Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4629) kchryss válasza King Unique (#4628) üzenetére


kchryss
addikt

Még nem tudtam dönteni. 3 vinyóm lesz abból kerülne az egyik a rack-be. Főleg pc-hez lenne használva vagy napi adatmentésre úgy hogy az egyik belső-ről átmenteném rá, vagy folyamatosan használva már eleve erre letöltve az adatokat. A 3 vinyó: 2TB-os Seagate (ST2000DM001), 3TB-os Toshiba (DT01ACA300) és most vennék még egy 3 TB-os Toshiba-t (P300 HDWD130UZSVA).
A seagate-et szeretem, mert jó gyors és halk, arra szoktam telepíteni a játékokat. Viszont ha nincs használva akkor idegesítő cincogó hangot ad amikor energiatakarékos módba kapcsolja magát és parkoltatja a fejet és ezt akkor is csinálja ha windows-ban ki van kapcsolva a merevlemez alvó állapota. Ezt megoldottam a CrystalDiskInfo nevű programmal úgy hogy kikapcsoltam rajta APM felügyeletnél az energiatakrékos módot, viszont nem tudom, hogy rack-en kersztül is működne ez a módszer. A mostani toshibával az a bajom, hogy elég hangos ha dolgozik és érzésre lassabb, mint a seagate, illetve van rajta pár függőben lévő szektor ami miatt jó lenne egy teljes újrainicializálást csinálni rajta. Egyébként ezen is kikapcsoltam az energiatakarékos módot, mert így legalább nem pakolgatja feleslegesen a fejet ennél sem. Szerintem többet árt a sok fejparkolás, mint ha folyamatosan megy a hdd. Célszerű lenne a 2TB-os seagate-et a rack-be tenni, mert ha jól értem 2TB-nál valószínűbb, hogy ha a gépben partícionáltam akkor a rack-ben is felismeri illetve ugyanez igaz lenne fordítva is ha a rack-ben partícionálnám és később a gépbe raknám vissza. Viszont még nem tudom hogy az új toshiba halk és gyors lesz-e játékokhoz, mert ha nem akkor a seagate-nek maradnia kell a gépben.

Szóval a rack-kel kapcsolatban az elsődleges szempont, hogy halk legyen, jól vezesse el a hőt és ha be van kapcsolva a gép akkor ne kapcsolja le a vinyót viszont ha kikapcsolom a gépet akkor meg mindig kapcsolja le. Sebesség annyira nem fontos, de azért nyilván ne usb2-es szinten menjen hanem a 3-as közelében. Szerelhetőség szintén nem érdekes, mert nem lenne gyakran cserélgetve benne a hdd.

Elolvastam a teszteket illetve utánanéztem mindegyiknek hátha okosabb leszek. Belinkelek pár dolgot hátha másnak segít a döntésben ha ezek közül válogat.
Fantec DB-AluSky U3-6G kicsomagolás-összeszerelés videó benchmark-kal: [link]
Német vásárlói értékelések szintén a Fantec-hez: [link]
Itt ha jól értem valaki arra panaszkodik, hogy a chipset eléggé forrósodik illetve valakinél a táp füstölt el ami nem túl bíztató. Ezen kívül szerintem elég szerencsétlen megoldás, hogy hátulján van a kapcsoló gomb és a led is.

Sharkoon Swift Case Pro részletes magyar kicsomagolás videó: [link]

Captiva kicsomagolás videó: [link]

A Sharkoon nem tűnik annyival jobbnak, mint amennyivel drágább. A Fantec-ek a fent említett okok miatt nem túl szimpik. Egyelőre a Captiva és az LC Power között vacilálok, majd délután döntök hátha addig még jön valami jó tanács vagy tapasztalat valakitől.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.