Hirdetés

2022. augusztus 14., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4251) UnknownNoob válasza g4mer (#4248) üzenetére


UnknownNoob
tag

Hasonló volt nekem kontaktlencsével. 100% látás megvolt két szemmel, akart volna már hazaküldeni. Nekem kellett erőszakoskodnom hogy az egy dolog hogy két szemmel el tudom olvasni 1 karakter / másodperc sebességgel, de a két szem közti élességkülönbség és a szellemképes látás annyira zavaró és nehezen értelmezhető vizuális élményt nyújt, hogy tuti neki mennék az első fának.

Ezért parázok a lézertől. Kontaktlencsével gond van, akkor kiveszed és el van intézve. Lézert azt be kell yolozni aztán lesz ami lesz, nincs visszaút :DDD

(#4252) Zeller válasza NagyPé (#4240) üzenetére


Zeller
újonc

Szerintem is kissé sok a marketing a dologban, lehetne ezt korrektebben is.
Magával a szűréssel nekem ~10 évvel ezelőtt az optikmednél nem volt problémám, kb. mindent vizsgáltak amit érdemes, de persze ez idővel és klinikánként is változhat.
Természetesen azért egy ilyen nem „kötelező” műtétnél azért annak is van felelőssége aki ilyenre vállalkozik, aki meg valamilyen releváns betegségét eltitkolja csak, hogy megműtsék az elég sokat kockáztat.
Ez persze nem menti fel egyik klinikát sem attól, hogy rendesen tájékoztassák a leendő pácienst.
Az azért szintén "vicces", hogy ezeken a fórumokon gyakran több a hasznos infó mint amit esetenként az orvostól megtudni.

UnknownNoob :
Az egy éves kontrollnál nekem is valahogy így hozták ki a 100%-ot mindkét szemre… Mai fejjel az első dolgom lett volna elmenni egy független szemészhez utána (nem a garancia miatt hanem, hogy legyen egy pontos képem arról mégis milyen lett a tényleges eredmény, de ahogy az első kommentemben írtam így is elégedett voltam csak azért mégis minek kell ferdíteni a valóságot, nem egészen értem).

(#4253) NagyPé válasza Zeller (#4252) üzenetére


NagyPé
újonc

"ezeken a fórumokon gyakran több a hasznos infó mint amit esetenként az orvostól megtudni" - pontosan, en is igy erzem. Konkretabb kerdeseknel csak a maszatolas megy a klinikak reszeröl, amugy csak a rögzitett panelokat ismetelgetik.
Közben elolvastam a cikkeket, amiket linkeltel, nagyon jok voltak, jo par dolog tisztazodott. Es ezt most en is csak a mütet utan olvastam el.
De azert legyünk öszintek, ekkora mütetszamnal az emberek hany szazaleka olvas ilyen cikkeket, mielött belevag? Vagy barmilyen tudomanyosabb leirast? Hany szazalek van olyan szinten, aki egyaltalan megertene ha olvasna?

Mivel a klinikak is teljesen azt kommunikaljak kifele, hogy ez egy rutin eljaras, "szepeszeti" beavatkozas, bejössz, kimesz 10 perc mulva es minden varazslatos, sokak meg el se gondolkodnak az egeszen, love megvan, akkor csinaljuk. Ez akkor is egy visszafordithatatlan bevaatkozas. Ha jol ment, tenyleg minden varazslatos, de ha valami picit is felrecsuszik, annak komoly következmenyei vannak. Ebbe a többseg bele se gondol, es elereszti a füle mellett az ellenjavallatokat. A klinika meg sok dologban valoban nem tud masra hagyatkozni, mint a paciens bevallasa, szoval rajuk se kennem az egeszet. De azt igen, hogy ennyire könnyelmüen van reklamozva az egesz.
Aztan ha komoly problema van meg elegge magadra leszel hagyva. Ök be vannak biztositva, te alairtal mindent. Jön a következö delikvens a futoszalagon.

(#4254) Lien válasza Thoty (#4246) üzenetére


Lien
tag

Nálam olyan van, hogy a "legjobb távoli korrekció jobb és bal szemre 1,00.
Legjobb közeli korrekció jobb és bal szemre II
Legjobb távoli korrekció cycloplegia-ban: 1,00"
Nem tudom ez mennyire jelent jót, de a keresés alapján ez amolyan átlag.

(#4255) daara


daara
aktív tag

Sziaasztok!

Pupillám átlagnál jobban tágul ezért sasszemék felhivtàk a figyelmem hogy éjszaka káprázás,fények körül fényudvar làtás alakulhat ki, ha ugye tul tágul a műtött részen akkor lesz ez a jelenség.. mennyire volt ilyen valakinek? Elvileg kinövi az ember ahogy öregszik nem tud ennyit tágulni.

iPhone 12 mini

(#4256) enginev3.0 válasza daara (#4255) üzenetére


enginev3.0
félisten

Nekem azt mondták hatalmas pupillám van, de nem érzek semmi gondot

Szia uram! ll Nem ide valósi vagyok, én csak ide feljárok ll Logitech <3 ll Realme GT Neo2

(#4257) NagyPé válasza Lien (#4254) üzenetére


NagyPé
újonc

"a legjobb tavoli korrekcio" csak azt jelenti, hogy milyen szemüveglencsevel tudjak korrigalni legjobban a latasodat - itt altalaban az 1,00-s vizus elerese a cel, szerintem itt nem szoktak feljebb probalkozni.
Csak a mütet utan mernek 1,00 feletti vizust. (De javitsatok ki ha masnak mashogy volt)

(#4258) Thoty válasza Lien (#4254) üzenetére


Thoty
aktív tag

Megnéztem az enyémet, a "legjobb távoli korrekció" 1,20 , a közeli II (bal) és III (jobb)

(#4259) Thoty válasza NagyPé (#4257) üzenetére


Thoty
aktív tag

Sasszemben 1,20-ig próbálkoznak, gondolom azért, mert ha idővel picit visszaromlik, akkor még mondhatják, hogy az 1,00 az átlag, és ha ennyit elérsz, akkor nem kell újraműteni.

[ Szerkesztve ]

(#4260) cs.ildiko45 válasza Thoty (#4259) üzenetére


cs.ildiko45
újonc

Én is úgy emlékszem, hogy műtét után kezdenek csak felfele menni, a műtét előtt az van, hogy sikerül-e a 100%-s látást elérni a szemüveggel. Nekem is volt 100% meg 120% is - utána. Notouch, Sasszem.

(#4261) cs.ildiko45 válasza NagyPé (#4253) üzenetére


cs.ildiko45
újonc

Ezen a kockázat témán én is elég sokat rágódtam, mert óvatos típus vagyok. Viszont statisztikák ide, vagy oda, amikor harmadik ismerősömet is végignéztem, ahogy végigcsinálja, az fordított meg igazán. Nem történt vele semmi extra, végigcsinálta, nem volt zavar, komplikáció, csak a sima prk. Az eszemmel tudom, hogy a statisztikákra kellene hallgatni, de mégis a személyesség, hogy meg tudtam kérdezni a "kuliszatitkokról" az sokat számított. Az emberi kapcsolat tartalmas, a statisztika rideg :). Lekopogom nekem is sima ügyem volt.

(#4262) Thoty válasza cs.ildiko45 (#4260) üzenetére


Thoty
aktív tag

A műtét előtti, alkalmassági vizsgálati lapomon szerepelnek ezek az értékek, onnan írtam :)

(#4263) NagyPé válasza Thoty (#4259) üzenetére


NagyPé
újonc

Köszi a korrekciót. Lehet, hogy ez orvosfüggő is. Szintén Sasszem. Mások írják a 150%-os látásukat, hát velem a 1,2-es sornál tovább sose olvastattak a műtét után, pedig szerintem ment volna az 1,5-ös sor is. És akkor bevéshették volna a 150%-os eredményt a statisztikákba. Fene se érti :DD

(#4264) dxh122


dxh122
tag

Nagyon furán viselkednek ezek a sasszemék, de még a focus medical is.
Kértem őket, hogy írásban is legyen már meg, hogy mit vállalnak és a garancia mire vonatkozik. Elsőre kitértek a válasz alól emailben, utána már választ se kapok.

A focus med-nek elkültem a vizsgálati eredményt a sasszemből, ezt megkaptam.
Azt mondták elsőre, hogy ilyen eredmény alapján nagy valószínűséggel 2 műtét kell, és elsőre a 0,75 dipotria eredmény a valószínű. Hogy azt a 2. műtétet garanciába vállalják-e, arra meg azt írták, hogy 1 dioptria-től felfele van garancia. Kérdezem, hogy akkor erre nem vonatkozik, kár megműteni? Jaj de jó lesz a látásom, menjek be hozzájuk. De hogy ezt egyértelműen leírni miért nem lehet, még véletlen nyoma lesz? Pont olyan ez a viselkedés, mintha kiskaput akarnának hagyni maguknak.

(Egyébként messze lakom, és nagyon macerás így minden ígéret nélkül utazgatni, kísérőnek is elmegy a napja)

Nagyon úgy érzem, hogy kényes pontot feszegetek náluk.

Meg hogy majd a műtét előtt megkapom a beleegyező nyilatkozatot.. de jó, és mi lenne ha nem több hetes várakozás után meglepetésnek elém nyomnak valami jogi szöveget.. aztán ha nem tetszik lehet hazamenni. Előre udvariasan megkérdem, hogy írják már le mit vállalnak és semmi...

[ Szerkesztve ]

(#4265) dxh122


dxh122
tag

Most úgy érzem ez a garancia dolog szemműtétnél csak egy nagyon szép parasztvakítás.
De itt is olvastam pár olyat régebbről, hogy ráerőltetik az emberre hogy jó az látod, mikor kontroll van.

(#4266) robesz87 válasza dxh122 (#4264) üzenetére


robesz87
tag

Amikor én megkaptam azt a több oldalas beleegyező nyilatkozatot, akkor már csak pár perc volt műtétig, szóval csak az aláírásra volt idő. :D

(#4267) dxh122 válasza robesz87 (#4266) üzenetére


dxh122
tag

Igen, ez elég zavaró.
Főleg, hogy hetekig készül rá az ember fejben, mégis csak a szeme világa, azért sok pénz is, szállást kell foglalni, kísérő is jön.

Gondolom egyéni, hogy kinek mit ígérnek a beleegyező nyilatkozatban, nagyjából neked mi volt benne, ha emlékszel? Te kaptál belőle példányt, elolvasni se volt időd?

[ Szerkesztve ]

(#4268) mufi válasza NagyPé (#4237) üzenetére


mufi
senior tag

Igen, így igen. Köszönöm.

Én 4 éves korom óta szemüveges vagyok. Most 35 vagyok. Akkor egy doki, Szerbiában megállapította, hogy bizony nem síma rossz látásról van szó, így nekem bifokális lencséket kell majd viselnem....életem végéig. Na most ugye a tech az fejlődött rendesen, viszont én évek óta azt a dioptriát használom, nem tudom van -e itt hozzáértő, csatolom a képet, szerintetek mik az esélyeim? Mármint, ez gáz dioptria vagy nem olyan vészes?

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#4269) daara


daara
aktív tag

Egyébként amilyen dioptriat állít meg a gép azt a doktor/nő ellenőrzi?
Vagy a műtő előtti vizsgalat a végleges?

iPhone 12 mini

(#4270) robesz87 válasza dxh122 (#4267) üzenetére


robesz87
tag

Nem volt időm elolvasni és nem kaptam belőle saját példányt. Feltételezem lehet kérni tőlük egy másolatot.

(#4271) dxh122 válasza robesz87 (#4270) üzenetére


dxh122
tag

Ez nagyon gáz, ez kb egy szerződés, amin xy vallalja, hogy fizet ok meg hogy mit teljesitenek erte. Az hogy nem kap belole az ember peldanyt sem azt sugallja, hogy ok vedik magukat de mas sose kerhesse szamon ezt.

Nekem a sokadik kerdesemre is annyit irtak vissza, hogy majd a mutet elott megkapom hogy mit vallalnak, de elore nem mondjak meg. Jo kis fel millios zsakbamacska.

[ Szerkesztve ]

(#4272) dxh122


dxh122
tag

Azért gáz, mert az első alkalommal is megpendítették a 2. műtétet, hogy lehet kelleni fog. (magas cylinder miatt)

[ Szerkesztve ]

(#4273) Thoty válasza daara (#4269) üzenetére


Thoty
aktív tag

Igen, ellenőrzi, és műtét előtt is újra megvizsgálnak, hogy nem változott-e.

(#4274) Thoty válasza dxh122 (#4272) üzenetére


Thoty
aktív tag

Ettől én is be voltam sz.rva, bár nekem nem mondták, hogy elsőre csak 0,75 lenne a garantált.
A helyedben felhívnám őket, kérném azt a dokit, aki vizsgált, és megkérdezném tőle, hogy pontosan mire számíthatsz, mi van, ha csak 0,5 vagy 0,75 lesz az eredmény, újraműtenek-e. Én azt gondolom, amit korábban is írtam, hogy, ha már az elején várható a 2 lépcsős műtét, akkor az azt jelenti, hogy ha elsőre nem sikerül mindent leszedni, akkor lesz következő műtét. A 2 lécsős műtét lehetőségét nekem a vizsgálati lapomra és a beleegyező nyilatkozatba is rögzítették.
A lényeg, hogy ezekre csak ők tudnak válaszolni, vagy telefonon, vagy személyesen kérdezd meg őket és őszintén el fogják mondani.

(#4275) Thoty válasza robesz87 (#4270) üzenetére


Thoty
aktív tag

Lehet kérni másolatot, én kértem is. Anyira nem örültek neki, alá is kellett írnom, hogy egy másolatot átvettem, de ennyi baj legyen. Egyébként én is úgy gndolom, hogy a paciensnek is jár belőle, főleg, hogy vannak olyan infók benne, ami máshol nem szerepel.

(#4276) dxh122 válasza Thoty (#4274) üzenetére


dxh122
tag

Köszi a bíztatást. Direkt emailben kérdeztem, hogy annak nyoma van. Többször kitértek a válasz alól, viszont szeretném a műtétet. Akkor az lesz, hogy rákészülök, megyek, csak hamarabb és elolvasom alaposan, plusz kérem a saját példányom is a nyilatkozatból.
Lehet csak azért fogalmaznak ilyen ködösen, mert nekik egyértelmű ennyire, és már unják meg rutin. (meg ennyire védik magukat jogilag)

[ Szerkesztve ]

(#4277) dxh122


dxh122
tag

Így belegondolva, nekem femto és visumax műtétem lehetne csak, a sasszemnél a femto-t ajánlották egyértelműen. ... olvasgattam itt, hogy nincs is visumax gépük, azért át kéne menni a másik klinikára... igazából azt se mondták el mi a különbség, teljesen jó nekem ez is az orvos szerint. Biztos igaza van, de érzek itt is egy kis sunyiságot.

[ Szerkesztve ]

(#4278) Thoty válasza dxh122 (#4276) üzenetére


Thoty
aktív tag

Nekem emailben is válaszoltak a kérdéseimre korrektül, igaz, már műtét után voltam.
Műtét előtt a nyilatkozatot max átfutni lesz időd, én rendesen el sem tudtam olvasni, olyan gyorsan történtek a dolgok (pl. hamarabb megműtöttek, minthogy fizettem volna :) ). Ezért szerintem valamilyen módon előre kell a kérdéseidet átbeszélni velük. Ha telefonon sikerül tisztázni, és olyan kitételt mondanak, azt érdemes kérni, hogy jegyezzék fel a kartonodban, illetve majd szerepeljen a beleegyező nyilatkozatban is.

Ha meg nagyon bizonytalan vagy, akkor ne ugorj bele fejest, esetleg menj el másik klinikára, és nézesd meg velük is a szemed. Tudom, hogy idő, utazás, pénz, de mégiscsak a látásodról van szó, aztán ha valami nem úgy alakul, akkor az sajnos mindig "szem előtt lesz"...

(#4279) dxh122 válasza Thoty (#4278) üzenetére


dxh122
tag

Akkor ki se fizetem, kapkodjanak csak, megműtik, azt mondom hogy köszi hello :D

(#4280) dxh122


dxh122
tag

azért ez kemény :)

[ Szerkesztve ]

(#4281) mufi válasza dxh122 (#4280) üzenetére


mufi
senior tag

Magyarul....?

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#4282) dxh122 válasza mufi (#4281) üzenetére


dxh122
tag

A focusmed szerverén van a sasszemklinika honlapja :D

[ Szerkesztve ]

(#4283) robesz87 válasza dxh122 (#4282) üzenetére


robesz87
tag

Igen, társkilnikák. Pl. a Focusmedes doktornő jött át a Sasszemklinikára engem megműteni.

(#4284) dxh122 válasza robesz87 (#4283) üzenetére


dxh122
tag

valószínű, hogy egy vezetés alatt vannak

(#4285) noja11 válasza dxh122 (#4276) üzenetére


noja11
újonc

Engem is magas cylinderrel mutottek, a Budaiban (-4,5). Nekem elotte nem mondtak hogy ez magasnak szamit es azt sem, hogy esetleg 2 lepcsoben kell majd muteni. A jobb szememen maradt is -0,75cyl, es most csalodott is vagyok, mert elotte nagyon sokat olvastam a mutetekrol, kerdezgettem is a vizsgalatokon de ezt senki nem mondta el. Most mar mindegy. A Budaiban abszolut nyitottak amugy a korrekcios mutetre, a nagyobb problema viszont az, hogy nem egyertelmu h meg is tudjak csinalni.. Egyelore varok, 2 havonta megyek kontrollra, hogy nyomon legyen kovetve az aktualis állapot (5 honapja volt a mutet). Szoval en azt tanacsolom, hogy nyaggasd oket, amig nem kapsz egyertelmu valaszt, hiszen ez a te szemed, a te latasod! A Budait amugy ajanlom, mert egyebkent rendesek (csak ott is alaposan kell kerdezni), esetleg menj el oda is egy vizsgalatra.
Barhova is mesz, nagyon ki kell faggatni oket, mert tenyleg annyit mondanak h "szemuveg nelkul jol fogsz latni", ket szemmel ugye. Aha, csak ebbe azert sok minden belefer ám... mert az ember éleslatast var, nem pedig azt h "hat tulajdonkeppen el tudom olvasni..", mert -1 alatt azert "elvan" az ember, de nem az a cel hogy "ellegyek", hanem hogy éles legyen.
sok sikert!

(#4286) mufi válasza noja11 (#4285) üzenetére


mufi
senior tag

Marmint mit nem mondott el? Azt, hogy ez mar magasnak szamit? Mert ha elmondjak akkor nem csinalod meg a mutetet, vagy mi?

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#4287) noja11 válasza mufi (#4286) üzenetére


noja11
újonc

Lehetseges, igen. Talan vartam volna még 1-2 évet, mondjuk egy fejlettebb technikara. Igy viszont kockaztatnom kell egy 2. műtéttel, raadasul anelkul hogy ezzel elore kalkulalhattam volna. Ez a klinikak felelossege, hogy atadjak a tudast, hogy azt osszegezve dontson a paciens. De ugy latom, ez nem igazan tortenik meg egyik helyen sem.

(#4288) dxh122 válasza noja11 (#4285) üzenetére


dxh122
tag

Köszi a leírást. Végül tisztán válaszoltak a sasszemnél, hogy -0,5 amit várnak a műtéttel, és -1 dioptriánál nagyobb hibánál van garancia, ez nagyon távol áll a sasszemtől, úgyhogy őket hanyagolom most. Szétnézek máshol.
Bár ez nagyon nem korrekt, hogy előtte győzködtek, hogy milyen hibátlan lesz ne aggódjak, amit papíron is vállaltak az már nem az.
Nekem 3,5 cylinder van a szememen.

[ Szerkesztve ]

(#4289) mufi válasza dxh122 (#4288) üzenetére


mufi
senior tag

Ha jol latom, az en papiromon 2,5 es 2,75 van? :( Mert akkor szerintem ram is ez var...

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#4290) dxh122 válasza mufi (#4289) üzenetére


dxh122
tag

Ha az a cylinder érték, akkor nagyon alaposan faggasd őket és írásba kérd mit ígérnek. Az se tévesszen meg, ha azt mondják le van írva, és a pupilla tágító csepptől meg akkor nem tudod elolvasni, később meg nem találod mert sehova nem írják le. Nálam ez volt. Aztán többszöri kérdésre is kitértek a választól, míg nem határozottan kértem írásban, csak akkor derült ki mi van. Ha körbe kérdezel több klinikát szerintem lesz aki jobb garanciát ajánl ennél, most én is azt fogom csinálni. Azzal nincs bajom ha kétszer kell műteni esetleg, értem én, hogy kicsit problémásabb ez a cylinder dolog. De ez írásban is legyen meg szerintem.
Ettől függetlenül lehet, hogy bemákolja valaki elsőre a hibátlan látást, de jobb biztosra menni amennyire lehet. Ez a sasszemnél szerzett tapasztalatom, de a focusmed is egy kutya, ugyan azok.

[ Szerkesztve ]

(#4291) birno válasza dxh122 (#4290) üzenetére


birno
addikt

Erdekes ez a pupilla tagitos papir alairas, amikor en voltam kb 2 eve semmi ilyen nem volt, minden papirt lattam elolvasni, a beleegyezot is a mutet elott mindenfele csepegtetes elott adtak oda, sajat peldanyert se kellett konyorogni, most is eloszedtem, az van benne, hogy a kezelt dioptria 30%-anal ha rosszabb lesz 1 ev utan, akkor mutik ujra.
Mondjuk ha jol remlik ez itt volt leirva eloszor, elotte az altalanos 0.75-nel rosszabbat mondtak emlekeim szerint.
Bar en PRK-t csinaltattam, nem femtot.

Cylinder nalam is magas volt, -4.25, de szerencsere engem csak egyszer kellett muteni.
Fel eves beszamolo, 1 eves, itt meg jottek elo gondok, 1,5 utan engedtek el, ekkor lett ugyanaz az eredmeny amit a fel evesben irtam es nekem azota sincs gondom, jol es elesen latok, este fenyudvar van a lampak korul, de mivel nem vezetek, ez nalam nem zavaro, gyaloglasnal, tomegkozlekedesnel nincs gondom vele.

Nem tudom nekem mitol lett ilyen jo, betartottam amit irtak, plusz az itt emlitett 2 dolgot hasznalom a mai napig is, de hogy ezek befolyasoltak-e valamit(foleg ugye az Astaxanthin), azt nem tudom.

(#4292) dxh122 válasza birno (#4291) üzenetére


dxh122
tag

Ekkora cylindernél nem engednek prk-t egyáltalán most.
Nem a beleegyező nyilatkozatot íratták alá pupilla tágítás után, hanem úgy adták ide első körben a papírokat. Amin nem volt rajta amit ígértek, és csak ködösítettek meg félrevezettek mikor kérdeztem valamit.

Most fél év a garancia és 1 dioptria felett műtik újra, ami viccnek is rossz.
Lehet csak szerencséd volt.

[ Szerkesztve ]

(#4293) daara válasza dxh122 (#4292) üzenetére


daara
aktív tag

Fény udvar látás éjszaka vezetésnél mennyire zavarna? Nekem is fent áll a veszélye.

iPhone 12 mini

(#4294) mufi válasza daara (#4293) üzenetére


mufi
senior tag

Bazz eleg gyakran vezetek ejjel, de mar annyira faradnak a szemeim... Hol a francba tudnanak rendesen megmuteni?! Egy mutet ara is sok, a ket mutet nekem kizaro ok... Az se gond, ha egy het a labadozas de jonak kell lennie...

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#4295) robesz87 válasza daara (#4293) üzenetére


robesz87
tag

Attól függ, hogy mekkora a puppillád sötétben és hogy mekkora átmérővel csinálják a műtétet (általában 6.5 mm). Ha mondjuk 8 mm fölöttire tágul a pupillád, akkor lesz egy legalább 1.5 mm-es átmenet, ami elég zavaró lesz.

(#4296) daara válasza robesz87 (#4295) üzenetére


daara
aktív tag

8mm tágult de 8,5 csinálnák de fent áll hogy ezen is túl tágul.

iPhone 12 mini

(#4297) robesz87 válasza daara (#4296) üzenetére


robesz87
tag

8.5 mm az elég nagy. Ez PRK lenne? Hány dioptriás a szemed?

(#4298) daara válasza robesz87 (#4297) üzenetére


daara
aktív tag

1,75 és 2 femto smart kezelès lenne.

[ Szerkesztve ]

iPhone 12 mini

(#4299) robesz87 válasza daara (#4298) üzenetére


robesz87
tag

1.75 D az nem nagy, így már értem, hogy miért tudják 8.5 mm-re csinálni az optical zone-t. Mindenesetre azért kérdezz rá, hogy ebbe beletartozik-e a transitional zone, ami már csökkenő dioptriával rendelkezik, ez a lebeny fixálásáért felelős terület. Ha beletartozik, akkor nagy fénycsóváid lesznek, de ha nem tartozik bele és 8.5 mm-es optical zone-t kapsz, akkor az teljesen jó. Ha mondjuk 9 mm a sötétben kitágult pupillád, azt a fél mm-t észre sem fogod venni fényszóródás tekintetében.

[ Szerkesztve ]

(#4300) daara válasza robesz87 (#4299) üzenetére


daara
aktív tag

Okés,köszi a rendkívül részletes választ! Írtam nekik.

iPhone 12 mini

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.