g4mer válasza mufi (#4783) üzenetére


g4mer
senior tag

sztárklinika :D A terelgetésben, meg magyarázkodásban biztosan sztárok, annyi szent.

Sic Parvis Magna

(#4785) mufi válasza g4mer (#4784) üzenetére


mufi
senior tag

Igen, ezeket a klinikákat, amelyeknek nem orvos igazgatója van, hanem befektető, ezeket én (is) csak így hívom.

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#4786) g4mer válasza mufi (#4785) üzenetére


g4mer
senior tag

üzletemberek orvosi diplomával :) Ahogy a legtöbb magánrendelés, pl fogorvosok stb szintén zenész. Mindenki csak arra hajt legtöbbször, hogy lehúzzon.

Az elmúlt pár évben annyi magánorvosnál jártam, hogy ez a vélemény alakult ki bennem.

Csak ez olyan, hogy az egészségünket is kockáztatjuk vele.

Nekem még szerencsém volt ezek szerint, amiket olvasok itt, hogy csak szimplán nem látok élesen, meg frontérzékeny lettem kicsit.

Sic Parvis Magna

(#4787) bandi0000


bandi0000
nagyúr

Sziasztok

Sasszem klinikát szemeltem ki :D Nézegettem a lehetőségeket, de van kb 5-6? Fajta kezelés, feltéve ha bármelyikre is alkalmas lennék, akkor az az érv érvényesül, hogy amelyik a legdrágàbb az a legjobb?

Nagyon reklàmozzák a garanciàt, ez gyakorlatban is igaz? Elvileg ha azt mondják, hogy szemüveg nélkül tudok majd létezni, de ha mégsem jön be, akkor megint műtik ingyen, de addig pl mi lesz, ha teszem azt -3 ról -2 re javul a szemem, de akkor lesz egy pár hónapos pihenés míg újra műthetik, akkor kvàzi vennem kell egy szemüveget addig? Egyàltalàn azt garantáljàk, hogy x évig nem fog romlani a szemem?

Xbox One: bandymnc

(#4788) Alg válasza bandi0000 (#4787) üzenetére


Alg
veterán

Az az elv, hogy a drágább kezelésnél gyorsabb/fájdalommentesebb a gyógyulás.
PRK-t én nem csináltatnék csak akkor ha nem vagy alkalmas másra, a SMILE meg szerintem csak akkor érdekes ha tényleg semmiképpen nem tudsz kiesni 1-2 hetet munkából. A két Femto közül meg te döntsd el hogy megéri-e a SMART - szerintem olyan hatalmas árkülönbség nincs, én azt választottam, nulla fádalom volt utána.

Ha jól tudom minimum fél évet szoktak várni újraműtéssel, ha addig mindenképpen kell szemüveg akkor igen, csináltatni kell valami legolcsóbb verziósat átmenetileg (szóval ne dobd el rögtön a meglévő keretet). Hosszú távú garancia nincs, ha 1 év múlva ok akkor lezárnak.

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#4789) fojtviki válasza Alg (#4788) üzenetére


fojtviki
senior tag

Ohh a Budai Klinikán 5 év garancia van :Y

(#4790) Alg válasza fojtviki (#4789) üzenetére


Alg
veterán

Lehet rosszul tudom, rá kell kérdezni. A garnaciavállalásos papíron nem említenek időtartamot, és az 1 éves kontroll az utolsó...

Mondjuk néha a garancia sem segít, nekem pl. a bal hiába romlott vissza ~70%-osra (+1D, 0,5cyl) azt mondják hogy nem műthető újra mert nagyon laza a hám és esélyes a hámbenövés :( A jobb még kérdéses, ha sikerülne megoldani ezt a tetves strabismus-t azt még lehet újraműttetném, mert az sem hozza a várt szintet...

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#4791) bandi0000 válasza Alg (#4788) üzenetére


bandi0000
nagyúr

Köszönöm, ha jól êrtem magàt az eljárást, akkor valamiféle anyagot tesznek a szembe? Ha ez így van, akkor bàrmiféle külső hatás pl szemdörzsölés nem okoz benne kárt?

Amúgy én valami garancia pluszról is olvastam, amikor is ha minden jól ment, mégis valami olnál fogva romlik a látás, akkor is műtik ha lehet. Persze az nem volt vilàgos, hogy ez amúgy extra ár e vagy sem.

Plusz még1 dolog eszembe jutott, nem tudom a pontos szakkifejezést rá, de a rejtett kalcsalsàg kifejezés megmaradt, amikor is egy + jel volt a kijelzőn és nekem eltolódtak a vonalak, ez jelenthet gondot? Bàr nem volt 100% os a teszt, mert abba a próba keretbe kreálta ezt a dolgot a szem, a rendes szemüvegemmel viszont nem

Xbox One: bandymnc

(#4792) Alg válasza bandi0000 (#4791) üzenetére


Alg
veterán

Nem tesznek semmit bele. Kb. úgy lehet elképzelni, hogy "ráégetik" a szükséges korrekciót a szaruhártyára. Itt van némi extra info, bár nem tudom mennyire up to date, SMILE nincs benne.
Elmondanak ott mindent, szemhez nyúlni pár hétig tilos, dörzsöléssel is vigyázni kell 1-2 hónapig, de kb. 3 hónap után már szinte bármit lehet (talán a szauna meg a klóros uszoda ami a legtovább ellenjavalt). Itt sokminden le van írva

Az ilyen orvosi dolgokra ott kérdezz rá az alkalmassági vizsgálaton, ők tudnak hiteles infót mondani. Nyugodtan írj magadnak egy listát hogy ne feledkezz meg semmiről.

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#4793) bandi0000 válasza Alg (#4792) üzenetére


bandi0000
nagyúr

Köszönöm, mindenesetre jelentkeztem és majd meglátjuk :R

Xbox One: bandymnc

(#4794) tildy


tildy
nagyúr

20 évvel műtét után :/

Nem tudom, lehet-e még mutetni , igazándiból max a cilinder zavaró :/

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#4795) tildy


tildy
nagyúr

-5.25d, -2.5cylrol műtöttek amúgy anno.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#4796) germinator66 válasza tildy (#4794) üzenetére


germinator66
aktív tag

Ehhez már kell szemüveg?

(#4797) tildy válasza germinator66 (#4796) üzenetére


tildy
nagyúr

Én nagyon jól el vagyok nélküle, viszont az asztigmia azért egy picit zavar

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#4798) Sleepyhun


Sleepyhun
csendes tag

Sziasztok,
tegnap voltam alkalmasságin és 500-510 mikronos a szaruhártyám. (sasszem)
-5,5- -6os dioptria és egyik szemen 1,5 cylinder.
Femtot azt kapásból kilőtték.(100-110 mikront levágna)
PRK-t és visumaxot aztmondják meg lehet csinálni. (ezek csak 70-80 körül vágna)
De még ezekkel is korrekció utána már nem lehetséges.

Van valakinek tapasztalata hasonló helyzetben?
Jelenleg úgy érzem, várok inkább hátha fejlődik a technológia.

(#4799) mufi válasza Sleepyhun (#4798) üzenetére


mufi
senior tag

Nézz be a SOTE-ra mindenképpen és beszélj a proffal.

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#4800) mufi válasza Sleepyhun (#4798) üzenetére


mufi
senior tag

Hol lehet ezt amúgy megnézni összehasonlítani, hogy melyik technológia mennyit gyalul le a szaruhártyából?

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.