Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Espla
aktív tag
Van egy csomó felesleges könyvem, hogy a legjobb megszabadulni tőlük?
Van pl. a https://rukkola.hu, érdemes azon keresztül elküldözgetni vagy csak anyagi csőd? -
Bookdepositoryval van valakinek gyakorlati tapasztalata? Nagyon vegyes vélemenyeket olvasni a neten a vámmal és áfával kapcsolatban.
Elvileg a bookdepon fizetett árban minden benne van és a bookdepo intézi a dolgot.
Van akinél így van, hozza a postás és kész, de sok olyan esetet olvasni, hogy a posta felszámolja a kezelési költseget és az 5 helyett 27-es áfát, majd a postásnál vagy fizetsz vagy viszi vissza a csomagot. -
tibaimp
nagyúr
válasz
tibaimp
üzenetére
Ezt írták vissza
Kedves xx!
Mi már nem foglalkozunk könyvkiadással több mint 10 éve.
A Feist könyveket sem fogjuk mi kiadni.
Nem tudok róla, hogy más magyar kiadó megvette volna jogokat, szóval szerintem nem nagyon várható ezek kiadása a közeljövőben.
Nagyon sajnáljuk mi is.Üdvözlettel: xx / Beholder Kft.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
sztanozs
üzenetére
Köszi
.
Az Érzőszívű mágus, ha jól tudom, a Mágus: Mester és Mágus: Tanítvány könyvek, egyben kiadott változata, így azt még egyszer nem vettem meg, megvan külön-külön. A további könyvek megvételén vakarózom
...
Majd írok egy e-mail-t a kiadónak, hátha reagálnak, és rákérdezek az utolsó trilógiára. -
válasz
tibaimp
üzenetére
Passz, az az igazság, hogy sokat nem foglalkoztam vele azóta - de ismerve a haza helyzetet, valószínűleg nem jelent meg. Az "érzőszívű mágus" az első két rész újrakiadása, de ha ezzel megakadtak, akkor kétlem, hogy az egész sorozatot kiadnák újra. Ráadásul a különálló sorozatok időben távol játszódnak egymástól.
-
tibaimp
nagyúr
Itt: [link] sztanozs kolléga nagyon szépen összegezte Raymond E. Feist sorozatát.
Most vettem meg antikváriumokból a Résháború + Birodalom sorozat könyveit. A többi, kiegészítő sorozat egyelőre nincs meg. Pont ezen agyalok, hogy megvegyem-e a többi könyvet is, viszont felmerült az alábbi kérdés:
Az utolsó trilógia, azóta se jelent meg magyarul nyomtatásban? Csak mert nem igazán találom. -
-
tibaimp
nagyúr
Sikerült jó áron, viszonylag jó állapotban beszereznem Raymond E. Feist Résháború és Birodalom könyveket

A kérdésem az lenne, hogy a A birodalom leánya könyvből láttam, hogy valahol írták I. és II. kötetet (hasonlóan, mint az utána következő A birodalom szolgálója és A birodalom úrnője kötetek esetében, ott is meg van mind a két kötet), de nekem csak 1. kötetes, akkor ez így jelent meg itthon?
-
arcsin
senior tag
Erről a könyvről szeretnék kérdezni.
Érkezés a sötétségbe.
Van itt olyan aki olvasta a könyvet és látta a netflix sorozatot is?A sorozat tényleg csak a rövid repülőgépes "legendáriumról" szól? Csak ez a rész a könyvben kb ...3-4 oldal lehet (ekönyv ként olvasom) -
mike1334
veterán
A Zagor "kincsestára" átmentődött valahová? Ha valaki tud valamit, az jöhet privátban is, ha itt nem támogatott
Köszi! -
Bozek
nagyúr
válasz
tibaimp
üzenetére
Ahogy nézem, csak a Leszámolók sorozatból volt e-book kiadás. Viszont a DV e-bookjait nem árulták máshol, csak náluk lehetett megvenni, amíg volt ilyen lehetőség. Még 8 éve vettem tőlük e-bookot, de persze letölteni már nem lehetne őket (szerencsére ezt anno megtettem). Mondjuk anno ők 999 Ft-ért adtak egy könyvet, a Katedrális például most 2990 Ft papír alapon.
A virágbolti simán lehet scannelt, az nem jelent semmit. A Metró-trilógiából is volt fent egy verzió (erősen hibásan), de azt végül kiadta a Gabo egyben.
-
Vitee
aktív tag
Jah, igazad van, elirtam, sorry
tibaimp:
Nagyon nincs az meg befejezve, olyannyira, hogy sok-sok ev lesz ez mire befejezi.
Ugye a kulonbozo "sorozatok" mind mas bolygon es idoben jatszodnak, amibol majd egyszer osszehozza a nagy egeszet. Szerintem ezek ilyen 10-en eves tavlatok mire befejezi.
17th Shard neven van egy nagy fansite, ott rengeteg info van, de tul sok a spoiler, az angolom meg nem eleg eros ahhoz, hogy angolul olvassam a konyveket, igy inkabb kerulom, pedig rohadtul erdekel minden ami ezzel az univerzummal kapcsolatos. Csak nagyon lassan haladnak a forditasok.
De az Oathbringer, a Stormlight archive 3. konyve elvileg iden, masodik negyedevben jelenik meg, Delta Vision azt igeri.
Mar tukon ulve varom
-
Vitee
aktív tag
Nem tudom mennyire kovetitek Brandon Sanderson munkassagat, en imadom a konyveit, a vilagokat amiket teremt. A napokban bejelentette, hogy a pandemia ideje alatt, titokban keszitett 4 novellat a hivatalosan megjelent konyvek mellett.
Inditott egy Kickstartert 1millio $ volt az osszeg amire szuksege volt, ez mar konkretan par perc alatt osszejott neki...
De most mar atlepte azt a merfoldkovet, hogy atvette a vezetest, az elso helyet, a valaha volt legnagyobb tamogatassal.
Egeszen durva
Lesznek kozte Cosmere konyvek is, kivancsi vagyok nagyon
-
tibaimp
nagyúr
válasz
sherlock82
üzenetére
Erre gondolsz: [link] ?
-
sherlock82
senior tag
Ma láttam a boltban a " Jobban enni, jobban élni " c. könyvet a River Cottage műsor megalkotójától.
Bele bele néztem, sok recepttel , kiváló ötletekkel, szép képekkel van illusztrálva a könyv.
Aki szerette a műsort, annak ez a könyv is tetszeni fog. -
Bozek
nagyúr
Na, 88 név kivégezve. Nekem tetszett, egész jó a sztori és jól is van megírva. Ugye mint tudjuk, a kibertérben semmiben se lehetünk biztosak, és ez is bele van szőve a történetbe.
Mondjuk a Firefly utalással (kék kéz) az elején már alapból megvett.

-
Bozek
nagyúr
válasz
JamesFinn
üzenetére
Azt mondjuk nem értem, hogy ha mind a 6 rész kijött e-bookként, akkor miért csak 4-et lehet megvenni DiBook-on. De ahogy nézem, Book&Walk-on sem elérhető az első 2 rész. Bár a katonai sci-fi annyira nem a kedvencem, hogy sorozatot olvassak belőle. 1-1 könyv még elmegy (pl. a Csillagközi invázió), de 6 rész már sok.
-
JamesFinn
senior tag
Sziasztok. Ha valakit érdekel
Megjelent Marko Kloos új könyve e-könyv formátumban, a frontvonalak 6. része, a Mentőakciók. Ráadásul ma és holnap a dibookon 15% kedvezménnyel megvásárolható. -
Bozek
nagyúr
válasz
sherlock82
üzenetére
És tervben van a Térség novelláskötete is, igaz, várhatóan csak jövőre.
-
sherlock82
senior tag
Tegnapi szerzemény :
Borbás Marcsi
Magyarország finom.Kíváncsi leszek rá, a könyv egyébként nagyon szép fotókkal van illusztrálva.
-
trialboj
őstag
Romániában élek, bementem egy könyvesboltba, felkészültem képekkel hogy megmutassam pontosan mit szeretnék , hogy kell írni, nem sürgős elég ha megrendeli a héten aztán majd jövőhéten érte jövök stb, erre mikor kértem a könyvet, kettőt lépett és leemelte a polcról a magyar változatot mekkora királyság már, azt mondta még mindig sokan viszik a hp könyveket, persze már koránt sem annyian mint régen mikor friss volt.
-
rétisün
veterán
sziasztok, ha már Legendás állatok és megfigyeléseik, önállóan is
nézhetőolvasható, a Harry Potter könyvek/filmek ismerete nélkül? -
trialboj
őstag
Sziasztok.
Most értesültem róla, hogy készült új Harry Potter könyv. Az elátkozott gyermek. Tudom hogy nem J.K. Rowling írta. Mondjuk nem értem hogy folytathatja másvalaki, eladta a jogokat? Miért tenne olyat egy ennyire népszerű brandel.
Na a lényeg hogy szeretném elolvasni, de nem tudom miről maradtam még le. Van más könyv is van ami esetleg a fent említettnek az előzménye? Nem szeretnék véleményeket olvasni hogy jó-e vagy sem. Nekem tetszett, és szeretném elolvasni csak érdekel, hogy az utolsó hivatalos könyv utáni cselekménnyel folytatódik vagy kell még hozzá olvasni valamit, hogy legyen értelme.
Köszönöm.
-
elessar
tag
válasz
tibaimp
üzenetére
Nagyjából:
Dűne legendái-trilógia
A Butleri Dzsihad (The Butlerian Jihad) 2003
A gépirtó hadjárat (The Machine Crusade) 2004
A corrini csata (The Battle of Corrin) 2005Előjáték a Dűnéhez-trilógia
Az Atreides-ház (House Atreides) 2000
A Harkonnen-ház (House Harkonnen) 2001
A Corrino-ház (House Corrino) 2002A Dűne (Dune) 2003
A Dűne messiása (Dune Messiah) 2001
A Dűne gyermekei (Children of Dune) 2002
A Dűne istencsászára (God Emperor of Dune) 2004
A Dűne eretnekei (Heretics of Dune) 2005
A Dűne Káptalanház (Chapterhouse Dune)A Dűne-ciklus befejezése
A Dűne vadászai (Hunters of Dune)
A Dűne homokférgei (Sandworms of Dune)A Dűne hősei-sorozat
A düne fia paul
A düne szeleiNovellák
Frank Herbert
A Dűne ösvényei (1985)Brian Herbert/Kevin J. Anderson
A Caladan tengereinek suttogása (2001)
Vadászat a Harkonnenekre (2002)
Ostorozó mek (2003)
Egy mártír arcai (2004)
Sea Child (2006)
Treasure in the Sand (2006)A félkövér FH eredeti regényfolyama. Ha ezekkel kezded, lehet, hogy méla undorral fogod a sarokba hajítani BH & KJA irományait.
-
brownus
veterán
válasz
brownus
üzenetére
ez kicsit figyelemhiányos lett, szóval
a dűne legendái trilógia remek, a sztori amit az olvasó elé tárnak szuper! én ezeket ajánlom:
A Dűne: A Butleri Dzsihad
A Dűne: A gépirtó hadjárat
A Dűne: A corrini csata
Herbert összes
és a két utolsó kötet a dűne vadászai és a dűne homokférgei? szerintem érdemes egy próbát tenni velük. vannak benne WTF pillanatok, jó értelemben
.
sokan azt mondják, hogy ez már tényleg amolyan mágus szint, és? a sztori sztem ezt feledteti. nekem bejöttek. de amúgy is sok időm volt olvasni. valszeg ma már nem lenne e zekre időm. csak a herbert műveire.és amit most olvasok: lawrence - bolondok hercege
imádom Jalant
-
brownus
veterán
válasz
mike1334
üzenetére
én nem tenném, sztem szuper mind. de én szuperfanatic vagyok. mindent is elolvastam ami dune
<3amit most olvasok, lawernce - bolondok hercege. imádom.
az első három, ami a nagy házak bemutatás. azok valóban kicsit ponyvásak. de szórakoztatóak. ha nincs elég időd, hagyd...
de amiket herbert írt azok mind kurva jók.itt mindent megtalálsz: https://hu.wikipedia.org/wiki/D%C5%B1ne-univerzum#Az_eredeti_sorozat [link]
ezek viszont remek szórakozást nyújtottak: a dűne legendái trilógia.
-
lorcsi
veterán
válasz
mike1334
üzenetére
én ezt találtam, nem olvastam el teljesen a véleményeket, de amit igen..ott jókat írnak
hol írnak negatívot ?
-
Sonja
nagyúr
"Válogatás az elmúlt évek népszerű sci-fi, fantasy, horror, thriller és krimi címeiből."
Vannak benne jók (pl. John Scalzi könyvek), hátha érdekel valakit.
-
asuspc96
őstag
Sziasztok!
[E. E. 'Doc' Smith: (Lensman Series.)] soha nem lett lefordítva magyarra ?
Olyan könyv után kerestem, ahol az emberiség már több galaxist is kolonizált, és erre bukkantam. -
válasz
mike1334
üzenetére
Szerintem a Lukjanyenko által írt 6 Őrséget (Éjszakai, Nappali, Alkonyi, Utolsó, Új, Egyesült) mindenképpen érdemes elolvasni, az utolsó talán kicsit gyengébb, mint a többi, viszont annak meg a befejezése nagyon erős. Nekem a két Vasziljev-féle könyv is tetszett (Káosz, Idő), de azoknak érezhetően rosszabb sajtója van, úgyhogy azok nem safe betek.
-
mike1334
veterán
Köszi!
Lukjanyenko Őrség sorozata is ilyen? Anno olvastam az első két részt, meg láttam a filmet, azok tetszettek, de azóta látom, hogy már a 11. résznél jár a sorozat. Érdemes belekezdeni? -
mike1334
veterán
Karácsonykor elolvastam a Dűnét (első könyv), nagyon tetszett. Aztán egy nap alatt elolvastam a második könyvet, ami kevésbé tetszett. Most járok a harmadik végén...de alig várom, hogy a végére érjek, és szerintem itt el is engeden a további részeket. A moly-on az első értékelés elmond mindent, amit gondolok erről a részről. A többi is ilyen?
-
asuspc96
őstag
Helló,
Valakinek megvan az Alapítvány sorozat 5-6-7. része 2011-es kiadásban és megszeretne tőle szabadulni ?
Sehol sem lelem fel, nekem meg pont ezek hiányoznak, hogy teljes legyen az összhang a kötet esztétikiai megjelenésében
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Brian Shul könyveit keresném, természetesen angolul. Tudnátok esetleg segíteni, hogy digitálisan elérhető e valahol? -
k.kristof
őstag
válasz
vjacintka
üzenetére
Ablonczy Balázs: Ismeretlen Trianon
Hatos Pál: Az elátkozott köztársaságA Trianon100 [link] kutatócsoport oldalán nézz még szét.
-
Miklós315
senior tag
válasz
vjacintka
üzenetére
Üdv!
Pl. Terror 1918–1919 (Forradalmárok, ellenforradalmárok, megszállók)
vagy Magyarország megcsonkításának okaiHirtelen ezek jutottak eszembe. De - ha már moly -, tudsz címkékre szűrni (pl. magyar szerző, 1. világháború, Magyarország, stb.), és kiad sok találatot, aztán lehet válogatni

pl. A régi Magyarország utolsó háborúja 1914–1918 -
vjacintka
tag
Sziasztok!
Tudntáok ajánlani olyan könyvet-könyveket, amik nem nagyhatalmi szemszögből, hanem magyar oldalról(akár magyar írótól) is részletesen taglalja, és természetesen olvasmányos formában is valamilyen szinten az alábbi időszak egyveleget:
- I. világháború valamint az azt követő forradalom és megszállás majd Trianon és az utána következő sodródás...a II. világháború már nem kívánalom.Amiket én néztem eddig(persze, ami még nincs meg).
- [link]
- [link]Köszönöm!
-
Cheesus
senior tag
válasz
lolmanned
üzenetére
Ha a zombis téma a fő irány, és mondjuk nem a vírus, akkor én első körben a The Walking Dead könyveket tudnám ajánlani, más sajnos nem jut eszembe, pedig konkrétan keresgéltem is ezügyben.
-
lolmanned
csendes tag
Sziasztok.
Resident Evil könyvekhez hasonlót tudtok ajánlani?

-
Bozek
nagyúr
válasz
tibaimp
üzenetére
"A kilencedik rész, azaz a záróepizód (ahogy már sokszor mondtuk) a jövő évi könyvhétre van betervezve magyarul."
Az a jövő évi az az idei lesz, mert még decemberben írták.

Bár kérdés, hogy mikor, mert ugye az elmúlt 2 évben szeptemberben volt, egy oldalon most júniust láttam. Majd kiderül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Yettel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Xbox Series X|S
- Bluetooth hangszórók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- LENOVO ThinkBook 14s Yoga touch 360 - i5-1135G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Xcover 7 128/6
- AKCIÓ! Asus ROG Z790 i9 13900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian LI LANCOOL 207 ROG 750W
- Új HP 15 Victus FHD IPS 144Hz i5-13420H 4.6Ghz 16GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX 3050 6GB Win11 Garancia
- Dell Optiplex/Precision MT/SFF 3430, 3050, 3060, 3070, 3080, 5060, 7060/7.-8.-9.gen/SZÁMLA-GAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
...