Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3889) King Unique válasza Sedwick26 (#3888) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Még mielőtt belefognál bármiféle firmware frissítésbe, érdemes a működését pl. PC + Windows kombó alatt is ellenőrizni. A gyártó oldalán eleve 30 perc inaktivitás utáni leállítás van megadva. Vagyis firmware szinten támogatja ezt a funkciót, illetve aszem a gép alvó módba helyezése / kikapcsolása után is leállítja a HDD-t. Tehát, ha előbbi eszközön ez rendben működik, ellenben a lejátszón még 1 óra után is pörgeti a lemezt, mind inaktivitásban, mind a készülék kikapcsolása után, akkor nincs miről beszélni. Hiába frissítesz rajta firmware-t, korántsem biztos, hogy utóbbin is működni fognak az említett funkciók. Ugyanis mint említettem már fentebb is, egyszerűen nem az ilyen készülékekkel való használatra vannak optimalizálva ezek a külső házak.

Továbbá az összefoglalóban említett 2 weboldalon lévő firmware-ek ténylegesen csak 10 perc utáni | kikapcsolt alvó módot tudnak beállítani. Volt, akinél a 10 perc kicsit rövidnek bizonyult, viszont mivel az eredeti firmware-t ASMedia esetén nem lehet lementeni, így szükség esetén a korábbi állapotot, illetve időtartamot sem lehet visszaállítani. Szóval nem árt ezzel is számolni!

Ha nem a gyártó által biztosított firmware-t rakod rá, akkor az hivatalosan valóban garanciavesztéssel járhat. Más kérdés, hogy ezt nézik-e egyáltalán az adott helyen egy ilyen esetben (vsz nem), mert ezt leginkább csak maga a gyártó tudná ellenőrizni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.